Деца с очни проблеми - тема 6

• 46 482
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
наистина е добра - взема максимално възможния брой точки, и сега ще се пръсне от радост, както и аз де Embarassed

Браво на детето! Моят син вярва, че е магьосник защото само той и Хари потър са "родени с очила".  Laughing

# 361
[ Моят син вярва, че е магьосник защото само той и Хари потър са "родени с очила".  Laughing

Хахаха, Октоподче, виждаш ли, специални са ни децата Joy

# 362
  • София
Милите дечица Simple Smile
Моята госпожица когато се опитат децата от групата и да я нагрубят заради очилата тя най-демонстративно им казва: Да, но аз съм единствената принцеса с очила, а вие няматееее:) smile3534

# 363
  • София
моля ви дайте някакъв телефон на д-р Димитрова от очна клиника  освен този  на главната страничка. Peace

# 364
  • sofia
GSM 08888 51 540 , частен лекарски кабинет 02/415 49 19 бул.Пенчо Славейков 33 сряда и петък от 14,30 с предварително записване ,  02/923 06 26 в очната клиника

# 365
Отскоро и моят син е с очила за късогледство, които трябва да носи в у-ще, когато гледа ТВ и компютър.
Когато беше в дет.градина го водихме на профилактичен преглед в Очна б-ца Варна. Тогава не се установи проблем. Но сега в 3-ти клас го заведохме при двама специалисти за по-сигурно.
Татко му е с нисък диоптър късогледство, който свекърва ми каза, че са установили на същата възраст.
Не разбирам много от медицина, но колежката ми, която също е с късогледство, каза, че това било доминантен ген, който се проявявал, при нея и двете и деца го имат. 
Само инак да са здрави децата ни, ще трябва да си изгради навик да ги слага при нужда, и да ходим на контролни прегледи. Лекарката ни каза, че с растежа на децата през пубертета, и диоптърът се покачвал.

# 366
surela Hug

Не се плаши , индивидуално е .
Моята дъщеря точно в пубертета задържа диоптъра ! Peace

Но не знам защо са ви казали само в училище да ги носи ? Thinking
Какъв е диоптъра ?

# 367
surela Hug

Не се плаши , индивидуално е .
Моята дъщеря точно в пубертета задържа диоптъра ! Peace

Но не знам защо са ви казали само в училище да ги носи ? Thinking
Какъв е диоптъра ?

Hug

-0,5  и -0,75

Казаха ни, когато гледа на дъската, чете и пише. Също, когато гледа ТВ и е на компютъра.
Досега стоеше на последния чин, защото е висок, помолих г-жата, и тя го премести напред.
Всъщност, така и предположихме, че сигурно има проблем, защото когато дъската била мокра, не винаги виждал написаното в/у нея добре.

# 368
Ясно !
При този диоптър и без очила може , но трябва да се следи и да ги носи както са ви обяснили . Hug

# 369
Здравейте,
току-що открих темата ви, докато търсех информация за нашия проблем, а именно - наблюдавам при малката ми дъщеря (2г.6м.) от около две седмици примигване с дясното око, както и присвиване на същото око, когато гледа телевизия (разстоянието до тв е около 3 м.). Като цяло, телевизия гледа малко - максимум по час на ден. Също така, като влезе в голямо помещение, в което трябва да фокусира нещо на сравнително далечно разстояние, отново присвива очи. Със светли очи е, когато беше на 1г. направи алергична реакция към силна слънчева светлина, оттогава при слънчево време ходи със слънчеви очила. Тогава два пъти ходихме по спешност в Детски очен кабинет на Александровска, при д-р Кемилев и доцентката, която е завеждаща там (забравих името й, за съжаление). Сега отново записах час при д-р Кемилев (тогава останах с добри впечатления), но е чак за 30 януари. Та, въпросите ми са: дали е проблем, че е след толкова време, а също - имате ли впечатления от д-р Кемилев?
Здраве и светли празници за всички!

# 370
Здравейте,
току-що открих темата ви, докато търсех информация за нашия проблем, а именно - наблюдавам при малката ми дъщеря (2г.6м.) от около две седмици примигване с дясното око, както и присвиване на същото око, когато гледа телевизия (разстоянието до тв е около 3 м.). Като цяло, телевизия гледа малко - максимум по час на ден. Също така, като влезе в голямо помещение, в което трябва да фокусира нещо на сравнително далечно разстояние, отново присвива очи.

Това направи впечатление и на очната лекарка, още когато влязохме за преглед.
Не зная при твоето детенце каква е причината, но при моето бе късогледство. Забелязала съм други късогледи хора, в т.ч. и мъжът ми, когато е без очила или лещи, при опит да видят нещо по-надалеч, леко присвиват очи.

# 371
Ами присвиването на очите е с цел по-добро фокусиране .
Аз имам очила за четене ( +1 ) , без тях също присвивам очи , защото не виждам ясно .

# 372
Честита Коледа!
 При нас се налага закриване на едното око, за да стимулираме другото. Все още не сме започнали, тъй като  по празниците очилата се бавят.  Ще закриваме окото 4 дни, като 3 дни ще сме без лепка. Ще се наложи и на детска градина да ходи с лепка, от предварителните разговори разбрах ,че се притеснява да не му се смеят децата .  Той е доста  притеснително и свито дете .
Та идеята ми беше да слагаме цветна с колите или други детски герои, но не намерих такива.
Ако   вие с подобен проблем сте срещали подобни обтуратори ще помоля да ми пишете от къде  ги купувате.

Весело посрещане на Новата година!

# 373
Кажи поне от кой град си.

# 374
  • планетата Земя
Честита Коледа!
 При нас се налага закриване на едното око, за да стимулираме другото. Все още не сме започнали, тъй като  по празниците очилата се бавят.  Ще закриваме окото 4 дни, като 3 дни ще сме без лепка. Ще се наложи и на детска градина да ходи с лепка, от предварителните разговори разбрах ,че се притеснява да не му се смеят децата .  Той е доста  притеснително и свито дете .
Та идеята ми беше да слагаме цветна с колите или други детски герои, но не намерих такива.
Ако   вие с подобен проблем сте срещали подобни обтуратори ще помоля да ми пишете от къде  ги купувате.

Весело посрещане на Новата година!

Да,не си писала град,но предполагам си от София.Обикновено в този случай не се пише града.

Ние ползвахме оклузия и тези лепенки с картинките най-често бяха поръчка.Веднъж купихме от една оптика.Имаха останали от не взета поръчка.Просто трябва да питаш по оптиките.

Общи условия

Активация на акаунт