Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 096
  • 774
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Много съм зле. Сега се хванах и прочетох хубаво критериите.

Да,заподозрях,че не си прочела внимателно  Wink
Затова явно като си сменила постоянния в Бругас не ти го отчита

# 556
Мале момичета като ви чета се отчайвам,ние имаме 17т.,понеже мъжа ми е безработен и аз не работя в района на ДГ.УЖАС.Много ми е важно да ни приемат на 1 желание,че ДГ ни е зад блока,а на пролет се очертава да сме с малко бебче,ама едва ли ще стане.

# 557
Да, събират се точките, всъщност всички с настоящ адрес в общ. Пловдив имат по 7 точки, а ако си в административния район на градината (Северен, Централен, Източен и т.н), се добавят още 5 точки. Ние например сме в Северен и събрахме 16 точки в момента (5+7+2 за осигуреност на двамата родители+2 за първо желание в ДГ "Бреза"). Иначе другата градина, в която кандидатствах за свободни места, беше в Централен и там имахме само 11,5 т, защото дава 1 точка за месторабота на мъжа ми в района.

# 558
Детето върви с адресана майката ( и постоянният и настоящият). Без значение дали имат или нямат сключен брака двамата родители, детето се води и вписва в адресната карта на майката.

# 559
  • Пловдив
Детето върви с адресана майката ( и постоянният и настоящият). Без значение дали имат или нямат сключен брака двамата родители, детето се води и вписва в адресната карта на майката.

Само искам да вметна, че когато моите деца се родиха още в родилното ги записах на адреса на бащата. Разрешено е. Но ако не е заявено такова желание, наистина записват детето на адреса на майката.

# 560
[color=blue

6o6ko, аз лятото сменах постоянния адрес именно заради класирането за градина, понеже с таткото нямаме брак а дребния се водеше на моя постоянен адрес. Настоящия си му беше тук, но в Община Тракия ми казаха, че трябва да се води и по постоянен тук. [/color]

Добре де, аз все си мисля, че е достатъчно само настоящия да се смени, защо искат и постоянния? Ние също нямаме брак, и аз в Тракия ще го сменям, колко време отнема цялата процедура?

# 561
Аврора, процедурата, ако си със собственика на жилището и той носи Нотариалния акт на имота, на който ще си сменяш адреса + копие, личните ви докумнети, отнема 5 минути. Дават се на гишето в обищината по местоживеене - ГРАО и там ви вписват срещу 1 лв, получавате жълт отрязък и готово. - това за настоящ адрес.

За смяна постоянен трябва и смяна на лична карта.

# 562

Между другото, наскоро сменях адрес и ме питаха изрично дали и за детето.Попълвах и за нея отделни документи за смяна на адреса.Та-при раждането записват с адреса на майката и по принцип детето върви с нея, но в конкретната ситуация, ако не бях попълнила документи за нея, щеше да се води на стария адрес, на който няма регистриран нито един роднина вече.

# 563
Аврора къде в Тракия ще се местиш?

Моето сладурче като е декември, кога трябва да кандидатстваме и кога ще ни вземат? То ни е рано още ама ... времето бързо си минава.

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 22:07 от fifi2011

# 564
  • Пловдив
Аврора къде в Тракия ще се местиш?

Моето сладурче като е декември, кога трябва да кандидатстваме и кога ще ни вземат? То ни е рано още ама ... времето бързо си минава.

Трябва да тръгне на ДГ в годината,в която навършва 3 годиник.Принципно ще го вземат декември месец.Досега имаше възможност и септември.Но не знам дали с новата система е възможно

# 565
Благодаря Елфита!

# 566
Ket_G, аз изрично изявих желание в болницата да го запишат на адреса на бащата, но компетентната служителка ми обясни, че не може и го записа на моя.

# 567
  • Пловдив
Закон за гражданската регистрация   
Чл. 90. (1) Всяко лице, подлежащо на гражданска регистрация по този закон, е задължено да заяви писмено своя постоянен и настоящ адрес.
    (2) Постоянният и настоящият адрес на новороденото дете съвпадат със съответните адреси на родителите му. Когато родителите имат различни постоянни адреси, те избират един от тях за детето си. Когато родителите имат различни настоящи адреси, настоящият адрес на майката е настоящ адрес и за детето.

# 568
мами здравейте
искам да ви попитам принципно не съм от пловдив имам временен адрес тук питането ми е като кандидатствам за градина кои адрес да пиша не детето ми а и друго с мъжа ми нямаме брак трябва ли да го вписвам и него като родител
благодаря ви предварително

# 569
мами здравейте
искам да ви попитам принципно не съм от пловдив имам временен адрес тук питането ми е като кандидатствам за градина кои адрес да пиша не детето ми а и друго с мъжа ми нямаме брак трябва ли да го вписвам и него като родител
благодаря ви предварително
Разбира се, че да.
Ако бащата е неизвестен - тогава не го вписваш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт