ВМ НВХ - част 51

• 50 842
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
аз не бих пила протеинови шейкове (не че не съм пила,де Embarassedи това опитвах в момент на умопомрачение)
ако закъсаш някъде и трябва да избираш между вафли и протеинов шейк,а трябва на всяка цена да хапнеш нещо -да,но сутрин Thinking
а съм и чела списъка на съставките и нещо не ми вдъхва доверие
пък и не е решение за дълго време
супер кафето на Шоки се забърква за секунди,а варени яйца,опалянки и др се приготвят от вечерта
все пак ти си знаеш най-добре,аз дадох мое мнение
за каймата забравих да ви дам моята любима рецепта от поредицата "бързо,лесно и вкусно"
зелен фасул,сос болонезе
сварен предварително зелен фасул (или от консерва,от този тънкия)
задушена кайма с лук,домати и подправки
и ...това е Laughing
забъркайте ,поръсете с настърган кашкавал/пермезан и сервирайте
а ако имате време:в тавичка,малко сметанка и запичате до стопяване/порозяване на кашкавала
както виждате дори не е рецепта,която е достойна за рецептника Wink
аз,кантара не го мразя толкова много та да го хвърля,но и това ще стане
беше ми интересно какво ще каже,след като си хапвам едно бурканче кокосово масло на седмица,а другото масло  дори незнам колко е
нали ми тъпчат в главата всеки ден да не ям мазно и сладко (всички реклами са придружени с това предупреждение)
чувствам се отлично,но все още в главата ми се въртят мисли като холестерол и подобни
надявам се да мине и това
лека и приятна седмица

# 676
Мерси пак за пожеланията, момичета!  Hug Танче, мерси и за рецептата със зеления фасул, аз много обичам точно такива варианти за запеканки Hug

Щом и във Франция ви предупреждават да не ядете мазно, нещата отиват съвсем на зле #2gunfire Побъркал се е тоя свят. Тук пък върви масирана реклама на маргарин Becel - и по телевизията, и в магазина сложен плакат #2gunfire

Протеиновите шейкове могат да са вариант за заместване на храненето, много хора ги използват. И за тях има мнения "за" и "против". Аз лично не съм пробвала. Една много разпространена употреба на тези шейкове е като "брашно" за приготвяне на палачинки или пък за забъркване на пудинг. Може би най-силното възражение към тях е, че покачват рязко инсулина, но май все пак зависи каква е съставката - казеинът действа по-бавно, но суроватката покачва рязко инсулина. В крайна сметка може да се пробва и да се прецени според резултатите.

Пак за шейковете: ако чувствате необходимост от захранване веднага след тренировка, такъв шейк е най-добрият вариант, доколкото знам - по-добър от паста, картофи, ориз, хляб, шоколад и подобни. Но ако не сте прегладнели, отслабнали, треперещи и т.н. след тренировка, а можете спокойно да изкарате час - час и половина без храна, докато си приготвите нормално ястие, това е дори по-добър вариант, поне според мен.

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 08:45 от Cioccolata

# 677
  • София
Добро утро,

Хайде да дам отчет за менюто днес, че напоследък както казах не съм режимна, но....нещата се променят  Simple Smile

Закуска: 3 варени яйца с масло и кафе
Обяд : Направих си три яйчени палачинки с  кашкавал и шунка
Вечеря: Айсберг салата с риба тон

Почвам от денс Омега 3.

С какаово масло какво мога да правя?

Хубава и успешна седмица

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 09:46 от Петяя

# 678
  • Русе
Сега си търся парички да се запиша и като започна, ще докладвам.  Mr. Green
Hug Laughing кажи къде ги намираш че да дойда и аз.
да и аз си смятам тежестите, но пак има проба грешка. ако не е тайна каква е таксата там.
аз днес като вчера ще съм на пилешка супа и бекон - много гаден вирус ни е лепнал и сме се натръшкали в къщи - май няма да отида на тренировка или ще отида,но какво ще свърша незнам - нямам сила.

балсам за устни - много е вкусен  Peace
ползвам го и за сладки палачинки, ама по малко че ми е скъпичък. основно го ползвам за козметика.

# 679
привет-мривет набързо от дъждовните стокхолмски покриви

Бобе, тортата е чудесна, браво на теб
гледам обаче и при теб белият крем е станал най-много
и при мен все така става
в каква форма я прави и лесно ли я извади после?

Марги, аз купени протеинови шейкове не бих пила, за мен се равняват на разни бели прахчета, дето се продават на улицата
най-добрият шейк след тренировка е бита сметана с яйца (според един изследовател тук, написал страхотна книга за тренировките и диетите: http://livlinan.eu/)
аз напр си носех кутия кисело мляко
но рядко го пиех
обикновено се ограничавах с водата
но ако чувстваш нужда от хапване, по-добре си носи яйца

значи Бесел стъпиха и в БГ
леле ...
като знам какви реклами имат тук си представям какви ще ги забъркат сега и в БГ, където няма кой да ги осъди както стана тук
честито на печелившите дето се вика  Sick

хайде лека ви седмица от мен и да изчезвам
до скоро
 Hug

# 680
Тук пък върви масирана реклама на маргарин Becel - и по телевизията, и в магазина сложен плакат #2gunfire
И най-тъжното е, че има хора, които вярват безпрекословно...! (Както и на всички други полезности като шоколади и десерти с 'мляко', невероятни супи -готови и какво ли още не, дето всички си ги знаем  ooooh!) Ужасно е. Всеки път ми иде и аз да стрелям. И уви, няма сила, която да осъди тези компании за най-нагла лъжа в името на печелбата.

Марги, и аз мисля, че вариантът за кафе с масло е по-добър. Хич не долюбвам вече каквито и да е 'храни' от този тип. Нямам вяра нещо...

Танче, туй кантарите са особена порода животни  Mr. Green И н амен ми се е случвало такива странни цифри да показват.. Което ме подсеща, че не съм се качвала и аз от поне 2 седмици и ми е интересно какво ще покаже. Залагам на цифра, която няма да ми хареса, имайки предвид, че последните 3 дни изядох доста млечни (особено кашкавал и сирене), в събота пих повече от нормалното червено вино, както и по едно парченце от тортата през уикнда... А и количествата нещо не са ми особено малки... Blush
Замсилям се пак да почна да си отчитам във фитдей, да видя какво точно и как изяждам и ако се налага да въвеждам корекции.

Снощи правих от яйчените кейкове както и едно 'десертче' (пак взаимствано от някъде) от много масло (за добавих и кокосово), кокос.стърготини и яйце.
Та това ми беше закуската - 1 кейк и част от десерта и малко малинки.
Иначе за обяд имам агнешко печено от бут (домашно) мааазно,мазно и задушени гъби, лук и броколи за гарнитура + едно доматче.

W'A'S'P', бях купила форма за торта, че така и не намерих силиконова. Когато обаче разлях първия пласт, се оказа че е много широка и нищо нямаше да се получи. Та нямах много опции и метнах направо крема в купата за салата (и през цялото време се притеснявах ка ще я извадя после!  Mr. Green) В камерата държах по 20-ина мин на слой. Отлепи се неочаквано добре (помогнах малко и с ножче надолу, но в горната част си се отлепи и само с подръпване).

# 681
Сега си търся парички да се запиша и като започна, ще докладвам.  Mr. Green
Hug Laughing кажи къде ги намираш че да дойда и аз.
да и аз си смятам тежестите, но пак има проба грешка. ако не е тайна каква е таксата там.
аз днес като вчера ще съм на пилешка супа и бекон - много гаден вирус ни е лепнал и сме се натръшкали в къщи - май няма да отида на тренировка или ще отида,но какво ще свърша незнам - нямам сила.

балсам за устни - много е вкусен  Peace
ползвам го и за сладки палачинки, ама по малко че ми е скъпичък. основно го ползвам за козметика.

Joy Joy Joy Joy Амии, от родителското тяло леко си изпросвам, но сега не ми е удобно. Ще почакам малко, че имам и без това други неща за вършене.

В Силата цените не ми се струват особено ниски за Русе: 40-45лв са картите в зависимост от това дали е целодневна или извън час пик (между 5 и 8 вечерта). Аз като бях студентка тренирах едно лято там преди 5-6 години и ми беше по 20лв на месец, много изгодно беше в сравнение със София примерно, където съм плащала по 80лв с намаление и то само за 10 пъти месечно, а в Силата картите са за по месец неограничен достъп. Сега обаче ще ми излезе соленко, защото вече не съм в "академичните среди".  Laughing hahaha

При тебе как са цените?

Момичета, забравих да честитя на всички личните празници! Да сте живи и здрави и вие, и децата! Много любов и късмет! Браво за хубавите рецепти.   chef

И аз не бих пила протеинов шейк или не бих яла протеиново блокче, защото почти винаги имат и добавена захар. Примерно едно блокче от 60гр има 30 гр протеин, 20гр въглени и 10гр мазнини (случайно попаднали, да не си помислите, че са подбирани да бъдат здравословни  Twisted Evil).

УАСП, Бесела отдавна го продават тук, може би поне 5-6 години, ако не и повече, и винаги е имал една леко агресивна реклама. Да не говорим за новата Калиакра без мазнини едва ли не - толкова нагло лъжат в нейната реклама, че просто  #2gunfire Не стига това, ами не са и евтини тез маргарини. Но така е в БГ - боклуците от Запад тука ги продават на баснословни цени.

# 682
  • София
Момичета, в стнатите от Евро съюза има квоти, които се спонсорират от правителствата им за износ на стоки с растителни мазнини - кашкавали, млека, сирена - доколкото може да се нарекат такива. Всички тези боклуци , се предлагат на нашия пазар, защото са по -евтини и защото нашето скапано  правителство позволява да е така.Не ни стагат нашите, ама и чуждите.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Не е нормално стнаните да дават пари за такива гадости, това е безумие. Как може едно мляко от Румъния, Унгария, Гърция да е по-евтино от нашето???   Сори за  offtopic

# 683
По темата за храненето след тренировка - ето на какво попаднах наскоро: http://www.livingpaleo.com/post-workout-nutrition/ Накратко, препоръчва храненето да е съобразено с нуждите и целите:

1. Първо е важно храненето през целия ден да е правилно (ВМ-НВХ е идеално в това отношение), а да не е джънк или изобщо бедно откъм белтъчини, мазнини, полезни въглехидрати и всички полезни вещества. Ако храненето през останалата част на деня е правилно, гледаме какви са целите при тренировката:
- ако целите са увеличаване на мускулната маса, е добре най-късно 40 минути след тренировката да има хранене (добре е да е течно - шейк например) с въглехидрати с висок гликемичен индекс, белтъчини и нискомазнинно. Идеята е белтъчините да дадат аминокиселини за мускулите, а въглехидратите да повишат инсулина, за да достигнат аминокиселините до мускулите. Мазнините пък да бъдат малко, за да не се складират от повишения инсулин. А след това първо хранене се яде нормално 60-90 минути по-късно.
- ако целта е намаляване на мазнините, е препоръчително да се изчака 1,5 - 2 часа преди следващо хранене - така, на фона на намаления гликоген в мускулите и нуждата от приток на енергия, като не се подаде веднага храна, организмът се обръща към складираните мазнини и изгаря от тях до следващото хранене. Ако през деня са приети достатъчно белтъчини, се смята, че няма след тренировката да започне разграждане на мускули.

2. Ако храненето през деня не е оптимално, не се препоръчва да се чака 1,5 - 2 часа след тренировка, а се препоръчва захранване максимално скоро.

Това е с две думи.

# 684
  • Русе
благодаря, хубаво като прочетеш, че това, до което си стигнал с анализи е вярно  Hug

# 685
elan, за тренировките ли имаш предвид? Ами, аз не знам със сигурност как стоят нещата, кое е вярно и кое не е... Той и този автор пише в края на статията, че е най-добре да се пробва и да се види кой вариант как ти се отразява - и той като Марк Сисън е "за" експериментирането. На мен ми прозвуча логично, като го прочетох. И дойде в допълнение към нещо друго, което бях чела - в същия смисъл - да не се яде веднага след тренировка, ако целиш намаляване на мазнини, но онзи автор посочваше 30-60 минути като минимален интервал. Но тази статия сега не я намирам, не помня с какви точно ключови думи съм стигнала до нея Embarassed

# 686
Я вижте какво намерих! http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1007463

Цитат
Диетата "Варбург" - много мазнини, нула захари

# 687
Мда, Милко са го сложили при диетите на звездите Rolling Eyes Добре, че поне с него започват, че нататък следват обичайните глупости. Но той е прав да не вярва на дебели диетолози и болни лекари Laughing

А наскоро четох, че когато реши да се вталява, Моника Белучи набляга на месо за сметка на всичко останало Sunglasses

# 688
  • Русе
това за мен е единствения начин за отслабаване - месо и бекон и сланина това е от януари - запалих се точно от Милко, от едно предаване пре Гала. от 61кг слязох на 55 и забих - почнах як фитнес 5 пъти в седмицата и свалих на 44,4, като мерките ми паднаха с 5см от всякъде. преди седмица започнах и едни билкови хапчета с чай за сега действат добре особено с WC-където имах хроничен проблем. така че до лятото - другото де, трябва да съм в трепач форма с плочки  Joy
много ме е яд че днес не можах да отида на тренировка, пуста болест.

# 689
Хе-хе, ти си желязна значи  bouquet

Интересно е, че хората отслабват всякак, с всякакви измислени диети, дори при някои хора действа да останат само на въглехидратни храни известно време, за да отслабнат Thinking Но най-здравословният начин е нашият Hug Макар че точно за отслабването не може да се предвиди как ще протече (то и при другите "диети" не може да се предвиди, ама както и да е) - някои отслабват бързо и стабилно, други - бавно и тегаво, свалят, пак си връщат, пак свалят, после още малко, после пак качат... Но от здравословна гледна точка, ако се търси дългосрочен хранителен режим, този като че ли е най-добрият, а отслабването идва като последствие, когато, както и колкото е необходимо на организма.

Общи условия

Активация на акаунт