Предстои ми инсеминация, да поговорим

• 126 631
  • 782
  •   1
Отговори
# 105
Все питам, защото съм Тома неверни, но не зная зашо се доверих на лекарите там и не питам за стойностите - казват ми че са добри, но показатели не зная. Не знаех че трябва да образувам повече от 1 фоликул. За съжаление късно се разрових из форума и разбрах че трябва да има повече.

# 106
Забравих за годините - на 32 съм. Скоро ги навърших. Представи си какъв "подарък" получих за рожденния си ден като ми дойде М ден преди това.

# 107
  • София
А винаги ли са те стимулирали с едно и също лекарство /предполагам с клостилбегит/ и в каква дозировка?
Освен изследвания на хормоните, разш. спермограма и тест за проходимост, правили ли сте друго /например антитела.
Хубаво да си искаш копие от изследванията - от добри до добри има разлика, а и някога можеш да решиш да смениш клиниката.

# 108
Стимулират ме със Сарпофар, не съм 100% сигурна за името, 5 дни по половинка.

# 109
  • София
Малко разводнихме темата и ако мод. прецени да трие. Но не ми се ще да продължаваме на ЛС, тъй като не съм убедена дали сам права и се надявам и други да дадат мнението си.
Ти си стимулирана само с половин таблетка, което не е обичайната доза и най-вероятно за това фоликулът е един. Стимулирали са ме с клостилбегит, което е същото, но с по 2 т/дневно. Имаш ли представа защо дозата е толкова малка?
Ако по принцип не си имала проблеми с овулацията и те стимулират с обичайната доза, образуването само на един фоликул е лош отговор. Причината може да бъде, че Сарпофар-а не е твоето лекарство или изчерпване на яйчниковия резерв, но то предполага и др. изменения, което не е твоя случай.
Странно ми е, че и 5-те стимулации са правени само с едно лекарство. По принцип се смята, че приемането на клостилбегит = серпофар може да стане 3 пъти в живота, както е писала Лали по-горе. После трябва да се използва др. лекарство - напр. меногон.

# 110
  • germany
Здравейте,след дълги колебания решихме този месец да направим инсето(лоша спермограма-athenoozospermie-12,5mio(нормално 20mio)на 5 ден oт цикъла започнах да пия Kломифен-5 дни*1tab.днес e 13 ден бяхме на доктор,взеха ми кръв и ме гледаха на ултразвук и утре може би ще правим инсето,следобяд трябва да се обадя да разбера какви са резултатите.С изписването на Кломифена ми изписаха и Хорагон(CHORAGON)амрули но незнам кога трябва да го си го бия,между другото току щто си направих ОВУ теst-несъм в овулация,Нормално ли е с тези медикаменти да ме стимулират?Kога трябва да сложа този ХОРАГОН?Много се притеснявам,дано всичко да мине добре.
Живея в Германия и дано да извършат инсето качествено(казаха 2-3дена въздържане за по добър материал,който щте го обработват.
Много ще съм ви благодарна за съветите. Simple Smile

# 111
meli-sa, за CHORAGON-а обезателно питай лекаря кога се бие.
Не прави нищо на своя глава.
Успех с инсеминацията:)

# 112
Инсеминация във Варна при кой лекар ? моля ви дайте ми кооридинати

# 113
nikolita, свържи се с д-р Александров

# 114
Здравейте, момичета.
Съвсем нова съм във форума, макар че чета от известно време. На 02.06. ми правиха първо инсе при д-р Ватев в МА. Доколкото разбирам, при тези, които са си правили вече, е било почти безболезнено, но при мен не беше така..... Имах сраствания от предишна операция от киста и се наложи всичко да бъде разкъсано (отлепено), и то без упойка, тъй като и лекарите не предполагаха, че ще бъде така болезнено. Сега чакам с нетърпение резултата, макар че имам кървене, което не е съвсем нормално, но лекарят ми каза да изчакаме и да не пипаме до 10 дни - можело да е резултат от разкъсванията или да е станала инфекция. Дано не е така. Иначе гърдите ме болят, непрекъснато ми се спи и яйчникът ме придърпва, но може и да си внушавам, надявайки се това да са желаните признаци. Утре отивам на лекар, ще видим....

# 115
Здравей Шошката!И аз като теб четох,че при другите момичета инсеминациите били безболезнени,но мойте и трите бяха,само че втората по-малко от 1 и 3.Даже след първата имах кървене веднага след процедурата,след около 7-8 часа ужасни болки не само ниско долу но и в цялата област между ребрата и чатала в продължение на 3-4 часа.След 2-3 дни ново прокървяване,но и на мен лекарката каза че било нормално.Тогава още не бях чела че при другите е безболезнено и реших че така е за всички.С тази разлика,че това ми беше първата манипулация след също толкова болезнена хидротубация,а операция на кистата преживях 3 месеца след третата инсеминация.Да се надяваме че доц. Ватев се е постарал да направи най-доброто за теб и след изтърпените болки ти предстои неизмеримото щастие да установиш че си бременна и след 9 месеца да гушнеш своето бебче.Стискам палци и да си бременна,и да нямаш увреждания.УСПЕХ!

# 116
  • София
Имах сраствания от предишна операция от киста и се наложи всичко да бъде разкъсано (отлепено), и то без упойка, тъй като и лекарите не предполагаха, че ще бъде така болезнено.

аз нещо не разбирам - какви са били тия сраствания, дето са ти ги разкъсвали без упойка по време на инсеминация??? къде са се намирали, как ги разкъсваха и кой ти каза, че точно това правят?

имаш ли представа какво точно е инсеминация и как се извършва технически?
първо, във влагалището се поставя стандартния уред спекулум (разширител), който се ползва при всеки гинекологичен преглед.
второ, взема се един изключително тънък катетър. през влагалището и шийката на матката, този катетър се вкарва в матката. чрез него се инжектира около 1 кубически милилитър обработена сперма в матката.
катетърът се вади, вади се спекулумът и това е всичко.
процедурата отнема точно 2 минути и просто НЯМА какво да те заболи в нея.

нищо не се разкъсва, нищо не боли.

много ми е странно това, което ти разказваш...

# 117
Боли, и то много! Вече знам какво точно представлява инсето - нали това ми правиха. Не го пожелавам никому. Самият лекар ми обясни, че матката се е залепила незнам си къде и че това, което ми прави е почти равносилно на операция, само че аз не бях в състояние да го слушам много, защото ....... трябваше да ме свестяват с вода. Не съм страхливка, нито обичам да се оплаквам. Това че и Dji-djo e преживяла същото малко ме успокоява (за кървенето). Чудя се в такъв случай дали да отида днес или да изчакам 14-ят ден. Днес си правих тест- още нищо.
Момичета, на всички стискам палци!
Радвам се, че има с кого да поговоря. От много дълго време сме женени, преживяхме какво ли не и си мислех, че вече е дошло времето... Тая мъката в себе си и все се надявам на чудото

# 118
Шашката здравей!Ако искаш разкажи ни каква е вашата история и изхождайки от личния си опит и това което сме прочели като статии или пък във форума може някоя от нас да успее да ти даде добър съвет.Иначе моралната подкрепа също е много важна за да успеем да преживеем несравнимата болка в душите ни,отчаянието,физическата болка когато има и такава.Истината е че и на мен не ми е съвсем ясно как така без упокойка и с катетърчето с което се прави инсето са ти отлепвали матката и звучи притеснително защото при такава манипулация може да се получи някакво увреждане.Сега аз не искам да те плаша,но ако инсеминацията е неуспешна бих те посъветвала да се консултираш и с друг специалист.За доц.Ватев съм чела че е много добър специалист,но той е ембриолог доколкото знам.А манипулацията сигурно я е правил гинеколог.Нищо не пречи да се консултираш и с друг лекар специалист по безплодието.А иначе се надявам и от сърце ти пожелавам след ден-два да видиш  EFP.И кураж!Ще бъдеш страхотна майка!

# 119
 shoshkata и  Dji-djo, специално ме инстуктираха, че в случай на кървене трябва да уведомя лекаря. По време на инсеминацията кървене може да се получи, ако доктора има проблеми с достигането на сервикса или има кървене от самата овулация, НО няколко дена след това не е нормално. Няма от къде да стане, освен между 6 - 12 ден след процедурата да има имплантация и това да е причината. Освен това болката не може да бъде толкова болезнена. В повечето сайтове пише, че болката е повече от овулацията, отколкото от процедурата. Няма от какво да има ужасни болки . Аз го наподобявам на болки при правене на ПАП тест. Ако имате възможност се посъветвайте и с друг специалист.

Стискам палци за 2 черти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт