ВМ НВХ - част 51

• 50 954
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
AGLIKKA,ако стойноста на поръчката ти е до 30 лева без доставката-ще я  получиш в пощата.
Купих си страхотно домашно масло ,избито от кисело мляко ,както и домашен кашкавал-пътувахме в района на Юндола-от хора,които продаваха край пътя-вкуса е уникален!  Heart Eyes

# 286
Еее, до 30лв... Тези хора са луди! Кой би поръчал от сайт отвъд океана за такава мижава сума? Шипингът е винаги много скъп за малки суми, а правят отстъпки обикновено за поне 100 долара сметка, а не лева.  Shocked

Браво, че сте си намерили хубави млечни продукти!  Hug

# 287
Похвалвам пълномаслената извара на "Добрев" Peace По-вкусна извара не съм опитвала.

ioioto0, има различни препоръки за съотношения. Най-общо казано е препоръчително въглехидратите да не надхвърлят 15-20% от дневните калории, но някои автори дават 5-10%. За белтъчините - Милко Георгиев казва 25%, много автори обаче застъпват схващането, че грамовете белтъчини на ден зависят от теглото. Мисля, че трябва да се нагласи по метода на пробата и грешката. А мазнините варират в диапазона 60-80% от дневните калории. Можеш да започнеш с предложеното от Милко Георгиев съотношение 60-25-15 (мазнини-белтъчини-въглехидрати), а по-нататък да намалиш белтъчините и/или въглехидратите и да увеличиш мазнините, ако не постигаш задоволителен резултат.

Знам, че така звучи много трудно, а и не бих те посъветвала да се фокусираш прекалено много върху броене. По-скоро избягвай тестено и сладко, картофи и ориз, яж месо и зеленчуци, масло, свинска мас, зехтин, за млечните - ако ги понасяш и ако не ти пречат на отслабването, ги яж и тях, но да са пълномаслени. Плодове - ако не ти отварят глад за сладко, и то да не са голямо количество.

Благодаря за отговора! Тъи като аз не искам да отслабвам ,само да изчистя мазнини мисля съотношението ми да е 40/40/20 или 40/30/30 Б/М/В

# 288

W'A'S'P'  ЧРД с малко закъснение!  smile3525
пожелавам ти вдъхновението да не те напуска никога
и да запазиш ентусиазма си към новите неща!

имам вече кокосова масло Рапунцел,
ще обиколя и за нещо друго и за в офиса да си имам бурканче
прибрах се от командировка и започвам да пия кафето
днес сще е нес с 15гр масло и около 20гр кокосово

# 289
благодаря на всички за м илите пожелания
и да ви се връщат стократно
 Hug

аз носих разни сладкши на колегите по случай повода
получих много мил коментар: "че е страхотно, че черпя с вкусни неща от каквито се въздържам" (груб превод)

иначе се почерпих с тортата онзи ден
да видим сега какви ще са щетите
в началото на режима след такива поводи качвах вода поне за седмица след това и апетитът за сладко идваше отново на дневен ред
но при поводите тази година зимата и лятото това не се случи

слънчева събота от мен
 Hug

# 290
Тортата, която показа, изглеждаше страхотно, направо ти се възхищавам  bouquet Аз не съм хич по сложните кулинарни произведения, нито пък успявам да докарам добър вид, а и въображението ми за съчетания е ограничено, така че твоята торта ми взе акъла Simple Smile

Аз спретнах едно десертче днес - крем от маскарпоне и заквасена сметана с 20% масленост плюс настърган 100% шоколад и по половин лъжичка кафява захар на порция, защото шоколадът няма абсолютно никаква. Получи се много вкусно. Маскарпонето този път ми е Лаго ди Маджоре и съм много доволна, беше с много силен вкус, вид и консистенция на сметана. Преди съм взимала само Камино Доро - то е по-плътно и леко сладни.

