Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 263
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • на последния етаж
Благодаря, Olive!
На контролните изследвания на сина ми преди седмица хемоглобинът се оказа 93. Кърмя на поискване, захранвам от две седмици. ЛЛ настоява да побързам с въвеждането на месо, жълтъци, но как да стане това - та това стомахче не е опитвало друго освен кърма последните 6.5 месеца.  Confused
Реших да наблегна на храни, богати на желязо в менюто си, но отговорът беше, че така няма да постигна нищо.  Tired

# 646
  • София
Лита, обикновено взимането на кръв от пръстчето не води до много точни резултати. Освен това е нормално хемоглобина да падне към 6 м., но това не е повод за притеснение, предвид факта, че си започнала да захранваш. Не е нужно екстремно да захранваш, за 1-2 месеца няма да стане фатално нисък хемоглобина, а дотогава ще си стигнала до повече храни и разнообразие. За протокола, дъщеря ми е кърмена изключително до 7 м., до 1 г. и 3 м. беше основно на кърма, едва ли е изяждала повече от 10-20 гр. твърда храна на ден, но пък имаше висок хемоглобин, много е индивидуално.
Месото обикновено не е алерген, спокойно можеш да въвеждаш полека по малко месото, то все пак е богато на желязо - започни най-добре със заешко, пилешко, агнешко, после свинско и телешко. Някои зърнени също са богати на желязо, може да започнеш с безглутеновите /не знам докъде сте със захранването и дали си въвела глутена/.
Добре е да не смесваш храни, богати на желязо, с такива, богати на калций, едното пречи на усвояването на другото. За сметка на това витамин С /и съответно зеленчуци и плодове, богати на него/ помагат на желязото да се усвои по-лесно.

# 647
  • на последния етаж
Още веднъж благодаря за насоките, Olive!
Много сме назад със захранването - досега съм въвела само тиква и картоф, от утре започвам морков. Смятам след около две седмици да предложа елда, а след около месец и половина - месо, в реда, който си посочила.
Права си, че е много индивидуално (и моята дъщеря също беше до 7м само на кърма и до годинката почти основно - отказваше да приема друго, а тогава правехме през две седмици кръвни изследвания, тъй като имаше високи тромбоцити дълго време и хемоглобинът винаги е бил наред), но сега, като не срещнах подкрепа от лекаря, а напротив - укори - взех да се притеснявам.  Embarassed

# 648
  • София
Винаги можеш да потърсиш и второ лекарско мнение, ако се притесняваш. Peace
Нали знаеш - има разни школи и тенденции и при лекарите. Wink

# 649
  • София
Здравейте,
искам да попитам как стои реално въпросът с ранното поставяне на гърда при раждане със секцио.

Първото ми дете е родено със секцио и беше при мен още в реанимация, но му дадох да суче чак на следващия ден, когато станах и това пак си беше доста трудно. Не мога да си представя как ще се случи кърменето, когато току що са ме изкарали от операционната и лежа по гръб.

Предполагам, че упойката и лекарствата съпътстващи секциото не са опасни за бебето.

# 650
Ние го поставихме на гърда на десетия час (преди това беше в кувьоз), не бях ставала още. Повдигнаха ми леглото и ми помогнаха. Бях със спинална упойка, не с пълна. Всъщност секциото ми беше най-малкото затруднение, свързано с кърменето.

По принцип няма проблем бебето да се сложи на гърда веднага след излизане от операционната, стига единствено болницата да предлага нужните условия за това.

# 651
Здравейте! Имам си кърмаче, вече на 9 месеца. Кърмим се успешно и на поискване, като захранването беше доста трудно и бавно. Започна да си хапва чак към 8 месец. Вече има 8 зъбчета и понякога дали се заиграва и глези ме хапе и понеже голяма част от диетата ни е кърма, това си е проблем. Имам две ранички на лявото зърно, които вече седмица си ме болят и не могат да зараснат. Първият ми въпрос е какво мога да направя за да заздравеят по-бързо? Мажа с Лансинох. Нещо друго, защото доста си ме боли? И вторият ми въпрос е как да предотвратя хапането в бъдеще, защото нямам ни на малко желание да се разделям с кърменето скоро? Благодаря ви предварително!  smile3525

# 652
  • София
Ние го поставихме на гърда на десетия час (преди това беше в кувьоз), не бях ставала още. Повдигнаха ми леглото и ми помогнаха. Бях със спинална упойка, не с пълна. Всъщност секциото ми беше най-малкото затруднение, свързано с кърменето.

По принцип няма проблем бебето да се сложи на гърда веднага след излизане от операционната, стига единствено болницата да предлага нужните условия за това.

Благодаря за инфото. Не знаех, че тези легла могат да се повдигат. Много се надявам майка ми да е някъде около мен, тъй като е мед сестра и миналия път я пуснаха като придружител още докато бях в реанимация.

# 653
  • София
Здравейте! Имам си кърмаче, вече на 9 месеца. Кърмим се успешно и на поискване, като захранването беше доста трудно и бавно. Започна да си хапва чак към 8 месец. Вече има 8 зъбчета и понякога дали се заиграва и глези ме хапе и понеже голяма част от диетата ни е кърма, това си е проблем. Имам две ранички на лявото зърно, които вече седмица си ме болят и не могат да зараснат. Първият ми въпрос е какво мога да направя за да заздравеят по-бързо? Мажа с Лансинох. Нещо друго, защото доста си ме боли? И вторият ми въпрос е как да предотвратя хапането в бъдеще, защото нямам ни на малко желание да се разделям с кърменето скоро? Благодаря ви предварително!  smile3525
Мажи с кърма и чакай да изсъхне, много бързо кърмата лекува и прмахва болката.

# 654

Благодаря за инфото. Не знаех, че тези легла могат да се повдигат. Много се надявам майка ми да е някъде около мен, тъй като е мед сестра и миналия път я пуснаха като придружител още докато бях в реанимация.

pkrassimira, не знам дали навсякъде леглата са такива, аз раждах в частна болница и нямам впечатление как е в държавните. Но и няколко възглавници вършат работа.

# 655

Благодаря за напомнянето!!! Не се сетих да мажа с кърма!!!
А как да предотвратя бъдещи хапания по време на кърмене?

# 656
  • София
Здравейте! Имам си кърмаче, вече на 9 месеца. Кърмим се успешно и на поискване, като захранването беше доста трудно и бавно. Започна да си хапва чак към 8 месец. Вече има 8 зъбчета и понякога дали се заиграва и глези ме хапе и понеже голяма част от диетата ни е кърма, това си е проблем. Имам две ранички на лявото зърно, които вече седмица си ме болят и не могат да зараснат. Първият ми въпрос е какво мога да направя за да заздравеят по-бързо? Мажа с Лансинох. Нещо друго, защото доста си ме боли? И вторият ми въпрос е как да предотвратя хапането в бъдеще, защото нямам ни на малко желание да се разделям с кърменето скоро? Благодаря ви предварително!  smile3525

Благодаря за напомнянето!!! Не се сетих да мажа с кърма!!!
А как да предотвратя бъдещи хапания по време на кърмене?

Tinti_16 Поставяй бебенцето така, че да захапва почти цялата ореола, така не се усешта болка при кърмене и то няма да дъвче зърното. Ако искаш да прекъснеш кърменето пъхни малкия си пръст в ъгълчето на устата му и така се прекъсва вакуума. Гледай на не се разсейва и да не се разсмива.Това е период ще отмине .Ако имаш пак проблеми пиши.  bouquet

# 657
Момичета, с ужасна хрема съм, ходя с маска и се доближавам до малката само като трябва да я кърма (трудна работа да приспиваш бебе без да го гушкаш). Кажете какво мога да изпия, да си капна, пръсна или нещо друго, за да се оправя по- бързо. Много ме е страх да не я заразя.  Praynig
Благодаря ви  Hug

# 658
Момичета, с ужасна хрема съм, ходя с маска и се доближавам до малката само като трябва да я кърма (трудна работа да приспиваш бебе без да го гушкаш). Кажете какво мога да изпия, да си капна, пръсна или нещо друго, за да се оправя по- бързо. Много ме е страх да не я заразя.  Praynig
Благодаря ви  Hug
Здравей!От 2г. ползвам клеева тинктура и съм много доволна.Разтваряй си 20 капки в малко вода и го изпивай , 2-3 пъти на ден.За хремата :разтвори си 5-6капки в малко водичка (нека е концентриран разтвора)и с пипетка си слагай в двете ноздри по 3-4 пъти на ден.При мен и сина ми действа ,така че пробвай и ти.Скорошно оздравяване.

# 659
Благодаря, мила, оправих се  Praynig
Сега имам друг въпрос- нещо не мога да разбера как става номера с кърмене- изцеждане- хранене с изцедена кърма- съхранение на кърма. Четох, четох и пак не вдявам. Аз по принцип имам достатъчно кърма и се кърмим успешно вече почти 4 месеца. Кърмата ми е регулирана и не ми се налага да се изцеждам. Случи ми се само 2-3 пъти, защото усетих много напрежение, а малката спеше. Прибрах кърмата във фризера. Днес оставихме малката да я гледа баба й за няколко часа и размразих кърмата, да й я даде ако огладнее. Ами не беше гладна и ...........направо ме е страх да го напиша........наложи се да изхвърля 120 мл. кърма  Cry Cry.Та въпросът ми е ако искам да съхраня още кърма за подобни случаи като изцедя, това не е ли сигнал, че не стига кърмата и няма ли опасност по този начин да се стигне до хиперлактация и от друга страна пък ако при едно хранене дам на детето изцедена кърма, т.е. прескоча кърмене, това не е ли сигнал, че стига и да не вземе да намалее. Луда работа, малко объркано, но дано ме разбирате. Лошото е, че ако размразя кърмата веднъж и не я използвам......не мога да я замразя пак........  Cry 

Общи условия

Активация на акаунт