Някой СЕПТЕМВРИйски мами вече бебета гушкат, а други все още се ослушват!

• 30 608
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
Момичета ние се прибрахме вчера и педито дойде в къщи. Цяла нощ не съм спала, май вече имаме колики. Педито каза някой неща дето не съм съгласна. Ще ви изброя да кажете какво мислите.
1. Къпане на бебето по 2 пъти на ден
2. Мазане с преварен зехтин
3. Мазане с Бепантен след всяка смяна на пелени
4. 150мл глюкоза на денонощие вместо вода за жълтеницата
5. Капки за колики преди всяко ядене
6. Цедене на гърдите след всяко ядене, и кърмене не повече от 20 мин общо на двете гърди.
7. Мазане на пъпа 3-4 пъти на ден със спирт 95%

Супер че сте си у дома,според мен доста е преувеличила  
1.по едно къпане е достатъчно
2.и аз ще мажа със зехтин,но сега е топло може и с мляко за тяло
3.излишно е мазането със силни кремове без причина
4.не съм давала въобще вода,било то и със захар,само чай от копър на Хип
5.за коликите -нямам идея-дано и не разбера -друга мама с опит да каже
6.цедиш,когато усещаш напрежение и то не докрая до последната капка,колкото да облекчи
7.вечер след баня по 1 път на ден е достатъчно за пъпчето
Това все пак е мое мнение,нека и другите да кажат,пък ти си прецени,кое е добре за твоето детенце.

# 151
Joy Joy
santex казала ти е каквото знае. Не е виновна, че толкова е чела. Ти си прави каквото ти си научила.
1. два пъти седмично
2. може
3. в никакъв случай.
4. вместо вода - ами не даваш вода, не даваш глюкоза и ето ти "вместо"  Peace
5. това е индивидуално решение. По принцип така се дават капки за колики. Малко по напред обсъждахме всички методи против колики. Ще трябва да намериш своето си решение. Аз капки този път не искам да давам. Ще пробвам алтернативно.
6. е та тук е по добре да замълчи от колкото да говори глупости. Не цедиш ако нямаш напрежение СЛЕД храненето. НЕ ОГРАНИЧАВАШ храненето на детето си по време. За всякакви въпроси на тема кърмене питаш консултанти и игнорираш всякакви педиатри, дето са компетентни по всички въпроси, вкл и смяна на маслото на двигателя.
7. пъпа се подсушава със спирт само след баня. Аз лично и в това не съм съвсем сигурна, но да речем че това е оптималния компромис.

# 152
sentex мога да изразя мнение само за първите две
Къпане на бебе 2 пъти на ден ми се струва много и излишно.
Когато аз ползвам зехтин е само екстра върджин, студено пресован...ако се превари се губят много ценни съставки.
При високата температура ненаситените мастни киселини, които са изключително полезни се превръщат в наситени. Наситените мастни киселини се наслояват по кръвоносните съдове и имат и други вредни въздействия.

# 153
  • Бургас
 smile3507

# 154
Ей не наспа се тази Милена, бе. Бягай докато още има кафе в каната. ФейтитУ пак остана без закуска тази сутрин.
За зехтина съм съгласна с Ева82
http://doula.bg/2012/08/30/tears-prevention/ за разкъсванията и как да си помогнем

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 09:35 от sky*

# 155
Привет на всички мамчета!

Не съм писала отдавна, но ви следя когато мога. Вчера сте запитали за мен и викам да се запиша поне в тази тема и да взема докрая и аз да родя  Simple Smile

Първо едно голямо ЧЕСТИТО!!!! на всички девойки гушнали вече своите бебчета  bouquet  Да сте живи и здрави и бързо възстановяване!

Най-вероятно мама Agira ви е споделила, че съм в болница - благодаря ви за подкрепата момичета Hug  Накратко да разкажа  - два пъти лежах последния месец в АГ Варна поради простата причина, че бебка изостава по размери с 2 седмици. Много мнения много нещо, искаха да я вадят в 35 седмица след серия кортикостероиди. Абе стрес голям! И в комбинация със старееща плацента и малко води съвсем ми вкараха филма. За голяма изненада на лекарите обаче, тоновете на бебка са перфектни и решиха да ме чакат за нормално раждане. През ден ходя на записи и като гледам ще си откараме така поне до термина. Наблюдава ме д-р Георгиев, мисля при него да раждам, та да се присъединя към добрите отзиви за него, поне за момента съм много доволна от внимание и отношение. Като гледам и Канелка и Поколоко са с положително мнение за него, така че се чувствам вече 3 пъти по-спокойна Simple Smile Иначе фина ни е момата - 2500 за момента, дано поне до термин да наддаде още 200 гр.

Присъединявам се към чакащите и аз без никакви признаци за раждане Simple Smile Но в крайна сметка, когато му дойде времето!

Хубав ден на всички и да не забравите стълби и секс  Grinning На мен това ми препоръчаха, а като гледам всички са на това мнение  Simple Smile  И съжалявам за дългия пост Wink

# 156
  • Бургас
Ей не наспа се тази Милена, бе. Бягай докато още има кафе в каната. ФейтитУ пак остана без закуска тази сутрин.

МногУ ми се нани нещо ooooh! в 11:30 съм на преглед при чичко Гамишко (устисках докато се върне от отпуск) Party Та се надявам да се върна с опредлеха дата за секцио после. Тъкмо окастрих ливадаа, че да не се срамя с голям Космодиск пред човека Thinking Дано съм се справила поне сносно Whistling

# 157
santex, мнението ми се припокрива с това на unforgiven

1. Къпане на бебето по 2 пъти на ден- за мен и веднъж е достатъчно, миене на дупето обаче след всеки наакан памперс.
2. Мазане с преварен зехтин- С това съм съгласна, но тук имаш избор.
3. Мазане с Бепантен след всяка смяна на пелени- Не! Ако бебето не прояви алергия към памперса, миеш го след като се е изакал и старателно подсушаваш всички гънки след баня мисля, че няма да има проблем с червено дупе. Мазането с крем е само при нужда. Аз пудра никога не съм използвала.
4. 150мл глюкоза на денонощие вместо вода за жълтеницата- Няма нужда нито от вода, нито от глюкоза.
5. Капки за колики преди всяко ядене- Нямам наблюдения. Аз пробвах с анасонова/ копърна вода, но той така или иначе отказваше да пие вода. Коликите минаха от самосебе си.
6. Цедене на гърдите след всяко ядене, и кърмене не повече от 20 мин общо на двете гърди.- Глупости. Мамите са ти казали вече. Лъчезар напр. за 5 мин. изсукваше и 2-те гърди, но има бебета, които са по- бавнички... Не съм се доизцеждала, кърмата се регулира до месец след раждането (търсене= предлагане)
7. Мазане на пъпа 3-4 пъти на ден със спирт 95%- Веднъж след баня.

Днес съм с ужасно главоболие  Rolling Eyes Снощи ужасно ме боля кръст и всички стави и връзки на таза се разпъваха ли разпъваха...

# 158
key5, честито! Да е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва!

Честит празник на всички празнуващи днес!

# 159
Добро утро!
Скайче, мерси за съвета за коликите. Нашето педи и то ни предписа Инфакол и от снощи му го давам.Притеснява се дали ще му хареса или ще го плюе, ама му хареса (с аромат на портокал), даже ако му оставя цялото шише ще изсмуче без пипета Joy Joy Joy Лошото е, че тая сутрин така ме оповръща ooooh! май преяде лакомника.

# 160
Наминавам да видя как сте и да поздравя всички майчета.Да са им живи и здрави бебоците и много да ги радват.
Вижте на какво попаднах:
така че се гответе утре за бебебум  Laughing

# 161
tolinka   Hug Hug
и аз така чакам - без никакви признаци и изведнъж - хоп  Whistling Blush
Мартичка всички дружно идваме да дърпаме  Hug Praynig

bel4eto бисквитената щом и аз я правя - значи е лесна, ама да - трябва да изстине  Hug Приятно хапване - остави и на мъжа да я пробва - сигурно и на него са му текли лиги  Peace
bena82 успех на прегледа.
Скрит текст:
Слагаш си млякото да заври, отделно с мляко си разбивах пудинга със захар. Докато кипне аз си редя първия слой бисквитки, като ги топя в мляко, за да омекнат и да не се местят. После само си бъркаш енергично да не загори и като заври е готово за 1-2 мин. Сипвам 1 слой, редя натопени бисквити 2, ввтори слой пудинг и отгоре каквото има - орехи, шоколад и т.н.

sentex за каквото си имам мнение, де
1. Къпане на бебето по 2 пъти на ден - тук коментирахме, че по 1 път и то не точно къпане а измиване с водичка и само за масажа олио. А 2-3 пъти в седмицата примерно с мляко/олио за къпане  newsm78 Виж ако се омаже, ще мине една бърза баня естествено
2. Мазане с преварен зехтин - склонна съм - въпреки че са измислени толкова бебешки продукти, съобразени изцяло с кожата на малкото
3. Мазане с Бепантен след всяка смяна на пелени - точно с бепантен ли? Ако е против подсичане - ок, ама аз не смятам да мажа с нещо, което е предвидено за мазане, когато вече имаш проблем. Тоест, ако се подсече, ще мажа, ама иначе мисля да измивам и подсушавам добре. Или с някое наистина леко кремче
4. 150мл глюкоза на денонощие вместо вода за жълтеницата - в кърмата си има достатъчно вода и ако си кърмиш, не мисля че има нужда. А и ако се кърмите добре аз бих бягала от шишето всякак, за да не се научава с него
5. Капки за колики преди всяко ядене - тук съм пас, но пак по логиката защо да тръгваш да лекуваш нещо, което не е на лице
6. Цедене на гърдите след всяко ядене, и кърмене не повече от 20 мин общо на двете гърди. - кърмиш колкото трябва, то малко ще си спре като е готов. Гърди се цедят само ако след това остават напрегнати и колкото да се облекчат, не повече
7. Мазане на пъпа 3-4 пъти на ден със спирт 95% - като пъти на ден не ми е ясно, но и аз съм си взела силен спирт

Ставай вече - имаме да вадим Сашко Simple Smile

ggoldie разписа се и ти! Хайде да наддаде още малко и едно нормално и бързо раждане  Hug Praynig

Lucky* и мен ме приболя главата. Да минава бързо
аз и с отичането дето го имам чат-пат, та снощи мерих и кръвно, ама всичко е ок

Вижте на какво попаднах:
така че се гответе утре за бебебум  Laughing
Якоооооооо  baby_neutral Joy hahaha baby_neutral Joy hahaha rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo    Да идват - чакаме гиии

# 162
  • София
Добро утро!
Честито на Кей да са живи и здрави  bouquet
Тези дни вече си мисля, че трябва да започне септемврийският бебевалеж Laughing

# 163
Момичета ние се прибрахме вчера и педито дойде в къщи. Цяла нощ не съм спала, май вече имаме колики. Педито каза някой неща дето не съм съгласна. Ще ви изброя да кажете какво мислите.
1. Къпане на бебето по 2 пъти на ден
2. Мазане с преварен зехтин
3. Мазане с Бепантен след всяка смяна на пелени
4. 150мл глюкоза на денонощие вместо вода за жълтеницата
5. Капки за колики преди всяко ядене
6. Цедене на гърдите след всяко ядене, и кърмене не повече от 20 мин общо на двете гърди.
7. Мазане на пъпа 3-4 пъти на ден със спирт 95%
Абе и аз съм нова, ама чак пък толкова...
1. Къпане най- много 1 път на ден, като не се брои измиване на дупето и почистването на лицето.
Аз вечер си къпя бебето основно, а през деня с физиолог. разтвор мия очи и лице. Дупето още ме страх да го мия.
2. Мазането да е с добра козметика, моето педи ми препоръча Себамед, ама аз си го мажа, с каквото аз искам.
3. Мажа дупето с Судокрем след всяко сменяне на памперс.
4. И аз давах гликоза за жълтеницата, но гледах по- малко да е, че в болницата доста гликоза изпихме.
5.Капките за колики, сега ги почнахме, защото преди това нямахме колики.
6,И на мен ми казаха да се цедя след всяко ядене, ама ще ме извиняват, след като ми слезе кърмата хубаво, не виждам смисъл да стимулирам повече, понеже и без това тека доста...
7, Пъпа го мажа с спирт 95 %, само след баня. Но да уточня, че нашето пъпче падна на 6-тия ден в болницата и вече е почти ОК. Но и в болницата, само с лед баня ми казаха да мажа със спирт за да подсушава.

# 164
pocoloco1, в болницата ви даваха глюкозна вода ли?  Rolling Eyes На отворените врати казаха, че Не дават...

Общи условия

Активация на акаунт