Януарско бебче във корема шава, мама вече взе да натежава - 6

• 35 424
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Често сърцебиенете е знак, че ТСХ пада! Така че по-скоро трябва да се радваш... Simple Smile
То хубаво ама да не е паднало сега пък много. Доки ме вика след  месец на контрола , а до тогава има поне още 20 дена.

Затова контролите са през 30 дни, защото на хормона му трябва време да се повлияе. Не може да се промени толкова рязко за по-малко от месец. Така поне ми казва моя лекар.

# 76
Темичката отново е прекрасно оформена   bouquet
По въпроса с носа- и моят е запушен, за сега е поносимо. Дишам, просто малко по-затруднено... Дано не се запишва изцяло, че не искам да си капя капки. Иначе и аз честичко кихам Simple SmileSimple Smile
Другата седмица сме на ФМ във Фемина, нямам търпение да видим как са нещата. Хубав ден и весела почивка от мен за тези, които ще се радват на 4 неработни дни Simple Smile

# 77
Добро утро!
След малко тръгвам на преглед, надявам се на ФМ всичко да е наред.
Стискайте палци.
Толкова съм развълнувана за срещата си с бебо.

# 78
Добро утро,мили мами , желая ви динамичен, прекрасен и стремителен ден ... именно днес  smile3521

*fairy* , пожелавам ти спокойни и приятни минути в кабинета на доки , наслади се на малкото си съкровище!

Относно кихането - кихам постоянно от първия ден.Не съм със запушен нос  ,но при ежедневното почистване на носа ,постоянно ми тече кръв.Не така да шурти,както все едно да ти текне кръв от носа, но просто от най-малкото се разкървява. (много приятна тема за обсъждане  hahaha)

# 79
  • Бургас
Добро утро ... то май си е вече добър ден  Grinning
Как искам и аз да си видя вече бебочко, ама чак на 1.10 сме на ФМ. Не знам обаче дотогава как ще изтърпя ... Хубав ден мамита Simple Smile

# 80
Ох, момичета, аз много се чудя дали да ходя на втората ФМ, тъй като я правя в Стара Загора и трябва да пътувам, а честно казано няма кога... Имам 1 седмица преди да изпусна срока. Я ми обяснете, за какво гледат докторите на това изследване.

# 81
  • Бургас
Ох, момичета, аз много се чудя дали да ходя на втората ФМ, тъй като я правя в Стара Загора и трябва да пътувам, а честно казано няма кога... Имам 1 седмица преди да изпусна срока. Я ми обяснете, за какво гледат докторите на това изследване.

Аз до колкото знам гледат как се развива бебо.Гледат също органите , мозъка , мерят го теглят го и такива неща Simple Smile

# 82
Само аз ли не съм хукнала по ФМ и 4д-та? На моята ЖК доки е много обстоятелствена и гледа около 15 мин абсолютно всичко всеки път. Не е ли това ФМ? Не знам , аз съм много доволна от нея и не съм се и замисляла да ходя и някъде другаде newsm78.

# 83
Добро утро мили МАМИ  love001При вас е почти обед,но при мен си е още 9:00 ам...
fairy пожелавма ти всичко да мине спокойно и приятно,за да се нарадваш на бебо възможно най-много Hug
Гледах,че обсъждате сърцебиенето,та и аз да се оплача че като кача стълбите в нас(като дойде куриер и настръхвам вече,че ще трябва да слизам до долу)и си усещам сърцето чак в ушите ooooh!Вече взех да се усещам като бременна,все по трудно върша обичайните си неща,изморявам се много по-бързо,а коремчето расте все повече.Интресно бебо предпочита да лежа повече на дясната си страна,защото нощем като легна наляво и все ме побътва,докато не се обърна(от малък ме командори).Имах и ужасна нощ заради зъбите,вчера още през деня без нищо ми се разкарвавиха и то много,заприлиах на Дракула в устата,за капак вечерта като си мих зъбите положението стана още по-зле..абе все е дно бях заклала прасе в банята.Вечерта взеха да ме болят тия венци,чувствах ги подути,абе направо нз какво да правя вече....моля се само да не окапят до края на приключението baby_neutral

# 84
  • София
Здравейте, днес бяхме при д-р Марков, в 21 г.с. и 2 дена,вече е 23 см и 476 гр.,прилича според мен поразително на баща си,беше с главата надолу в поза на свито на кълбо коте  newsm32 и д-р Марков трябваше леко да го разбуди,явно синчето не е "morning person" като родителите си   smile3507 (прегледът беше от 9.40 ч) и а дано да имам такъв късмет след като се роди   smile3524 Хубав ден момичета и пожелавам на всички само такива новини докрая! smile3525

