Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 588
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
...попитах няма ли да се увеличи диоптера за една година, а лекарката каза най-много да намалее Shocked

Дори да се увеличи в детска възраст, после намалява наистина Simple Smile
При мен го откриха на 6 г. +5.50, сега съм с +2  Simple Smile

*valentina*, много добре си се справила с тортата, да ви е живо и здраво!  Simple Smile

Venelina Nacheva, нямам опит с толкова малко дете, но не се притеснявай, вероятно ще свикне лесно като усети как светът около него става кристално ясен  Simple Smile

# 601
Здравейте момичета!Нашият преглед мина миналата седмица,промяна нямаме.Сега вече трябва да определим дата за  реоперация на кривогледството.Докато бяхме в кабинета при д-р Филева говорехме много,но след като се прибрахме и обмислях нещата се сетих дали не е добре да давам на детето някакви витамини за очи преди и след операцията.
Моля ви ако някои е давал и знае нещо по въпроса да сподели,ще ви бъда много благодарна! Praynig

# 602
Витамини за операция едва ли, но имуностимулатори задължително. Пълната упойка потиска имунната система и забавя оздравяването. Това ми го казаха в детската хирургия на Пирогов.

# 603
Някакъв ад е с капането на сперсадекс капките, то не бяха молби, увещания, заплахи че и бой, и не става.Капем ги, но някъде по миглите, почти винаги на затворено оче, до сега веднъж не успяхме в долния клепач да капнем SadДали ще и мине конюктивита незнам, не мога и да преценя, защото тя освен болката, нямаше други симптоми.Сега казва един път, че я болят, дръг път, че не я болят...
Някой има ли идея, дали съществува някаква алтернатива, на капките за очи?Аз накарах майка ми, да ми капне пред нея, еми то и на мен ми е трудно, как си представят да стане на 2-3 годишно, че и по-голямо дете капането на капки в очите.Има ли някой опит с конюктивит, да сподели от какво друго може да мине?
За да и капем после и Атропин 5 дни за разширяване на зениците, ...едва ли ще се получи...отчаяна съм направо от себе си, как може да съм толкова неспособна:(

# 604
В легнало положение по гръб,ако ще и на затворено око,капвате капката в ямката между окото и нослето,дръжте главата да не я върти настрани.Дори да се бунтува и да плаче,ще влезе необходимото в окото.А Атропина хич не искам да го коментирам.Учудвам се ,че все още има хора ,които го използват.Живеем в модерно време ,в което съществуват капки за разширяване ,непосредствено преди прегледа.Защо се съгласявате с Атропин,продължава да ме учудва,но това си е ваш избор Peace

# 605
Мога да ти кажа аз как слагам капки. Тялото е по гръб, главата леко обърната настрани (без възглавница), но задължително да гледа в противоположната на мен посока, към ТВ-то и някое детско е най-добре. После отварям с два пръста окото и леко го изтеглям към слепоочията. Ъгълчето се разширява и аз там капвам. През цялото време поватарям: "Браво! Най-послушното дете, най-смелото и т.н." Пробвай по този начин и задължително награда след това.

# 606
  • планетата Земя
NikvaMeNema ,нормално е дете на 2 г да се бунтува при капането на капките.Би трябвало след 1-2 дни капане да не се съпротивлява толкова.
Моят също е много труден.Затискам го целия и така в борба му отварям окото насила и капя.С добро не става,но да го оставя да му се развиват гадориите в окото,няма да стане  Crossing Arms
Сега вече е по-сговорчив и не прилагам смъртоносната хватка

# 607
Затискам го целия и така в борба му отварям окото насила и капя.

Извинявай, но това е много жестоко и ненужно травмира детето. Само защото като възрастни сме физически по-силни не мисля, че трябва да се налагаме над децата си. Инстинкта го кара да се върти и съпротивлява, но дори в най-малката възраст има как да бъде успокоено детето и предразположено.

# 608
Витамини за операция едва ли, но имуностимулатори задължително. Пълната упойка потиска имунната система и забавя оздравяването. Това ми го казаха в детската хирургия на Пирогов.

Аз лично не съм привърженик на "химическите" витамини. Най-добре натурални, но концентрациите трябва да са големи...
За това ние преди и след операцията ползвахме "Arnica" (хомеопатичен продукт). Може и в комбинация с друг. НО! Задължително да е изписано от хомеопат с добър опит! Защото трябва да се има предвид цялостното състояние на организма. Ако сте от София и се интересувате, мога да препоръчам, но на лични.

Желая Ви късмет и здраве!

# 609
  • планетата Земя
но дори в най-малката възраст има как да бъде успокоено детето и предразположено.

Всичко е изпробвано.Не скланя.Както и не скланяше до 3 г и нещо да му прегледат по-обстойно очите.А всички знаем,че да гледаш таблицата и да казваш какво виждаш никак не боли.Сменяли сме и различни лекари.
Смяташ,че може да бъде предлазположено всяко дете от позицията на опита ти с твоето единствено дете.

# 610
Смяташ,че може да бъде предлазположено всяко дете от позицията на опита ти с твоето единствено дете.

Не, смятам го от позицията на образованието си и опита с деца. Освен това може да не ми влизаш с такъв тон защото темата е за взаимопомощ. Остроумието си го мерим в друг подфорум.

# 611
Не се карайте ! Hug
Децата са различни .
Моята дъщеря е също толкова опърничава и като каже "Не " , няма земна сила , която да я вразуми .
Много е трудно ...
Ние с капки и лекарства нямаме проблеми , но меренето на температура , например беше кошмар !
Не дава и не дава ! Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Чай също , по никакъв начин , не мога да я накарам да пие ... Confused Confused Confused

# 612
  • sofia
Здравейте!  bouquet

Тези дни нещо ме гложди...Следим малкия при една лекарка (имаме нистагъм+страбизъм, който се явава заради нистагъма). Та, докторката твърди (а и др. доктори през които минахме), че задължително трябва да се направи операция за изправяне. До тук добре. Обаче, според нея подходящата възраст е на 3-4 години. А друга докторка твърди, че трябва да се направи на 1,5 години.
Принципно сме харесали повече първата докторка, а и бебокът се държи добре при нея.
Това, което ме притеснява, е дали на 3-4 годишна възраст не е малко късно да се оперира...Как се нагажда мозъкът на такава възраст? Все си мисля, че колкото по-рано, толкова по-лесно "свиква" мозъка...Но аз не съм лекар все пак...Та това си ме гложди..Да не се окаже, че сме закъсняли в един момент.

Някой с подобен опи? Hug

# 613
Благодаря ви за съветите!Ще се допитам до личната ни лекарка и до хомеопат какво е добре да давам на детето.Точно както Октопод с рокля е споменала при нас е изключително важно бързото укрепване и зарастване на очите при тази операция. Затова си мислех, че е важно и стимулирането на този процес. Thinking

# 614
Благодаря Ви отново!Мъка голяма са капките ей...евала на мами с по-спокойно отношение към децата, така ми се иска и аз да се отнасям винаги с разбиране и спокойствие, ноооо се изпускам  Embarassed, а за Атропина-незнам днес ще отскоча до Токуда да я попитам лекарката, не става ли с нещо бързо ефективно Hug Hug
А за конюктивита, така ме е яд, че не я заведох първо на хомеопат, та да и изпише нещо , което да приема през устата newsm78,въпреки, че нямаше пък да и открием далекогледството така Tired
Почнах да и давам парчета (лентички) моркови за витаминки, но тези от пазара, колко ли витамини да има ooooh!т дали някой знае магазинче за био зеленчуци в подуене,слатина или лозенец?

Общи условия

Активация на акаунт