Отговори
# 300

dentmed - не знам на какво се дължи това... би трябвало едва след като родим да се случва това!Утре ще се допитам и до гинеколога,за да видим какво ще каже и той!

Абсолютно нормално е,не се шашкайте!Аз с предната бременност си имах коластра от 5-я месец,сега още нямам!

# 301
Daniella A. честит ти рожден ден!    bigdance2 newsm59 newsm38 Днес ходихме да видим бебока как е всичко е наред  Heart Eyes 14 см сме вече и цели 328гр. беше много активен през цялото време мърдаше въртеше се отваряше си даже устичката в 5-ия месец съм и съм надала само килограм най много два  Simple Smile взимаха ми кръв и мен както си ме е страх познайте 3 пъти ме бодоха накрая се бях предала изцяло  Sad Cry ooooh! но пък се радвам че дребосъка е добре и всичко е наред за витамини ми казаха може би от другият път сега да си похапвам домашни произведения  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 302
Здравейте маминки   Hug
Честит Рожден Ден, Дани!   bouquet  Леко бременеене, леко раждане и всичко да се нареди по най-добрия за вас начин! Аз до преди няколко години бях твърдо против ходенето по чуждите държави, но от скоро все повече се замислям за този вариант. Ще видим, може и ние да опитаме. От много неща зависи. Моарейн, мъжа ми все за Англия ми говори. Колко било хубаво там и т.н., но и доста скъпичко също Simple Smile Даже сега му четох поста ти и неговото мнение е едно към едно с вашите намерения  Laughing
А за многократните пелени - продължавам да се просвещавам. Така че, споделяй на воля. Интересно е, то не е речено, че всички ще минат на тях Simple Smile Но като се информираш, все някъде я съхраняваш тази информация и може да се възползваш от нея в подходящото време. Ама, че философски прозвуча  Joy Аз обичам да пробвам нови неща, когато му дойде времето. То човек си знае какво иска, кога го иска, има ли възможност и т.н. Отдавна съм спряла да казвам: "НИКОГА няма да ... "  Mr. Green
Кати, имам един въпрос. Ако резултата ти беше 1:800, а не 1:80 щеше ли да си направиш амниоцентезата? Ако отговора е - да (а съм почти сигурна, че ще е такъв) няма за какво да се обвиняваш. С нищо не си предизвикала този резултат. Просто това ти е било убеждението още от начало, просто сега ти е притеснено повече. Моля се всичко с бебо да е наред  Praynig Praynig Praynig
За помпата - ползвах на Авент. Доволна бях, с изключение на това, че гърдите ми не понесоха материала и се обринах. Тогава изрязвах едно наелонче и първо него слагах, после помпата. То големи зорове бяха с това кърмене. Дано сега всичко да е наред! Така ми се иска да не ползвам изобщо никаква помпа. Но, ако имам пак запушвания, май няма да има спасение, помпа ще ми трябва.
Лека нощ девойки и приятни сънища да имаме, стига с тия кошмари  Naughty

# 303
  • София
Да, nininka, при какъвто и да е резултат щях да направя амниоцентеза. Както съм казвала, аз това исках от самото начало (още от първата бременност бях твърдо убедена, че при втора пак бих я направила). Просто някак си не очаквах този лош резултат. Мерси за подкрепата.

Нещо ми е яко сдухано, на работа е доста натоварено, а на всичко отгоре нещо не мога да спя. Нощес се събудих в 2.30 за редовното посещение до ВЦ-то и после съм се въртяла сигурно час.

И бебо продължава да си кротува и да не иска да ми даде едно ритниче за успокоение.

