Силните жени

• 15 790
  • 177
  •   1
Отговори
# 45
Мм,не знам. Всеки преценява хората според своето си усещане.

Определено ССФ не е определението за силна жена . Нека авторката се включи да уточни малко за какво аджеба става дума  thumbsup

# 46
Най-неперфектните си личат. От истинността,с която говорят за фактите от живота си,за слабостите си и за колебанията си. И от това,че неперфектните много често се опитват да ТЕ разберат  вместо да ти насадят яйцата  Mr. Green
И на мен те са ми любими /казвам го без ирония/.
Лошото е че са ммного малко.

А и не бива за форума да се съди само от СО. В Литературния /и не само/ има много уютни теми с приятни потребители.

# 47
  • До морето :)
Аз пък не съм Перфектна. Гледам детето да е добре, дори това да означава, че къщата ще е "нагоре с главата". Обожавам работата си, но ще се върна там, чак след като ми изтече майчинството . Е, само не плача пред мъжа ми, почти винаги от яд рева пред него. За сега 2 или 3 пъти ме е виждал да плача от мъка и повече пъти от щастие. Просто не обичам да си показвам сълзите.
Честно казано не знам дали съм силна. Питала съм 1-2 приятелки (според мен само страничен човек може да те определи какъв си), те са казвали - ДА. Може би е на база житейския ми опит и това, че въпреки много трудности които съм имала съм успявала да продължа не пред и не съм се предавала (то не, че човек има голям избор). Знам ли?!

# 48
,,Приятел"на времето ми каза - Ти си най - силна в момента в който си слаба.
Не го разбрах тогава,причини ми такава болка,че още си нося последиците.
Сега съм изцедена,дали съм супер сила  Thinking

# 49

Определено ССФ не е определението за силна жена . Нека авторката се включи да уточни малко за какво аджеба става дума  thumbsup

Всъщност ССФ е по-скоро сборен иронично-хумористичен образ, породен Именно от напъните да се сложи в рамка качественото, в опит да се наложи определена група като визия, поведение и въобще начин на живот като по-правилен.Иронично-хумористичен.Защото едновременно съчетава в себе си взаимно изключващи се неща.

# 50
  • Anywhere
Добре, а ако сама мога са се справя с всичко: с ежедневието, с децата, с работата, с домакинство, с парите.... но умишлено съм избрала да не го правя, силна ли съм или слаба?
Защото силата си изразява и в това да правим избори и да ги отстояваме после.
А колкото до мъжете, струва ми се, че нормалните, без отклонения в поведението в стил "при мама е най-хубаво", обичат да се усещат по-силната половина, което не е непременно истина  Crazy

# 51
pretti , първо изброеното от теб далеч не е Всичко. Wink
Няма как на тази база да ти кажем силна ли си, слаба ли си-нито те познаваме, нито нищо...За едни ще си силна, за други-слаба при еднакви обстоятелства просто. Grinning

# 52
Силни жени... хм!!!!  Crossing Arms

# 53
  • София
pretti , първо изброеното от теб далеч не е Всичко. Wink
Няма как на тази база да ти кажем силна ли си, слаба ли си-нито те познаваме, нито нищо...За едни ще си силна, за други-слаба при еднакви обстоятелства просто. Grinning

А какво е Всичко?

# 54
О, не знам.Всеки има Свой списък, различен, и пак няма как да е пълен винаги, защото във времето търпи промяна.Но това клише-децата, къщата и работата наистина е далеч от Всичко, няма как три неща да са Всичко.За едни къщата например хич не е в списъка, но има в същия този списък-почивката, осигуряване на транспорта, учение някакво, хобита някакви-дали скокове с парашут или бродиране-нещо,различни действия присъстват в различните списъци, а тези списъци се променят във времето.
Номера може би е да го докараш до момент, в който за Себе си си подредила нещата така, че да ги съвместяваш по начин, който ти носи удовлетворение без да е на всяка цена и по принуда.

# 55
Добре, а ако сама мога са се справя с всичко: с ежедневието, с децата, с работата, с домакинство, с парите.... но умишлено съм избрала да не го правя, силна ли съм или слаба?
Защото силата си изразява и в това да правим избори и да ги отстояваме после.
А колкото до мъжете, струва ми се, че нормалните, без отклонения в поведението в стил "при мама е най-хубаво", обичат да се усещат по-силната половина, което не е непременно истина  Crazy

Ако се чувстваш силна значи си  Peace

# 56
И аз съм искала да съм силна. Да се оправям перфектно със всичко и сама.
Обаче се докарах до там, че сека ако имам нужда от помощ, всички да знаят, че мога и сама. Е, не мога. Признавам си. Искам да има подкрепа. Искам да имам силно рамо. Искам и да ме глезят.
Като съм жена, да се отнасят към мен като към такава.

# 57
Хм.Тук ми изниква въпроса-ако аз не мога нещо, как мога да очаквам друг да го може пък, за да ме замести.Кое е допустимо да не можем и да търсим друг, който го може, за да ни го осигури?Тънка е границата тук и пак е индивидуално много...

# 58
  • София
Хм.Тук ми изниква въпроса-ако аз не мога нещо, как мога да очаквам друг да го може пък, за да ме замести.Кое е допустимо да не можем и да търсим друг, който го може, за да ни го осигури?Тънка е границата тук и пак е индивидуално много...

Никаква тънка граница няма, има около 2 трилиона неща, които не мога да правя и очаквам друг да ги може, за да ме замести. Направо ме изуми с тоя си пост, чак се пулих и се връщах да препрочитам верно ли това си написала.
Т'ва лекар да те излекува, т'ва шофьора на метрото да те закара за работа, т'ва да се оправи пералнята, да се сложи простор на терасата, да се качат тежките кашони от мазето, т'ва да се напръска срещу хлебарки, да се избере точния монитор за стаята на детето, че да гледа и ТВ на него - тук са само нещата, които в последните 3-4 дни съм очаквала от друг без да мога да ги правя. Ако се върна още няколко дни назад, още 10 ще намеря.

# 59
Ох бе Бърдиии, пак не си ме разбрала. Tired
Съвсем друго имах предвид.Ясно е, че няма и как да се самооперирам....
И пак в тази връзка-всичко това, дето си изброила е срещу заплащане.Нищо даром няма на този свят.Услуги си ползвала-ползвала си чуждите умения за нещо, срещу заплащане, нали така?
Аз питам за съвсем друго нещо-темата ми звучеше по-скоро като за отношенията в една двойка.Двама души-мъж и жена.
Означава ли, че сключваме нещо като сделка с човека до нас?Как го разбираме предварително/аз умея да завинтвам крушки, другия умее да пържи яйца-тъпи битови примери, ама да стане ясно/.Интересно се получава, когато двама души не умеят едно и също нещо, и Очакват обаче другия да го умее...И да кажем, че това не е в сферата на платените услуги.Т.е.-зависи си от тях двамата.И двамата не го умеят, и очакват от другия да го умее.
Бе днес не ми е ден, сложно ми е да го обясня. Confused

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 15:23 от Jizzlobber

Общи условия

Активация на акаунт