# 85
  • София
Ех, че хубаво, браво на теб и на Жорето Wink Аз днес също бях на ФМ и ФЕ пти Томова, обаче. Имах час само за ФЕ, но не се стърпях и си поисках пълна ФМ, за да си видя мадамата. Еми, много е красива  Heart Eyes То нали си е на мама гарчето, ама ми се стори прекрасна. Всичко си има, симетрично е, всичко е наред за щастие, с изключение на това, че малко изостава като че ли, в смисъл определи я като 21г.с. и 1 ден, съответно термин 15.01. Kosty, няколко пъти до сега сменяха термина, не знам вече да те карам ли да го променяш на първа траница  newsm78

# 86
  • София
Shu6omiga и моят ми се струва съвършен и въпреки че мисля,че на татко си се е метнал Heart Eyes баща ми отсече : "А да не се надява толкова Владко (така се казва мъжа ми) ,момчетата приличат на майките си!"  Laughing Но да са ни живи и здрави,това е най-важното Hug

# 87
  • Бургас
Момичета, не мога да ви смогна с новините за 1 седмица. Първо честито на всички узнали пола, а на останлите - още малко търпение  Wink

Кости, новата темичка е страхотна, както всеки път.

Сега да се отчета:
ФМ при Марков беше преди седмица, но след това бяхме на почивка. Не помня коя мама ми препоръча да отида на Крушунските водопади и Деветашката пещера, но искрено й благодаря. Невероятна красота и ми подейства много зареждащо.

Прегледа мина добре за бебо, с не много добри новини за мен.
Първо да започна с добрите вести -  ще си имаме момченце. Бащата много се зарадва, защото точно това искаше. За мен нямаше значение пола, единствено исках да ми кажат, че бебчо е добре. Това и чух - развива се нормално (изоставаме с няколко дена, но в рамките на нормалното), иначе си има всичко, голямо е сладурче Simple Smile.
Лошите новини - при мен има скъсена маточна шийка. Налагало се е серклеж, но вече е късно. Отделно имам постоянни контракции. Ядосвам се, понеже ходих на четири различни лекари в Бургас (вкл. и на ранната ФМ), за да им кажа, че най-вероятно имам проблем с маточната шийка и всички ми казаха, че всичко е наред, да не си поставям сама диагнози (аз реално сама си ги поставих на база прочетенето в Интернет  Laughing).
Но вече съм се отчаяла от лекарите в Бургас, възможно ли е всички да са толкова некадърни...
Последно 4 дни преди да тръгна за София пак ходих на преглед да видят ще мога ли да пътувам - казаха ми - бременността ти е като по учебник, всичко е наред.
Както и да е, да не изпадам в подробности. Марков ми изписа хапчета за задържане и за контракциите. Каза ми нищо да не върша, да не пътувам, да не се преуморявам, по-малко движение, повече лежене.
Като излезохме от кабинета бяхме на косъм да зарежем почивката, но все пак прецених, че чистият въздух и смяната на климата ще ми се отрази добре. Наистина почти през цялото време се излежавах в градината на хотела, но определено ми подейства доста тонизиращо Simple Smile.
Сега съм се заредила с енергия и положителни мисли и съм убедена, че Янаури месец ще гушкаме всички едни здрави и пухкави бебета  Hug

# 88
  • София
tsangel,нали бебко е наред и расте,още 1 мъж в групата  stork-boy,това е важното,за скъсената шийка ooooh! неприятно наистина,но не си единствена при мен пък се откри  малък проблем с плацентата,т.е. при нормално  раждане трябва да се извади по специален начин,за да няма инфекция след като родя (във фейс-групата съм описала подробно в един коментар,доколкото знам ти участваш в нея под прикритие Wink  с името на мъжа ти Laughing) ,така че ще прочетеш.Неслучайно при Марков часовете са заети месец и повече напред ,макар и със закъснение си получила най- точно инфо.

# 89
tsangel, честит ви момък! И аз като теб съм със скъсена шийка, Марков ми препоръча същото, каквото и на теб. Ще пием хаповете до края, пък дано всичко е наред. И повече пазене... При мен е генетично обусловено това със скъсяването, а и след скорошно 1во раждане е още по-срещано. Ще почиваме и ще се пазим. А за Марков няма какво да коментирам - казвала съм го многократно, за мен той е най-добрият!  Peace

момичета, не карайте Кости да сменя термина ви след всеки ехографски преглед. Датата на термина си остава тази, изчислена според датата на последния менструален цикъл. Това, че на всеки преглед излиза различно на ехографа се дължи на факта, че апаратът дава термин според размерите на плода. Това е, за да ориентира доктора дали няма значително изоставане или избързване в развитието, но реалният термин не се променя. Казвам го с най-добри чувства и за да не занимаваме излишно Кости, която така или иначе се е постарала невероятно да оформи темичката ни. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт