Бързо времето лети, Септемврийче скоро при мама ще спи!

• 27 330
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!
Честито на мамите,които са прегърнали малките си човечета!
Фейт....мислех,че си се обебила  newsm78 Очаквах да го прочета,айде дано да те опраша със късмет и скоро да се гънчате със Тропчо  Hug
Ние сме добре.Всеки ден сме по разходки,не се спираме.Колики нямаме още (и слава богу) .Храним се много стабилно.По 80 мл и вече започна да се оригва малката редовно.В началото не искаше,ама хич.Храненето,което е в 03 часа...един път го пропуска,един път се буди.Не я мъча,ако се разцърка правим млякото.Интересното е,че ако се събуди за нощно хранене винаги е като швейцарски часовник-точно в 03 часа.
Моята свеки не съм я виждала от изписването.Направи си устата кога щяла да види домът на внуците си,аз казах-На следващото Simple Smile Simple Smile Simple Smile И край,приключи комуникацията.
Оправяме си и беж по улиците пак Simple Smile

# 181
Danaya80 в твоя случай мисля, че е време да го вадите бебето. Да секцио е варианта.
Една от нас - проведох ги аз тези дипломации. Не става! Имат явно тайна договорка защото и тримата рекоха - Във Варна няма да намерите лекар, който да се съгласи на нормално след секцио. Вариантът е само аз да дебна последния момент, но кой е последния момент. Знам колко казуса има на раждане и сама не мога да се справя. Искам лекар за оценка на риска и наблюдение, т.е. такъв който ще е наясно с желанието ми и ще прецени в кой момент риска е голям вече. Както казах безопасен вариант няма. Разминаваме се обаче в оценката на риска - според тях секцио е по малък риск, според мен - нормално. Гадно ми е че ме оценяват на база други случаи и страх и се опитват да ми го вменят и на мен.
Пиколоко много свежо звучиш. Напаснахте се вече явно с Пламъчко.
А да и да ви се оплача. Консултацията ми ще е за др седмица. Така от 7ми месец следващия консулт ще е малко преди ражднето. Ама случих на лекари, а?

# 182
ggoldie Зор да задържите положението, пък сега никакви признаци за раждане  Mr. Green
Иначе наистина сте мънички, ако апарата е отчел правилно, но щом плацентата вече е презряла, няма какво да чакате  Hug

Данайче ... с теб сме мила, не се притенявай и мисли положително   Praynig Hug
Все пак можеш да направиш и консултация с втори лекар  Flutter

Оооо Пипи .... като стигнеш 39-та 40 -та седмица ще те питам как ще ходиш  Joy Joy Joy  Давй повече разходки от сега, пък каквото такова  Hug Довечара мисля да отскочим и до Младежкия хълм или до Небет тепе ... още го мисля  Mr. Green

Ох Мартичка ... значи ако не днес, утре е вашия ден  Praynig Hug
Значи викаш като тропнеш с крак работата става ... ах тяхната кожа  Rage

# 183
Честито на мама Стаси и Моника  smile3525

angel_bbb какво стана с контракциите ?

За нощното хранене мисля, че детето си показва .Каката не стоеше и 5 мин. гладна ,но сама започна да измества нощното хранене в 4 ,5 после 6 .А тя като не ме събуди че е гладна и аз не я закачам  Hug Да видим сега мъжа какво ще каже  Heart Eyes

Марти ако всичко е изнудване за пари направоооо  #Crazy  Пък и не са само те можеш да родиш  навсякъде  Praynig  

# 184
  • Варна
Мартичка, значи можело , ама трябва с повишаване на тон и други подобни. За съжаление е така в тъпата ни държавица.

# 185
Честито бебче и на мама Моника, чудесно, че всичко е минало така добре и само да си се радват оттук насетне   bouquet
За нощното кърмене - абсолютно има в момента нужда човечето да яде нощем - изключително бързо се преработва кърмата от една страна, а от друга и производството на хормони за лактацията е най-засилено нощем, така че махане на нощно хранене от първия месец си е стъпка първа към ранно отбиване на детето. Освен ако не сте от онези единици жени, които каквото и да правят, просто все си имат в обилни количества кърма. Но сегашното количество не е показателно, защото е нормално в началото да е повече и да изтича и т.н. После се регулира. Другото е, че има т.нар. лактационни кризи или кризи на растежа - не само от изчетеното, а и от личен опит го казвам - изведнъж в рамките на около седмица бебето започва да се буди по-често нощем за сучене, да иска по-начесто и денем - така просто то стимулира производство на по-големи количества кърма за да се нагоди към новите му порастнали нужди. Ако в тези моменти не се кърми на поискване, предлага се нощем вода вместо кърма и т.н., то няма как да започнете да произвеждате по-голямото количество, което е необходимо, защото я няма допълнителната стимулация. Така че това е крачка втора към ранното отбиване. Имайте предвид, че кърменето е на пазарен принцип - търсене и предлагане - така че ако има търсене, предлагайте това, което се търси, а не заместители. Ако нощем се е размрънкало бебето и сте го залъгали с вода, просто така сте му напълнили временно коремчето и понеже лесно се успиват в началото, може и да спи по-дълго след това, но не значи, че не е трябвало да го накърмите. Да не говорим, че това е била практиката, когато ние сме били деца и аз съм убедена, че масово сме със стомашни проблеми точно заради това - бебето гладно, вода му дават - я на вас ако сте гладни да ви дадат вода - дали няма да ви присвие направо стомахчето?  Hug
Поколоко, много ме кефиш колко си интуитивна - явно страхотно се сработвате с бебчо  Hug
Пипи, болки в срамната кост или влагалището нямат нищо общо с контракции - това е от тежестта на бебето, разположението му и т.н.  Hug

# 186
Здравейте тумбачета Simple Smile
Честито на вече родилите мами!  smile3525 Бързо възстановяване и много послушни бебета!  smile3504
Аз се включвам само да се оплача. Моя малък мъж вече напира да излиза, въпреки че имам още 4 седмици до термин.Бях 4 дни в болница за задържане.Посиниха ме с инжекции и системи само и само да не излиза. Дано да издържи поне 10 дни още , че е малък още.

Мрън, мрън, мрън..........

# 187
ДОБРО УТРО Hug мамета Heart Eyes
Честито бебче и на мама Моника Hug да и е живо и здраво и многоооо щастливо детенце да расте Party
барбера дааа,доста неща има там и много са сладурски Peace
фейтче до сега не съм ти пожелавала,ама сега го правя-айдеее тази седмица си ти Hug Hug Hug Praynig

# 188
Мартичка стискам палчета мила всичко да мине по- хубаво от очакваното Hug Много е важна вътрешната ти нагласа Crazy Като трябва ще биеш тъпан, щом се налга и не ти обръщат внимание (аз докато раждах, нали сестрата не искаше да събуди док, щот според нея не бях готова с разкритие, ама аз нали съм гласовита събудих всичко живо даже на горния етаж..., щом док дотърча до 2-рата минута  Joy Joy Joy, и естествено се оказа, че съм с пълно разкритие...), пожелавам ти късмет и изживей своя момент по най- добрия начин Hug Аз съм с 2-те ръце за скандалите, моят мъж го е срам от мен, ако сме заедно и аз спретна един оправдан скандал някъде. Какво да направя люта съм за 200-та, що става въпрос за неспраедливост #Cussing out #Cussing out, само докато бях с корема се въздържах заради бебо, ама сега... newsm29 newsm29 newsm29 Rage fight.

# 189
  • Варна

Такааааа, не мога да разбера защо в нашата мила държавица нещата се случват след като вдигнеш скандал и заплашеш с проверки, но е факт. Развиках се и влязох при шефката, веднага ме прегледа и се оказа, че съм с 4 см. разкритие и раждането е започнало. Развика се жената, че досега не са предприели индукция(предизвикване с окситоцин, а ме държат толкова дни без нищо). Разбрахме се да изчакаме до утре сутринта да изчакаме Сашето сам да се роди, ако не утре рано ме превеждат в родилна зала и го предизвикваме. Сега трамбовам стъпала и коридори и чакам.

Oх милата! Стискам ти палци! Ама да знаеш, че аз съм с 4 см. разкритие от четвъртък и никакви контракции. Пиши как е минало като можеш.

# 190
ако ви кажа с какво нетърпение си чакам бебчо вечеее лелелеее Crazy едвам очаквам да отида в болницата и след 30 минутки да си го видя Crazy Crazy Crazy и после да му нахапя малките петички хихихи

# 191
Фейтче,още в петък като ходихме и при втори лекар ни казаха,че ако не се свали ще вадим бебо.
Божкееее,толкова съм се депресирала,а знаех че това време ще дойде  да излиза бебо...

# 192
ехааа, нови бебоции!! да са живи и здрави   bouquet

# 193
Поколоко, много ме кефиш колко си интуитивна - явно страхотно се сработвате с бебчо  Hug
Тенкю Joy при добро желание всичко става, а бебо сам ме напътства какво иска и така е много лесно, хем той доволен и спокоен, хем и аз Crazy
С яденето се разбираме, като напълни пампито пак надава един специфичен вик, голям чистник бе..
Само с тая баня не можем да се преборим и преобличането (смяната на пампи)- голям рев пада, изобщо не обича да е голо детето, а е топло, не е студено...

# 194
Фейтче,още в петък като ходихме и при втори лекар ни казаха,че ако не се свали ще вадим бебо.
Божкееее,толкова съм се депресирала,а знаех че това време ще дойде  да излиза бебо...

Успокой се ... точно сега не трябва да си притеснена за да не вдигаш още кръвно.
Мисли само за хубави и положителни неща. Как утре или вдруги ден вече ще си с малкото чудо в реце, което си носила близо девет месеца. Как ще си го гушкаш и гледаш и няма да можеш да му се нарадваш  Hug

Самоооооо положителни мисли ... всичко ще мине по мед и малсло  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт