Отговори
# 645
Бюти за колийфа и аз давах само с лъжичка кърма, имаше ефект . Но така или иначе нашите колики бяха колики в истинския смисъл само една седмица, докато давах на малкия антибиотик през устата ....

Hug

Ох, омръзна ми да слушам , че бебчо не трябвало да яде през нощта и да се оправдавам защо си храня гладното бебе .... Даже днес излъгах, че не е ял през нощта  Laughing ужас

# 646
Бюти не знам дали е проблем, но и ние разтваряме в една голяма лъжица Колийф, защото не мога да цедя всеки път по 15 мл. не мисля, че сме загубили ефекта.
Маги и ние имаме подобни пъпчици по главичката, малко ме притесняват, защото има моменти в които се зачервяват. В сряда ще се консултирам с педито, но се чудя дали не е добре да отидем при дерматолог. Но не искам и да издребнявам

# 647
Ами, Блонди, привилигирована си. Party CrazyАма е време за смяна на колата май? Wink

# 648
Благодаря ви за отговорите  Hug аз в малка лъжичка ще разтварям..ебаси колийфа обаче - 30 лв. за 5-6 дни  Mr. Green ще видим дали ще има ефект, би трябвало да си проличи за тези 5-6 дни  newsm78
Дбс, за гестационен диабет ли  newsm78 не са ме изследвали, иначе диабет уж нямам  Tired
аз накарах мъжа ми да провери кво е отдолу положението и каза, че самия разрез зараства, ама отвътре се показвал конец  #2gunfire #2gunfire нещо се ебават с мойта минка тея доктори  Cry оня уж ми махна и отвътре конците  Tired
Благодаря за харесванията на аватара. Това са ни любимите чорапки  Mr. Green
Ами, Блонди, Ама е време за смяна на колата май? Wink
hahaha hahaha

# 649
Привет момичета,

от няколко дни се опитвам да прочета темата, но не успявам да прочета повече от два три поста. Иначе бих искала да се включа по доста теми, като например множеството съвети от родителското тяло как са се гледали бебета преди 30 години. Има дни, когато кърмя по цял ден, време и до тоалетната да отида не ми остава Sad Голяма борба е и вече много се изнервям. От два дни се опитваме да се кърмим без силиконови зърна и е голяма драма. Малката не може да засуче добре, а и аз не успявам да намеря удобна поза Sad Утре смятам да позвъня на консултант по кърмене, защото откачам. Като доийде време за кърмене ми се стъжнява живота, със страх поемам малката. Моля ЛЛЛ да дадат съвет как да подходя  Hug

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 22:41 от krtous

# 650
Блонди, и аз ходя да прибирам малката с Йоан..направо ми се разкатава м... Rolling EyesНося го до яслата с кошчето, тя тича като хахо, аз след нея, после в тръс до колата..абеее Joy Joy
Понеже не съм си запазила темата за срещите..Софийските мами- една среща в Южен парк? Heart Eyes

# 651
  • София
Идеята за снимката със звездичко не е моя, признавам си, откраднах я. Но пък изпълнението е изцяло мое, снощи по нощите го гласих малчо.  Laughing
Марги К, кърмя си и няма да се отказвам докато има и няколко капки Wink Дохранвам почти на всяко хранене, понякога усещам, че суче повече /сутрин направо се дави/, друг път той сам отказва АМ, в тези случаи не дохранвам. При теб как е, кърмиш ли или само АМ?
Бют, много са неудобни Колийфа и голяма досада с това приготвяне. Аз вече не ги давам, но за навън не виждам как да ти е лесно ако цедиш 15мл предварително. Или ако за повече време си навън изцеди повече, вземи 2 шишета и смесвай.  newsm78
Утре имам час за АГ, записала съм го преди повече от месец, обаче се оказа, че няма на кой да оставя децата. И сигурно ще трябва да отменя часа. Другият вариант е да ги влача с мен, ама не ми се ще там да висят кошницата и Пепи в чакалнята. Дайте съвет  Sad
О, слънчо, искам в Южен парк! Ето темата със срещите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=670199.msg22939328#msg22939328 Hug

# 652
Бюти, не съм искала да те притесня, просто си мислех за причините поради които толкова бавно зараства. Дано да е заради пустите конци. Вероятно имаш непоносимост към тях. Иди пак да те видят и ако има както казваш още да ги махат Hug  Много сладко крачето на Анди  Heart Eyes

Би-би, освен да ми оставиш Пепи и Сашето, а ти да отидеш да те видят  Mr. Green  Добре си се справила с фотото признавам  Simple Smile

Ако ще правим Южен парк тази седмица аз ще съм с Емка и Мишето  Simple Smile

# 653
  • София
Дбс, много си мила, ще ги накърмиш ли и четиримата? Mr. Green
Блонди, Гунди, зачетох се в темата за захранването и установих, че съм много боса. Не само че нищо не помня, ами и това дето го помня е абсолютно и тотално променено от времето, в което отглеждах Пепи. Май трябва да взема да прочета повече. Ама айде като начало в нашата темичка да ми разясните кои са първите храни, които се въвеждат и на какъв етап, при смесено хранене както сме в момента с АМ? Hug

# 654
Принцеска, съгласна съм с плана ти Hug.

....имах и др за казване, ноооо....
ААА, Бибка, аз за захранването чак съм чувствителна, понеже съм много и само за новите тенденции. Гледам с Блонди сме на една вълна. Аз лично си избирам най- щадящия вариант за захранване с бавно и постепенно въвеждане на всичко, дори плодовете ги въвеждам малко по малко, понеже у нас сме все склони към алергии,а в такива случаи много трябва да се внимава. Та значи като за начало трябва да си избереш с какво да започнеш захранването, а и кога. Има теории,че децата на Ам трябва да се захранват по- рано.Аз предния път за подлъгах на това, но тоя път не мисля. Peace Peace Има вариант да се започне със зеленчуково пюре, може с плодово, може с каша.Но това с кашата е една американска теория, те самите си я отрекоха, преди 2-3 години.С плод има теории,че после не иска солената храна. Първите зеленчуци са картоф, морков, тиквичка, тиква, пъщернак. Първите плодове не ги помня така наизуст- но помня,че крушата беше сред тях. Първата каша може да е от ориз. Чакай да ти постна нещо което съм чела преди време, но сега още не съм се ровила вероятно има и нови неща.
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
Сега гледам,че имам и др. неща. Утре ще ги пресея и ще ти пусна още нещо на лични. Hug

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 00:09 от gundie

# 655
Момичета, писах..ако има съгласни, сряда, 10:30, при шадравана на Южния парк? Аз явно съм пропуснала другите срещи досега там с вас Cry
Би Би, ние бяхме изцяло на кърма до 6 месец, първото, което дадох беше оризова каша. Първите пюрета бяха моркови, картоф и т.н .След тях плодовите и си бях избрала манго-хихи, тя пък взе,че го хареса..Сокове не съм давала, защото Дара си пиеше и пие страшно много вода. Не мога да се сетя ..но ми се струва, че съм виждала снимката на Сашето някъде.. newsm78

# 656
  • София
ЛЛЛ-Skrech
Скрит текст:
Skrech,Когато малкият огладнее,предлагам едната гърда.Той засуква бързо,но тази интензивност на суканията трае само 2-3 минути,след това се унася и суче много рядко,на няколко минути,като аз разбира се го побутвам и пощипвам.На гърдата ми Гого може да стои с часове,буди се,суче,пак се унася.Като видя,че вече не е напрегната и видимо изцедена,а той не може да заспи(защото в мен се унася,но сложа ли го в кошарата,веднага се събужда),предлагам другата гърда.Там по същия начин се случват нещата.
Дохранването започна след като един ден в продължения на часове бебето не искаше да заспи,беше бодърствал почти през целия ден(сега сме на 24 дни,а тогава бяхме на 15 дни),така дадох  АМ-30мл.И така започнах да дохранвам не всеки ден,през ден-два и постепенно дохранвам с 60мл еднократно за деня.Но от 2 дни вече дохранвам по-често,може би през хранене.За честота на кърменето не мога да кажа.Като висне на гърдата ми,можем да прекараме цял ден в тази поза,а и много пъти сме го правели.
За цеденето-така започна всичко,тъй като бях планово секцио и така започнах да стимилирам гърдите си.В болницата се цедих,но не мога да кажа по колко.След като ни исписаха,в нас не съм се цедила,защото след висенето на Гого на гърдите ми,нищо не мога да изцедя.Само веднъж пробвах,след като той се нахрани,но гърдите ми видимо не бяха меки като мекици и тогава от двете гърди едва успях да изцедя около 20мл,но по-скоро по-малко количество.
Давам вода,но не изпива повече от 30-40мл за денонощие.Не иска залъгалка,пробвала съм,плюе я.
И да допълня,че когато съм дала АМ и Гого е спал поне 3 часа,гърдите ми са по-напрегнати и при следващото негово хранене сме само на кърма,успява да му стигне.

Възможно е съкращаване на времето за активно сукане да се дължи на... приспособимостта на бебето към по-лесния начин за набавяне на храна. Вероятно все по-ясно му става, че след вкусното мляко на мама ще има още хапване и то получено лесно.
 Би могла да помогнеш и кърмата от гърдата да бъде изсукана по-лесно, като прилагаш компресия на гърдата. Ето как се прави- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683
 и видео http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-4dayold
 Накратко: когато бебето спре да суче така, че да гълта мляко или се унася в сън, но продължава да движи челюсти, обхващаш гърдата с цяла длан (палец отгоре, другите пръсти отдолу) - самата гърда, а не отпред при ареолата. Притискаш гърдата между пръстите си силно, но така, че да не боли и държиш притиснато. Получава се налягане, което изтласква мляко към зърното. Обичайно бебето започва да гълта мляко. Когато спре да движи челюсти, отпускаш. И повтаряш така няколко пъти компресията, като следиш да притискаш тогава, когато бебето движи челюсти, но не гълта мляко (ако не движи челюсти, едва ли ще има полза) и отпускаш, като спре да движи челюсти.
 Като спре да приема мляко и с компресия, можеш да повдигнеш бебето да се оригне или да съблечеш някоя дрешка, за да се освежи или както казваш, че действа при вас - да го сложиш в леглото, за да се събуди и да предложиш втората гърда. На нея отново компресия. Още преди бебето да е задремало, а щом забележиш, че активното сучене отслабва.

