Деца с очни проблеми - тема 6

• 46 482
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Да,втора зона е за притеснение,но не мисля че все още трябва да се притесняваш.Дай да изчакаме другата седмица и ще ти кажа дали да се притесняваш.Къде е детето,в коя болница и с какво тегло е родено?Ако искаш да продължим на ЛС,за да не товарим темата тук PeaceНапиши ми на лично всичко до момента,защото ако знам повече,ще ти кажа повече Hug

# 346
  • Русе
Да попитам нещо, развалят ли се стъклата на очилата, ако се мият с вода?

# 347
Не, аз поне веднъж дневно ги мия с вода и сапун, подсушавам с чиста мека хавлиена кърпа. Това е за времето, когато сме в къщи Навън ползвам специалните мокри кърпи за очила, в DM има една марка - 52 брой за 2 лева и стотинки. Вършат чудесна работа...

# 348
  • Русе
Благодаря, изобщо не знаех, че има мокри кърпи за очила. В аптеките дали ги има? Трябва да проверя.

# 349
Аз не съм много сигурна дали не се повреждат понеже в една година смених 2 пъти стъклата защото фото-солара се отмиваше. Основно ги почиствам с топла вода и сапун, рядко с кърпички и спрейове от оптиката.

# 350
Най-напред трябва да знаете дали стъклата са органични или обикновени и с какво покритие са. Обикновено при деца се прават органични, поради ред причини: да са по-меки за да не се счупят при падане, да не се драскват и т.нат.
Обикновеното правило за органични стъкла е измиването със сапуни и подсушаването с хартия (аз ползавам кухненска).
Но най-добре е, всеки да пита в оптиката от където са закупени очилата.

bouquet

# 351
Благодаря, изобщо не знаех, че има мокри кърпи за очила. В аптеките дали ги има? Трябва да проверя.

Небесна ти е писала за DM, аз и от Billa съм купувала, но бяха по-малка бройка за тази цена.

В повечето случаи така ги мием и тримата (всички сме очилатковци вкъщи Simple Smile)

Обикновеното правило за органични стъкла е измиването със сапуни и подсушаването с хартия (аз ползавам кухненска).

# 352
Здравейте момичета! Hug Първо да кажа, че се радвам за Октопод с  рокля Hug, браво. По повод нистагъма и ние сме и точно той беше повода да отидем на лекар. Имаше сякаш преди това леко кривене, но нямаше страбизъм. Оказа се, че е с вродена катаракта на двете очи, но аз съм писала преди тук де. След операциите значително  намаля трепкането, като в определена позиция на главата съвсем изчезва. Докторката даже е смаяна, иначе и аз знам, че не се лекува, но тайничко си се надявам да стане чудо... Той даже вече  извърта главица и гледа от тази позиция, от начало се притеснявах, но  лекарката каза, че така е по-добре. Иначе вече свикна и си носи очилцата, сега през януари ще ги сменяме. Предстои ми пътуване и искам от сега да пожелая весели Коледни и Новогодишни празници и през Новата година да споделяме само  успехи и добри резултати  Peace Hug.

# 353
Здравейте на всички, нова съм тук и искам да питам дали правят някъде упражнения на деца с голям диоптър далекогледство? Голямата ми дъщеря има 7,5 на едното и 6 на другото. Носи очилата постоянно, вече  6 месеца, но бих искала да знам дали има шанс да изчезнат диоптрите напълно. Забравих само да кажа, че далекогледството се откри на 5 години и то случайно. Благодаря ви предварително...

# 354
  • на малък остров в океана
Моята дъщеря е също с далекогледство, 10.75 на дясното и 9.75 на лявото. И тя също носи от 6 месеца очила.
На мен ми казаха във Визус, че най-вероятно ще намаляват с годините, но че ще си носи очила. След това не съм питала допълнително.

Даже днес сме на контролен преглед при д-р Лолова да видим има ли промяна в диоптрите и в зрителната острота. При предишния преглед септември дясното беше на 60%, а лявото на 80% и вече 3 месеца закриваме лявото за по 2 часа всеки ден.
Не очаквам никаква промяна, честно казано, но ми е спокойно, че има някой като д-р Лолова, който да наблюдава и коригира при нужда.

Във Визус знам, че имат някакъв едноседмичен курс с упражнения, но не знам ефективни ли са, тъй като така и не отидохме. Ще се радвам и аз да прочета повече за упражнения.

# 355
  • sofia
Здравейте момичета! Hug Първо да кажа, че се радвам за Октопод с  рокля Hug, браво. По повод нистагъма и ние сме и точно той беше повода да отидем на лекар. Имаше сякаш преди това леко кривене, но нямаше страбизъм. Оказа се, че е с вродена катаракта на двете очи, но аз съм писала преди тук де. След операциите значително  намаля трепкането, като в определена позиция на главата съвсем изчезва. Докторката даже е смаяна, иначе и аз знам, че не се лекува, но тайничко си се надявам да стане чудо... Той даже вече  извърта главица и гледа от тази позиция, от начало се притеснявах, но  лекарката каза, че така е по-добре. Иначе вече свикна и си носи очилцата, сега през януари ще ги сменяме. Предстои ми пътуване и искам от сега да пожелая весели Коледни и Новогодишни празници и през Новата година да споделяме само  успехи и добри резултати  Peace Hug.

Gallini, благодаря, че се включи по темата с нистагъма! Hug
Много се радвам, че нещата с детенцето ти вървят много добре! Само такива новини да се чуват!!! Hug Така и ние придобиваме надежда за нашите деца!
Иначе на мен вече няколко човека, все доктори, ми казват, че са наблюдавали деца с нистагъм, при които на около 7-8 год. възраст нистагъма вече е едва забележим. При други това се случва в пубертета. Един вид се "израства" (разбира се не на 100%).  Heart Eyes А това си е една сламка, за която здраво ми се иска да се хвана.
Вие къде ходихте на лекар и кой ви следи? (може и на ЛС, за да не пълним темата)  bouquet

# 356
Отдавна не съм писала , но редовно Ви чета. Да ви се оплача , вчера в училище моята хубавица си е изгубила парцалчето за оклузия,от тези които поръчваше Октоподче. Незнам дали нарочно го е скрила за да не го слага вече  или наистина не помни къде го е оставила, но така или иначе трябва да продължим закриването. Не ми се иска да й слагам лепенка за 2 часа сутрин ,така с "Дора" децата вече я бяха възприели. Може ли да ми кажете дали вече не се предлагат в България или пак само с поръчка. Ако се наложи Октоподче, ще ми съдействаш ли?

# 357
Ако се наложи Октоподче, ще ми съдействаш ли?

Ще ти съдействам. Не съм видяла другаде да продават, ние пак се върнахме на лепенките защото е по-практично. Познава часовника и вече сам лепи, сваля.

# 358
Момичета, малко за разведряване, да видите как моята госпожица намира за положително носенето на очила:)

Отива значи на математическо състезание, за първи път и е, страшно се вълнуваше, понеже се мисли за много добра Mr. Green И в спор за една задача, която беше спорна при броене на фигури, моята госпожица гордо заявява: "Не се чудете, аз съм я решила вярно, нали съм с очила, видях по - добре от другите разделителните черти на тези правоъгълници" Joy

За протокола, наистина е добра - взема максимално възможния брой точки, и сега ще се пръсне от радост, както и аз де Embarassed

# 359
Браво , Небесна ! Heart Eyes  bouquet

Умни са ни децата , спор няма ! bowuu bowuu

Общи условия

Активация на акаунт