БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 763
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Освен преварена и изворна, можеш да даваш и вода от кана Брита

# 526
Мога ли да давам животинска сметана, прибавена към зеленчуково пюре? Понеже синът ми яде много малко количество твърда храна искам поне да е по- качествена и калорична.

# 527
Можеш, само че не виждам смисъл. Май повече се притесняваш и впрягаш, отколкото трябва. Високата животиснка масленост не е кой знае какво качество за здравето  Rolling Eyes

# 528
Проблем ли е, ако давам 2 пъти през деня каша? Ние сме вече почти на годинка, но сме с АБКМ и съм въвела мноооого храни - пащърнак, тиква, картоф, тиквичка, пуешко, спелта, просо, круша, пъпеш, синя слива. Имам заместени 3 хранения, но сутрин и след обяд давам каша. Понякога разменям с кус кус.
Ние също сме с АБКМ. И още ядем по два пъти безмлечна каша и слагам от нейното АМ и ги редувам да бъдат различни кашите - примерно сутрин овесена, след обяд оризова, ориз и царевица или друг вид. Добавям и плодови пюрета. А скоро опитахме кус-кус, но не го хареса много. За след обяд съм правила и кисел пак с плодове или плодово пюре, което се прие добре, но рядко правя. Общо взето яде това, което си е харесала.

# 529
  • София
Аз от 6-7 -ми месец давам Савина трапезна, с много ниска минерализация. Тя е и с розов етикет за деца. За Девин съм чела, че е с много високо съдържание на флуор и даже дела се водят на пострадали дългогодишни потребители, но не съм запаозната дали важи за всички води на марката, може да има и детска специална..  Peace

# 530
Аз давам само трапезна вода Бебелан ,тя е специално за бебета ,и млякото  правя с нея.

# 531
на Девин за бебета е с розов етикет.  Peace

# 532
Мога ли да давам животинска сметана, прибавена към зеленчуково пюре? Понеже синът ми яде много малко количество твърда храна искам поне да е по- качествена и калорична.
Можеш,за предпочитане е животинската пред растителната.Пълномаслените мазнини са доста полезни в бебешка и детска възраст,за правилно мозачно развитие,но все пак не прекалявай с тях.

# 533
Можеш,за предпочитане е животинската пред растителната.Пълномаслените мазнини са доста полезни в бебешка и детска възраст,за правилно мозачно развитие,но все пак не прекалявай с тях.

Растителна сметана не съществува, това е някаква (уж) диетична измислица  Rolling Eyes
Пише се мозЪк, мозЪчно  Wink
Пълномаслените мазнини са супер полезни, но говорим за нормална млечна пълномасленост, която варира около 3.6 процента. Сметаната гони 40 и не бива да се предлага ей така  Peace

# 534
Блонди каква е тази вода "саломинерализираната ", за първи път чувам за такава вода.  Thinking

# 535
Не са полезни за здравето животинските мазнини, но животинските млечни мазнини напротив. Има течни сметани с по-нисък процент  Peace - light. Има немска заквасена сметана, която е 20%. Аз ползвам в готвенето от време на време и е нужно съвсем малко. Никой не може да изяде такова количество, че да му навреди и след като не се приема всекидневно, не намирам никакъв проблем  Peace.
Има мнения, че флуорът е опасен за здравето. Ние го примемаме всеки ден под различна форма - чрез пастата за зъби, с минералната вода, съдържа се и в някои хранителни продукти. Приеман често в малки дози вреди на костите и мозъка. Ще намеря статията тази вечер и ще я пусна като линк. Аз съм склонна да вярвам в това.

# 536

Пише се мозЪк, мозЪчно  Wink
Пълномаслените мазнини са супер полезни, но говорим за нормална млечна пълномасленост, която варира около 3.6 процента. Сметаната гони 40 и не бива да се предлага ей така  Peace
Айде да не си правим забележки на правописните грешки,мога да ти изкарам доста такива,ако реша  Wink

Аз смятам,че сметаната е полезен продукт,когато се дава колкото е необходимо,за твое сведение маслото е 80% масленост,пък предполагам го даваш ей така.

Растителна сметана има,не знам измислица ли е или не,факт е,че такъв продукт съществува.

Можеш, само че не виждам смисъл. Май повече се притесняваш и впрягаш, отколкото трябва. Високата животиснка масленост не е кой знае какво качество за здравето  Rolling Eyes
Намерих една доста бързо,но мисля да спра до тук,смешни са ми винаги тези подмятания,кой какво е написал.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 23:50 от Sunshine Mom

# 537
  • София
Отдавна ползвам тая розовата на Девин и съм много доволна. Давала съм преварена и резултатът беше страхотни колики.

# 538
# 539
Здравейте, захранваме се от 4 дни. Ще правя домашни пюрета от зеленчуци, които съм намерила от една баба (БИО). Имам зелени чушки и въпроса ми е - от кога мога да ги давам?

Общи условия

Активация на акаунт