Отговори
# 645
Честит рожден ден, timide   bouquet Желая ти всичко най-хубаво!

Късметче, невероятен е твоят съпруг! Моят мъж също е безкрайно романтичен и страшно обича да ме изненадва, но това, което е направил твоят е извън всякакви класации Grinning
jadika, честито! Със сигурност няма да ти е лесно, но (колкото и банално да звучи) всичко е въпрос на лична амбиция, организация  и мобилизация. Няма невъзможни неща Grinning
След среднощния тур пране до 2 и нещо, и аз  като dion,   днес цял ден се суетя в детската стая - подреждам, разглеждам, чистя.....
Невероятно удоволствие ми доставя  Grinning  А и времето е прекрасно Grinning
Хубав ден, момичета! Бъдете позитивини, както в действията, така и в мислите. Hug

# 646
Zdravejte,

Dnes sledobiad sas speshno sekcio se rodi bebe Sofia - 1670 grama 42 cm. V momenta disha sama no sledwashtite 48 chasa sa kritichni. Molia za washite pozitivni misli za nashata malka devoika. Fizicheski az sam super, no prosto ne moga da se zaradwam

Gaia, стискам палци на малката девойка!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Отпусни се, всичко ще е наред!  Hug

# 647
Нашата сватба (12.11.11г) излезе около 7000лв, със 85-90 гости, с всички екстри като DVD, албум, ритуална зала, украса, църковен брак, ресторант, подаръчета за гостите, торта на 4 етжа и т.н.  Даваха ни за подарък основно пари- изкарахме над 5000лв , а платихме само половината от разходите по сватбата (другата част- родителите ни, така че накрая бяхме на плюс  Mr. Green изхарчихме 3500, а ни "подариха 5000" ) И ни подариха и кафемашина за еспресо, 2 страхотни сервиза за кафе и 3 картини комплект (моята зодия, тази на мъжа ми и една за семейно щастие- стилизирани и абстрактни).

С кумовете пък решихме да отидем на пътешествие заедно, вместо да си подаряваме телевизори, микровълнови или перални- та задружно изкарахме 8 дена в Париж- с приятелска двойка, млада и забавна... въобще не мисля, че е било излишно или ненужно, защото тези спомени ще ни останат за цял живот  Heart Eyes

Емоцията- НЕЗАБРАВИМА Party Пак бих го направила (със същия мъж, разбира се  Laughing )

Може и с малък бюджет, да организирате незабравимо събитие. Всичко е въпрос на избор, положителна нагласа и най-вече любов и желание.

# 648
Аз малко в страни от темите..да ви се похваля , че днес станах отново студентка Mr. Green Mr. Green Mr. Green..и то редовно...дано да успея да ги съчетавам с бебка Praynig

Напротив баш в темата и честито!... Като каза студентка да ви питам имате ли информация, че на майки студентки и каращи магистратура държавата дава 2880 лв.? Не ми остава време да проверя, че доскоро бях на работа, ама ако е така, то и аз да взема да изкарам една магистратура, поне държавата ще ми я плати  newsm78

# 649
Timide, ЧРД! Желая ти много щастие, здраве, любов, хармония и скоро да гушкаш здраво и сладко бебче!

# 650
  • София
Timide, ЧРД и от мен! Много здраве, късмет и да гушкаш скоро прекрасен подарък!   bouquet

# 651
Здравейте отново!Честито за малката рожба София..не се и съмнявам,че всичко ще е наред!
късметче...да знаеш ,че всички мами ,които састудентки редовна форма на обучение получават тази помощ без никакво значение от другите обстоятелства..само носиш уверение от университета и акта за раждане на малкия бебок и ги превеждат....аз  записах спец. заради това ...

# 652
А има ли значение дали е платено или държавна поръчка? Че съм се замислила да се запиша и аз...

# 653
късметче мисля, че не само на студентките, които са магистратура, а на всички майки, които по принцип са студентки, се изплаща еднократна помощ: "Чл. 8в. (Нов - ДВ, бр. 110 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г.) (1) Майка (осиновителка) студентка, учаща в редовна форма на обучение, има право на еднократна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция за деца.
(2) Размерът на помощта по ал. 1 се определя ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година.
(3) Помощта по ал. 1 се изплаща на майката (осиновителката), а при невъзможност да я получи - на друг законен представител на детето.
(4) При условията на ал. 1 еднократна помощ за отглеждане на дете се предоставя в пари и на самотния баща (осиновител)."

А това е извадка от Закона за държавния бюджет за 2012г. : "(9) Размерът на еднократната помощ по чл. 8в от Закона за семейни помощи за деца за 2012 г. е 2880 лв."
Дано да съм била полезна!!!  bouquet
Timide Честит рожден ден! Пожелавам ти едно леко раждане с най- хубавия подарък накрая!!!
Gaja как е малката принцеса София? Всички сме с вас. Скорошно изписване от болницата ви пожелавам.
За сватбата-нашата също излезе около 7000лв, а ние точно толкова пък и събрахме. Но я платиха родителите ни. Да са живи и здрави хората. Беше приказен ден. Пак бих го изживяла. Накрая ми беше криво, че свърши така бързо.  Joy
За хорските приказки и мен само ме разпитват: "е, няма ли да излиза това бебе" , "много ти е голям корема - да не би да са две", "ти колко време преносваш" и т.н.  Joy Мъжът ми е заместник - кмет и хората само дебнат като минават покрай къщата, само се услушват и чакат. Той се майтапи, че все едно ще раждам престолонаследника!!! hahaha Ама какво да ги правиш хората като са любопитни. После пък като излизаме на разходки живот и здраве, сигурно ще искат да я видят, да я пипат и т.н. Въобще -център на внимание сме тук в градчето!!! Joy

# 654
Уф, много ме мързиии....От 2 часа се каня да стана да сготвя и още не ми е дошла музата.
То накрая няма да ми стигне времето...

# 655
  • Пловдив
Късметче....полага се все още помощта да...но задължително трябва да си редовна форма на обучение...задочно не става..и документите се подават до 6м. на детето... Rolling Eyes...аз дълго мислих...и знам , че ще ми е трудно редовно...но записах... с тази помощ ще си платя цялото следване...пък ще видим до къде ще го докарам де... Thinking
Ако искаш.. има цяла тема за това...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=670929.0..аз тези дни я разгледах и научих доста неща от там...

# 656
Здравейте мами. Искам да ви попитам днес бях да си взема болничния и се оказа че за две седмици съм качила 5кг. Според вас нормално ли е? като се има предвид че 5 и 6 месец не качих ни грам а седми дори бях свалила един кг. Термина ми е на 29.10.     

# 657
Късметче....полага се все още помощта да...но задължително трябва да си редовна форма на обучение...задочно не става..и документите се подават до 6м. на детето... Rolling Eyes...аз дълго мислих...и знам , че ще ми е трудно редовно...но записах... с тази помощ ще си платя цялото следване...пък ще видим до къде ще го докарам де... Thinking
Ако искаш.. има цяла тема за това...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=670929.0..аз тези дни я разгледах и научих доста неща от там...
Много ти благодаря, ще се захвана сериозно, че не остана време!

# 658
magi.vd аз за 2 седмици качих 4,а от началото на бременността съм с 12+  #Crazy да видим как ще се свалят после тия килца  Laughing
Момичета, днес не ми е ден... От резултата от микробиологията ми казаха че съм имала някаква инфекция и сега 12 дена ще си ходя с капсули Полижинакс....   Sad То не стига това, ами моята баба днеска е паднала и си е счупила ръката...  Cry Направо ми изтрещява главата вече newsm77

# 659
Timide, честит рожден ден!  newsm59 Желая ти много здраве и щастие! Леко раждане!  Hug
Късметче, много ме разчувства с твоята история за сватбата!  Hug
Уф, и мен много ме мързи напоследък, спи ми се и не знам как ще я карам.  Sad
Иначе съм добре. Ходих на ЖК във вторник- всичко е наред с изследванията, доки ми даде обменната карта и всички изследвания, които са ми правени, направление за хоспитализация ще ми даде следващия път, но каза, че ако зараждам, ще ме приемат и без него.
Това е от мен. Хубава вечер!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт