Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 780
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Cilantro, мисля че е възможно. Бебето стимулира гърдите много по-добре.

# 556
Искам да ви попитам дали е нормално да имам напълно достатъчно кърма (бебето суче на 2-3 часа през цялото денонощие и е доволно и наддава), но да не мога да изцедя кърма с никаква помпа?

За мен лично е нормално......Аз така и не успях да се цедя - едно, че ме боли и второ - повече от няколко пръски не съм успявала да изкарам......С помпа не съм пробвала, само на ръка.....А кърма определено имах, гаранция!

# 557
Искам да ви попитам дали е нормално да имам напълно достатъчно кърма (бебето суче на 2-3 часа през цялото денонощие и е доволно и наддава), но да не мога да изцедя кърма с никаква помпа?

За мен лично е нормално......Аз така и не успях да се цедя - едно, че ме боли и второ - повече от няколко пръски не съм успявала да изкарам......С помпа не съм пробвала, само на ръка.....А кърма определено имах, гаранция!
И аз така!Голяма мъка това цедене-кърмата ми така се регулира този път че грам излишно няма Laughing

# 558
Cilantro, възможно е.  Peace

# 559
Здравейте честита ви 2013 година!  bouquet Grinning
Изписаха ми Панразол, безпокои ме, че пише че се отделя в кърмата, можели повече информация за това лекарство?

Muhmututurka, активната съставка на Панразол е Pantoprazole, който според справочника за съвместимост на лекарства и кърмене "Medications and Mother's Milk" е отбелязан с ниво на риск L1 - лекарство, за което не е наблюдаван повишен риск от нежелани лекарствени реакции за кърмачето, установено при приемане от голям брой кърмещи жени. Това е възможно най-ниското ниво на риск на лекарствен препарат при кърмене според класификацията на д-р Хейл - авторът на справочника. За справка другите нива на риск са:

L1 - напълно безопасно;
L2 - безопасно;
L3 - умерено безопасно;
L4 – възможно рисково;
L5 - противопoказано.

Смята се, че Pantoprazole се излъчва в много малка степен в кърмата. Тъй като лекарството е напълно неустойчиво в киселинна среда и когато постъпи в кърмата, то значително количество от него бива унищожено преди усвояване.

# 560
  • София
Благодаря Во за изчерпателния отговор. Peace

# 561

L1 - напълно безопасно;
L2 - безопасно;
L3 - умерено безопасно;
L4 – възможно рисково;
L5 - противопoказано.

Аууу това ще ми е много полезно,благодаря ти Hug все се чудих какви са тия L-ta! Grinning

# 562
  • на последния етаж
Къде са отбелязани нивата на безопасност? Върху кутията/опаковката на лекарството има ли ги?

# 563
И аз с едно въпросче - как да разбера дали детето е изсукало първата гърда за да предложа втората. Защото понякога като суче в един момент не го чувам да гълта, а като стисна гърдата винаги излиза кърма.

# 564
Чакаш бебето само да пусне гърдата и тогава предлагаш втората. Като стиснеш няма как да не излиза, гърдата никога не е напълно празна, мляко се произвежда и докато бебето суче  Peace

# 565
Къде са отбелязани нивата на безопасност? Върху кутията/опаковката на лекарството има ли ги?
А newsm78 ми май не ,абе срещам ги някъде тия л-та,ама къде май по форумите аптекарските...

# 566
  • София
И аз с едно въпросче - как да разбера дали детето е изсукало първата гърда за да предложа втората. Защото понякога като суче в един момент не го чувам да гълта, а като стисна гърдата винаги излиза кърма.

Ще тече винаги като стиснеш, преди бях предлагала по 2 пъти, ако пусне много бързо, беше ми съмнително, после взе да си суче бързо по принцип.
Не я изсуква цялата, но тя си се регулира.

# 567
Моето дете се изнервя като тече по бавно млякото и почва да нервничи,тогава го прехвърлям на другата,дясната-там почти нищо нямам,докато суче оттам другата се зарежда и пак го прехвърлям вече финално  Grinning

# 568
Здравейте мами,
Моето мъниче е на 3 месеца и 8 дена. И......иска да суче нон стоп. На 3 месеца сме 6 330 гр, като средното е 6100, което е супер, кърма има, памперси пълним както трябва. Проблемът е, че суче през 2 часа, понякога и по- често!!! Нормално ли е това? Изключително е лакома, дори не пуска зърното сама, а аз се дърпам като заспи. Не знам дали ще издържа още дълго, мине се не мине и съм пак на дивана с малката на гърда, не мога да хапна или да се изкъпя като хората, да не говорим за домакинстване....... Чувствам се страшно изморена. При нас такова нещо като кърмене за успокоение няма, колкото и пъти да я сложа на гърда, смуче като за последно. Въпросите ми са нормално ли е да суче през час и нещо- два и нормално ли е да не се усеща да пусне гърдата сама? Cry 

# 569
От колко време е така? Възможно ли е да сте в криза на растежа?

Общи условия

Активация на акаунт