Отговори
# 165
Момичетаа, съчувствам ви с това цедене и кърмене с часове, не го разбирам наистина... no на мен нито едното не ми е отнемало повече от 15мин.  Flutter

То така е нормалното  Peace Както казва една дружка - просто не всички жени са стават за кърмачки Blush
Аз имам кърма, тя хапва, просто количесввтото е малко. Пише го по блоговете и сайтовете на ЛЛЛ и кърмачки, че при едни жени мялкото се прозивежда в достатъчно или в много голямо количество лесно и бързо, при други обаче става по-бавно и в по-малко количество. Колкото и да стимулирам със слагане на бебето на гърдата, не мога да й поема нарастващите нужди като количество, нито мога да прекарам следващите 6 месеца държейки я нон стоп на гърдите ми  Crazy
Радвам се на всеки ден, в който я кърмя, като стане голям зор дохранвам и това е  Heart Eyes

# 166
  • София
Блонди, мерси много Hug Значи май ще стане работата  Twisted Evil
Месечинке, този пък доктор какво се е завайкал, стафилококовата инфекция се наблюдава толкова много при новородените - още в родилното, така че какво се е притеснил, ако се стигне до АБ Naughty Не се шашкай, според мен са започнали да му минават, и със сигурност и мехлема ще има ефект, ти изварявай и дрехите, както ти е казал. Стискам палци Борето да се оправи и да не влизате в никаква болница Hug  А за настървеното сукане, моят така прави като има колики, защото се успокоява, но не разбира милия, че колкото повече суче, толкова повече колики се получават и по-болезнени Sad А иначе само реве, ръкомаха с ръцете и свива крачета към телцето и рита, миличкия Cry
Тайра, дано да се нормализират нещата и при вас, Емма е голяма сладурка, душица Heart Eyes Лягай и ти да спиш, тя като спи Hug
Тези пелени Wiona не са ли многократни?
И аз кърмя по 15 -20 мин макс  Flutter

# 167
  • Добрич
Матей и той върна снощи на фонтан и такова голямо количество...  Tired като голям човек си повърна. Мъжа ми милия така се уплаши, не беше виждал подобно нещо, та настоя да звънна на педиатъра и човека за 10 минути беше в нас. Опасявах се да не съм го простудила, че бяхме в Балчик край морето на разходка и духаше доста, но за радост му няма нищо на малкия, явно е глътнал много въздух, защото след това така се уригна...  Laughing

Пепър, опасни са кучетата, убедила съм се, че всичко трябва да е добре скрито. Моята кучка преди няколко месеца набарала падналото пъпче на Камен и се позабавлявала с него на спалнята. Е пъпа сигурно го е изяла, аз намерих само надъвканата разполовена щипка.  Laughing

Като ви чета за коликите и се връщам година назад. Камен много го мъчиха и сега така се бях подготвила, а все още няма особени неразположения. Не и такива, заради които да реве и да се свива от болка. Според педиатъра ще ни пропуснат коликите. Дано!  Praynig

Блонди, определено имаш нужда от сън.  Crazy

Месечинке, дано не е толкова сериозно положението, но най-добре вземете второ мнение. Някои доктори неглежират проблемите, други пък се престарават с диагнозите и само взимат акъла на родителите. Да не знаеш на кой да се довериш вече... Стискам палци всичко да е наред  Praynig Hug

# 168
  • Враца

Фери, не е драма, от ЛЛЛ казват, че има риск да стана объркване на зърното, понеже захапката ида различна, т.е. би могло да обърка детето и да последва неправилно засукване  Peace

Бюти, ми тя и мойта прашасва общо взето, нищо не вади. Казват не било показател, ето и Софи потвърждава  Simple Smile

A-a-a, каква била работата... мерси за инфото, Блонди  Hug Браво за наддаването, много сте големи вече  Wink А на Криско после извини ли се?
 Хахаххахаха, Блонди,  голямо сън... щях да изтърва бебето от смях  hahaha hahaha hahaha
А за цеденето, моята помпа не е ел., ръчна е, но и тя не цеди нищо. Снощи се опитах с нея да видя колко ще изцедя и нямаше и 10 мл, после продължих цедене на ръка (много съм добра, приличам на крава, така се доя  Mr. Green ) и изцедих от същата гърда още 30 мл. А представям си бебето с тоя вакуум дето прави колко дърпа. Така че не се притеснявай, Бюти.  Hug  Heart Eyes

Ние пък много трудно се оригваме, да не кажа, че изобщо не се оригваме...   Sad И после тоя въздух дето не го е изкарал през устата отива в червата и ни тормозят адски газове... От 2 дни не е спал спокойно, а за мен да не говорим.... ама аз не съм толкова важна де. Кажете какво да го правя това дете, как да го оригвам по-лесно?  newsm78 Различни пози пробвам, ама нищо не става. Най-много по веднъж да се оригне, а виси "на простора" (така съм кръстила тази поза  Mr. Green) по 15-20 мин.
Скрит текст:

От няколко дни имаме и подсечено, доста червено дупе. Мажех със Судокрем от началото още, както и сега, но ефект няма. Дайте съвет...

Ох, колко момичета искат съвети, а аз по нито един от въпросите не съм компетентна... съжалявам, че не мога да ви помогна дори и само със съвет.  Hug

Месечинка, стискам палци, мила  Praynig

# 169
Момичета,покрай малката не намирам много време да ви следя. Радвам се,че вече сме в родени Simple Smile Живи и здрави бебчета на всички мамита,на които не съм успяла да честитя.

# 170
От няколко дни имаме и подсечено, доста червено дупе. Мажех със Судокрем от началото още, както и сега, но ефект няма. Дайте съвет...
Никакви мокри къпички, само миене на дупето;стоене по голо дупе максимално дълго.Алекса я оставям върху подлуган и я завивам с обикновени пелени, от които имам доста за смяна.Така е откарвала и по няколко часа, включително и съм я кърмила, той подлугана няма как да пропусне.А крема, споревд мен, е до кожа и трябва да пробваш за да разбереш на вашето дупе, кой ще има ефект  Wink
Месечинке стискам палци да помогне мазилото и да не влизате в болница  Hug Hug Hug

# 171
  • софия
Месечинке потърсете още едно мнение. стискам палци всичко да е наред и да не се налага да ви приемат в болница.

Пърпръл дано и при вас всичко се нареди. Много добре те разбирам какво изживяваш в момента.

Моето раждане мина много бързо. Бях само около час с болезнени контракции и се появи моето слънчице. С появата му започнаха и проблемите.
Първо беше с усукана пъпна връв около врата и  не проплака веднага. Тъкмо го чух и го отнесоха в неонатологията в кувиоз и така 5 дни, ш които го виждах само по 20мин на ден. Ш това време беше на АБ, защото водите ми били миризливи. В последствие се изолира от ухото Клебсиела пневмония и се наложи да сменят АБ.
 На 5-я ден най - накрая започнаха да ми го водят за кърмене. С ужас установих,че почти не си движи лявата ръка. Споделих с лекарите, които до този момент не бяха забелязали. Направиха снимка и се оказа, че е със счупена ключица. Ходихме и на ортопед, който ни успокои,че до 2 седмици ще се оправи и ще движи еднакво двете ръце.

Вече съм по - спокойна. Сега започват коликите, но и с това ще се справим.
Много дълго стана. Дано не съм ви досадила.

# 172
Момичета,звънах на педиатъра и каза да му дам сирпче латулоза.Дадох му,не каза да сменим млякото,днес изцедих от едва 10 мл.от двете гърди.Не каза да сменим млякото,чудя се какво да правя,на моя глава да го сменям не ми се ще.

# 173
Лактулозата е ок (това е съставката на Дуфалак-а), но не е решение за постоянно. Сега ще се изходи от лактулозата, а ти ще продължиш да даваш запичащо мляко и какво?  Thinking Не виждам смисъл.
Относо млеката - когато не се касае за някакво специално мляко, съставките им не се различават кой знае колко много. И аз лично не виждам смисъл детето да се мъчи с дадено мляко, когато не му понася. Иначе ти ще си прецениш  Peace А можеш да попиташ педиатъра ти какво се е огледам толкова в този НАН или той просто друго не познава  Wink Само да не минеш на Фризолак  Stop Laughing

# 174
Миланова, Нан-а запича.Това от опит с първото дете. Повече не бих дала. Аз лично го смених тогава без да питам никой, на своя глава и не съжалявам.

Месечинка, стискам палци.

Блонди, не те оставят теб тези сънища Simple Smile

Роси, хайде дано всичко да е зад гърба ви.

Лактулозата е ок (това е съставката на Дуфалак-а), но не е решение за постоянно. Сега ще се изходи от лактулозата, а ти ще продължиш да даваш запичащо мляко и какво?  Thinking Не виждам смисъл.
Относо млеката - когато не се касае за някакво специално мляко, съставките им не се различават кой знае колко много. И аз лично не виждам смисъл детето да се мъчи с дадено мляко, когато не му понася. Иначе ти ще си прецениш  Peace А можеш да попиташ педиатъра ти какво се е огледам толкова в този НАН или той просто друго не познава  Wink Само да не минеш на Фризолак  Stop Laughing

202uu

# 175
Момичетаа, съчувствам ви с това цедене и кърмене с часове, не го разбирам наистина... no на мен нито едното не ми е отнемало повече от 15мин.  Flutter

То така е нормалното  Peace Както казва една дружка - просто не всички жени са стават за кърмачки Blush
Аз имам кърма, тя хапва, просто количесввтото е малко. Пише го по блоговете и сайтовете на ЛЛЛ и кърмачки, че при едни жени мялкото се прозивежда в достатъчно или в много голямо количество лесно и бързо, при други обаче става по-бавно и в по-малко количество. Колкото и да стимулирам със слагане на бебето на гърдата, не мога да й поема нарастващите нужди като количество, нито мога да прекарам следващите 6 месеца държейки я нон стоп на гърдите ми  Crazy
Радвам се на всеки ден, в който я кърмя, като стане голям зор дохранвам и това е  Heart Eyes
напълно съм съгласна! Аз с баткото бях по трудния начин. Издържахме 11 месеца , но ми костваше наистина много. Просто при мен кърмата също се образува по-бавно  и по-малко , въпреки усърдната стимулация. Засега само кърмя и на малката и стига , но с нарастване на нуждите и ще видя как ще е. Този път няма да имам възможността да се изцеждам като луда постоянно и беба да виси като батко си през час на гърдите ми..

# 176
Блонди,бе права си и аз туй мисля.Мисля си за този Аптамил,кърмата ми вече хич я няма и дохранване ще има на 100 %,то направо хранене си стана мойто ама каквото такова.Дали този Аптамил имат хипо-алергенни какъвто е Нана.Ей,туй кърмене млека,запек и колики много трудно нещо.Искам вече да яде пюренца,та да съм спокойна и аз..Не искаше да заспива,мрънкаще душата ми той,а аз гладна само на ръце го нося и знаете ли как го приспах.Пуснах под кошарката сешоара,сложих го и откърти за секунди,чудо бил този бял шум,та успях да хапна нещо и аз. Hug Hug Hug Hug Hug

# 177
Чакай сега, ти НАН ХА ли даваш? И защо? Ако е само превантивно, няма никакъв смисъл. Иначе всяко мляко има ХА формула, но за мен не е правилно да се дава без реална нужда. Иначе и Аптамил има ХА, да, има и нормален.
Аптамил, Милумил (по-гъсто и сладичко е, аз такова додавам), Лактана Био, Хип - все са хубави. Хващай едно за ушите и успех    Hug

Ау, Роси, 11 месеца така  ooooh! браво  Hug Аз ако успея до Нова Година просто ще е върхът, нямам по-далечни мераци, ама силно се съмнявам  Thinking

# 178
Фери, от снимката, която си показала мисля, че трябва да слагаш бебето още по-нагоре, да "виси повече от простора", а не само главичката. Това е според позата, която ми показа нашата педиатърка.

# 179
На Марио му бях давала НАН и също получи запек.(но това става след годинката) За нас най-подходящото мляко се оказа Лактана Био .

Общи условия

Активация на акаунт