Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 781
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • на последния етаж
За съжаление кърменето на поискване не ме спаси от ранно идване на цикъла....Само цъкам с език и благородно завиждам на всички, които дори с години са били без лелката.......
И мен не спаси - и двата пъти.  Mr. Green
При мен обаче няма връзка - суче си човека нощем и денем през час-два от двумесечен. Според мен е комплексно - и зъби, и близост търси, и глад, и жажда...

# 496
А на теб дойде ли ти цикъла? Защото аз по това познавах,че ще ми идва.....Явно ми намаляваше кърмата около цикъла и той компенсираше с по-чести сукания.....За съжаление кърменето на поискване не ме спаси от ранно идване на цикъла....Само цъкам с език и благородно завиждам на всички, които дори с години са били без лелката.......

Не, не ми е дошоло. Според ме н имам кърма, щото суче от едната гърда на хранене, рядко от двете и ако му дам от втората повръща.Но се успокоих, явно си е до дететето. Притесних се, заради личната ми лекарка, че трябвало вече на три часа да яде и нощем да не яде от 12 до 6.

# 497
те всички лични така казват. Моята каза още след 1-вия месец да спра нощното кърмене. Две нощи го наливах с вода това дете - резултатът беше опикаване. Отказах се още тогава, но виждаш ми лентичката все още се събужда и суче нощем. А за честото кърмене, при мен започваше на 2 часа, когато не може да се изака, защото бяхме изцяло на кърма и по няколко дни не акаше. Случвало ми се е да виждам и аз бяла точка на венеца, минаха от само себе си.

# 498
Аз отново искам съвет за следния проблем - от няколко дни докато яде бебо започва и изведнъж да плаче, на моменти се скъсва от рев направо. Към края на кърменето вече се успокоява горе-долу. Confused Четох статиите за възможни причини, но наистина не знам какво да правя. Случва се по всяко време на денонощието, няма значение на коя гърда, горе-долу 5 мин след като е започнал да яде. Суче си нормално, чувам как преглъща, имам кърма (пробвах да цедя и изкарвам поне по 100 мл от всяка), не мисля че е силна или слаба струята...Още отначало ползвам силиконови накрайници и никога не сме имали проблем.  Пробвах да го оригвам, но не е това - ревът продължава. Пробвах смяна на гърдата - пак не става.  Tired Иначе наддава добре според лекарката, за 20 дни от изписването е качил 710 гр., пълни памперсите...На някой да му се е случвало нещо подобно?

# 499
  • София
Най-вероятно са колики. Peace
Често се случва при малките бебенца, опитай да  дадеш нещо за колики, можеш да му загрееш коремчето(но малко) има чайове за колики. Peace

# 500
Давам чай от копър на Хип. Интересното е, че през другото време си е спокоен и реве само ако е гладен. Аз все си мислех, че ако са колики, то ще реве и през другото време.  Thinking Възможно ли е да реве от колики само по време на кърмене?

# 501
  • В море от любов
И при нас се наблюдава това явление докато суче, странно..........., но определено не са колики.

# 502
И според мен са колики  Peace оригвай го-гушкайте се-почивайте-кърмете се...и така поне 3 месеца  Peace
дъщеря ми беше в подобно положение около 2 месеца, и всичко беше заради коликите. истеричен рев до почервеняване, с огъване назад, мятане, въртене на главата. държах я постоянно залепена до гърдите и естествено, никакви води, чайове и т.н.
би могло и да е кърмаческа стачка, но бебето май е твърде малко за такива дяволийки  newsm78

# 503
  • София
Да за вода и дума да не става, на моя давах много много малко чай от копър иначе ония имат анасон май и разни такива неща.

# 504
За коликите,опитайте да давате Инфакол преди хранене,при нас имаше  много добър ефект.

# 505
Здравейте, пуснах тема, но още никой не ми е помогнал със съвет  Sad Надявам се, че тук въпросите ми ще бъдат видяни от повече хора и дано някой има идея. Пействам написаното

Моето бебче е на два месеца и една седмица, само на кърма. Кърмя със силиконови зърна, защото от болницата ми казаха, че са ми малки зърната и най-доброто било да кърмя със силиконови зърна. Да ама той свикна с тях и по никакъв начин не иска да суче без силиконките. Пробвала съм многократно да ги махна по средата на кърменето, в началото или просто почваме без тях, но успех никакъв. Зърната ми в момента заприличаха на биберони, но той пак не иска така. Това не ми е проблем, просто приех, че така ще си я караме. Доста четох преди да родя за кърменето и знам, че силиконките не стимулират добре гърдите, но за сега мисля, че е достатъчна кърмата.
Първия месец качи 1200 гр. , а този 800гр. Мисля, че добре пълни памперсите, сменям на около три часа. Ака по два-три пъти на ден.
Сега към проблема ми - от повече от седмица когато го кърмя плаче, но е гладен и само търси цица. Като му мушна зърното засуква няколко пъти и пуска с рев. Не че няма мляко, напротив, силиконките са пълни с мляко и текат, но той се сърди. Ако го изправя за оригване млъква, но само когато се опитам да го отпусна надолу и да го наглася пак да суче и се почва голямото пищене. От 5 сутринта сме така, пищи, суче по малко и пак пищи, това са над десет часа. Историята се повтаря все така последно време до пълното му изтощаване. В момента пак мрънка, но го оставих да си погледка из стаята.
Пробвах да дохранвам с АМ, но не му хареса. Пробвах да се цедя, но нещо не приема биберона и пак не се получава.
Други пози освен класическата пак не ни се получават. Легналата поза съм успявала да го излъжа много рядко.
Нормално суче през час-час и нещо, никога не ми е правил по дълга пауза от три часа. Тази нощ ставах на всеки кръгъл час. Моментите на будуване са моментите, когато плаче, че е гладен. Бих казала, че няма признаци на щастливо бебе, защото много рядко да ми се засмее, може би веднъж дневно. Никога обстановката в стаята не е била изнервена, не ме е чувал да крещя, но тази постоянна борба, когато е гладен ме кара да мисля, че собственото ми дете ме мрази.
На всичкото отгоре от вчера има разтройство, педката каза да му давам Хидрасек, дано да подейства. На нея нямам никакво доверие за сина ми, каза на месец да започвам със сокчетата и още много други безумни съвети.
Тъпото е, че живея в малък град, където няма консултанти по кърменето   
Дайте някакви идеи независимо какви, че много съм я закъсала 

# 506
  • София
Мила stefi_sv бебето ти има някакъв вирус щом има разтройство, бепопасно е да пие ентерол, смекта, линекс, помагат много, но все пак добре е да посетите сериозен лекар!

Плаче, защото по принцип човек като има такъв проблем му се плаче. Grinning
Не се притеснявай има такива вируси. Peace

# 507
Стефи,избий си подобни мисли от главата няма как бебето да те мрази,ти си най-добрата майка за него,не се съмнявай в това.Явно минавате през труден период,може би ти прави бебешка стачка,около втория месец се случва обикновенно,или искат постоянно на гърда или се дърпат и не сучат,спокойно отминава този период.
За силиконовите зърна,опитай следното-започни с малка ножичка да изрязваш и да правиш дупчицата по голяма,така че да чувства и зърното,но го прави много постепенно и бавно,режи по много тънки ивички през няколко дни,докато се открие цялото зърно,може би ще свикне.
Опитвай различни пози,щом не иска легнал опитай футболна топка,като подложиш под него възглавница,така че да е полулегнал.Кураж ,няма да се предаваш,свържи се по телефона с консултат от ла лече лига,обясни проблема,могат да дадат някоя идея.

# 508
Здравейте, пуснах тема, но още никой не ми е помогнал със съвет  Sad Надявам се, че тук въпросите ми ще бъдат видяни от повече хора и дано някой има идея. Пействам написаното

Моето бебче е на два месеца и една седмица, само на кърма. Кърмя със силиконови зърна, защото от болницата ми казаха, че са ми малки зърната и най-доброто било да кърмя със силиконови зърна. Да ама той свикна с тях и по никакъв начин не иска да суче без силиконките. Пробвала съм многократно да ги махна по средата на кърменето, в началото или просто почваме без тях, но успех никакъв. Зърната ми в момента заприличаха на биберони, но той пак не иска така. Това не ми е проблем, просто приех, че така ще си я караме. Доста четох преди да родя за кърменето и знам, че силиконките не стимулират добре гърдите, но за сега мисля, че е достатъчна кърмата.
Първия месец качи 1200 гр. , а този 800гр. Мисля, че добре пълни памперсите, сменям на около три часа. Ака по два-три пъти на ден.
Сега към проблема ми - от повече от седмица когато го кърмя плаче, но е гладен и само търси цица. Като му мушна зърното засуква няколко пъти и пуска с рев. Не че няма мляко, напротив, силиконките са пълни с мляко и текат, но той се сърди. Ако го изправя за оригване млъква, но само когато се опитам да го отпусна надолу и да го наглася пак да суче и се почва голямото пищене. От 5 сутринта сме така, пищи, суче по малко и пак пищи, това са над десет часа. Историята се повтаря все така последно време до пълното му изтощаване. В момента пак мрънка, но го оставих да си погледка из стаята.
Пробвах да дохранвам с АМ, но не му хареса. Пробвах да се цедя, но нещо не приема биберона и пак не се получава.
Други пози освен класическата пак не ни се получават. Легналата поза съм успявала да го излъжа много рядко.
Нормално суче през час-час и нещо, никога не ми е правил по дълга пауза от три часа. Тази нощ ставах на всеки кръгъл час. Моментите на будуване са моментите, когато плаче, че е гладен. Бих казала, че няма признаци на щастливо бебе, защото много рядко да ми се засмее, може би веднъж дневно. Никога обстановката в стаята не е била изнервена, не ме е чувал да крещя, но тази постоянна борба, когато е гладен ме кара да мисля, че собственото ми дете ме мрази.
На всичкото отгоре от вчера има разтройство, педката каза да му давам Хидрасек, дано да подейства. На нея нямам никакво доверие за сина ми, каза на месец да започвам със сокчетата и още много други безумни съвети.
Тъпото е, че живея в малък град, където няма консултанти по кърменето  
Дайте някакви идеи независимо какви, че много съм я закъсала  

Здравей Stefi_sv,

Тук може да прочетеш подробна статия за кърмаческата стачка и начини да се справим с нея. Мислиш ли, че при вас ситуацията е подобна?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1971

Много бебета, които през деня не са склонни да сучат, успяват да си набавят кърмата, необходима за техните енергийни нужди за денонощието, именно докато спят, най-често през нощта. Казваш, че последната нощ си ставала на всеки кръгъл час за кърмене. Как се държи бебчо тогава, по същия начин ли се сърди на гърдата или през нощта е по-склонен да суче?
Контактът "кожа до кожа" е също много важен в подобни ситуации като тази, която описваш. Може да разсъблечеш себе си и бебчо и да се гушнете така, че той да има максимален контакт до твоята кожа и чувайки сърцето ти да бие и усещайки топлината ти, би могло да му действа успокояващо и може по-лесно да си припомни колко е хубаво в обятията на мама. За да е комфортно и на двамата, може да се завиете с топло одеало. Вариант е стаята да се затъмни леко, да се пусне успокояваща музика или просто да и пееш тихо. Добре е тези техники да се прилагат, когато бебенцето не е нито твърде сито, нито твърде гладно и изнервено.

Пробвала ли си с биологичната поза - в която майката е облегната удобно назад в полулегнало положение, а бебенцето е върху корема и, сучейки? Може да опиташ да легнеш удобно на леглото, с бебчо до тебе и да му дадеш възможност сам да намери гърдата, когато той сам пожелае. Ето тук може да прочетеш подробно описание на биологичната поза:
http://lalechebg.com/2011/01/biological-nurturing/
(Тези техники може да опиташ и без силиконовите зърна. С малко упоритост и те би могло да бъдат премахнати.)

Не на последно място бих искала да попитам, мислиш ли, че това поведение може да е свързано с колики или някакво друго неразположение? При някои бебенца болките в коремчетата им  започват по време на хранене и е възможно това да се отрази на кърменето.

Разбира се, винаги може да звъннеш на националния телефон на Ла Лече Лига България - 0888 555 385, където по всяко време има дежурен консултант, който би могъл да ти окаже помощ и подкрепа за твоя случай.

Ще се радвам да ме държиш в течение и пожелавам бързо преодоляване на този период при вас.

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 00:54 от Во

# 509
Здравейте момичета, позволявате ли си да пиете кафе докато кърмите, става дума за едно кафе на ден?
И още нещо - каква може да е причината докато суче бебето да дърпа главичка назад както е захапал зърното, това ни се случва от време на време и се чудя каква може да е причината?

Общи условия

Активация на акаунт