Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 221
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Не, не се оправя с въртене на пръстите, трагично е положението.
Вчера взехме спринцовка и сега се пробвах да издърпвам, става, но почти веднага /30 секунди/ след това се прибира пак обратно, с нея да издърпвам преди всяко кърмене или какво точно да правя?

При някои жени известно време трябва да се издърпва с нещо при други става с въртене, вземи се една помпа от 6-7 лева най-обикновенна(българска), вършат страхотна работа има ги срещу майчин дом бебешкия магазин Дундьор, отначало може би трябва да ги издърпваш и много по-важно е да ти е елстична ореолата!

# 691
Здравей, Нощна птица! Радвам се, че си избрала да кърмиш и търсиш начини да се справите с вашето препятствие.
По принцип не е невъзможно да се кърми с плоски/хлътнали зърна. Всъщност е напълно възможно. Това просто е физиологично състояние на гърдата/зърното - както има различни по размер и форма гърди, така има и различни зърна, но в това няма нищо притеснително.
Искам само да те попитам, с първата бременност, след като роди не се ли подадоха поне малко зърната?
Добре си прочела за ниплети, но няма данни, че наистина помагат. Може да пробваш да "изхабиш" един сутиен - изрязваш отвори на чашките за зърната. По този начин хем сутиена ще подържа гърдите ти, хем ще оказва лек натиск върху ареолата, което да накара постепенното показване на зърното.
За другите методи вече си чела, а и тук са ти отговорили - издърпване с пръсти, помпа, спринцовка... Това със спринцовката се прави преди кърмене, да (както можеш да правиш и с пръсти и с помпата).  Идеята е да се изтегли поне малко зърното, за да може бебето да засуче. С течение на времето и кърменето, зърната ще се издължат и ще си останат такива.
Това, че търсиш начини да се справиш още по време на бременността е само в твоя полза и до голяма степен гарантира успеха ви. Вярвам, че ще се справите, защото усещам силна мотивация и желание за кърмене Peace

# 692
Во , при кърмене може ли да се пие Осцилококцинум ? пише да се пита лекар или фармацевт...предполагам , че е безобидно щом изрично не е забранено .... но да попитам

Мойри, обичайно хомеопатичните лекарства са съвместими с кърменето. Все пак може да е добра идея да направиш една бърза консултация с твоя личен лекар.

При хомеопатията (по специално при употреба на монопрепарати) има опасност, ако лекарството не е предписано от специалист след личен преглед и в точната потенция, да няма желаното действие и дори  да има обратно въздействие. Затова е важно да се консултира със специалист, който да определи индивидуална доза и потенция за конкретния случай.

# 693
кърмата е най добрата храна

# 694
Миналата нощ бебка се буди два пъти, въртя се и мрънка  по около час, но отказа да суче. От 23.30 предишната вечер, вчера я кърмих чак към 10 сутринта. После яде каша, след това пак сука, към 15 часа дадох пюре. В 18 пак започнах да предлагам гърда, но категорично отказваше цяла вечер. Накрая изцедих малко, пробвах да дам с лъжичка и с биберон, но не искаше- плюеше, давеше се, беше малък ужас. В 22 часа направих една порция каша и я изяде с апетит. Тази нощ отново се буди два пъти, не искаше да суче, повъртяваше се около пет минути и сама си заспиваше. Чак в 7.30 успях някакси да я накърмя. Тя не приема друга течност, освен кърма, вчера памперсите и бяха чувствително по-сухи. Аз от снощи се опитвам да цедя с цел поддържане на лактацията, но успявам да изцедя съвсем малко. Въпросът ми е какво да правя? Много ме е страх, че бебка стои гладна и жадна, а на мен така ще ми спре кърмата 

# 695
Красавица, много неприятна ситуация! Има някаква причина за поведението на бебето и трябва да се постараеш да откриеш каква е. Все още е малка и има нужда от прием на мляко, което всъщност е все още основната храна за тази възраст.
Пюретата и кашите също съдържат вода, така че ако бебето е жизнено, весело и има добър вид може би си приема достатъчно течности, но все пак я наблюдавай. Не спирай да предлагаш гърда/кърма/вода, но без да насилваш, за да не се получи обратен ефект.

Сети се дали не си яла нещо, което до сега не консумирала - може новия вкус да не й харесва. Да си сменяла козметиката си? Или възстановяване на менструацията?

Много добре правиш, че се изцеждаш, за да поддържаш лактацията. Може да дадеш на някой друг изцедена кърма и той да се пробва да я даде на беба.

Ако причината е възстановена менструация не се притеснявай, всичко ще отмине за няколко дни. В дните след овулацията до първите 2-3 дни на кървене кърмата променя вкуса си (става по-солена поради по-високото съдържание на натрий), може и да намалее малко, но е временно. Бебетата реагират различно на тази промяна - някои с отказ от гърда или изцяло от кърмата (но пак да уточня, че това е докато минат първите 2-3 дни кървене), други изобщо не се трогват от промяната, трети пък искат да сучат по-често, поради намаленото количество.

Ще се радвам, ако съм била полезна с нещо и да установите каква е причината за поведението на бебка. Пиши пак как сте.

# 696
Уф, същата работа, пак не иска. Цикъл нямам, козметика почти не ползвам, остава нещо от храната да е. Чакам я още максимум час и половина, ако не пожелае- ще дам пюре с изцедена кърма ( 40 мл до момента, после може да изцедя още малко). Довечера, когато се прибере мъжът ми, ще отидем да купим АМ и ще го давам с лъжичка, защото от бибероните и се гади. Не мога да я оставя без мляко, а с цеденето не ми се получава. Иначе е жизнена и ухилена, не показва да е гладна , болна или нещо такова.

# 697
  • София
С какво изцеждаш, помпа или на ръка, на ръка е по-добре, някак си по-естествено се чуства.
Забелязах, че при моя когато го изморя с повече игри суче много, даже сам си иска, а когато не е изморен ми прави номера. Също някои пюрета са много хранителни и ги засищат много. Кога кърмиш преди или след даване на нещо друго? Можеш да пробваш да го люшкаш и кърмиш едновремено при нас давапе страшен ефект. bowuu

# 698
Нощна птица, имам като твоя проблем, първите 6 месеца кърмих със силиконови зърна на "Медела". Без тях нямаше да има кърмене. Сега, живот и здраве, ще видим как ще е, но за всеки случай пак ще имам.
При миналият ми опит за кърмене не стана със зърната, синът ми не ги прие.

# 699
  • Cyprus, Пловдив
На моя позната й се налага да  пие антибиотик Зинат500, прочетох противоречиви мнения, затова ми трябва достверен източник Simple Smile Съвместим ли е с кърмене въпросния АБ?   bouquet

# 700
На моя позната й се налага да  пие антибиотик Зинат500, прочетох противоречиви мнения, затова ми трябва достверен източник Simple Smile Съвместим ли е с кърмене въпросния АБ?   bouquet

Според e-lactanica е безопасен за употреба при кърмене.

# 701
  • на последния етаж
Изписаха ми Зинат през декември, заради гнойна ангина. Не преминава в кърмата.

# 702
Здравейте момичета  bouquet
Аз се включвам отново с въпрос. Дъщеря ми е на 4 месеца и сме изключително кърмени, не пием вода, сокчета и тн., биберон не ползва. Налага се 1-2 седмично да и оставям кърма за едно хранене като ходя на лекции, но храненето с шише е трудно... Та, последните дни почна много да ме хапе Shocked, още нямаме зъби и не боли много но все пак е неприятно. Незнам на какво се дължи, не е нещо ново храненето с шише - оставям я така от първия месец. Според вас как мога да го избегна този момент? Опитвам се да и покажа че не ми е приятно, но е все още малка да ме разбере. Не ми се мисли ако продължи така и като и избият зъбките #Crazy.

# 703
  • София
Здравейте момичета  bouquet
Аз се включвам отново с въпрос. Дъщеря ми е на 4 месеца и сме изключително кърмени, не пием вода, сокчета и тн., биберон не ползва. Налага се 1-2 седмично да и оставям кърма за едно хранене като ходя на лекции, но храненето с шише е трудно... Та, последните дни почна много да ме хапе Shocked, още нямаме зъби и не боли много но все пак е неприятно. Незнам на какво се дължи, не е нещо ново храненето с шише - оставям я така от първия месец. Според вас как мога да го избегна този момент? Опитвам се да и покажа че не ми е приятно, но е все още малка да ме разбере. Не ми се мисли ако продължи така и като и избият зъбките #Crazy.

whisper__1 Правилно ли разбрах, значи храниш бебето понякога с шише?
Ако е така, нормално е след това да виждаш разлика, защото то суче с биберона по един начин, а от гърдата по друг. Когато суче, да не се разсейва със нещо, смисъл да се извърта?
Обърни внимание дали не си дърпа езичето, бебетата сучещи от шише губят понякога това умение. И виж дали захапва достатъчно от гърдата.

# 704
muhmututurka Правилно си разбрала. Налага се да я оставям от време на време и я хранят с шише докато ме няма. Учудих се защото това не е нещо ново за нея, а чак сега започна да го прави. Да, разсейва се, но тогава се извърта и пуска гърдата. Не съм сигурна как да го обясня. Когато всичко беше ок всмуква 2-3 пъти, спре, преглътне и продължи. Сега когато спира стиска "зъбите" дето още ги няма Laughing и тогава ме боли.
За езичето ще погледна и това е възможно, мерси  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт