ВМ НВХ - част 51

• 50 883
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
The Baroness, той посочва кои "членове" на тези категории да се избягват - за млечните посочва например нискомаслени, подсладени, топените сирена, в които няма почти никакво сирене, но бъкат от химия и растителни мазнини, купешките сладоледи. За рибата - например панираната, риби, съдържащи много олово. Вярно, казва да се избягва и сьомга от рибарници, а нашата тук вероятно е все такава, та за нея ще си затворя очите Rolling Eyes Няма как да ям сьомга иначе. А и много ясно, че няма всичкото месо да ни е от хранени с трева животни, яйцата - от свободни кокошки, бекона без консерванти и оцветители... Но повечето неща, които посочва, си важат с пълна сила и са постижими Hug

Един вид - не трябва да се четат само заглавията Laughing

За цикъла - искаш да кажеш, че си отслабнала много и затова е спрял ли? Embarassed Надявам се вече да се е нормализирало положението Hug Има определен процент телесни мазнини, под който жените не трябва да слизат, за да не си загубят цикъла. Не знам точно какъв е, някои източници дават 15%, други - 13-14, трети - за по-сигурно 18-20. Чела съм, че много културистки нямат цикъл Rolling Eyes Те често нямат и гърди, а когато се виждат "бомби", това е силикон Laughing Та и вманиачаването не е добре. Но ако се възстанови нормален процент мазнини, цикълът също се възстановява, мисля.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 21:37 от Cioccolata

# 256
Такааа.... от изчетеното, изводът е, че идеалното отношение  ApoB/ApoA1 трябва да е под 0.92. Моето е 0.77 (От тук)
Също така отношението Триглицериди/ХДЛ е отлично. За сега, мисля, няма за какво да се притеснявам. (Камелот, ти какво мислиш?  Embarassed)

# 257
  • София
Цикъла ми е ок, даже напоследък и ужасни симптоми имам преди него - дали заради качените кила? Ако отслабна повечко не спира, но прескача и нямам никакви симптоми. Сега с тези мазнини май по-зле става...няма угодия  Mr. Green

# 258
момичета, благодаря ви от сърце
 Hug

Баронесо, много странно е това с теб
 newsm78
все си мислех, че като насъбереш стаж в режима и ще има резултат най-после
помня, че когато аз почвах, имаше хора, които буквално се стопиха, докато аз си качвах първите месеци след Дюкан, но след 6 месеца, малко сметки и леки промени нещата се наредиха

чов. организъм е супер сложно нещо и очевидно всичко е много индивидуално

ако искаш напиши малко менюта да се опитаме да ги анализираме

тези дни правя 3год на режима (почнах го след 18 месеца на Дюкан)
та общо става 4.5год НВХ

на Дюкан цикълът ми от 28 стана на 32 дни
а тук мина на 26 дни

# 259
W'A'S'P',Честит Рожден Ден и от мен,макар и със закъснение!Да си жива и здрава!
Шоколадке,благодаря за интересните статии и преводи,които постваш!Лично на мен статията на Марк,за храните,които трябва да избягваме като цяло ми харесва,но в някои неща считам,че има известно залитане.
Аз нещо напоследък нямам никакъв минус-в началото на режима имах намаление на обиколките,но напоследък-нищо Sad.Но аз не бях и особено стриктна,защото си позволявах вечер да ям по някой плод-може да е от това.Пък и ям млечни-сирене и кашкавал,но ми е много трудно да ги премахна напълно.Авокадото добър избор ли е за закуска-с малко домат например,яйцата нещо ми омръзнаха.
Пишете,моля ви,какво хапвате -като примерно меню -за да си сверя часовника.
Преди години като бях 45 кг-и нямах цикъл-ядях по 1 пакет солети за целия ден......лудост някаква.Добре,че навреме спрях,при все че като станах 50 кг си мислех,че съм "дебела".Ето една интересна статия Огледалото в главата ви….скелетът в гардероба!от сайта на Инес.Разбира се,сега съм "излекувана" и пак понякога съм се втелясвала от цифрите на кантара,затова за себе си съм взела решение да не се тегля.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 08:38 от liu jo

# 260
  • В Балкана
Честит рожден ден, W'A'S'P'!
Да си здрава, успяла и щастлива!

Тортата ти е супер!  Peace
Подобна правих миналата година за моя РД. Но не беше толкова режима. Е то и аз не бях никак режимна, та се вписа идеално за тогавашното време.  Laughing
За този мисля да не правя торта..

Аз също благодаря за статиите, преводите и всичко интересно, което поствате тук.   bouquet

# 261
Дами, и аз ви благодаря за хубавата компания и за ползотворния разговор, който си водим тук! Hug

Бобето, резултатите ти явно са супер, проблемът е, че не вярвам да има у нас, а и по света много кардиолози, които да са толкова навътре с новата информация по тези въпроси...

Между другото, има надежда, че ще се промени положението, но сигурно след много години Rolling Eyes Онзи ден Питър Атиа и Гари Тобс заедно с екип от учени основаха The Nutrition Science Initiative (NuSI) (адресът е http://nusi.org/). Целта е да се проведат необходимите проучвания в областта на храненето (влияние на мазнини, въглехидрати и т.н.) по всички правила на науката, защото се оказва, че огромният брой изследвания, на които се разчита днес, не са проведени правилно или тълкуването е изкривено от конфликт на интереси или подобни причини. И тъй като все повече хора забелязват, че препоръчваното високовъглехидратно и нискомазнинно хранене създава или задълбочава много заболявания от спектъра на метаболитните, а от друга страна нисковъглехидратното високомазнинно ги подобрява, и същото са забелязали и тези учени, сега целта е да се проведат качествени проучвания, с които да се установи истината, доколкото е възможно, и после те да станат основа за промяна в препоръките. Това няма да стане скоро, но поне вече има организация, която да се заеме сериозно Simple Smile

# 262
  • София
W'A'S'P', честит празник и от мен!!!
Аз за 4 дни съм 1,300 надолу.  bowuu Може би още поне 2кг ще паднат бързо, за следващите знам, че ме чака дълга и упорита борба.

Имам гъби, тиквички - какво да направя с тях?  Laughing Дайте предложение.

# 263
Klemy, браво, успех и нататък!

С гъби и тиквички можеш да си спретнеш мусака - зеленчуците са ти вместо картофи Wink Друго, за което се сещам, е китайско пиле със зеленчуци - в уок или обикновен тиган.

# 264
  • София
И аз мислех с кайма да ги съчетая, но домочадието реши, че му се яде постно днес.  Laughing
Ако добавя патладжан, домати, сирене? И го запека на фурна?

# 265
Може, евентуално сметанка, кашкавал или пармезан вместо сирене бих предложила - нещо в този стил. Но може пък ти да си подсилиш все пак менюто и с месце, а домочадието да яде постно, щом държи Wink

# 266
  • София
М, чудна идея за сметаната и кашкавала!!!   bouquet

# 267
  • SA
Bobeto , мисля, че са ти супер показателите и нямаш място за притеснения. Съотношенията от показатели, които поне до момента са приети като най-достоверни за предсказване на риска от сърдечно-съдови заболявания, при теб са нормални. Да не говорим, че това все пак са само едни съотношения и показатели, които тепърва предстои да се проучват по-задълбочено и уточняват.
W'A'S'P' , интересно, че и при мен , след като преминах на ВМ-НВД, цикълът стана точно 26 дни и така е вече години наред. Преди това беше 29-31 ден.

# 268
  • GYM
УАСП, желая ти всичко най-прекрасно Hug Каквото ти е на сърце, да ти е в ръце Heart Eyes
И мен ме чака готвене - довечера ще посрещам майка ми, а нямам никакви идеи newsm78 а и вода нямам Sad Иначе, мога да се похваля с добра адаптация на режима - вчера хапнах две варени яйца с кашкавал и каймак - нещо като закуско обяд около 13 часа. после ме завъртяха разни задачки, после и на работа бях - почти да полунощ и не бях гладна Crazy То не значи, че не ядох, де, ама фантастично е да не ти свири корема от глад Laughing

# 269
  • Варна
Изчетах ви на първа страница,
и в крайна сметка разбрах, че никакви въглехидрати ,да не се консумират и тестени изделия. Wink
А примерно меню да ми подскажете. Tired
Сутрин може ли плод, че аз обичам много плодове . Tired
ApoB/ApoA1 -какво е това съотнишение, и за някакви кръвни изсследвания си говорите.
Аз скоро не съм си правила никакви , хм. Rolling Eyes
Имам около десет кг. да смъкна, постижимо ли е това с този режим.
Лек ден на всички, на работа съм и ми е доста трудно да пиша редовно.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт