Отговори
# 675
Привет   bouquet
Ето още една позитивна със спало цяла нощ бебе  Heart Eyes
Но пък вчера цял ден нямаше и половин час сън. Нещо хубаво си го измъчи и вечерта след банята явно беше толкова изморен,че "се изключи" в 22:30 и сутринта чак в 5 реши че е гладен.
После в 9 вече бяхме навън и блажено си пийнах едно капучино с канела ,National Geographik и кксче с касис  Heart Eyes Човека си спа през цялата разходка,а кто се прибрахме дори си спретнах обяд.
От днес мъж ми е на работа,а Кики на градина и май сама ми е по-спокойно.
Пъпчиците по главичката при Явор минават след баня и се появяват ако му  е много топло.
За захранването си запазвам всичко,което пускате.Кики я захраних със зленчукови пюрета- домашни,а от плодовите зверски я болеше корем.Соковете ги дадох най-последно.

"...настръхнали пилешки кожички....."  hahaha Joy

Момичета,болят ли ви гърдит,когато ви слиза кърмата? Аз чак се сгърчвам от болка всеки път и се чудя защо е толкова болезнено? Уж няма нищо запушено..... Как може да се облекчи?

# 676
  • София
Здравейте момичета  Hug
Аз пак изостанах в темата.С бебе никак не е лесно  Mr. Green
Ние тия почивни дни добре се разходихме.Единия ден в Монтана,вчера бяхме в Плевен.Малката бая пътешественичка ще дойде  Mr. Green
Сега се глася да излизам с нея малко,ама сега съм оставена съвсем сама в квартала и ще ми е бая скучничко   Rolling Eyes  Сега поне ще ходим по магазините,че ни омаляха дрехите и от по-големите дрешки почти нямам бодита с къс ръкав и сега правя най-страшни кобинации от дрехи на горкото  Joy
Вчера взехме памперси на Babylove от ДМ и през нощта беше с един такъв и съм доволна.Да видим по-натам.И млякото реших да им го пробвам ама с него ще сме на следващото ядене.
Иначе да се похвалим,че коликите ни доста намаляха.Изпихме Колийф и сега го караме на Саб симплекс но не във всяко ядене.Мисля още 1-2 дена да го давам и да го спра и него и да видим как ще е.
Аз проходилка мисля да не ползвам за малката.Едно че няма място в апартамента за нея,а и не ми се иска да си слагам бебето в това.По-добре да си лази...

# 677
А добър ден : Simple Smile
Вие докато правите нощни паузи ние не спим,а се борим за първото място WinkДнес на консултация ударихме кантарана 5000,което ще рече че от изписването за 1 месец е трупнал 2килца и 5 сантиметра,То и. аз да съм в синхрон съм трупнала два,сигурно е от шкембе чорбата дето я ядохме двамата Joy на морето.
Дбс супер снимка :hug
Педиатъра каза, че още и жълтеел и искаше да му пуска билирубин,категорично и отказах,писна ми да се вкарвам в разни филми.
Хубав и слънчев ден!

# 678
Блонди, пожелавам ти скоро да си купиш с любимата ти кола, че с тая само те мисля. И то не теб, а децата. Laughing Heart Eyes Ама Криско си прилича от малък. Wink
Дбс, ама как заспа докато го къпете? JoyА колко голям изглеждааа! Ще ти разгледам подробно схемите и аз имам някъде моя си, ама си си я писал ана файл в компа и не знам дали ще се посне. Peace Hug

# 679
tayra, и аз миналата седмица ходих на спешен бебешки шопинг.Оказа се че човека още няма месец,а е с дрешки за 3  Heart Eyes

Явката си съкрати времето за сукане.Преди откарваше по половин час на гърда,а сега за 10 мин. е готов- заспал и сам пуска.Сигурно като са по-мънички и нямат сили,а сега наваксват и са по-добри "помпи". Mr. Green

Ще поровя за някой хубав филм,ако не намеря-  книжка  Heart Eyes

# 680
  • Варна
Момичета,болят ли ви гърдит,когато ви слиза кърмата? Аз чак се сгърчвам от болка всеки път и се чудя защо е толкова болезнено? Уж няма нищо запушено..... Как може да се облекчи?
Болят ме зърната, и то жестоко Rolling Eyes
За паузите - тази нощ спа спокойно, единия път съм заспала, докато се кърмим и сме откарали така 2 часа и нещо Crazy Събудихме се точно за преобуване и следващо хранене hahaha Затова пък тази сутрин се събуди в 6 и едва преди малко заспа качествено Rolling Eyes
Блондиии,
страшно готино трио Heart Eyes
Мале какви са ви щастливи бебетата в коритата, кога ли и нашият ще е така Grinning

# 681
Муки, аз още съм само на цедене, като мине определеното време и започват да ме болят ,ама е точно както си описала- все едно слиза кармата и алармират,че е време за ново точене. Peace Я давай с книжка направо, телевизията е вредна. Mr. GreenОххх, завиждам ти! А като каза по- добра помпа, аз така тая надежда,че моето дете ще започне да суче още малко като порасне, ама на моменти я губя и тая надежда. Rolling Eyes Rolling Eyes

# 682
gundie, ти защо цедиш? Аз съм изпуснала. Embarassed
Не иска да засуче ли?

Месечинка, целите гърди си ме болят  Confused Все едно ги реже нож  Tired

# 683
При мен при слизането на млякото се усеща боцкане из целите гърди, и двете. Съвсем търпимо е.
Преди и зърната ме понаболяваха при засукване, но вече не, отмина  Simple Smile

Гунди, както казва Слава Севрюкова - не унивайте и не падайте духом никога  Hug

# 684
  • София
Има дни, когато кърмя по цял ден, време и до тоалетната да отида не ми остава Sad Голяма борба е и вече много се изнервям. От два дни се опитваме да се кърмим без силиконови зърна и е голяма драма. Малката не може да засуче добре, а и аз не успявам да намеря удобна поза Sad Утре смятам да позвъня на консултант по кърмене, защото откачам. Като доийде време за кърмене ми се стъжнява живота, със страх поемам малката. Моля ЛЛЛ да дадат съвет как да подходя  Hug

krtous, писала си преди ,че си с разранени зърна. И сега ли продължават да са така? Бебето как се държи на гърдата - отказва да засуче или засуква, но не е добре?
 Ето някои пози, които могат да помогнат за по-лесно засукване, като обърнеш внимание бебето да е с цялото си тяло обърнато към теб; плътно гушнато в теб; да подаваш зърното към нослето на бебето, за да повдигне бебето глава към него, като така би отворило по-широко уста. Стремежът е Елина да захване максимално голяма част от ареолата, а зърното да влезе дълбоко навътре в устата, за да не боли:

За да е по-лесна за захващане гърдата, подходящо е да се правят опити за кърмене по-начесто. Преди още да са се напрегнали гърдите, а са меки. Така и бебето няма да е много изгладняло и би имало търпението да чака, да се учи и да направи няколко опита да засуче добре.
 Също можеш да сплескваш със свободната си ръка гърдата така, че да става, като сандвич по дължината на устичката на бебето(като внимаваш пръстите да са достатъчно далече, за да не пречат на брадичката и нослето при засукване).
 Кърменето в сънено състояние често дава по-добри резултати. Можеш да опиташ както с кърмене нощем, така и през деня, когато виждаш, че бебето се разсънва, но не е съвсем будно. Или пък за заспиване, когато има нужда да посуче, за да се унесе в сън.
 Кърменето кожа до кожа също влияе добре на инстинктите на бебето да суче. Гушнати голи(тя по памперс) и завити заедно, ако ви е хладно.

Преди гърдите са се разранили при ползването на силиконовите зърна. Според теб може ли да е от неподходящ размер на зърното или по-скоро от лошо засукване на бебето? (При правилно засукване със силиконово зърно, то изглежда така, както и без него - самия накрайник е дълбоко в устата, а бебето е засукало и част от ареолата, като устните са извити навън, а устата е широко отворена).

Ако все още имаш болезнени или разранени зърна, освен подобряване на засукването, до колкото успяваш да коригираш, също от помощ е размазване на капки кърма след кърмене и оставяне така да изсъхне. Ако ползваш ланолинов крем за зърна, той се намазва след като изсъхне кърмата. Слънчевите бани по няколко минутки няколко пъти на ден също действат лечебно за раничките. Също и въздушните бани - да ходиш без бельо, ако ти е възможно. Ако не, да обръщаш внимание да го поставяш след като зърната са изсъхнали, ако ползваш подплънки, да ги сменяш често. Вариант също е да направиш въздушен джоб между зърното и сутиена, като ползваш специални колектори за кърма(представляват силиконов диск с дупка за зърното и конусовидно капаче с малки дупчици, което прави въздушния джоб) или доста по-евтин вариант - взимаш две пластмасови цедки най-малък размер от магазин за домашни потреби, режеш им дръжките и ги слагаш в сутиена, като капачета, за да направя въздушен джоб между зърното и плата на сутиена.

# 685
eli4ka666,
какво и стана на количката? Страшно неприятно наистина, дано поне да ви я оправят бързо.

Ами нещо не вървеше като хората, и спирачката и не държеше, оказа се че била дефектна. Днес мъжо трябва да звънне да види какво става понеже казаха, че за седмица ще я оправят.

# 686
Привет, момичета Simple Smile Изчетох ви назад. Покрай празниците не успях да следя темата и се замислих, че изключвайки дните, които бях в болницата не съм имала повече от ден в който да ви пропусна (от създаването на темата), а сега се събраха 2-3. Егати...
И аз да кажа за кошарката и проходилката - мисля да опитам и с двете въпреки противоречивите мнения. Ако видя, че не ни е удобно просто ще спра. Кошара ще ми подарят сега на погачата, значи остава да си избера проходилка след време.
За захранването - благодаря ви за полезните линкове. Когато бях бременна се възмущавах на майки, които нямат търпение да го въведат, а сега се усещам, че и аз съм доста нетърпелива и само броя на пръсти колко още месеца ни остават. Хубавото е, че зимата ще има тикви Simple Smile Държа я тая ръчна помпа, цедя кърма и си представям как сравнително скоро ще се омазваме с тиква, картофи, броколи. Наистина нямам търпение. Пак егати...
Иначе при нас е все така - аз цедя и давам с шише кърма и ето на вече цял месец сме само на кърма. Почти съм сигурна, че ако се кърмехме досега да се е наложило да дам и АМ. Така че спирам да си го слагам на сърце и продължаваме така. Днес дори успях отново да замразя кърма, че не ми се беше случвало от дни да остане и за "после". Утре сме на консултация и ще видя колко сме наддали и на килограми и на сантиметри. Но няма как да не сме - излапваме си по 700-800 мл на ден със сигурност.  Малко ме притеснява, че дочух, че сега има някакъв вирус с разтройство, а ми се струва, че от вчера му е редичко и обилно акито и се чува едно постоянно пръцкане, да не кажа направо пърдене. Бога ми като бормашина е понякога. Но пък може и да е от коликите знам ли, той си пълни почти всеки памперс от началото и ми е трудно да преценя. Как да процедирам утре при педито, понеже ще го преоблека и измия преди да и го заведа за преглед, да и занеса ли полседния ни памперс? Така ли се прави или само се описва съдържанието му. Задавам този идиотски въпрос понеже започнах да се съмнявам в себе си. Вчера някаква позната  на майка ми ни видяла по време на разходката ни в квартала. Тя ни е познала от снимки от сватбата ни, аз не я познавам. Та днес майка ми ми звъни и ме пита с укор "защо съм била сваляла количката от бордюрите с предницата напред, щяла съм да пребия детето". Викам и как се сваля количка да ми разясни тогава? Не поличих отговор, защото точно преди дни излизахме двете и лично тя буташе, сваляше и пр. И да разясня, че тук в квартала бордюрите хич не са ниски, а са с размерите на стъпало и половина сигурно и е адски трудно човек да слезе от тях, камо ли количка. И другия укор - че количката ми била с малки колела. Викам и - ами да, 170 см съм и съм 48 кила сега, няма да бутам някой танк я. Возим се в Куини Сенз, която е за такива като мен, но даааа, тук в квартала всички бутат бъгита едва ли не, танкове и ме гледат странно. Но аз в количката си не се съмнявам за избора, живи и здрави ще имам лека и удобна лютна количка, а не да се налага да купувам 2-ра и 3-та след време и така. Ама толкова се ядосах, че ми се отщя да излена и наистина се отказах и си останахме вкъщи. Но се зачудих как ли изглеждам на "опитните" майки отстрани. Вярно е, че младея на външен вид и сигурно е мислят за ученичка ли, за какво ли... Многооо се ядосах. Пак егати...
Блонди, пусни малко позитивизъм и към мен! Бют, егати и конците значи. Не ги разказвай тези неща на някоя нераждала твоя приятелка, че ще я откажеш. Шегувам се, ама страшно звучи. И  Heart Eyes за чорапчетооооо!

# 687
Ей,Блонди,супер звучиш днес,направо действаш заразяващо с позитивизъм HugСнимките са страхотни!
Дбс,малкия е страхотен,наистина изглежда много спокоен!
bg_trinity ,честита ти кола,със здраве да си я караш!
Да се похваля и аз-снощи мойта пикла спа за пръв път цяла нощ в кошарата си,от 22 часа до 5 сутринта,направо чудно.Тъкмо бях решила,че кошарата ще се окаже ненужна вещ,която само място заема и пикличка реши,че й харесва там.Вчера цял ден бяхме навън и явно чистия въздух се отразява добре,та снощи поспа.Аз обаче,направих грешката да пия късно кафе в 5 часа следобед и цяла нощ се кокорих,за разлика от нея Grinning
И най-после май намерих нашите памперси-пробвах и синия,и белия пакет на памперс,и при двата имаше фалове.Сега от три дни сме със оранжевия,sleep and play и съм много доволна,няма протичане.
За захранването-хич не съм наясно аз,защото нещата са коренно различни сега,та почнах да чета,ще разчитам и на вас като по-запознати.Нашата педиатърка,въпреки,че е млада,май е привърженик на ранното захранване,ама нямам намерение да я слушам.Намерих нещо,дето ми допадна  http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki%20karmacheta.pdf  ,мисля тоя план да спазвам,по-запознатите да кажат дали е правилен.
Проходилка определено ще ползвам,с Марти ползвах и няма негативни последствия,тръгна си нормално на година и един месец.
Мен сега кенгуруто по ме вълнува,питах тук,ама само Блонди ме отрази.Та препоръчайте ми някой модел,дето да става за толкова малко бебе.
Ето три снимки и от нас:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 688
Здравейте и от мен, момичета. Не съм писала скоро, защото баткото ни имаше рожден ден в събота и беше еуфорична подготовка за голямото събитие Simple Smile
При нас нещата потръгват, като че ли. От началото имах проблем с разранени зърна (защото нали се барам гърмян заек, с голям кърмачески опит от преди съвсем скоро, но се оказа, че не е като да знам всичко). Смених позата, след като прочетох една статия на Хедра за справяне с разранени зърна и съвсем бързо нещата се оправиха. Малката малко трудно суче, защото кърмата ми слиза бързичко и на силни струи, които я дразнят, а и се нахранва бързо, преди да си задоволи желанието за сукане, та веднъж на 2-3 дни се налага да изцеждам. Поне заложих основите на млечната банка във фризера Simple Smile
Колкото до това - слизането на кърмата е болезнено, да, ама е за 2-3 секунди, освен това след някой и друг месец това усещане изчезва. А и не е кой знае колко неприятно. На мен ми се случва да слезе така дори и само да си помисля за бебето. Поне искрено оценявам факта, че все още не тека твърде често, така че мога да се шматкам без да слагам подплънки.

# 689
Ивка, аз така и не свикнах с кенгуру или слинг, защото ме беше страх, че ще се пребия с бебето и за това си мълча по въпроса Embarassed Embarassed Embarassedмерси за пожеланието за колата Hug

Гърдите и мен ме болят като слиза кърмата...и при мен е само като си помисля, че бебето трябва да яде, а сутринта като исках да изцедя на Никол малко да пробвала и едва 5 гр. newsm78 а тя душицата ми вика..."мамо, стига, че да има за  Маги" Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Снимките на всички ви са прекрасни....аз още не съм видяла снимка на Маги... Sad Едните ги чакам от фотографката, а другите от мъжа ми...чакам да източи апарата, че моя компютър е служебен и има защити с които не мога да вържа външно устройство Sad

Общи условия

Активация на акаунт