Казус със роднинско куче. Как бихте постъпили вие?

• 5 876
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Едва ли ще прочетеш мнение от някого, че би търпял подобно положение. Роднини роднини, ама то не може съобразяване само от твоя страна. Толкова трудно се измирисва тази воня, ще ти се счупи целия кеф до края на ремонта и нанасянето ви.

И странно разбиране за обич към домашен любимец имат собствениците на кучето.

# 16
При положение, че къщата има двор, кучето няма място вътре.
Казваш на леля си и чичо си, че ако искат кучето да го оставят в къщата, то ще стои на вън и толкова.
Не може ти да правиш ремонт, а то да пикае вътре.
Като не им харесва, да си го държат у тях през цялото време.

# 17
  • София
Доста добре са ти отговорили преди мене.
Извинете, но аман от роднини в битието.
За да живее добре, човек трябва да бъде егоист в една здравословна степен; а и често когато по дифолт цивилизовано си гониш собствените интереси, хората те уважават повече.

# 18
А най-голямата ирония е, че в момента, в който се решихме ние да вземем къщата и се пазарихме за цената, леля започна да изтъква предимствата на къщата как не й се прави отстъпка от цената. В крайна сметка, видя, че никой няма да я купи в това окаяно състояние и мъничко свали, което за човек като нея си е цяло постижение. Тя не обича да прави отстъпки.
Но като се има предвид цялата Одисея по прехвърлянето и как тя изобщо не си мръдна пръста да осигури необходимите документи и остави майка ми ( която нали е съсобственичка) да търчи и да си блъска главата кое откъде да вземе, като се има предвид липсващия документ за подялбата ( доколкото знам заради него може и да имаме проблеми ако искаме да надстрояваме после), направо не знам ако купувачите не бяхме ние а чужди хора, дали отдавна нямаше да са се отказали от сделката. Интересно на тях дали щеше да може да им остави старите си вещи да стоят с месеци и хората да ги заобикалят като голям камък, а на всичкото отгоре и кучето си да им връчи. Мисля, че трябва да е много доволна от късмета, който извади с нас, лелка Laughing

# 19
  • България-Швейцария
...като се има предвид липсващия документ за подялбата (доколкото знам заради него може и да имаме проблеми ако искаме да надстрояваме после)...
Много off от темата, но ако наистина бихте имали проблеми заради липсата на този документ, най-добре направете възможното да го откриете, би трябвало да е нотариално заверен и да може да се извади поне препис отнякъде.
Сега сте на вълна да ремонтирате къщата и да живеете в нея, но след време може да ви дойде друг акъл - да я съборите и да построите нова или да реализирате парцела срещу % обезщетение от жилищата в новопостроената върху него сграда, няма да е зле всички документи да са ви наред.

# 20
Ами и това ще го мислим, доколкото знам може да се извади документа, но струва близо 1000 лева.
Иначе да се похваля - говорихме за кучо, че предпочитаме да не го вкарват вътре и се съгласиха.

# 21
Трябва да пресечеш още от сега тази практика, иначе няма оправия! Не се притеснявай да кажеш, че ти е неприятно, че кучето прави бели, че те е страх от него и въобще, че не му е там мястото и не го искаш.
Роднинските отношения са сложни, роднинските имотни отношения още повече. Свикнали, че е било и тяхно, ако не скръцнеш със зъби още в началото, винаги ще ти се пречкат.
Имам опит в такова наше от бившо общо, отщяло ми се е да ходя там.

# 22
  • София
Пиша с уговорката, че обичам кучета.
Това куче няма работа в къщата ви - нито в сградата, нито в двора. Бих помолила най-учтиво собствениците му да си го приберат и да поемат грижата за него. Крайно безотговорно е да гледаш животно, което да зарязваш като омръзнала играчка. Напълно нормално е и животното да проявява проблемно поведение, след като го третират като предмет. Това е проблем на лелята и те трябва да се оправят с него.

# 23
Горкото куче, явно не е попаднало на добри стопани щом го затварят така. Иначе вие сте си прави, аз също бих се възпротивила и то остро.

# 24
  • Бургас
Кучето като е добре нахранено може да стои вън.Другото момичетата са го казали.

# 25
  • София
Хич не ми е изтрябвало чуждо куче нито в двора, нито в къщата, бих ги отрязала още от начало, да не съм си намерила парите и труда на улицата, че да търпя. Да се оправят, ако щат да го заведат на хотел.

# 26
Направете му къща в двора и го оставете за пазач - ще има нужда от такъв. Къщите не са като апартаментите, мераклиите да "шетат" в тях са много повече.

Къщата за кучето да я направи лелята.
Ето как се прави къща за куче  Simple Smile : http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=15&t=32660&start=60

# 27
  • ...на безопасно
  Извинявай, ама не знам кое повече ме втрещи. Наглостта на роднините ти, безхаберието им спрямо животинката или вашата....хм ....наивност, а защо не и глупост.
  Кажи ми къде живееш, ще дойда и аз да ти стана една леля.
  Не може да си усмихната на цялата рода, докато те те използват най-безсрамно. Я да си поставиш твоите правила, в ТВОЯ дом  и то категорично.

# 28
  • Boston, MA
Не бих сменила ключалки и да правя къща на кучето и какво ли не. Горкото животно, определено, но твоите отношения са с човеците. Веднага ги хващай и им обяснявай, колкото леко можеш, всичко това, което си описала. На практика те са ти оставили кучето да го гледаш, за което ти не си се съгласила. Разбира се, че ще ака и пишка вътре, да не би някой да го извежда по няколко пъти на ден?

# 29
  Извинявай, ама не знам кое повече ме втрещи. Наглостта на роднините ти, безхаберието им спрямо животинката или вашата....хм ....наивност, а защо не и глупост.
  Кажи ми къде живееш, ще дойда и аз да ти стана една леля.
  Не може да си усмихната на цялата рода, докато те те използват най-безсрамно. Я да си поставиш твоите правила, в ТВОЯ дом  и то категорично.
Кеа, нашата рода не е чак толкова голяма и са много малко хората, на които наистина можеш да разчиташ в трудни моменти. Леля ми и свяко ми, особено свяко, може да са всякакви безхаберници и да сме имали някои неприятни недоразумения с тях, но все пак са от тези роднини, с които поддържаме поне някакви, ако не идеални отношения. Свяко много пъти е помагал със съвети и услуги и много го ценя като човек, макар и да смятам, че е малко небрежен и несъобразителен. Още повече пък, че обичам братовчедите си достатъчно, за да не искам да си влошавам и връзката с тях заради някакво куче. А те уемят да са доста тънкообидни на фона на останалите си характеристики.
Мисля, обаче, че постигнахме консенсус с тях за кучето. Не го знам дали се чувства по-добре така, но поне не ми пикае в стаите.

Общи условия

Активация на акаунт