ВМ НВХ - част 51

• 50 894
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
на 3-та страница,3-ти пост
Шокито го е дала по-скоро като хляб,но мен "сладките" са ми по-интересни Wink
и аз нещо посягам все повече към маслото
няма ли из вашите писания дали това не е друга зависимост
така де,нещо от рода алкохол-сладко-масло
за какви прегрешения говорите Thinking
една лъжица ориз или едно варено картофче от време на време не е прегрешение тук
е,една пица или чиния макарони е прегрешение (дано поне ви е било вкусно),но не ви пречи да си продължите нататък
по-страшни са последствията от една пица след 10 дни глад Sick
Бобе,направо си е повреда при мен
хапнах един залък от любимият ми "малинов макарон" и...само много сладък вкус,не усетих нито аромата на малините,нито "макарона" Sick
само нещо отвратително сладко
лека и приятна неделя  bouquet

# 421
Към маслото и аз започвам да развивам нездрава пристрастеност, но аз май като цяло съм склонна да се пристрастявам, когато нещо ми хареса Embarassed И със сметаната бях така, сега с масълцето. Но не смятам да го намалявам Laughing

А понеже аз не мога и не мога още да се оправя от пустия риновирус - ту съм по-добре, ту по-зле, но такава упорита и силна хрема не съм имала от години, та вчера си купих Умкалор и заложих много надежди на него Embarassed И тази сутрин бях почти добре, всичко супер, но като си хапнах овчето кисело мляко за закуска, и сякаш синусите ми се втечниха #2gunfire Та се чудя дали млякото не ми усилва отделянето на слуз Thinking Друг път не съм го забелязвала, но сега беше много явно. А овчето млекце е толкова хубаво Cry

# 422
с какво комбинирате маслото или направо така го ядете  newsm78
Бихте ли ми препоръчали някакъв режимен сладкиш ?

# 423
  • София
Момичета, нямам време да чета всички, трябва ми спешно статия или мнение на Милко относно придобития диабет. Препоръчва ли се режима или не?

Благодаря предварително.  bouquet

# 424
Имаш предвид т.н. "старчески" диабет - втори тип, неинсулинозависим, нали? Определено се препоръчва, макар че не знам за статия на Милко. Ще се опитам да намеря статии на български, но със сигурност съм чела многобройни отзиви и в англоезичните, и в шведските форуми за такива диабетици, които с ВМ-НВХ държат под контрол заболяването си до степен да имат напълно нормални параметри на кръвната захар, гликирания хемоглобин, кръвните липиди, кръвното налягане.

Ето тук нещо на български, макар че не знам доколко е убедителна и достоверна информация: http://www.dietite.bg/articles/view/16/436 Проблем е да се намерят добри източници на български Close

# 425
Момичета, нямам време да чета всички, трябва ми спешно статия или мнение на Милко относно придобития диабет. Препоръчва ли се режима или не?

Благодаря предварително.  bouquet

Не мога сега да търся из спайдерите
Но ще ти дам набързо един шведски пример
От няколко години този режим е официално включен към препоръките за хр. режими за диабетици
Това в резултат на няколко години епични битки на шепа режимни лекари със здравните власти
Като зад тези лекари стоят хиляди с диабет 2, успели или изцяло да спрат медикаментите или силно да ги намалят и то само благодарение на стриктно спазване на режима
Повечето преди това са спазвали стандартните препоръки с пълнозърнест хляб и т.н. простоии и само са се влошили, което е и нормално от биохимична гледна точка

Ето това излиза при търсене:
http://www.google.bg/custom?domains=spidersport.com&q=%C4%E8 … RID%3A1&hl=bg

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 13:18 от Анонимен

# 426
...
хапнах един залък от любимият ми "малинов макарон" и...само много сладък вкус,не усетих нито аромата на малините,нито "макарона" Sick
само нещо отвратително сладко
лека и приятна неделя  bouquet

Аз веднъж взех купен макарон да видя как са го докарали на вкус профитата
Ми ... беше ужасен
Имам чувството, че бяха използвали заместител на захарта, чак горчеше от сладост

Аз моите първите ги правих именно със сладко, от ягоди, лично варено
Пак не бяха така ужасно сладки
Сега ги правя само с шоколадов ганаш, тогава са поносими
Остава да открия и режимен вариант
Не се сещам обаче с какво да направя белтъчния сняг така твърд, за да не се разпаднат после и да станат на сплескани жаби  Joy

# 427
  • София
Много благодаря, момичета. Става въпрос за братовчед ми и са му казали да не яде точно това, което режима препоръчва.  ooooh! Имаше дискусии из форума по този въпрос, но не мога да ги намеря. Помолих за статия, ако някой знае къде и или поне де ме ориентира къде да търся. Сега отивам при спайдерите.   bouquet  bouquet  bouquet

# 428
аз имам идея за да не "станат на сплескани жаби" Joy
цитирам дословно Valerie Cupillard  от "Sans gluten":2 белтъка се разбъткват с десетина лъжици бадемово брашно до получаване на полутечно тесто и се сипва в хартиени формички Peace(аз използвам мини-силиконови форми),гарнитура :бадем,парче шоколад...
пече се 5 мин на термостат 9 Thinking
в голяма форма за да направите торта "макарон"
във форми за тартлети...тартлети Joy

режимен десерт виж моята рецепта  маскарпоне , кокосова сметана и малини
а за официален празник  аз лично ще правя торта "гаряж" без захар (масло,яйца,шоколад и орехи си е напълно режимно)
маслото го ям (вече) ц лъжица,а преди малко си намазах пържолата с чесново масло Embarassed
е,няма нещо толкова вкусно,освен може би варени яйца с препечен бекон за гарнитура

# 429
  • GYM
Привет, минавам набързо... Благодаря ви за пожеланията, ама при мен нещата се влошиха и се наложи да взимам антибиотик. От него ужасно съм задържала вода и ме боли стомаха непрекъснато. Признавам, че съм в издънка - ям грозде, преди малко и праскови, но яизата и мазното не ми понасят въобще... Cry Много ми е зле, да минава по-бързо тази гадост, че ще ме разболее и психически #2gunfire Участието мина много добре, никой нищо не разбра, колегите го отнесоха обаче и така Rolling Eyes Пожелавам ви слънчева и прекрасна неделя и не правете като мен Hug

# 430
танче, мерси
 Hug
аз съм пекла нещо подобно
но въпреки всичко не изглежда точно като оригиналния макарон, за мое съжаление

велвет, шоки, бързо оправяне
 Hug
ако можете, направете си супа
пилешката е направо балсам в такива моменти
както и само бульонът и, особено с малко лимонов сок

шоки, за млечните непрекъснато се пише как били слузообразуващи
а ето, че всъщност ти помагат да се отдели по-бързо слузта

аз не съм боледувала сериозно с години  и направо не мога да си представя какво ви е
от време на време ми се струва, че ме поваля някой вирус, или поне така ми се струва поради страшната умора, която изведнъж ме хваща без причина
но минава за макс 2 дни

хайде спокойна неделя
че идва понеделник

# 431
Упсешно оздравяване на всички! Искам малко да ви разведря и да ви покажа един палео красавец или как се качват мускули с нашия режим:

Когато видях снимките, реакцията ми беше: "ОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО!"  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

А на вас потекоха ли ви лигите?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 432
 Здравейте, момичета!   bouquet Как си изкарвате този прекрасен слънчев неделен ден? Аз минавам изключително лежерно. На всичкото отгоре и съм се натъпкала здраво с поне 2000 Кк вече  Embarassed Амаа ПМС-то рядко ми прощава.
 Та и по този повод исках да ви попитам, може ли да се прави един ден -разтоварващ на вода, чай и кафе? И ако не огладнея повече днес, трябва ли да вечерям въпреки това?

# 433
никакво ядене,ако не си гладна Naughty
и по принцип се яде,когато си гладна,а не защото "е време"
а за "разтоварващ ден" как ти си прецениш,стига да не се натъпчеш след това
аз си харесвам разтоварващия ден на Милко:само на месо цял ден Mr. Green
мда,потекоха ми лигите Wink
УАСП,ти макароните ги правиш за гледане или за ядене
Валери има и една рецепта за шоколадови макарон,ще я преведа като не ме мързи Embarassed

# 434
W'A'S'P', благодаря! Hug То моето не е сериозно, само много неприятно и дразнещо, а и аз се чудя защо се проточи толкова Embarassed

Велвет, надявам се скоро да се оправиш! Hug Не се притеснявай за храната, яж каквото ти се яде и понасяш в момента, няма друг начин.

Таня, напиши, моля те, тази тортена рецепта, защото класическата рецепта за торта гараш, която аз имам, е с една чаша захар. Аз всъщност не знам дали много биха я оценили хората около мен, ако няма хич захар, но бих опитала да я пробутам или пък да си я направя в малко количество, ако е възможно Laughing

Общи условия

Активация на акаунт