# 291
  • Sofia
Не съм влизала в темата няколко дни.
 На W.A.S.P., на патерици Ч.Р.Д! Да си много здрава, щастлива, обичана и да имаш много поводи за усмивки(нека 1 от тях е заставането пред огледалото Grinning)
Последните дни понеже нервата ме е подгонила, много ми се яде сладко  Cry
За срещата за 25 аз съм "за".Къде да се срещнем и в колко часа? Много ще се радвам да се запознаем Hug

# 292
И аз не съм влизала от няколко дена

W.A.S.P.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesчестито и от мен макар и със закъснение. Бъди щастлива и обичана майка, съпруга и ценена жена. Желая ти щастие, късмет, любов и мигове оставащи те без дъх от позитивни емоции и усмивки (включително послушни деца и баби  Joy). Успех във всичко   bouquet  bouquet  bouquet.

А вие като се срещнете да не забравите да се снимате ей и да ни се покажете после. Искам да видя снимки от срещата. Ееех блазе ви Wink Sad Grinning. Някъде във форума на спайдърите четох че в София имало ВМ-НВХ ресторант. Супер.

# 293
  • Sofia
Vici Hug,как сте в къщи? Много ни е мъчно, че вие чужбинските мами няма да може да дойдете   на срещата.  ooooh!Ще се снимаме непременно, за да ни видите, макар и виртуално.

# 294
  • София
В София ли е срещата? Може да се пробвам да дойда.  Laughing

# 295
 Днес и аз пораствам с една годинка  sohappy
Снощи празнувах и искам да ви се похваля, че съм си напълно режимна и съответно доволна от себе си. Вечерята беше пил. пържола от бут + броколи със сметана и синьо сирене и бяло винце си пийнах .. изобщо много хубаво беше  Wink

# 296
Честито и на теб!  bouquet

# 297
Честито Злате  Hug
С пожелание за сбъднати мечти, здраве, любов и много късмет

Снощи бяхме в невероятен ресторант
http://www.mortvikensmarina.se/web/hem/skeppskattens_hamnkrog/bildgalleri
Meнюто е скромно, но невероятно вкусно
Много ме впечатли идеята за джинфжифилов крем към бяла риба
Купих си даже един корен и тези дни ще се пробвам да го направя
А точно там се оказа и трасето на големите кораби за Финландия, точно два минаха, докато се наслаждавахме на храната и природата

З: 2 яйца на палачинка с кокос и бадемово брашно
О: телешко с винен сос със синьо сирене и зелени аспержи, запечени в масло

От седмица си варя по 1 кг замразен зелен фасул от тънкия, като гарнитура към разните яхнии, чудесно се връзва на вкус с почти всичко

Шоки, тази торта е супер лесна и сигурна
Моят единствен проблем е формата, използвам стъклена, която тапицирам с пласт. фолио и затова повърхността и изглежда като измачкана, а не гладка
Но една приятелка ме светна да пробвам със силиконова форма и тези дни ще обикалям да намеря подходяща
Иначе тортите с блатове са ми били винаги провал, или блатовете не се изпичат добре, или кофти ги режа, и почти винаги се излагам с декорацията
Поне на вкус ги докарвам де
Ама на външен вид са ужасно обикновено  Embarassed

Хайде слънчева неделя от мен
 Hug

# 298
Злате, честит рожден ден и на теб!   bouquet Бъди здрава и щастлива и силна, за да следваш мечтите си!
Клеми, да, някъде из София ще е срщата, заповядай (още нямаме точен час и място, но засега е за 25-ти  Laughing).
Мен продължава нещо да ми се яде без да съм гладна Sad И хапвам  ooooh!. Режимно,ама по повече  Whistling
После ще си драсна и аз менюто.

# 299
добро утро
аз намерих ето това на азиатския щанд в едни супер:

http://www.renukagroup.com/agri_business_cocnut_products/renuka_ … n.php?p_id=RCC001

68% мазнини, чист кокос
все още се чудя как да го ползвам
четох малко, че палето го слагали в кафето

http://www.google.se/#hl=sv&gs_nf=1&cp=10&gs_id=11&a … =1536&bih=884

ще чета още, дано изкочат още интересни приложения

лека седмица от мен
и успешна учебна година на учениците
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт