ВМ НВХ - част 51

• 50 952
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • here, there, everywhere
WASP най-сърдечни пожелания за празника  bouquet. Признавам, че ти си един от стимулите ми да продължа с режима. Благодаря за всички добри съвети.

Вчера съм погълнала около 2000 кал. Сметаната много ги вдига. Смятам да опитам да следвам храненето, описано от Cioccolata в преведения файл.

Cioccolata, в една друга тема споделя6 как си отслабнала. Виждам, че си сваляла около 1 кг на месец. Въпросът ми е влизала ли си в кетоза през този период и какво количество зеленчуци си ползвала? Броене на калории?

В последно време доматите много ме влечат, а знам, че не са много прпоръчителни.

# 271
Теди, първите 2 години наистина се получиха средно по 10 кг на година, т.е. по-малко от килограм на месец. Но това е приблизителна сметка, защото първите 4 ги свалих за 2 седмици и сигурно са били вода, после може и да съм качила и пак да съм свалила, но в края на първата година свалените бяха общо 10. Не знам други цифри, защото не се теглех междувременно, не се й измервах със сантиметъра, само регистрирах, че дрехите стават по-широки.

Не знам вярвам да съм била в кетоза, защото тя се постига с много по-стриктен режим, а аз през цялото време ядях нормално зеленчуци плюс всеки ден плодове. Процесът на намаляване на въглехидратите беше много плавен при мен. Ако бях намалила още от началото по-драстично, сигурно и килограмите щяха да си отидат по-бързо. Но аз започнах с мисълта, че правя трайна промяна и я правя за себе си, за здравето си, а не просто за отслабване, така че бях решена да чакам толкова, колкото е необходимо, а не да се състезавам с някого или със себе си. Давах си сметка, че имам много за сваляне и няма да стане бързо.

Калории не съм броила, опитах известно време да въвеждам количества и да следя, но без да се стремя да ограничавам друго освен въглехидратите.

Доматите според мен са много хубав зеленчук, яж си ги, те не са особено въглехидратни и няма смисъл да се изключват.

За плодовете - според зависи. В момента не ям плод всеки ден, а примерно 4-5 пъти в седмицата, но това е последните няколко месеца.

Наистина е много индивидуално и човек трябва да има търпение Hug

И въобще, аз не съм най-добрият пример, по ред причини:
1. Преди това не съм диетствала особено много
2. Имам поликистоза и наднормено тегло от най-ранно детство, така че не съм била първо слаба, после да съм напълняла, т.е. моят случай не е масовият
3. Когато започнах преди 3 години да намалявам въглехидратите, аз изпробвах варианти, търсех най-доброто решение и досега не съм спряла да търся, така че междувременно съм правила различни промени. Но това означава, че не съм следвала единен режим през цялото време.
4. Преди това нямах кой знае каква двигателна активност, но с началото на режима започнах и да въвеждам тренировки на кростренажор и ходене пеша, после добавих и други неща и организмът е откликнал положително на тях.
5. Моят режим и до момента не е толкова стриктен, така че не знам дали точно мен трябва да взимаш като модел Hug

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 12:58 от Cioccolata

# 272
Cioccolata , благодаря за изчерпателния отговор. Истината е, че аз също в момента експериментирам и искам да видя как реагира тялото ми. Преди време бях споменала, че имам спастичен колит и положението ставаше много неприятно ако ям захар (а толкова обичам!). Та забелязах, че за момента това се подобри. Дано не е временно.

Иска ми се и да посваля килограми поради естетични причини (60 кг съм при височина 162), а и защото като съм на тези кг гърбът ме боли. Аз не съм вече на 20 г, а на 41. До преди 1г си бях 56кг, а разликата до 60 дойде точно от ВМ НВХ. Не знам причината.

Благодаря и за материалите, които постоянно ни предоставяш.

# 273
  • София
Преди години си пишехме менютата, беше много полезно. Хем да те поправят, хем да черпиш идеи. Дали сте съгласни пак да го правим?  Laughing

# 274
Теди, възможно е организмът ти да е имал нужда да се възстанови и това да е довело до повишаване на теглото Embarassed В момента мисля, че, строго погледнато, дори нямаш нужда да сваляш, не си с наднормено тегло Hug Разбирам, че искаш да се върнеш на старото положение, но нека да споделя още малко от моя личен опит Embarassed И аз от бебе имам някаква форма на колит - на периоди се обостря, веднъж ми казаха, че вероятно било иритабилен колон, каквото и да значи това, но например на периоди съм имала непоносимост към прясно мляко, а и всякакво много силно притеснение, тревоги, страхове ми предизвикват незабавно разстройство - буквално до минути трябва да намеря тоалетна Embarassed Но ето какво се получи при мен: през 1996 изкарах някакъв по-тежък грип, който при много хора тогава даде различни последствия - на мен ми обостри колита, на мои близки - гастрита, на познати обостри бъбречните оплаквания. Аз бързо забелязах тогава, че прясното мляко ми е основен дразнител (а преди това нямах проблеми) и така го спрях - за 5 години. През тези 5 години, въпреки че не пиех мляко, непрекъснато бях с разстройство, почти нямаше ден да пропусна Embarassed И не установявах и никаква зависимост с храната. Тогава, явно от това ненормално състояние, бях отслабнала няколко килограма. После, когато изведнъж тези оплаквания преминаха от само себе си и започнах отново да си пия мляко без проблеми, започнах и да качвам килограми - по 2-3 на година. Тогава не съм спазвала никакви диети, освен Байковата 2 пъти за по 1 седмица. Та си мисля, че през годините с обострен колит намаляването на теглото ми е било неестествено и след това организмът ми просто си се върна към "нормалното" за тогава тегло. Да не би и при теб да се е получило същото?

# 275
Точно за същите симптоми говоря и аз. Прясно мляко от много време не пия (само по изключение), но забелязах, че ако пия купешко- нямам проблем, но ако е домашно- ела та гледай. Изводът е: какво мляко купуваме?
Не знам каква е причината, но продължавам с вас.

# 276
Теди, аз от 2001 г. си пия мляко всякакво и имам проблеми само когато се разболея от някой стомашен вирус Embarassed Но щом си забелязала, че от домашно нямаш неприятности, си набавяй домашно, ако имаш възможност. Направо не ми се иска да се замислям какво мляко купуваме Embarassed

Пожелавам ти да се чувстваш добре, това е най-важното! Hug

# 277
  • GYM
Т. нар. иритабилен колон или  синдром на раздразненото дебело черво е изключително често срещано заболяване. Аз дълги години страдах от това, като при мен разстройството се сменяше със запек. Нямаше нормално положение. Всеки път беше от различен дразнител, т.е. - не можах да определя кое очно ме правеше да изглеждам като бременна в 7мия месец. Сега се случва рядко, обикновено ако ям нещо сладко, което се случва много рядко или от плодове. Мисля, че това хранене   помага изключително за всякакви стомашно-чревни проблеми Peace

# 278
Преди години си пишехме менютата, беше много полезно. Хем да те поправят, хем да черпиш идеи. Дали сте съгласни пак да го правим?  Laughing
  На мен много ми допада тази идея.. Скоро съм започнала и знам какво трябва да се яде, и какви съотношения да се търсят. Гледам и някакви рецепти разни, но предпочитам да не обработвам твърде храната (зеленчуците). И ям едни неща Laughing
  Закуска: Омлет с 2 яйца, кашкавал и пушен св. врат + домати и краставици г-ра
  Обяд: Извара, краве масло, маскарпоне, кисело мляко 4,5% - намачкани като каша
Планирам за следобедна закуска малко орехи, а за вечеря, свинско печено с някаква гарнитура.
 А да ви питам,чаша вино пречи ли много и мога ли от време на време за разнообразие да пия мляко с нес кафе?

# 279
Аз да се включа малко встрани от дискутираната тема, ама да вземем нещо да се разберем за СРЕЩАТАBlush
То времето си лети, а сме до под кривата круша. Та има ли някой, на когото категорично да не му е удобно на 25-ти вечерта? Thinking Ако има - нека да се обади сега!  Mr. Green,ако не - да считаме 25-ти за ДенЯТ (че трябва и Мястото да определим... Simple Smile )

Злате, менюто ти, според мен е чудесно, стига и количествата да са достатъчно засищащи и да не гладуваш.
А чаша червено сухо вино дори е препоръчително. За нес кафето - не знам, никога не съм го харесвала (ако за него ти е въпросът), иначе за млякото - няма проблем, ако то понася (но да е пълномаслено, хубаво мляко).

# 280
Здравеите! При НВД какво трябва да е съотношението Белтъци/Мазнини/Въглехидрати ?

# 281
Похвалвам пълномаслената извара на "Добрев" Peace По-вкусна извара не съм опитвала.

ioioto0, има различни препоръки за съотношения. Най-общо казано е препоръчително въглехидратите да не надхвърлят 15-20% от дневните калории, но някои автори дават 5-10%. За белтъчините - Милко Георгиев казва 25%, много автори обаче застъпват схващането, че грамовете белтъчини на ден зависят от теглото. Мисля, че трябва да се нагласи по метода на пробата и грешката. А мазнините варират в диапазона 60-80% от дневните калории. Можеш да започнеш с предложеното от Милко Георгиев съотношение 60-25-15 (мазнини-белтъчини-въглехидрати), а по-нататък да намалиш белтъчините и/или въглехидратите и да увеличиш мазнините, ако не постигаш задоволителен резултат.

Знам, че така звучи много трудно, а и не бих те посъветвала да се фокусираш прекалено много върху броене. По-скоро избягвай тестено и сладко, картофи и ориз, яж месо и зеленчуци, масло, свинска мас, зехтин, за млечните - ако ги понасяш и ако не ти пречат на отслабването, ги яж и тях, но да са пълномаслени. Плодове - ако не ти отварят глад за сладко, и то да не са голямо количество.

# 282
Честит рожден ден, УАСП! (макар и на патеричка  Embarassed) Бъди много обичана, обичана и пак обичана! Другото винаги си идва на мястото.  Wink  bouquet

Аз имам един въпрос към знаещите: ако сте пазарували от iHerb.com, как получавате пратката? По пощата, отивате на митница, изобщо на коя митница се ходи, защото аз съм от Русе, ако ги пращат по самолет и трябва да ходя до летище София, направо не знам. (Понеже нали нашите умни министри въведоха ограничения за пазаруване извън ЕС, от всички други сайтове може да се пазарува без таксуване само до 30 долара, иначе отиваш да си вземеш пратката на митница и си плащаш мито.  #Cussing out) Та, какво знаете за пазаруването там?

Току що си харесах в сайта им масло от вечерна иглика и масло от черен дроб на акула от NOW Foods. Понеже мама е онкоболна и това рибено масло е страхотен антиоксидант и антираков агент, та го търся под дърво и камък. Намерих на Актавис в аптеките, но там е много неизгодно - 13лв за 30 табл., а американското е около 30лв за 120 табл.  Shocked

# 283
Похвалвам пълномаслената извара на "Добрев" Peace По-вкусна извара не съм опитвала.

ioioto0, има различни препоръки за съотношения. Най-общо казано е препоръчително въглехидратите да не надхвърлят 15-20% от дневните калории, но някои автори дават 5-10%. За белтъчините - Милко Георгиев казва 25%, много автори обаче застъпват схващането, че грамовете белтъчини на ден зависят от теглото. Мисля, че трябва да се нагласи по метода на пробата и грешката. А мазнините варират в диапазона 60-80% от дневните калории. Можеш да започнеш с предложеното от Милко Георгиев съотношение 60-25-15 (мазнини-белтъчини-въглехидрати), а по-нататък да намалиш белтъчините и/или въглехидратите и да увеличиш мазнините, ако не постигаш задоволителен резултат.

Знам, че така звучи много трудно, а и не бих те посъветвала да се фокусираш прекалено много върху броене. По-скоро избягвай тестено и сладко, картофи и ориз, яж месо и зеленчуци, масло, свинска мас, зехтин, за млечните - ако ги понасяш и ако не ти пречат на отслабването, ги яж и тях, но да са пълномаслени. Плодове - ако не ти отварят глад за сладко, и то да не са голямо количество.

Суупер! А от къде я намираш тази извара? Аз искам от някъде да си намеря качествено краве масло, но не знам от къде... В русенското ЦБА продават осолена свинска мас, но забравих на коя фирма. Още не смея да я купя...

# 284
Аглика, "Добрев" имат магазини в София, но е възможно да намериш продукти и в Русе. Не знам със сигурност дали има.

А за пазаруването от сайта - също мога да ти кажа за София: ходи се на митницата, която се намира до Централна гара и Автогарата.

Общи условия

Активация на акаунт