Будапеща - 4

• 59 284
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Много е впечатляващо.
Стана ми любопитно дали ще го има в пътеводителя.
И друго ми е любопитно - какъв процент от туристите знаят за него.
Ние ще знаем. Благодаря, Ети!  Hug

# 496
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Посещаван е доста, даже много често има оставени цветя  Peace
И принцесата да потъркате по бедрата, и пожарникаря по корема - и докато търкате желания да намисляте. И да докладваш дали са се сбъднали. Моите още не са  Crossing Arms

# 497
Принцесата:http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Hungary/Budapest_Fovaros/Budapest-436839/Things_To_Do-Budapest-The_Little_Princess-BR-1.htm
Намира се по крайбрежната, горе-долу срещу замъка.
Пожарникаря:http://www.shutterstock.com/pic-32907979/stock-photo-statue-of-olden-times-fireman-budapest-hungary.html Като тръгнеш от централния вход на Сент Ищван към крайбрежната, ще минеш покрай него. Зоната е пешеходна и няма как да го подминеш.
Аз не знаех за поверието с желанията и само ги имам снимани. Пак ще трябва да се ходи Laughing

# 498
Цяла тема за любимата ми Будапеща, благодаря ви Simple Smile не знам защо, но никой не иска да се навие да дойде с мен на екскурзия, всички ме гледат странно, предпочитат Гърция, Турция....не някаква си Унгария.

# 499
  • Sofia
Ети, страхотни неща показваш!  Hug
Вече почнах със записките, че нищо не е за изтърваване...
Алона, и моята дъщеря се двоумеше, но й показах снимките на Шебечето и вече сме цяла група!  Peace А ако се зачетеш в това, което пишат момичетата - може и да не ни побере автобусът!  Joy

# 500
Здравейте, предстои ни пътуване за няколко дни до Будапеща през юни и имам няколко въпроса.Първо относно спането, прочетох че ако искаме да сме в по централната част  на не много високи цени е по- добре да се настаним в апартамент. От форума разбрах за клаудиарумс, и им писах. Отговориха ми че по това време има свободни стаи и че мога да запазя и ще платя на място. Може ли да ми пишете ако някой има повече  информация за тези апартаменти и нормално ли е без капаро да ми запазят стая ( да не останем без такава когато отидем)? И другият ми въпрос е относно придвижването от летището до града , по конкретно терминал 2  ? Ако запазим този апартамент , по картата се ориентирам че се намира близо до Деак Ференц,има ли директен транспорт или ще трябва да сменяме?
Благодаря!

# 501
razkolnikov, настаняването в апартаменти в Будапеща е много разпространено и развито. Не мога да ти дам информация от първо лице, но мисля, че няма да имаш проблеми. Придвижването от летището до Deak ter е изключително лесно. Първо от летището хващаш автобес 200е, слизаш на последната му спирка, която е връзка със станция Kobanya kispest от синята линия на метрото, десетата спирка е  Deak ter.

# 502
Ети, то ако няма желания за кво да търкаме статуите  Laughing И на анонимния перото и то се търка, ама него го пропуснах  Grinning
И тука има такова поверие с желания - търка се на Аристотел палеца на единия крак.  Laughing

# 503
само някой да се запъти натам и иска компания, веднага тръгвам

# 504
При мен желания много:D Аристотел е по-наблизо, на първо време ще взема да дойда него да го потъркам малко. Разлигавила съм се нещо, но вечерта ни е много забавна, влезте ми в положението  Laughing

# 505
Преди една ескурзоводка се шегуваше, че всяка година щало да се сменя поверието и ще се търка различно място, та да може целия паметник да се излъска  Laughing

Идвай, можеш да съчетаеш - имаме си полети до Буд  Laughing

alona, на мен цяла Унгария ми харесва. И пътищата им по-хубави от австрийските  Grinning Балатон и Дьор ме зоват!  Flutter

# 506
За пръв път се включвам във форума, но след като четох и си правех извадки цяла седмица (96 страници събрах), много ми хареса. Ще пътуваме с кола 19-28 май - Будапеща, Прага, Виена, на връщане покрай Балатон. Събрах доста полезно инфо от форума, остана само да го редактирам, че има и повторения. Като се върнем ще споделя впечатления. На всякъде сме ходили преди по-малко или повече години, но си има промени, а и се позабравя.

# 507
2 пълни дена в Будапеща, половин ден в Бърно, 2 пълни дена в Прага, 1,5 дена Виена + Пандорф, половин ден около Балатон, надявам се да успеем да видим най-важното, без да се преуморяваме от бързане.

# 508
Аз също се записвам вече на живо в темата след като я изядох с кориците от първата до последната страничка на всичките й части.  Mr. Green
Колежките будапещолюбки са толкова изчерпателни и така добре разказват, че то на човек въпроси не му остават за задаване   bouquet за всички
Ние ще останем цяла седмица през юли. Със сигурност ще вземем едноседмични карти за градския транспорт - да се слеем с местните и да усетим духа (чинно изпъление на вашите съвети).
Доста от вас казаха, че 4-5 дни са достатъчни като за пръв оглед на града, та като че ли бихме могли да направим един дневен отскок до Виена (а и хотела ни е близо до Неплигет). Кажете, моля, тези, които сте ходили така набързо (Шебек например я запомних със сигурност, защото е безупречен разказвач Simple Smile така за един ден какви бихме могли да ги свършим из Виена или няма смисъл да се напъваме  newsm78

Последна редакция: пн, 06 май 2013, 15:57 от Veselina K

# 509
...така за един ден какви бихме могли да ги свършим из Виена или няма смисъл да се напъваме  newsm78
С какво мислите да пътувате? Ние често ходехме до Виена за един ден с кола, но целта ни беше друга - всеки път пазарувахме и разглеждахме по 1-2 района/обекта. Но за първо посещение на града 1 ден е нищо - най-много една дълга разходка в центъра, ако смятате, че затова си струва пътуването. Wink

Общи условия

Активация на акаунт