Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако бебето не ака редовно, но наддава добре?
Как мога да съм сигурен, че бебето ми получава достатъчно кърма?
Защо бебето ми отказва да пие адаптирано мляко и какво мога да направя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако бебето не ака редовно, но наддава добре?
Нередовното изхождане при новородени бебета, особено тези на изключително кърмене, е често срещано. Важно е обаче бебето да наддава тегло и да уринира редовно. Консистенцията и цветът на изпражненията трябва да се наблюдават. Ако изпражненията са нормални без проблеми и бебето не изглежда неудобно, няма причина за безпокойство. Редовното кърмене при поискване е от съществено значение, тъй като стимулирането на гърдите насърчава производството на мляко.
-
Как мога да съм сигурен, че бебето ми получава достатъчно кърма?
Можете да сте сигурни, че бебето ви получава достатъчно кърма, като наблюдавате как суче, колко често пишка и колко наддава на тегло. Използването на везна за измерване на количеството мляко, което бебето изсуква по време на хранене, може да бъде полезно. Ако бебето суче ефективно и изглежда доволно след хранене, това е добър знак. При нужда от допълнителна информация можете да се консултирате с диетолог или консултант по кърмене.
-
Защо бебето ми отказва да пие адаптирано мляко и какво мога да направя?
Отказът на бебето от адаптирано мляко може да се дължи на предпочитание към кърмата. Бебетата понякога могат да бъдат придирчиви към вкусовете и текстурите, което ги кара да отказват формулата. Вместо това се уверете, че бебето получава достатъчно кърма и го хранете по желание. Не е препоръчително да принуждавате бебето да пие адаптирано мляко, тъй като това може да създаде отрицателни асоциации.
-
Какво да правя, ако се тревожа, че бебето ми ака рядко?
-
Как да спра нощното кърмене и кога е подходящо?
(((( Пия чай за кърмачки, като спре да суче малката и стисна гърдите избива мляко, предполагам че това е показателно че имам достатъчно, въпреки че не чувствам тежест в гърдите или да се "напращели". Какво да правя?

А за пишането - пишка си по много, аз и сменям на около 3-4 часа памресите и се е изпишкала минимум 2 пъти в един. Въпросът ми беше какви са границите за качване на тегло, в нормите на които може да се каже че качва нормално и няма нужда от дохранване, защото с това дохранване по-скоро ще се отбие, отколкото да ми стане повече кърмата за да и е достатъчна.