Други тактики, които могат да помогнат на бебето да будува по-дълго и да суче активно са:
 -  Кърмене кожа до кожа(ти и бебето голи, то по памперс и завити заедно, ако ви е хладно. Можеш да облечеш разкопчана риза или халат например и така само да освободиш достъп на бебето до кожата ти). Допира да майчината кожа може да възбуди инстинктите на бебето да суче, за да се нахрани.
 - Кърмене с минимален брой дрешки в случаите, когато не е удобно да кърмиш кожа до кожа. Ако бебето е облечено с топли дрешки, това допълнително го предизвиква да се пробужда трудно
 - Навлажняване на лицето с мокра ръка или мокра кърпа. Това освежава бебенцата.
 - Масаж на стъпалата на крачетата или "ходене" с пръсти по гърба, като "буба лази"
 и подобни.

Освен това, че бебето трудно изсуква нужното му мляко и бързо заспива, други притеснителни неща забелязваш ли? Зърна на гърдите здрави и спокойни ли са? Случва ли се често бебето да не успява да задържи вакуума или направо да се изхлузва от гърдата или да засуква трудно? Чуваш ли цъкащи звуци от развален вакуум често?  Колко пълни напишкани памперса има и колко от тях са наакани?

Понякога тези мерки са достатъчно ефикасни, за да помогнат на бебето да се нахрани за прилично за възрастта си време. Друг път е нужно да се смени някоя тактика или просто е нужно време, за да заякне бебчето и да стане по-активно. Докато намираш, че се налага дохранване, ако е вариант за теб, би могла да обмислиш дохранването да се случва по друг начин, не с шише. Например система за дохранване на гърда - това е тънка мека тръбичка(сонда за хранене на бебе), която се прикрепя за гърдата, а в другия край е потопена в мляко. Така бебето хем суче гърда,хем получава мляко(когато струята е по-силна, бебетата обичайно не заспиват така лесно). И другата полза е, че се маха биберонът, който може да създава спънки за кърменето(бебето може да започне да суче гърдата като биберон, а не бива. Техниките за сучене са различни). Тази сонда за хранене на бебе може да се открие в санитарни аптеки или да поискате от болницата да ви дадат(номер 8 обичайно е подходящ размер).

Има и други варианти за дохранване - чашка (бебетата могат да пият с чашка още от новородени, като се спазват някои правила, разбира се, за да се случва безопасно и лесно). Някои майки успешно ползват капачката на бебешкото шише за тази цел. За дохранване също може да се ползва и спринцовка или лъжичка(ако количеството е по-малко, за да не отнема твърде много време).
 Ако прецениш, че искаш да опиташ, можем да пратим видео материали и обяснение как се храни с алтернативните методи. Може да дойде също и консултант на място да помогне, ако има нужда и има възможност.

Очаквам отговорите ти и желая скоро и ти да усетиш какво е безоблачно кърмене  Simple Smile

# 657
Добро утро мамчета  Mr. Green

Много хубава тема сте подхванали. И аз като Гунди съм малко пристрастна към нея. Наша съседка е на етап захранване и по този повод преди няколко дена си търсих схемата по която захраних Емка. Ето линк - на който му е интересно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192347.msg4324111#msg4324111  За приготвянето на разни неща пък съм се водила от http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0  Има още доста време до захранването, а и със сигурност ще е различно заради сезона  Mr. Green  

Дбс, много си мила, ще ги накърмиш ли и четиримата? Mr. Green
Колко му е Mr. Green, въпреки, че за Пепи бих се замислила. Голям човек си е той, а и на Емка не й харесва вече..... Party   Аз сериозно ти предлагам. Можем да дойдем до там с колата и да ми ги оставиш в близката градинка, а ти да отидеш да те погледнат.  Hug

Слънчо, ок съм за сряда  Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 06:15 от dbs

# 658
Биби, като ти четох поста за прегледа със записан час от месец и веднага започнах да ти пиша да ги оставиш при мен, но уви не сме в един град. После прочетох, че и ДБС ти е предложила същото.

Блонди, ще се справиш. Само да не реве Ками, всичко ще е наред, от опит ти казвам. Снощи ММ си дойде за една нощ и взе да ме съжалява как се оправям с двете (по принцип никога не ме е съжалявал за каквото и да е, винаги съм силната и оправната), ами нямам избор, не че не ми идеше да си хвана багажа в петък вечер и да бягам далече от бебешки рев (е това в кръг на шегата и моментното състояние), но и това премина.

С интерес следя захранването и аз, запазвам си дадените линкове . 100% нещата са по-различни отколкото преди 6 години.

# 659
Сега гледам,че имам и др. неща. Утре ще ги пресея и ще ти пусна още нещо на лични. Hug

Аааааааа айде пък сега на лични.....дай тук за всички Praynig Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт