Будапеща - 4

• 58 523
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Монако, писах аз ,че ще е много трудно да ползвате градския транспорт и че няма ескалатори в метрото , но пак добре сте се справили за 3 дни  Peace. Следващият път ще знаеш какво те чака  Wink

# 691
  • Бургас
Здравейте,
някой може би да ми препоръча трансфер за Будапеща.

# 692
  • София
Монако, писах аз ,че ще е много трудно да ползвате градския транспорт и че няма ескалатори в метрото , но пак добре сте се справили за 3 дни  Peace. Следващият път ще знаеш какво те чака  Wink

А има ли обикновени стълби в метрото? Защото аз след Прага и тяхното метро изпадам вече в ужас. Няма асансьор, няма стълби, само ескалатор, който се движи с бясна скорост. Имам проблем с вестибуларния апарат и ми стана лошо. И казах, че повече няма да се кача на тяхното метро, пеш ще ходя, но не и с него.

# 693
  • София
Шебек, една от новите спирки ще стане много хубава. Остана и асансьори да се сетят да сложат.  Mr. Green
Сребърна паричка, другият път без количка, че не си е работа.  Simple Smile
Аглея, стълби има колкото си искаш. Само на една от спирките, май Батхяни беше - мисля, че имаше само ескалатор надолу, но мнооого дълъг и стръмен. Имам чувството, че 5 км пропътувахме с него. А аз държах количката на едната стълба с бебето, вече ръцете ми не издържат, а ескалатора край няма и слиза ли, слиза. Въпросната спирка доста ме измъчи, защото за да слезеш до самата нея от горния булевард също се слиза по едни вити външни стълби.
j_dobreva, аз имах трансфер от хотела, но всъщност те викаха такси, както и таксиметровия шофьор ме чакаше на летището с табела с името ми. 5000 ХУФ мисля, че беше в едната посока - от летището до хотела.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 15:51 от Монако

# 694
  • срещу двата комина :)))
на нас май ни се очертава разходка през октомври, времето като тук ли е , или е по-студено  newsm78

# 695
  • Майничка
Цяла година ви чета темичката и преглъщам на сухо. Досега "посещенията" ми на този прекрасен град са били все набързо, по за 2-3 часа, транзитно и с прекачване. Днес обаче една оферта набързо ни нави с половинката да пуснем по един ден отпуск през септември. Не си падаме много по организираните пътувания, но трудно бихме докарали такава цена за транспорт и нощувка.

Имам питанка към тези, които са пътували с автобус, чрез туристическа агенция - колко време ви отне пътят?

# 696
  • София
Цяла година ви чета темичката и преглъщам на сухо. Досега "посещенията" ми на този прекрасен град са били все набързо, по за 2-3 часа, транзитно и с прекачване. Днес обаче една оферта набързо ни нави с половинката да пуснем по един ден отпуск през септември. Не си падаме много по организираните пътувания, но трудно бихме докарали такава цена за транспорт и нощувка.

Имам питанка към тези, които са пътували с автобус, чрез туристическа агенция - колко време ви отне пътят?
Аз отдавна не съм пътувала с туристическа фирма, винаги си организирам сама и предпочитам самолет, защото мразя да спя в автобус или да се лашкам с него часове, което ме уморява още преди да съм пристигнала някъде и там вече нямам сили да обикалям по забележителностите. Но ето това, което не ми хареса в тази оферта: Питаш за пътя колко е, ами, те са го написали, че тръгваш в 6 сутринта и пристигаш вечерта. На връщане даже спиш в автобуса. Имаш нощувка в Будапеща и някакви предложения за екскурзии до съседни градове. Ако избереш тези екскурзии обаче, няма да видиш всичко от самия град, а си отишла там все пак. Имаш само още един ден в Будапеща, в който трябва или да си направиш план сама на забележителностите и да тръгнеш из Буда и Пеща, или да им ползваш платения автобус, който да те разходи по тях. Много малко са два дни само, при положение, че ще пътуваш още толкова на отиване и на връщане - с нощен преход. Аз си го представям много уморително.

# 697
  • Майничка
Аз също предпочитам самолет, но, за съжаление, повече от 1 работен ден отпуск няма как да вземем, а в понеделник сме на работа от сутринта, така че тези 4 дни идват дюшеш. Съответно и самолетни билети за четирима ще ни дойдат нагорно.
Екскурзиите извън града май ще ги оставим за друг път, ще си направим собствена програма (най-вече зоопарка ни вълнува Wink).
А за времетраенето на прехода питам, защото едно е да пристигнеш в 19-20ч., друго - по малките часове, пък все е "вечерта". Вярно, път е, всичко се случва, веднъж тръгнахме в 9,30 от София и пристигнахме в Будапеща към 6.30 сутринта, но това беше 85-та, все си мисля, че би трябвало да е значително по-добре сега. Laughing

# 698
  • sofia
Момичета, сега започвам да ви чета темите.
Кажете ми моля, Уиз летят ли до Будапеща, защото не ми излизат дати за полети?
Кои компании летят изгодно?

# 699
  • Майничка
Уиз летят от Варна и Бургас през лятото, от София са България еър.

# 700
  • Бургас
Кажете ми за Skycourt нещо...на самото летище ли е, как да го намеря, мога ли да убия 4-5 часа там докато чакам сутрешния полет на Wizz в 6ч

# 701
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
България еър също спират Будапеща - последния полет е на 13 септември, мисля. Цяло лято ни надумкваха в главите колко им е успешна линията, ама то взе че друго излезе (както винаги)  ooooh!

Уизз до Будапеща летят от Солун на много добри цени, ако на някого му е по-близо от там. От Истанбул също летят и се срещат цени от сорта на 32 лв в посока.  Peace

Скайкорт работи денонощно, на летището е да - между 2А и2В. Може да се убие и цял ден там, ако се налага. Има заведения, магазини, кожени дивани и е топло/прохладно според сезона.  Peace

# 702
  • sofia
Шебек, ще проверя полетите от Солун. Много полезно, мерси

# 703
  • Бургас
Благодаря Шебек   bouquet
А на терминал 2В има ли чейндж бюро?

# 704
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Има, след паспортната проверка в дясно веднага  Peace

Общи условия

Активация на акаунт