ВМ НВХ - част 51

• 50 865
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Отчет: моята кокосова палачинка стана супер
Това брашно много сгъстява, не е нужно повече от една чаена лъжица на едно яйце и малко сметана или мляко
Иначе ства супер гъста смес
Добре е да се прибавя първо към млякото или сметаната, тогава се разтваря по-добре отколкото да се сложи първо в яйцето

Иначе тук гледах рецепти да се добавя към смуути, но коментарите бяха, че трудно се разтваряло и било гадно за преглъщане
Но с масло си върви идеално
Остава да пробвям как е и с какао към маслото

# 661
Шоки, честито
Желая ти много професионални успехи и изкачени върхове

# 662
Аз също съм слушала невероятни щуротии на тема желязо, подметнах два-три пъти и бях отрязана. Честно да си призная наблюдавам много често т.нар. "здравословно хранещи се", около мен и ми прави впечатление, че са все нещо болнави, не се чувстват окей, имат разнообразни хронични проблеми, все са по лекари, първата настинка ги поваля...Това обикновено са хоря ядящи много плодове, повече пълнозърнести и всякакви измислени "здраовсловни" боклучаци, минимум месо и животински мазнини. Това е толкова масово и набивано с години в главите, че не можеш да им смениш диска.
Имам много близка и любима леля, не живее в бг отдавна, но в последните години се оплаква, че не може да свали и грам и че има някакви проблеми с щит жлеза. За жалост не яде месо, но не защото е заклет вегетарианец, а защото от години не може да го понася и буквално не може да се пречупи да хапне и една хапчица. Тя също хапва плодове, неща като елда, супер обезмаслени сиренца и подобни с някое сухарче...Опитвах се да я убедя да започне режима, но с това неядене на месо ще е много трудно. Въпреки това се опитах да и обясня как може и без месо да си го направи, ако хапва яйца, масло и високомаслени продукти - сметана, масло, сурови ядки (поне ядки яде и сега), повече зеленчуци вместо плодове и така. Ще се опитам пак ама знам ли.

# 663
@Mia, ако проблемът с щитовидната жлеза е заради тиреоидит на Хашимото, може да помогне безглутеново хранене, или поне има такива съобщения на различни места по форуми и блогове от жени с тази диагноза. Т.е. дори и да не реши да мине на ВМ-НВХ, поне това да опита. Но да има също предвид, че заместването на обикновения хляб с хляб от оризово или друго безглутеново брашно няма да й помогне да свали килограми Embarassed

# 664
  • Русе
момичета дайте съвет за ястие с кайма, другото което имам е бекон, гъби, заквасена сметана, лук, броколи и чесън - че ми писна от кюфтета - благодаря ви предварително.

# 665
  • SA
Шоки, наистина са много интересни тези графики!
Както се вижда от тях, влиянието на традиционно НМ-ВВХ и храненето с джънк върху нивата на кръвната захар е доста сходно.  Simple Smile
Честит празник!   bouquet  Много професионални успехи ти желая!

# 666
elan,скоро правих това:
задушена кайма с подправки слагам в тава,леко задушено броколи отгоре,сметана,стърган кашкавал и във фурната до стопяване и запичане на кашкавала
много ми хареса
Шоки,много професиолнални успехи и от мен и благодаря за ценната информация  bouquet
при нас: годишнина от запознаването ни и малко въглехидратно зареждане е планирано от преди месец
кантар не мърда,а дрехи широки Thinking
лека и приятна неделя

# 667
Благодаря ви! Hug Дано да има повече вдъхновяващи задачки Simple Smile

Танче, браво за широките дрехи! Hug Това е най-показателно. А кантара го изхвърли в Сена Laughing

И идеята ти за оползотворяване на броколи, кайма, сметана и т.н. ми хареса много  chef

# 668
Шоки, и от мен честит празник и много професионални успехи!  Hug
Танче, браво за смаленията!  Peace А и рецептата си я добавям в 'уиш' листата Wink

Днес отново съм телеграфно, ама лудницата не е приключила  Crazy
Иска ми се да намаля малко порциите, ама нещо много ми се яде. И ми се иска и малко да поизчистя хранането от млечни. Напоследък много хапвам всякакви сирена и кашкавали и много сметана ползвам, когато готвя. Засега не виждам да ми се е отразило, но ще се постаря от другата седмица да ги понамалявам лекинко. 
Скрит текст:
Бях обещала снимки на тортичката, ето:
http://www.prikachi.com/images/233/5327233j.jpg
http://www.prikachi.com/images/234/5327234m.jpg
И още веднъж - със специални благодарности на W'A'S'P'!

# 669
  • Русе
Благодаря за рецептата - много вкусно стана.  Hug
и аз си купих 1кило заквасена сметана и направо с лъжицата. Притеснява ме, че напоследък много мазно, пък белтъка не мога да го докарам, а ми е нужен за тренировките.

# 670
Благодаря за рецептата - много вкусно стана.  Hug
и аз си купих 1кило заквасена сметана и направо с лъжицата. Притеснява ме, че напоследък много мазно, пък белтъка не мога да го докарам, а ми е нужен за тренировките.

Елан, имам върпос към тебе. Виждам, че си от Русе (понеже и аз съм от там  Laughing), да те питам къде тренираш? На фитнес ли ходиш и ако ходиш в кой фитнес и какво тренираш? Аз мисля скоро да започвам силови тренировки във фитнсе клуб "Сила" до парка.

# 671
Cioccolata , честит професионален празник и от мен! Възхищавам се на хора, които владеят повече чужди езици, за мен остана само мечта. Пожелавам ти много вдъхновяващи те задачки и дълъг удовлетворяващ професионален живот   bouquet.

Bobeto , тортата изглежда страхотна.

# 672
  • Русе
Aglica, аз ходя в Титан - до МГ-то - незнам какво точно искаш да правиш в залата - тук има инструктори, които ти подават режима, но аз примерно много не съм съгласна защото искам тежки тренировки, а те много не дават на жените такива и си спорим и обсъждаме. Незнам как е в Сила не съм ходила, пробвай и дай инфо.

# 673
Aglica, аз ходя в Титан - до МГ-то - незнам какво точно искаш да правиш в залата - тук има инструктори, които ти подават режима, но аз примерно много не съм съгласна защото искам тежки тренировки, а те много не дават на жените такива и си спорим и обсъждаме. Незнам как е в Сила не съм ходила, пробвай и дай инфо.

Аха, ясно. Ами аз питах в Сила преди около месец и ми казаха, че знаели всички упражнения със свободни тежести и ще ми показат. Питах дали има начин, по който изчисляват кой колко ще вдига и ми казаха, че просто пробвали и така нагласяли тежестите. Защото при Спайдърите например си имат някакъв метод на изчисление на тежестите според активното тегло на човека. Някакъв процент. Това знам. Сега си търся парички да се запиша и като започна, ще докладвам.  Mr. Green

# 674
  • Sofia
Шоки, честито и от мен! Hug Много  успехи  и удовлетворение в работата ти желая!
На Бобето на патерици желая хлапенцето да и носи много радост и да има много късмет в живота.
Момичета, все забравям да ви попитам какво мислите за протеиновите шейкове? Аз покрай това , че спортувам си купувам и пия веднага след тренировка.  Сутрин понеже много бързам, си забърквам в шише и пия по пътя, вместо закуска.

Общи условия

Активация на акаунт