Деца с очни проблеми - тема 6

• 46 482
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
  • на малък остров в океана
Аз взимам лепенки Ортопад от Оптики Джой. Те има безцветни и с картинки.

# 376
  • планетата Земя
ПП kao е от Шумен

# 377
Не писах град, тъй като нашия татко пътува  из цялата страна. Всяка седмица е в София, Варна, Пловдив и къде ли още не.
Относно аптеките в Шумен Санита и Марешки,  са най големите и   доставят само безцветни.  Изрично попитах за цветни,  но фирмата с която работели нямала цветен вариант  на склад. Поне такъв беше отговора  им.
  Ujasia-благодаря ще издирим адреса  на оптиката.
Ако не открия ще лепим стикери върху обикновените. За това се сети малкия дявол Grinning

# 378
  • планетата Земя
http://joyoptics.com/index.php?page=Stores.Home&lang=bg

Имат оптики в София,Пловдив,Варна,Бургас и Стара Загора.Може по телефона да се уточните и после само съпругът ти да мине ги вземе

# 379
От Варна ги взимаме от оптиката в Кауфланд в Младост.Но не винаги имат налични.Имат много за момиче,но за момче не винаги.По 50 ст.е бройката.

# 380
Здравейте!
Прочетох в началото на първа страница за увреждане на ретината вследствие на прекарана варицела.
Знам, че темата е за деца, но искам да ви питам дали случайно можете да ми препоръчате добра очна клиника в чужбина или добър очен лекар за възрастни? Моя близка има вторична глаукома и не могат да открият причината в България. Качва налягането до 70. Някои лекари изказаха съмнения за вирус, но изследванията, които ние сами пуснахме показват само прекаран такъв, а не активна инфекция.
Извинявайте, че така се намесвам в темата ви.

# 381
Ина е най-компетентна по тези въпроси(за съжаление). Ние сме ходили в Турция(Дуная гьоз) и останахме доволни от прегледа.Не сме се лекували там.Лекуваме се в Мюнхен при проф. Кампик там лекуват и възрастни.По ред приини не мога да се изкажа суперлативно за тях,но и случаят на сина ми явно е доста сложен,за съжаление.Ако те интересува нещо за Мюнхен специално пиши на ЛС.

# 382
Soleil*, щом е прекарана варицела,това значи че херпесен вирус си стои в организма,който във всеки един момент ,в следствие занижен имунитет и други причини ,може да се активира и да причини увреждане на очите.Обикновено херпес зостер прави големите поразии,но понякога се случва да е и херпес симплекс тип 1,който е кожен,онзи дето ни тормози като ни излезе на устата.
Уврежданията от херпес са предимно на конюнктивата,на роговицата,причиняват болезнени кератити.Заради болките в очите се изписват разни кортикостероидни капки,които обаче качват налягането.
Дали си разбрала правилно?,т.е. дали е лекувана преди за нещо в очите или причината да отиде изобщо на очен лекар е налягането  Thinking

Иначе херпесия вирус засяга нервните клетки,които са и в ретината и тя също може да бъде засегната без да има отпред видима причина.

Аз лично препоръчвам точно Кампик в Мюнхен.Като членове на ЕС ,всички българи можем да избираме къде да се лекуваме,щом тук не могат да ни помогнат,така че да изпрати запитване до Мюнхен,след което да подаде документи в НЗОК за формуляр Е 112 S , чрез който държавата заплаща лечението.Успех и ако мога още с нещо да помогна ,насреща съм Peace

# 383
Здравейте,дами!

Отдавна не съм писала в темата,но сега реших пак да се включа с въпрос  Embarassed

Голямата ми дъщеря е с мързеливо око и далекогледство/което се израствало/ с 5 и 6 диоптъра съответно на двете очи.В следствие на мързеливото око има и кривогледство с едното  Tired Когато е с очила няма проблем,всичко е нормално.
Но има нещо,което ме притеснява.Вече една година е с тези очила,но никакво друго лечение не й е назначавано.Не й е закривано окото,не са правени някакви упражнения.А мързеливото е доста кривящо се и си мисля,че закриването би било ползотворно.Притеснявам се и че това е сериозно състояние и ако не се вземат навременни адекватно мерки може да си остане такова завинаги.
Просто си ходи с очилата,покрива си нормите за възрастта и всичко било повече от чудесно.За една година има много леко намаляне на диоптрите,но не чак до 0.75.
Април пак ни викат за по -обстоен преглед и разширения не зениците ,и може би смяна на очилата,ако е достигнала сваляне с поне 0.75.

Притеснява ме и че това кривящо се око изобщо не се подобрява.

Вие правили ли сте консултации и с втори лекар?Или се доверявате само на един.Иска ми се да я заведа някъде за още едно мнение  Rolling Eyes

Другото лошо нещо е и че малката ми дъщеря я сполетя същото от две седмици насам,а е едва на 1г.6м..Отчаяна съм вече  Tired Ще я водя на лекар,но наистина незнам каква би била схемата на лечение.Очила да носи ще е абсурдно.Няма да изкарат и 1 час  Crazy

# 384
elfi4ka , не се отчайвай , мила ! Hug
Тук в темата има деца , които от бебешка възраст са с очила , мамите ще споделят как е било . Peace

# 385
  • на малък остров в океана
elfi4ka, второто мнение, според мен, е задължително. Още повече, че ти самата имаш колебания дали е правилно лечението и се притесняваш, че не закривате окото.

Аз още с поставянето на диагнозата потърсих веднага втори лекар, който да прегледа детето и впоследствие се спряхме именно на нея. Ако по време на лечението, имам колебания, ще потърся и още мнения, за да съм спокойна, че лечението е правилно.

# 386
Ина, Diamond, много ви благодаря за отговорите! Ще направя запитване да Мюнхен.
Пожелавам на всички крепко здраве през Новата година и само хубави емоции!

# 387
Момичета,много ви благодаря за бързите отговори   bouquet

А може ли да ми препоръчате добър детски офталмолог тогава?

Какво ви е мнението за Луксор?Може ли да им се доверя за такова второ мнение?И ако знаете какви са им цените...  Hug

# 388
elfi4ka , аз съм много доволна от Луксор - д-р Искра Шишкова , млада е и много добре работи с деца , въпреки , че не е детски офталмолог , те нямат детски .
Ние ходихме с направление . Peace
Изобщо съм с много добри впечатления от клниката !  bouquet
Майка ми там си оперира окото за катаракта , сега е техен пациент за следене на глаукома . Peace

# 389
  • планетата Земя
elfi4ka ,едното око на моят син също криви.В Пловдив също всички лекари препоръчаха закриване.Правихме го в продължение на 2 години.Но преди 1 м някъде отидохме до д-р Константинов в София и той каза да не закриваме окото.Това било грешно.Задължително ти трябват няколко мнения.
От д-р Шишкова не съм очарована аз.Не мисля,че има подход с много малки деца.Като не става ,видимо се изнервя.Но това беше при нас,синът ми беше труден при прегледите.Иначе като специалист знам,че е добра.Много добро впечатление ми направи това че каза да правим операцията в София при Константинов,не в Пловдив.Много малко лекари биха го направили
Д-р Петкова също не е за пренебрегване

И не се отчайвай,моля те.Няма да останат завинаги с кривене.Ще им правим операции,душа и няма да кривят  Hug

Общи условия

Активация на акаунт