Щастливи заедно (Aşka Sürgün) - Beren Saat и Mahsun Kırmızıgül - Тема 14

• 64 121
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Аз пък не бях ги чувала "Баба Нетка и баба Чатка" и не ви е работа какъв луд смях огласи къщата, че и улицата, понеже съм на партера ... голям резил.  Joy И сега си обясних защо днес не можах да даунлоудна от един руски сайт дублирания "Животът продължава" /Hayat Devam Ediyor/ за "малките невести".  А то някоя злобарка баба Хакерка трябва да ми е "скапала драйвърите на мотиката" днес.  newsm78

Значи така. Галя, Вили, Ди, Славена "гласуват" за тема-продължение "Щастливи поотделно" - т.е. приятно сборно кътче за проектите на главните актьори от ЩЗ: Махсун Кърмъзъгюл, Фърат Танъш, Аслъ Тандоан, Теоман Кумбараджъбашъ, Хюсеин Авни Данял /Низар/ и пр. На което Ивето с основание отговори:

Страх ме е, че темата ще залезе в момента, в който я пусна. Никой освен Милена не разбира езика. Така, че ако се слагат различни неща, ако тя не ги преведе ще си стоят така. Ще ни писне да слагаме и снимки (всичко е до време). Песните ги знаем наизуст и освен да коментираме в коя вие повече друго не виждам. Просто темата няма бъдеще и проблемът е в незнанието на езика.
Не ме разбирайте погрешно. Искам да си пиша с Вас, но просто трябва да измислим нещо, което да се посещава и да има действие по него (тоест да има писане). Аз например не бих писала, ако видя тема, в която се пишат само информации на език, който не разбирам и Google Translate ги превежда на китайски направо.

Това беше потвърдено и от Милена в следващ неин пост: че няма да е "на повикване" в темата през следващите два месеца.
Аз  самата едва ли ще съм много полезна по същество, но ще минавам за едно "мараба" винаги, когато съм на линия. И съм съгласна с Вили, че си струва да опитаме. Очертава се едно "твърдо ядро" от "щастливки" и е хубаво да си имаме място за споделяне (или седянка за баби Нетки и Чатки). Simple Smile

Така че, ако Ивето - или някоя друга "щастливка" с изрядни "флопи, рам и хард-диск" - се наеме да стъкми тема, ще е чооок приятно. Обаче да се разписваме (повече или по-малко) редовно - иначе на всеки водещ темата ще му се отще.
Ето и сега вися като една Жулиета на балкончето ... без Ромео ... и без баба Чатка дори. Joy Пардон! Междувременно виждам, че балконът се понапълнил ...
Прегръщам ви - с думи и с картинка!  Hug

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 23:03 от Tania M.

# 691
Алооууу, Язе съм кандидатка за баба Чатка  Joy Joy ама Нетката ТАНЧЕ  Hug защо не ме виждаш  newsm78
Сигурно щото пепел ми е посипала Ю ес би то и като ми се скапа дънната платка ми изгоря и турския език, та сега си останах Не образована, както казва Берин. Joy hahaha
Мисля, че за повечето от нас е проблем езика, затова и темата най-вероятно ще приключи. Аз например бих била напълно безполезна, тъй като не знам езика, оттам ще имам затруднения и с материалите.
Не искам да се разделяме, но всяко начало има и край....Надявам се силно обаче пак да се съберем около някоя "лабиринтова" сага. Peace

# 692
Виждам, че докато ме нямаше, сте обсъждали как да продължим темата.
Моите предложения са следните:
3.Всяка една от нас да даде идея за обучение. Ето моята идея:
Зилян води курс на обучение с тема "Как да подлудим успешно мъжа си "

Виждам ,че ученичките я слушат внимателно

И като албански реотан ... добавям и моята идея за алтернативно обучение:
Вечерен курс "Целогодишни грижи за здравето на мидятските моми".
Лектор: доктор хонорис кауза Хазар Азизоглу.

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 22:24 от Tania M.

# 693
Алооууу, Язе съм кандидатка за баба Чатка  Joy Joy
Не искам да се разделяме, но всяко начало има и край....Надявам се силно, обаче, пак да се съберем около някоя "лабиринтова" сага. Peace

Абе знам си аз, че сутрешното ми чоглаво усещане, че темата отива на приключване, е на прав път.
Ами "до виждане" тогаз ... засега из следващите няколко страници!  bye

# 694

И като албански реотан ... добавям и моята идея за алтернативно обучение:
Вечерен курс "Целогодишни грижи за здравето на мидятските моми".
Лектор: доктор хонорис кауза Хазар Азизоглу.

Скрит текст:

Тук в спойлера предлагам Интензивен курс само за Мъже - Доживотни грижи за измирска държанка!

Лека вечер  Hug

# 695
  • София

Bir Mahsun Kırmızıgül efsanesi daha geliyor!
Hepimiz ünlü türkücü Mahsun Kırmızıgül'ün içindeki yönetmen cevherine hayran kaldık. Yaptığı sayısız diziler ve filmlerde Güney Doğu'nun bilinmeyen yönlerini yansıtan Kırmızıgül'den bu kez müthiş bir Karadeniz hikayesi geliyor.
Yazı Tarihi: 2012-09-30
http://www.vipmag.com.tr/n/yazi-6363-kim-kardashian-izleyenleri-terletti

Миленка,помоооощ,плс

Още един мит на Махсун Кърмъзъгюл идва!

Всички бяхме запленени от скритите заложби на Махсун Кърмъзъгюл като режисьор. Поредицата филми и сериали, които той направи, представят неизвестните аспекти на Юго-Изтока. Този път идва една невероятна Черноморска история от Кърмъзъгюл.
Дата на публикуване: 2012-09-30
http://www.vipmag.com.tr/n/yazi-6363-kim-kardashian-izleyenleri-terletti

Новият проект на Махсун Кърмъзъгюл този път е един драматичен сериал, заради който той застава зад камерата, който е за телевизия ATV и чието име е „Животът продължава”. През последните години Махсун Кърмъзъгюл е споменаван много в музикалния живот с кино филмите. Сериалът му „Животът продължава” привлече вниманието към съществуващия в Изтока обичай на малките невести. Сега пък много се говори за новия му сериал „Не се измъчвай заради мен”, в който главните роли си поделят Йойкю Челик, Фулия Зенгинер и Чаглар Ертугрул. Този път темата за Черноморските фамилии, която обикновено се пресъздава като комедиен сериал, ще бъде заснета като драма.
Актрисата Фулия Зенгинер отговори в репортаж за в-к „Ватан” по следния начин на въпросите, които предизвикваха интерес:

Скрит текст:
Ще разкажете ли за ролята си в новия ви сериал „Не се измъчвай заради мен”?
Буке е отрасла в едно село от Изтока и работи като сезонен работник заедно с баща си. Когато отидох за снимките в Карс наблюдавах едно такова момиче, работливо като всички останали млади момичета, което въртеше всичко на пръста си. Наивно със своите 20 години, едно такова чувствително и смело…

Защо приехте да играете ролята на Буке?
Приех ролята на Буке, защото е трудна и допринася за собственото ми развитие. Предпочитам всяка роля, която приемам, да се различава от останалите ми роли.
Така не се повтарям, чувствам се на мястото си. Ролята на Буке е различна от всички. Една съгласувана, хубава роля, която грабва, много харесвам постройката на историята.

Каква е обстановката на снимачната площадка? За първи път заради този сериал слагате забрадка на главата си, не е ли така? Какво е чувството да играеш едно кюрдско момиче…
Обстановката на снимачната площадка е изпълнена с енергия и е забавно. Сред позитивни хора съм, може да се каже, че това е правилният екип за един проект извън града…
Да, би могло да се брои за първи път, но не мисля че е нещо което да се преувеличава, защото за мен забрадката никога не е представлявала начин за реакция, не е била нещо смущаващо. И да играеш кюрдско момиче е вълнуващо; наложи се да направя изследване и наблюдение. Начинът на живот на Буке, която е отрасла в едно село на Изток, е различен. Разбира се има малко страх и малко вълнение, надявам се, правилно е било наблюдението ми и правилно пресъздаването ми. Искам да представя по най-правилния начин онзи регион на критиката и тези които обърнат внимание и гледат сериала.

Предполагам, че заради снимките на сериала ще останете за дълъг период в Карс. Това трудно ли ще бъде?
Всъщност за мен това е една история, която е между Карс и Артвин. Разбира се е трудно, тези които ме познават, знаят че съм влюбена в Истанбул. Далеч съм както от семейството ми, така и от Истанбул. Така че, копнежът ми е голям, но човек свиква.
Категорично, от сега нататък сериалът ще има въздействие… Е, мисля, че ще дойде и за нас очаквания ден…
VipMag

# 696
МИЛЕНКА  Hug неуморна и точна, както винаги. БЛАГОДАРЯ ТИ! bowuu newsm51

# 697
Миленка  благодарско
Добър вечер междувпрочем
Не помня до кой номер бях стигнала
но МОЯ ПРИОРИТЕТЕН КУРС е на тема
Как да вдигна духа на бг мамите
/особено на тези, които отписват темата без дори да са опитали/

# 698
Привет HugАз съм като премазан камион в момента много съм изморена Hug
Славенко разбих  се да се хиля на твоя пост smile3532 Laughing
Миленка  Hug

# 699

Поздрав за най- упоритите от нас с един много оригинален ремикс

http://www.youtube.com/watch?v=q3BTVDuKkfU&feature=related

# 700
  • София

Лошо хванаха Махсун Кърмъзъгюл
Дата на публикуване: 14 май 2012 г.; Категории:Magazin, mansetYorum yapılmamış
http://www.magazincity.com/mahsun-kirmizigul-fena-yakalandi/
Ето как бе хванат да бяга предишната вечер в Асмалъмесджид Махсун Кърмъзъгюл, който след като бе певец успя да се докаже и с режисьорството си.
Известният певец за първи път бе уловен с друга жена след връзката му с Мине Джангал – режисьорът Махсун Кърмъзъгюл бе проследен секунда по секунда незабелязано от обективите. Махсун Кърмъзъгюл, забавлявайки се в ресторант на име „Нупера”, взаимно се опозна с няколко жени. След увеселението, което продължи до сутринта, Кърмъзъгюл заведе приятелките си да ядат супа. И тук Махсун Кърмъзъгюл, който дълго време си разговаря с госпожите, без да предполага че отвън може да има журналисти, най-напред изпрати приятелките си. След това като излезе навън, за да се качи на такси, Кърмъзъгюл все още не беше наясно, че е наблюдаван.
След като се качи в таксито, в един миг като застана насаме срещу обективите, известният певец сякаш се слиса, кои са тези жени до него. И точно в този миг обективът е запечатал и този поглед на Махсун Кърмъзъгюл.

# 701
Миленка, благодарско. Добър вечер междувпрочем.
Не помня до кой номер бях стигнала, но МОЯ ПРИОРИТЕТЕН КУРС е на тема
Как да вдигна духа на бг мамите
/особено на тези, които отписват темата без дори да са опитали/
newsm10

Момичета, някоя - от тия с мидятски инат - има ли желание и ноу-хау и ще намери ли време да скрои новата тема (примерно за актуални и бъдещи проекти на някои от главните актьори в ЩЗ)?  newsm78
Аз и до втори сезон на ЩЗ да се опитвам, котката все ще ми изяжда мишката. Joy
Обаче и аз съм готова да ви подкокоросвам с каквото мога ...

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 00:11 от Tania M.

# 702
  • под най-голямото листо на тиквата
Ето ме и мен за едно здрасти!
Аз още вчера гласувах за нова тема, ако разбира се има кой да я направи.
 Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 703
И на мен не ми се "разделя" с нито една от вас  Hug
Миленка, отново благодарности за преводите!  bouquet
Обаче как в таксито ги видяха тези жени или повредата е в моя монитор и този в зелената карирана риза не е това , на което ми прилича newsm47

# 704
  • София
Първата ми среща с творчеството на Махсун Кърмъзъгюл беше в „Пет минарета в Ню Йорк”. Прочетох из форума за рекламата на филма и изгледах фрагмана. Рекох си, що за казионен филм, какво пък толкова, какво му е толкова прочутото на този автор. Ето фрагмана - New York’ta beş minare - fragman (http://www.youtube.com/watch?v=HOtzKwmSXkQ&feature=related ). И цитата, заедно с отговора - „Има три фундаментални причини за всички проблеми в света – дискриминацията, бедността и невежеството. Дискриминацията може да бъде преодоляна с любов и съчувствие. Бедността – със споделяне… А невежеството - единствено с образование.” Във филма се казва, че това са думи на османския администратор и кюрдски религиозен учен и автор Идрис-от-Битлис (Idris-i Bitlisi - http://en.wikipedia.org/wiki/Idris-i_Bitlisi ), за когото също така се твърди, че е роден в Битлис. Той изиграва ключова роля в завладяването, османизацията и администрацията на османските земи от Урфа и Мардин до Египет.

После, … и вие знаете – научих се, и днес (от торбата с песните) – „Пет минарета в Битлис”. Песента е традиционна, фолклорна от Източен Анадол, кюрдска. Заглавието й е перефразирано за заглавие на филма. Битлис е провинциален център в Източна Турция, от древността до днес средище на много малцинства и култури, арена на междуетническите конфликти и … един от центровете на кюрдите в днешно време.
http://www.youtube.com/watch?v=MDHddKqXw-Q

Пет минарета в Битлис
От саундтрака на филма „Пет минарета в Ню Йорк”, 2010, Боют Филм
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=TFYI5QZQB1U&feature=endscreen

Пет минарета в Битлис.
Ела до мен, сине, приближи се!
Сърцето ми е изпълнено с рани.
Ела до мен, скъпи, приближи се!

Искам да отида в пламъците.
В джоба ми няма и пет пари.
В джоба ми няма и пет пари.

Пушката ми е пълна със сачми.
Не бягай от мен, обич моя!

Имам деветдесет и девет рани.
Не отваряй и ти още една рана!

Историята на песента:
Преди Първата Световна война в Битлис е имало население от 30 000 души. Още преди края на войната хората имигрират и броят на населението спада до 3000 души. По време на руската окупация град Битлис е разрушен. След оттеглянето на врага, един баща и синът му, които са избягали от Битлис и са се спасили от войната, поемат пътя да се върнат и пристигнали в подножието на планината Дидебан, от която има изглед към града. Не е известно, дали от вълнение или от умора, бащата не пожелал да се изкачи и да погледне към града от върха на планината. Той изпратил в града сина си, за да разбере дали е останала жива душа там. След известно време синът се върнал и отдалече съобщил на баща си: ”В града няма никакъв признак на живот, само пет минарета са останали да стърчат.” Като чул това бащата се сринал и коленичил и ето как ридаейки повикал сина си при себе си: „Пет минарета в Битлис. Ела до мен, сине, приближи се! Сърцето ми е изпълнено с рани. Ела до мен, сине, приближи се!” С времето това ридание се превърнало в народна песен и като тема на стихове достига до наши дни.
Повече информация за Битлис - http://en.wikipedia.org/wiki/Bitlis

Други изпълнения на същата песен:
Mahsun Kırmızıgül - Bitliste Beş Minare - http://www.youtube.com/watch?v=fqMMAmjkFMg&feature=endscreen&NR=1
Ceylan Koynat - Bitliste Beş Minare - http://www.youtube.com/watch?v=-KrfUAwXoXY&feature=related

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 21:56 от milena d

Общи условия

Активация на акаунт