На море в Гърция - 11

• 97 275
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • зад парка
Чудя се аз,е ли възможно една възрастна дама да се добере успешно от София до хотел Акратос бийч ,Урануполи без собствен превоз?
Или по-добре да не тръгва?

Не бих препоръчала самостоятелно пътуване. Рейсът се влачи до Солун 6 часа, после трябва да се взема друг от не-знам-къде-си - по-горе момичетата са дали информация къде е това.
И да замине, трябва много стройна организация и езици.

# 616
  • София
Това е втората ми резервация през букинг, нямам такъв мейл засега.  Confused

Не ми се е случвало да не ме поканят за коментар.  newsm78

Чакам.  Wink

Пратиха ми въпросник и след коментара ми + снимки получих този отговор на мейла:
Цитат
Благодарим Ви, че се свързахте с Booking.com, и се извиняваме за причиненото неудобство поради възникналия проблем.

Ние в Booking.com се отнасяме сериозно към всички притеснения на нашите клиенти. Моля да ни предоставите 7 дни, за да проучим подробно Вашето оплакване. Надяваме се да намерим задоволително решение възможно най-скоро.

Ще Ви информираме при всяко ново развитие.

Благодарим Ви още веднъж, че се свързахте с Booking.com. Ще направим всичко възможно, за да разрешим този проблем възможно най-скоро.

# 617
Здравейте. Искам да Ви попитам за едно селце в Гърция. Казва се Стомио. Някой ходил ли е? Имате ли някакви впечатления. На какво разстояние е от Солун. Много Ви благодаря предварително.

# 618
Намира се след Платамонас, Неи Пори и Неа Месанкала на морето. Обаче по едно време пътят по крайбрежието свършва и се влиза малко във вътрешността в посока Лариса, за да се стигне до него.
От Солун е на 130 км, предимно магистрала.

# 619
Извинявам се, че имам питане малко встрани от темата, но въпроса е спешен и може някой да може да ми помогне... тези дни ще пътуваме до Италия през Игуменица...
Имам спешно питане, ако някой може да ми помогне с инфо...
Ще пътуваме с кола и ще ползваме ферибот от и до Игуменица...Преди няколко дни фирмата - превозвач промени часовете на пристигане...оказва се, че ще пристигнем по разписание в Игуменица вечерта в 23.30 часа...Иска ми се да мога да си резервирам някакво спане...но всички хотели, които погледнах настаняват най -много до 22 часа...някакви съвети в тази насока? Embarassed
Предполагам, че докато се разтоварим ще отиде още час, т.е. ще бъде определно след Полунощ..дали пък мога да си намеря спане на място?

# 620
  • София
Dessbess, само с лични уговорки с хотела. Последния път, когато бяхме в подобна ситуация (но не в Игуменица  Wink) ни казаха номера на стаята и, че ще ни чака отключена.  Laughing Нямахме проблеми. Имай предвид, че ако ви осигурят човек, който да ви чака, често искат да се доплаща и то не малко. Разпитайте преди това, за да няма изненади.

А за търсене на място - нямам опит. По-точно имам лош опит от преди години и вече не тръгваме без резервация и пристигане по никое време.

# 621
Да, благодаря. ще помисля.... може пък да спим в Янина, там поне съм доволна от това лято.
 Работата е там, че време няма;)

# 622
Здравейте,
Някой на Халкидики в момента да сподели как е ?
Мислим да отскочим до Ситония . Приемам всякакви препоръки .За първи път ще ни е .
Благодаря.

# 623
Dessbess,
аз не бих се смущавала от този въпрос...
има твърде много хотели с денонощна рецепция, попаднах на такъв веднага, щом пробвах. Един телефонен разговор с хотела би трябвало да е достатъчен.
Нямам никакви впечатления от допълнително плащане за късно настаняване, случвало ми се е и в 3-4 часа през нощта. Е, възможно е да има изключения.

Пролетно време,
топло е сега (годината е подходяща), но най-вероятно е пълно мъртвило, т.е. тихо и доста заведения и магазини няма да работят вече. Иначе много хотели са отворени до края на октомври.

# 624
  • София
Нямам никакви впечатления от допълнително плащане за късно настаняване, случвало ми се е и в 3-4 часа през нощта. Е, възможно е да има изключения.

Да, при настаняване в апартаменти без хазаи. Искаха 30 евро, за да минат около полунощ и да ни дадат ключ.  Whistling  Познай дали спахме там?  hahaha

# 625
Тия не са ли малко алчни Simple Smile
Мен са ми оставяли дори ключ в саксията пред вратата... и хазайката не се появи през целия ни престой (бяхме предплатили, де).

Но в/около Игуменица има и не-скъпи нормални хотели, в които така или иначе рецепцията работи и не е проблем при предварителна уговорка.

# 626
Момичета, някая от Вас ходила ли е на Нова Година на Гърция. Как е обстановката. Как празнуват Гърците. Общо взето празнично ли е или няма жив човек по курортите. Не съм ходила по това време и се чудя? Благодаря Ви  отново.

# 627
  • София
Момичета, някая от Вас ходила ли е на Нова Година на Гърция. Как е обстановката. Как празнуват Гърците. Общо взето празнично ли е или няма жив човек по курортите. Не съм ходила по това време и се чудя? Благодаря Ви  отново.
Аз също се замислям....  Rolling Eyes толкова съм доволна от това лято, че трудно ще дочакм следващото без да прескочим до там.  Grinning

# 628
"По курортите" няма жив човек, освен закараните там с автобуси български групи Simple Smile

В градовете - празнуват по баровете/клубовете, където ангажират цели маси срещу солидни суми. Поне преди беше така, не знам кризата как се е отразила Simple Smile Има заря в полунощ, както тук.
Докъм 21-22 животът си върви нормално по улици, магазини и заведения, после затварят, докато не плъзнат след 12 ч. тези с кувертите.

Времето - през декември/януари в Северна Гърция не се различава съществено от това в България.
Най-голяма разлика съм засичала с Крит - там беше +15, тук беше -15, но въпреки това и там беше мрачно и дъждовно. Като цяло, в средиземноморските страни и особено по островите, зимата вали редовен и безутешен дъжд.

Слънчевото време в Гърция - между март и октомври Simple Smile Останалото си е тото, не че и тук не е имало слънчеви Нови години, дето ходим по къс ръкав през деня.

# 629
  • зад парка
Ето няколко снимки от дните около Нова Година предишни зими:

Нафплио

Нафплио

Атина

Мнението ми относно прекарването на Нова Година в Гърция е раздвоено - наистина обичам тази страна, но новогодишните празници са за приятелите, а аз там мои лични приятели имам малко  Mr. Green

Вариантите за мене са няколко:

- купан в къщи - има някои специфични гръцки ритуали, като играта на карти, които не разбирам. основно се набляга на пиенето, не че се напиват, просто не се сервира много храна, а някакви мезета. Ако компанията е весела, ще прекарате добре, стига да знаете гръцки.

- купон в заведение - както каза вече Параход - срещу доста пари предварително закупени куверти. Каквато музика ви пуснат и каквото ви сервират. Отново трябва да разчитате на собствената си компания. Да отидете просто някъде със семейството   33uu Е, въпрос на вкус е!

- навън и да се обикаля - такова нещо не съм успяла да организирам до момента. За мене в Атина е невъзможно да се случи, а за други места -  newsm78 /подходящи ми се виждат Нафплио, Орахова, Ханя, някои от по-големите главни градове на островите/. Като цяло е необходима предварителна информация и организация къде точно ще се отиде и какво да се очаква.

Дните около празниците са хубави на юг - немразовито време, има туристи, така че местата за посещения работят, атмосферата по улиците е празнична, магазините са пълни ...
По-горе писах за моите предпочитания за тези дни!

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 16:59 от InaDot

Общи условия

Активация на акаунт