Отговори
# 600
  • София
Здравейте момичета  Hug
Влизам само да ви почерпя по случай,че станахме на месец  Hug
Скрит текст:
Скрит текст:
И две снимки на мама и Емма Simple Smile
Скрит текст:
Скрит текст:
А сега лека нощ,че се изморихме всички от първото парти на малката  Rolling Eyes

# 601
  • София
Искам да попитам ЛЛЛ:
Когато имаме обилно повръщане - фонтан - очевадно от преяждане, кога да дадем на бебето пак да суче? Веднага като потърси или да се изчака някакъв интервал?

Ако бебето просто е изсукало повечко мляко, излишното обичайно се стича по брадичката му. Щом е по-обилно може да е погълнало въздух докато суче(ако забелязваш да губи често вакуум докато суче или млякото тече със силна струя и задавя бебето или ако се правят твърде големи паузи между храненията и бебето суче настървено например). По-продължилелно време държане в поза за оригване или подобряване на позата или прекъсване на кърменето за оригване или кърмене в по-изправени пози, това са някои варианти за справяне с поглъщане на въздух, ако това е причина.
 По  реакциите би могла да се ориентираш как да постъпиш. Ако бебето търси да суче скоро след хранене и това не води до по-силен дискомфорт, а го успокоява, вероятно е приемлив за него подход. Ако обаче забелязваш отново обилно повръщане и ако то е придружено с явен дискомфорт, за ваше спокойствие можете да направите преглед при специалист. Щастливото повръщащо бебе, което расте и наддава добре, обичайно няма причина да бъде ограничавано на гърда по причина да не преяде, защото при сучене от гърда то може да контролира какво максимално количество да поеме.

...
А иначе - относно засукването - ами то при нас си е направо борба доато успее, защото тя се мята насам - натам, обикновено точно наобратно на мен, и никакви докосвания със зърно по личицето не я ориентират, едва като се усети със зърно в устата и тогава разбира къде е. Много благодаря за помощта.

Можеш да опиташ и друг вариант за ориентиране на бебето къде да засуче - гушкаш я като за кърмене, хващаш гърдата(ако обичайно я поддържаш с ръка) и не се опитваш да налучкаш устата на бебето, а само седиш и чакаш. Вероятно бебето върти глава наляво-надясно, като поне няколко пъти минава покрай зърното без изобщо да го забележи. Продължаваш да държиш неподвижно гърдата, защото ако мърдаш и гониш устата, така "мишената" бяга и за бебето става още по-трудно да се ориентира. Струва ти се, че бебето няма ориентация, а то може да изучава пространството  Simple Smile . Няма гаранция за успех разбира се, но не пречи да опиташ няколко пъти с повечко търпение в началото, докато изследователката подуши правилната посока.

тук въпросът ми към ЛЛЛ:МС малкия сме на режим смесено хранене,просто защото като повиси по 5 часа на гърдите ми и е видимо гладен се предавам и дохранвам.Но днес забелязах,че сука точно 5-10 минути на едната гърда и спря,а ми се струва,че имаше още какво да се желае от гърдата ми.Разбудих го,сложих го на другата гърда и пак така и заспа.Но определено не е сукал активно дори и 20 минути и от двете гърди.Мързеливо ли е бебето ми и как да се преборя с това?

Маги, бебето ти не е мързеливо, то е много работливо - работи активно, за да може многократно по-бързо от нас да расте и се развива  Simple Smile
 Тези минутки на кърмене обаче нищо не значат. Или по-точно всичко може да значат Rolling Eyes . Ако бебето суче добре, може да се наяде, оригне, изака и блажено заспи за това време. Ако обаче има проблем със сукането, може да не е успяло да се нахрани и да се е отказало да суче, за да пести сили( или с надежда да получи по-лесното мляко от шишето).
 Удобно ли е да дадеш повече подробности какво се случва с кърменето - Как започна всичко?
 Как започна дохранването? С какво дохранваш( изцедена кърма или друго)? С какво количество  и колко често?
 Колко често кърмиш? Цедиш ли, ако да, колко често и какви количества?
 Бебето приема ли други течности, освен сукането и дохранването, ако да, какво количество? Ползва ли залъгалка?
 (да си припомниш времето с лексиконите и многото въпроси в тях  Crazy )

Има варианти бебето да се стимулира да суче по-активно, независимо дали просто се изморява или предпочита да си чака млякото от шишето, но да видим какво точно се случва при вас, за да бъдем по-конкретни с идеите  Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 01:55 от skrech

# 602
  • Пловдив
добро утро  Mr. Green

Страхотни снимки сте качили всички.  hug: Честити месечинки и чисти молитви на всички стигнали до там.   bouquet

За проходилките и аз съм против, защото-детето в нея НЕ ходи, то се изтласква.
-измества се центъра на тежестта, а сега главите им са най-тежката част от тялото.
-не се развиват добре мускулите и ставите, защото детето не сяда и става, както това движение го има без проходилката
-детето виси на седлаката, то не усеща тежестта си на крачетата

За кошаркатас Тони така и не си купих, но сега сестра ми има и се надявам да ми я даде та сигурно ще ползвам. Само да иска да седи вътре малкия пальошчо.

# 603
за проходилките и кошарките за игра със сигурност ще се възползваме от тах ; племенника ми доста време прекара в кошарката за игра; голямо улеснение за майката; иначе като станат по активни бебешоците дори и ходенето до тоалетната става проблем за мама  Simple Smile

Ачо май приключи с коликите Praynig от седмица е без капки, без нищо и се чувства добре , дано така да е и занапред Simple Smile

Брат ми ни подари една от тези люлки , които настройваш за половин или един час да люшкат бебо , и малкия е много доволен, вече втори ден заспива там Simple Smile
За залъгалките и отбиването , аз мисля че при всяко детенце е различно, аз му давам от седмия ден и мисля че даже му помогна за кърменето, като тренировка за мускулчетата Simple Smile но това си е само моя мисъл , може и да съм в тотална заблуда  Thinking

# 604
добро утро, душички  Hug Heart Eyes

Блонди, супер са снимките, нашата Адриана е със същите китайски очи, ще я кача в снимката  Sunglasses
По въпросите, мисля и проходилка и кошара да взимам  Hug
За даването на акъл, майка ми е педиатър и няма как да не се меси,а пък и аз я питам за всичко, обаче колко се съобразявам си е моя работа  Joy. Свекърва ми се съобразява и много не се меси  Party, само от време на време детето да бъде повито добре, ама кой ли слуша    Peace Twisted Evil

След като се завърнахме към Колийфа при нас положението е много по-добре, Адриана не плака изобщо вчера  Whistling

Момичета доволни ли сте от кенгурата  Twisted Evil Замислям се за такава покупка, че да мога да домакинствам из къщи с нея, а не само да се дондуркаме на дивана и  накрая нищо не съм направила през целия ден  Tired Понеже нямам нито кенгуру , нито слинг, ама ми се вижда, че кенгуруто е по-подходящата покупка за тази цел  newsm78 newsm78 Вие как мислите  Crazy

И срам, не срам да ви питам още нещо  Blush Имам голям проблем, когато ми пе приходи по малка нужда, не мога да стискам изобщо. Трябва да захвърля всичко и на мига да отида , иначе  hahaha Joy ми трябва памперс  #Cussing out Дали се дължи на нормалното раждане, на епизотомията или на шевовете, или на отпуснати мускули, незнам, ама дали ще се оправя или цял живот ще си остана една готина пикла  Simple Smile newsm78 Crazy hahaha

# 605
Добро утро  Mr. Green

Нещо не ми се сяда пред РС-то.

за проходилките - лично аз съм категорично против! Peace Ползването им може да е от полза за майката, но не и за детето. Освен негативите по отношение на ставите, мускулите и усещанията за собствено тегло и натиск,  забавят същинското прохождане ( в общия случай).  Peace

за кошарите - мисля, че биха били подходящи за Белверде, Блонди и другите мами, които живеят в къща или помещенията са големи и необезопасени. Ние с Емка бяхме сложили капачете на контактите, прибутвахме масата в посока на ръбестите неща и бяхме освободили най-долните шкафове от опасни неща. Така хем рови и се забавлява, хем сме спокойни, хем не повтаряме "Не!"

Много сладки тези наши бебоци бреййййй  Heart Eyes Всичките ги видях! Hug

Сими, прави си упражненията на Кегел за стягане на тазовото дъно и ако въпреки редовното им правене продължи се консултирай! Hug

# 606
dbs,  Hug    bouquetж  :bouquet
започвам с тренировките    Mr. Green Mr. Green
tayra, много сте готини

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 10:12 от simi

# 607
Добро утро Simple Smile,

този моят ранобудник ми отпуска сън максимум до 6 и нещо... ама колкото-толкова. Вчера сутринта и надвечер беше влязъл в режим ядене през час-час и нещо и не спане... поне по обяд като излизахме спа през цялото време, та успяхме и да напазаруваме. Установих обаче, че наистина белия шум върши добра работа... подозирам по-добра и от капките. вчера постоянно му въртях това http://www.youtube.com/watch?v=QQUjMtQRUbg&feature=related ... но на таткото му писна, та днес реших да пробвам просто с приятна амбиент музичка... засега върши работа  Peace . Обаче на моменти наистина се чудя нормално ли е толкова малко бебе да е толкова... енергично, като не спи не може да стои спокойно, а само маха с ръчички върти главата (и си я задържа  newsm78 ) оглежда и като го взема се набира да се катери по мен... чак диша учестено в стремежа си да се движи.  Thinking голяма панта... не Алексей, ами същ Панталей е той.
Та... в този ред на мисли - проходилка не знам дали ще взимам, не съм запозната още, но ще трябва да му измисля нещо голямо да го забавлява с движение...
за кошара... понеже и ние сме със стълби, мислех си дали като купим кошара за път да ползваме нея или да измислим друго... а вчера доста загледах това http://www.bebelandia.bg/product/15617/babymoov-sgavaema-koshara … uv-faktor-50.html

И понеже от сега явно ни трябва забавление... моля ви кажете има ли смисъл да взимаме люлка или вибриращия шезлонг ще свърши работа... и освен фишер прайс има ли други добри?

# 608
Здравейте и от мен Simple Smile
За кошарките ние си взехме такова легло-кошара на бертони на 2 нива и си спим в него после ще махнем горното ниво и ще си играем. Аз лично много го харесвам това легло вечер го слагаме до нашето легло и през мрежата си наблюдавам спокойно детето спи ли или не, освен това някой път го  люлеем за да се унесе и да заспи  (мисли си че е навън и се клатушка в количката Laughing )

А и да си кажа мъката тази количка Плазма на Бертони се оказа пълен боклук  #Cussing out сега сме я дали на ремонт и се наложи да си търсим количка на заем за да не пръксваме разходките.

Имаме някаква хрема или може би са само корички, след като реве много като бръкна в нослето и от едната ноздра вадя клечката мокра и по някое и друго пили. Сега сме решили да пробваме с капки Стеримар бебе, някоя от вас да е имала подобен проблем с бебчо.

# 609
  • Враца

Блонди, снимките са трепач! Малкото китайче много чаровно! Сънувах, че ти се обаждам и ти казвам: Блонди, ще идвам в Брюксел, можеш ли да дойдеш да се видим или аз да дойда в Лиеж?  hahaha Hug

Що и аз нямам някой път някой такъв нормален съм, моите са все някакви откачени.  Mr. Green

Диди, честито орисване на Матеа, все така да слушка и да спинка Simple Smile  Hug

Абе много хубава тази Емма.  Hug Тайра, браво с мерак явно сте я правили. Wink
За проходилките - не знам, нямам мнение сякаш... само знам, че в Канада няма такова нещо, сестра ми ми е казвала. Но има бънджи, това ми звучи доста забавно. Simple Smile
За кошарките - ще имам завещана такава от сестра ми, само трябва да и измисля място. Но ми се струва доста полезно, докато не дойде време дребното да се прехвърля през нея де Wink
Сими, на мен не ми се е случвало това с ходенето по малка нужда, но ми хрумва, че може да правиш упражненията на Кегел, ще ти помогнат ако се дължи на отпуснати мускули. Потърси в нета за тях, че ще ми е трудно да ти обясня точно какви са. Успех.  Hug А, и дбс ти го е предложила Wink
Аз пък пускам сешоара като станат непоносими коликите Simple Smile

# 610
фери, мерси ще ги пробвам  Heart Eyes
за коликите пускам аспиратора, сега разбрах колко добра покупка е  Crazy Money

# 611
Здравейте в този хубав, слънчев ден  Heart Eyes
От днес и ние ще почваме колийфа, защото сън не вижда това дете и ние съответно..само в нас се успокоява.. и въобще нямаме часове за коликите  Mr. Green те са си целодневни, вечер стават по-силни просто  Mr. Green
Диди, честито орисване  Hug
Тайра, честит ви първи месец на вас  Hug
Сими, много неприятно, дано да се оправят нещата  Hug
Мен раната от вчера пак ме боли зверски  Crazy сънувах, че казвам на мъжа: аре дай да правим секс, така и така ме боли, по-зле не може да стане  hahaha ooooh!
Тази престилка дето Блонди я показа е много яка, ама аз мисля да използвам слинга за тази цел..дори да не го увързвам навън да суче в него, просто да го закрия бебчо отгоре  Twisted Evil
За проходилка надали...ама кошарка искам..но не знам дали ще имаме място  Tired

# 612
  • Варна
Бюти,
аз съм изтървала, но консултира ли се с лекар за тази рана, защо още те тормози? Моята вече я забравих, нито ме боли, нито се вижда изобщо къде е била Confused
Дребо е много неспокоен от снощи, но в момента сякаш няма колики, просто не иска да спи, цяла нощ и цяла сутрин почти беше в ръцете ми, сука, дрема, накрая подхвана този "флирт" със зърното, който Блонди така колоритно описа hahaha и взе да се нерви, явно не иска да яде повече, а просто да си цока. Баща му го взе и му натика бибата в устата с надеждата да заспи, но той продължава да се кокори Rolling Eyes
Диди,
честито ви орисване Hug Правихте ли вече чиста молитва? Аз така и не разбрах това някакъв специален ритуал ли е, като кръщенето например, за който се записваш предварително и си плащаш, или просто отиваш на деня и молиш да ти я прочетат?
simi,
при мен беше пък обратното - бях загубила чувствителност сякаш, ако не се сетех да ида до тоалетната просто не усещах, че ми се ходи Shocked На всичко отгоре докато "тръгне" струята минаваше поне минута и то номерът ставаше само в полуклекнало положение - от седнало абсурд. Постепенно се оправиха нещата, може би и при теб ще отзвучат, ако не може би една консултация с лекар няма да е излишна Confused
И мен ме интересуват кенгурата, май не всички стават за толкова малки бебета. Загледах ето това:
http://moedete.com/product/450/kenguru-za-bebe-joy-003.html
че и като цена ме устройва, пише че става за новородени, но дали е така?
eli4ka666,
какво и стана на количката? Страшно неприятно наистина, дано поне да ви я оправят бързо.

# 613
за проходилките - .... забавят същинското прохождане ( в общия случай).  Peace

Да, вярно е, Криско проходи на година и половина  Laughing Ама все пак ще ползвам  Simple Smile

Лоа, бебето се изтласква, ако го сложиш много ниско. По принцип се наглася височината така, че да не може да стъпва с цяло краче на пода, а само с пръсти.

Що и аз нямам някой път някой такъв нормален съм, моите са все някакви откачени.  Mr. Green

И аз  Tired Тази нощ надминах себе си, толкова рядко отвратителен сън, че като се събудих към 4, въпреки липсата на сън последните дни, изобщо не успях да мигна повече  Crazy

Тайра, много хубави снимки, ама вие със Софи ще ме скъсате с тия тигрови гащи на двете Емми на всички снимки  Joy

# 614
  • Враца

И аз  Tired Тази нощ надминах себе си, толкова рядко отвратителен сън, че като се събудих към 4, въпреки липсата на сън последните дни, изобщо не успях да мигна повече  Crazy

Аз пък онази нощ сънувах някакво криминале, в което един чичка с пищак дойде вкъщи (аз тъкмо си преобувах Криско на повивалника) и насочи пистолета в слепоочието на бебето и вика: "Ще го гръмна, ще му пръсна мозъка!" и го гръмна!  Cry Добре, че в тоя момент бебчо точно изцвърча нещо, та се събудих и ми олекна...  ooooh! Беше много гаден сън...

Общи условия

Активация на акаунт