73 СОУ нови униформи

• 23 268
  • 180
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ирина, не знам, как е шевът! Моята дъщеря е 9 клас и има сако и жилетка, които и досега са здрави!
Само казвам, какво наблюдавам при малките.

# 91
  • София
Ирина, не знам, как е шевът! Моята дъщеря е 9 клас и има сако и жилетка, които и досега са здрави!
Само казвам, какво наблюдавам при малките.
Като отвързани са по коридорите, знам.  ooooh!
Но те не седят с жилетките вътре /поне за моя знам със сигурност/. Остава шевът или закачане на неправилно място.

# 92
  • София
Дами, отговарям, защото всеки ден гледам, как малките се въргалят по коридорите! Лягат по земята, бутат се, ритат се. Когато им скръцна и им направя забележка, се изправят и после, като се обърна пак се започва. Възрастта им е такава! Колкото и да ги наблюдаваме в училище, пак се въргалят като "прасенца" Simple Smile  Каквато и дреха да облекат, пак става на гмеч! Това не значи, че не е необходимо да не са с униформи, а да се научат как се носят и стопанисват!

Taка е, ganis, абсолютно си права – малките са такива! Обаче това едва ли е новина. Затова и аз не повдигнах въпроса за съдраната жилетка (макар че, странно, и при нас това е първата скъсана дреха). И ми прави впечатление от самото начало на темата, че доволните са предимно от лагера на големите ученици. Логично, камбанарията е друга – нито растат с часове, нито се „въргалят като прасенца”. А дали можеш да влезеш примерно в моите обувки? Защото на мен още в самото начало ми беше ясно как ще изглежда един второкласник в бяла блуза след първото междучасие и колко време ще оцелеят въпросните униформи! Сега, някой ще ми каже, че не може да се угоди на всички. Но все пак, очаквам съвет какво да правим, така че децата все пак да са в угледен вид и да отговарят на търсения от училището имидж, без да купуваме нови униформи през две седмици? Казваш, да се научат, а дотогава? И пътят към научаването им не минава ли и през подбора на подходящи за възрастта им и мястото, пък ако щеш и конкретния темперамент, дрехи - откъм материя, цвят, качество?

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 13:36 от Morrighan

# 93
  • София
Аз чакам само още един със скъсана жилетка на същото място и ще се опитам да направя рекламация.
Ако сме само двете, ще се примиря, засега.

# 94
Не сте само двете. В нашия клас има няколко майкил които се оплакаха. Едната е говорила с Монтели - ще ги оправят без пари, но за минимум 10 работни дни.

# 95
  • София
Не сте само двете. В нашия клас има няколко майкил които се оплакаха. Едната е говорила с Монтели - ще ги оправят без пари, но за минимум 10 работни дни.
Жалко, че не го знаех това по-рано. Аз я заших сама и стана ужасна.  Sick

# 96
Дами, отговарям, защото всеки ден гледам, как малките се въргалят по коридорите! Лягат по земята, бутат се, ритат се. Когато им скръцна и им направя забележка, се изправят и после, като се обърна пак се започва. Възрастта им е такава! Колкото и да ги наблюдаваме в училище, пак се въргалят като "прасенца" Simple Smile  Каквато и дреха да облекат, пак става на гмеч! Това не значи, че не е необходимо да не са с униформи, а да се научат как се носят и стопанисват!

Taка е, ganis, абсолютно си права – малките са такива! Обаче това едва ли е новина. Затова и аз не повдигнах въпроса за съдраната жилетка (макар че, странно, и при нас това е първата скъсана дреха). И ми прави впечатление от самото начало на темата, че доволните са предимно от лагера на големите ученици. Логично, камбанарията е друга – нито растат с часове, нито се „въргалят като прасенца”. А дали можеш да влезеш примерно в моите обувки? Защото на мен още в самото начало ми беше ясно как ще изглежда един второкласник в бяла блуза след първото междучасие и колко време ще оцелеят въпросните униформи! Сега, някой ще ми каже, че не може да се угоди на всички. Но все пак, очаквам съвет какво да правим, така че децата все пак да са в угледен вид и да отговарят на търсения от училището имидж, без да купуваме нови униформи през две седмици? Казваш, да се научат, а дотогава? И пътят към научаването им не минава ли и през подбора на подходящи за възрастта им и мястото, пък ако щеш и конкретния темперамент, дрехи - откъм материя, цвят, качество?
[Странно становище имаш.  Като чета какво си писала добивам ппечатление, че до миналата учебна година детето ти е ходило на училище не с дрехи а с парцали, защото не може да се пази. А то защо се търкаля като прасенце по коридорите на училището, за това ли е там? Не забравяй, че ние доволните родители на големите деца сме били родители и на малки деца преди години. Но моето дете като малко не се е търкаляло по коридорите в училище нито където и да било. Просто трябва от ранна дтска възраст в семейството да се създадат хигиенни навици на които ти е трябвало да го приучиш до сега, а не тепърва да търсиш вина във всеки с когото се сбълскаш. Извини ме за острия тон, но се подразних от глупостите които пишеш. И накрая само да вметна, че тепърва ще видиш ,какво е детето да расте каго "гъба", при по- големите растежа не е спрял както си го представяш.

# 97
  • София
Браво на вашето семейство, на възпитанието на децата ви и на хигиенните ви навици.  ooooh!
Викаш, ние мърльовците сме си виновни.

# 98
Браво на вашето семейство, на възпитанието на децата ви и на хигиенните ви навици.  ooooh!
  Жалко е ако наистина го мислиш!!!

# 99
  • София
  Жалко е ако наистина го мислиш!!!
Кое, ако наистина мисля?

# 100
  • София
Знаеш ли, skukie, "становището ми" бе изказано в отговор на коментар на един интелигентен човек, който аз много уважавам, и сигурна съм,  ганис, а и не само тя, е разбрала какво искам да кажа!
Колкото до опитите ти да ме засегнеш, излагайки "впечатленията си" за мен, децата ми, хигиенните им навици и т.н. - забрави!  Дори не смятам да ги коментирам! Laughing

Ирина, няма смисъл!

# 101
Видно е, от агресивният коментар, че си засегната! От тук насетне се замисли, къде е вината за скъсаните и мръсни дрешки.

# 102
  • София
Дами, нека успокоим топката:) Morrighan, чувствата ни са взаимни, затова помисли кога ще пием кафе, съвсем сериозно:)
Да дам малко лирическо отклонение, с тези униформи.
1) Аз лично ги харесвам. Не мисля, че униформите вкарват децата в калъп. Не смятам, че биха подобрили дисциплината и успеха им.
За мен униформата е най-вече принадлежност към училището. Ако едно дете харесва училището, носи този символ с удоволствие. Малките надали го осъзнават, но е добре да коментираме това с тях.
Аз съм завършила СТХБ ( Строителния техникум "Хр. Ботев") И досега се гордея с моето училище. Навремето имахме емблема, която съшивахме или прикрепяхме с безопасна игла за престилката (сакото). Винаги съм я носила с гордост. Досега я пазя като скъп спомен,заедно с други реликви в една кутия.  
Училището го правим всички ние- деца, родители, учители, ръководство.
И ако то, наистина е привлекателно за нас, децата го обичат и чувстват като свое, мисля, че ще носят униформата с радост. Тук ние, възрастните имаме отговорност за това.
Ще ви дам пример, с малката ми щерка, която е в 9 клас в 73 СОУ.
Има една приятелка от старото у-ще, която сега учи в 119 СОУ. Имат програма за обмен на ученици с Италия. Миналата година детето беше в италианско семейство, сега две италиянчета са у тях. Та по този повод, Моника (дъщеря ми) снощи беше поканена от приятелката си на вечеря с децата. Беше възхитена, че е комуникирала на АЕ и НЕ. Днес беше на презентация в 119 СОУ и сутринта изрично ме помоли да изгладя бялата блуза и сакото. Държеше да отиде с униформата в другото училище. Със сигурност не е било от користолюбие...
Наистина усетих удовлетворение от училището и.

# 103
Ирина съжалявам,че чак сега виждам въпроса ти.В нашия клас имаше няколко такива и от Монтели ги оправиха-едната беше още първата седмица и от Монтели я смениха,защото имаха от същия размер,а другите ги оправиха.
Относно белите блузи и аз вече имам няколко,които са с петна,които не мога да махна с нищо #Cussing out . И по този повод не мога да разбера,как може в Ирландия 2бр.тениски от униформа ОБРАБОТЕНИ С ПРЕПАРАТ ЗА ДА НЕ ОСТАВАТ ПЕТНА да струват 4евро.Както и тези ризи например  освен че не остават петна по тях,но НЕ ТРЯБВА И ДА СЕ ГЛАДЯТ и вижте колко струват

http://www.marksandspencer.com/Pack-Ultimate-Non-Iron-Blouses-St … way/dp/B00740F1QC
И освен това и всички дрехи без изключение са с етикет за името.

Хубавото е,че по самата униформа няма нито едно петно,което за мен означава,че добре сме избрали цвета и плата Simple Smile .А иначе при малките е абсолютно нормално да не се пазят и да се въргалят в мръсотията (е не чак като прасенца де Laughing) ,така че всеки родител би трябвало да е предвидил достатъчно дрехи.Дъщеря ми има от униформата пола,сукман и туника,както и жилетка,суичър и елек и винаги има какво да облече докато другата част от униформата се пере или съхне.А дори и ако случайно се е случило всичко да е мръсно (или да го е забравила в училището) винаги я обличам с дрескода.Да не говорим,че един път ми направи забележка,че блузата и не била бяла(а тя беше чисто бяла със съвсем малък надпис Бенетон)

# 104
  • София
Видно е, от агресивният коментар, че си засегната! От тук насетне се замисли, къде е вината за скъсаните и мръсни дрешки.
skukie, нивото на „спор”, което предлагаш, не си заслужава усилията и ти отговарям единствено поради факта, че правиш лоша услуга на каузата, за която си мислиш, че се бориш!
С голяма част от момичетата тук пишем по темите за 73-то от години. И да, не винаги сме били на едно мнение по различни въпроси, понякога диалогът е добивал може би леко по-остър тон, но никога, повярвай ми, никога никой не си е позволявал лични обиди и квалификации! Още по-малко към нечие дете/деца! Винаги съм твърдяла, че в това училище преобладават деца на интелигентни и възпитани родители. Хайде да не се излагаме пред „чужденците”, а?!

ganis, чудесно е, че Мони е удовлетворена и се гордее с училището си!
Моят син, също заяви, че не би сменил своето, пък дори и АК без пари да му предложат!  Wink Сигурна съм и за децата от 91 НЕГ, СМГ, НГДЕК, английската, испанската и ... всички останали добри училища, в които униформи няма. Wink Вероятно си права, че отношението към униформата може да бъде следствие от чувството за принадлежност, но не тя го създава, нали? Също така, мисля, тук не става въпрос принципно „за” или „против” униформите, а по-скоро за качеството, с което те се предлагат на родния пазар! И поне за мен въпросът е, при предлаганите от пазара условия, доколко е разумно да показваме „гордост” и „принадлежност” по този начин!

Колкото до възпитанието на малките „прасенца”... Доскоро за малчо белият цвят беше символ на празничност, на чистота... Откакто бялата риза се превърна в ежедневно „работно облекло” – къде надраскано с химикалка, къде омазано с боички и какво ли още не, как мислиш, дали все още е така?

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 12:40 от Morrighan

Общи условия

Активация на акаунт