Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 782
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Ами да вече почна да боли както и да става все по червено и голямо топчето вече мястото. Иначе за връщане на бебето на гърда едва ли опитам. Аз изпробвах какво ли не за да я задържа, но уви не иска. Честно казано вече нямам и много сили и нерви да се опитвам. По скоро ще се откажа да се цедя и ще минем изцяло на АМ. Аз така или иначе сега дохранвам. Имам проблем с едната гърда, която не пожела да проработи и не произвежда кърма. Така, че сега с този проблем ако се задълбочи просто спирам. Благодаря за съветите ще пробвам въпреки, че доста боли на допир и не знам как ще е с масажа.

# 466
  • София
Съветвам те задължително да пиеш лецитин, по-голяма доза, защото по принцип мастита се развива много бързо, едва ли ще се разкара за 1 ден, но ако видиш че няма подобрение иди на мамолог, с гърдите шега не бива. Naughty
Не произвежда мляко, защото е запушена в момента, помагат също и компреси със зелеви листа на болното място, така че зелевия сок да може да проникне вътре.

# 467
  • София
Моля, кажете, какво болкоуспокояващо мога да вьема за глава?
Спешно  Praynig

# 468
  • София
МИГ 400 мсиля, че ставаше.

# 469
  • на последния етаж
Моля, кажете, какво болкоуспокояващо мога да вьема за глава?
Спешно  Praynig
Парацетамол.

# 470
  • Варна
Здравейте, до 6 месец бяхме на изключително кърмене, за моя радост вече почти година се кърмим последните седмици се отказа от още две кърмения и сега ни остана едно за вечеря - което ми коства много защото вече адски ми намаля кърмата просто почти няма и каточели вече и на него не му достига тои е много висок 80см 11кг ящен е дайте съвет с какво да го дохранвам каша ли? или адапте
Благодаря предварително   bouquet

# 471
Борис е на 5 месеца, кърми се на поискване, от известно време се изгради режим през деня се храни през 3-4 часа, но вечер се събужда много често през 1.5-2 часа. Има ли начин как да отпадне едното нощно хранене? Освен това през деня се кърми по продължително време защото заспива и използва гърдата ми за биберон, което е много изтощително. Чувствам се като котка, като легна и няма мърдане, боли ме гръб ужасно много от това лежене. Той иска да се опъне удобно и да си дреме и цоцка.

# 472
  • UK
Здравейте, до 6 месец бяхме на изключително кърмене, за моя радост вече почти година се кърмим последните седмици се отказа от още две кърмения и сега ни остана едно за вечеря - което ми коства много защото вече адски ми намаля кърмата просто почти няма и каточели вече и на него не му достига тои е много висок 80см 11кг ящен е дайте съвет с какво да го дохранвам каша ли? или адапте
Благодаря предварително   bouquet

По това време вече бях въвела твърдо хранене за вечеря към 17-18, а кърменето остана в леглото за приспиване към 20-21. Но аз кърмех по 7-8 пъти в денонощието. Пробвай да реорганизираш малко режима на хранене като цяло през деня, въведи нещо леко за вечеря преди кърмене. За мен обаче е малко само едно кърмене в денонощието на 11 месеца. Ако си решила да отбиваш, тогава давай друго млечно, кисело мляко, адаптирано, каквото прецениш и каквото му хареса на него.

# 473
Здравейте!
Все си мислех че имам  достатъчно опит с кърменето след като кърмих сина ми година и половина , а сега и сестричката му,която е на 1г. и 3м.
Не съм предполагала че ще ми се наложи да искам съвет след толкова дълго кърмене,но последния месец имам сериозен проблем.
Много ми се иска да я  кърмя по дълго от баткото,но напоследък зърната ми са като нахапани от кучета.Всъщност тя не ме хапе ,но не знам как се получава, засуква нормално,много ми е разранена кожата, мажа се непрекъснато с Лансинох но не мога да се справя с раните,страшно много ме боли, и кърменето вече не е особено приятен момента за мен.Дайте ми съвет,какво да правя,кърмя на обед, за приспиване, вечер също,а нощем по  1 или 2 пъти.Благодаря предварително за помощта Ви!

# 474
  • София
И при нас понякога се получава така, много слно и рязко запозва да дърпа и понякога направо си дъвче. Трябва да и обясниш, като казваш"не"! Аз моя го спирам като започне така и после пак му давам

# 475
  • UK
Казват, че при дългото кърмене и вече по-големи деца много често позата се разваля, вероятно не засуква правилно и оттам идва болката. При мен се получи така, сега докато суче се хили, закача, мънка, върти, нощем пък спи на гърдата ми, протяга се, аз също се намествам и движа без да усещам, когато се схвана от позата, а когато се отдръпвам от него често не мога да разваля захапката му и виждам, че ме е стиснал със зъби. Захапката е съвсем различна от това, което беше като беше малко бебе, мен също ме боли напоследък доста, особено в периодите когато прекали със сукането покрай никненето на зъбите. Обърни внимание, може и при вас да е това проблемът.

# 476
Да определено има връзка и никненето на зъбите, проблема започна от едно по сериозно боледуване,Имаше ангина.5 дни с високата температура и болно гърло беше основно на кърма,тогава започнаха да ме боли,вероятно и промяната в захапката е от значение,сега вади кучешките резци, предполагам че се опитва да се чеше,определено обаче не ме хапе умишлено,нямам повод да и да и обяснявам че ''така не бива'',тя не прави нищо нередно.Въпроса е дали е възможно да си помогнем по някакъв начин или скоро ще се наложи да я отбивам ,колкото и да не ми се иска,не мога да издържам повече,зърната ми са в окаяно състояние и болката е непреодолима.Благодаря за споделения опит!

# 477
Ох, чувала съм ужасни неща за тези болки по време на кърмене и да, определено, никненето на зъбките ис оказва влияние. Моята сестра буквално страдаше от тея болки страшно много време...зърната й бяха станали червени и леко до кръв чак  :/  newsm78

# 478
арнетте, Леле, какво е това бебе, бре, да не е динозавар  newsm78 #Crazy

4ак мен ме хвана страхххх

# 479
Е, ти се шегуваш, ама си е доста болезнено, все пак докато му растат зъбките си има захапка сериозна мъничето вече ...

Общи условия

Активация на акаунт