Спокойна нощ, момичета

# 304
Здравейте!
Пантелей Пътник се завърна! Не мога да ви изчета! Изписали сте тетрадките и моливите!  Mr. Green
От къде да започна? От пътешествието - опознай Родината, за да я обикнеш. Обходихме родата на мъжа ми. Разглобих се от път. Матката ми така се контрахираше в края на деня, че наистина се притеснявах! Иначе детето се забавлява много - минахме през два зоопарка, видяхме крокодил, пясъчните фигури в Бургас. Не ни беше скучно. Само дето пътя много, а пътищата лоши (и горивото скъпо Simple Smile)Накрая беше най-приятно - ходихме за почивните дни в Жеравна с приятелско семейство и наистина си починах. Все още не съм свалила снимките от фотоапарата, за да кача във ФБ и да ми видите тумбака. Питаха ме дали не съм в шестия месец!!! Shocked Сега съм ангажирана с друга важна дейност, която още с връщането си подхванахме. Продаваме апартамента и започваме да търсим друг! Стискайте палци, че вижте по кое време пиша! Мъжът ми се е изприщил и той, но просто се налага и това е.
Най-важното от цялата лудница е, че прегледт при доц. балев мина прекрасно. Човекът ме успокои, умножихме риска по две (1:240 -> 1:480) и ми каза да не ходя на амниоцентеза. Доверявам му се. Какво бих направила друго?! А най-интересното е, че въпреки сънищата ми за розови колички и момиченца, детенцето ще е момченце! stork-boy В началото се изненадах, но пък сега вече свикнах с мисълта. Детето е дете. Не бива да вярвам на сънища и други щуротий! Да е здраво, пък така ще му се радват всички! Особенно каката!  Heart Eyes А и терминът ми по ПРМ е 3.02. Ако може, който може, като слага щъркът на страничката да смени и датата. По ехограф варира около 10.02. Но това си е за мен. Благодаря!  Hug
Това за мен в кратце.
Четох, четох и прочетох, че сте доста нетърпеливи. Grinning Аз и първият път доста късно започнах с покупките. Тогава и не знаех пола, та съвсем изчаках. Не направих излишни покупки. Количката и кошарата си ги харесах преди да родя, капарирахме и когато родих мъжът ми ги взе. Същото и с помпата - харесах си и му казах, ако имам нужда да вземе тази. Съветвам и вас - не затваряйте пари за помпи! Не купувайте евтини, защото не вършат ефективна работа! Изберете си марка и модел и кажета да ви я купят, при нужда! Peace Аз като експерт ( Blush) бих препоръчала Авент или Медела. От електрическа не мисля, че има смисъл. Мое мнение!  Peace
За количката единствено съжалявам, че не инвестирах още 100 лв. Ако можех да предедя щях, но тъкмо ми се беше счупила кристалната топка, пък и гонехме бюджет. Взех си на Хаук. Изключително здрава! Две мнения няма! НО 15 кг ми дойдоха в повече. Аи неудобството с гумите и сменящата се дръжка - кошът не се върти, а дръжката се олъща. Гумите са малки - манврени и големи - статични. Когато се обърне дръжката, за да е кошът с лице към мен, големите гуми водят, а те не завиват, не се въртят на никъде. Това не го съобразихме и ви беше супер неудобно! Докато не стана голяма и не обърнах трайно количката. Тогава вече нямаше проблем - сенникът голям, широк кош, портбебе за зимата, с което я водех на консултации. Супер количка! Затова внимавайте, когато избирате. Имайте предвид и това дали кошът или дръжката се въртят!
Стига съм писала. Отивам да свалям снимки! Party
П.П. Добре дошли на новите мамчета!
Кати, представям си как се чувстваш. Въпреки разликата в резултатите от нашите БХС, и аз бях като попарена. Ти си минала по този път. Силна воля и успех! Бог да ги пази мъничетата.

# 305
  • Пловдив
Дурутрууу, мамита  #Onfire фръцкам се за малко - още ми се спинка ама работния ден при мен започна с пълна пара така че ще се работи  ooooh!
На Дани - честит рожден ден на патерици, леко бременеене и догодина живо и здраво бебче  newsm32

На останалите лекичък и много слънчев ден  Hug

// стискайте палци да не ми вземат акъла днес на раута atwork

# 306
Даниела -Честит рожден ден !!! Желая ти най-вече  здраве,лека бременност и прекрасно бебче на финала Simple Smile
А сега и аз да се отчета - вчера при док не видяхме пола на бебчо , но пък всичко е нормално и си растем Simple Smile Затова се надявам на 27ми на феталната да го видим Simple Smile Важно всичко да е нормално пък пола няма как да ни избяга Simple Smile
лек ден момичета ,ще ви чета като имам време през деня !

# 307
добро утро маминки  Hug
деси не е нещо опасно това което тече от гърдите ни е коластра, аз съм питала моята док тя каза че е нормално и че има жени така разбирали че са бременни защото им текло от първия месец  bombs

да ви се оплача малко съм настинала   yu5
и да ви кажа че утре пак съм на изпит, миналия го взех лесно като ви казах да ми стискате палци и за това се надявам утре от 8 сутринта да ги по стискате пак   Hands Thumbsup smile3529

кати не се притеснявай че бебо не рита майка ми вика че и аз изобщо до последно не съм мърдала или ако не изобщо то много рядко и като е нямало ехографи вика все много се притеснявах и чаках да мръднеш да се успокоя. Просто имащ кротичко бебче.Милата ми тя, не се притеснявай   remybussi

айде лек ден от мен

# 308
И от мен добро утро!Не ми остава много време да пиша в последно време,но ви следя редовно!Утре съм на ЖК аз,миналия месец ми откриха бактериална вагиноза и уж лекувах,но сега сърбежа и те4енито даже се услиха,а ле4ението свърши преди седмица.Кофти ми е,защото сигурно ще трябва антибиотик,няма да стана локално с глобули явно,аз две години я лекувам и не са ме из4истили,та сега как ще стане.....Както бях писала и преди,малкия го раждах с тази вагиноза и после бяхме на антибиотици и двамата близо седмица,аз и с катетър като допълнителна екстра и все за това си мисля,4е пак може да се повтори същото.Не знам,ще видим утре какво ще каже док и ако трябва и при друг ще ходя!Ина4е вие как сте със спането на една страна?Явно на малкото не му е удобно,защото в момента,в който се обърна и по4ва да ритка и аз веднага пак по гръб.Да,ама ве4е ме боли гърба от лежане на него,а съм едва в на4алото дето се вика.... TiredА и като цяло не мога да спя ве4ер,а през деня ходя като замаяна,че и не смея пове4е от едно кафе(сутрешното) да пия.Та така при мен!Дано при вас е по-добре Peace!А и сутринта малкия така ме ритна в корема,докато се бори4кахме в леглото,ама не е виновно детето след като му позволявям такива игри.Само дето на мен свят ми се изви направо...... Confused
Dentmed,ще стискам палци и на двете ръце,успех,мила!
И за коластрата-така си бях с първата бременност,вси4ко е наред,спокойно!Признак е за много и обилна кърма! Hug

# 309
 dilandii  и мен много ме рита като се завъртя ама мен ме рита като направя движение дали от настрани ще се обърна по гръб или от по гръб настрани няма никакво значение все рита, не дава да се движа ама аз си спя всякак както ми е удобно освен по корем де
за бактериите и аз в момента се лекувам от гъбички пък да видим винаги съм се борила с тях и винаги са минавали за някакъв период и пак са на лице.Надявам се да се излекувам сега за по дълго поне докато не родя

# 310
 sun Добро утро! Така ми се спи напоследък....само за  smile3524 си мисля сутрин!
sunflower-mv, чудесна екскурзия си направила! Значи казваш, че си доволна от количката Хаук така ли? Защото аз в други теми четох, че много се чупели. А инъче си бях харесала Malibu all in one – цената е добра, а и държа на зимния кош.  Също така много ми харесаха и 3 в 1 на Есприт, които също били на Хаук. Но се разубедих, защото прочетох лоши мнения.
dentmed newsm10 с теб сме разбира се! Сигурна съм, че ще се справиш!

# 311
Не ви ли е страх да ги лекувате сега тия гъбички ,аз какви ужаси съм чувала за глобулите... Crazy

# 312
dangel_85, количката ми е здрава, а съм я търкаляла повече от година всеки ден по варненските прословути разбити улици и тротоари Simple Smile Нито дамаската се е протрила или избеляла, нито нещо друго! Единствено гумите и дръжката, както писах ... Съжалявам, че не си взех тогава количка на Еспри. Много харесах една, но надвишаваше лимита ни със 100 лв и реших да ги спестя, за нещо друго. Моя позната я взе и се оказа с 5 кг по-лека, а и кошът се въртеше, при което малки и големи колелета нямаха значение. Както си решиш за Малибу. Нямам отзиви и впечатления за нея. Моята е Чикаго 4 (ако не ме лъже паметта).  Peace

# 313
Благодаря ти sunflower! Аз си харесах тази
http://www.slunce-bg.com/product/86/esprit-vegas-trio-set-garden-party.html
обаче никъде не пише дали кошът се обръща Thinking Пише, че е много лека
Всъщност зъ сега се въртя около два варианта. Вторият е този
http://family-bg.com/prX_7924.htm
Но трябва да се видят на живо, за да се вземе решение

# 314
http://www.bebe-best.com/hauck-kolitchka-montana-4s-black-port-bebe-p-38579.html
 Моята количка прилича на тази. Разбира се това е нов модел, подобрен. Преди три години изглеждаше малко по-различно Simple Smile Най-важното, че напред сочат винаги малките маневрени гуми! За съжаление тази на Еспри не успях да я открия. Но това няма значение! Сега пазарът е богат - гледай на воля, имаш време да решиш!

Общи условия

Активация на акаунт