142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 35 441
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
 Рева си аз по всякакви поводи. За колеж не ми се мисли, че до обезводняване ще го докарам Joy

# 76
Уф, аз рева на училищни изяви и концерти. Рева на дресури също. Особено на делфини и кучета. Страшно е... Срам ме е, че срамя децата.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 05:49 от Фея Кръстница

# 77
И аз си поплаквам и то доста, в Бг живеехме до училище и на първия учебен ден винаги ми се стягаше сърцето.
А пък вчера бяхме на площадка и почти се разревах, като видях сина ми как се разбираше с другите деца, без да говори английски.

# 78
  • Под сянката на разлистените кактуси
Уф, аз рева на училищни изяви и концерти. Рева на дрисури също. Особено ма делфини и кучета. Страшно е... Срам ме е, че срамя децата.

Аз пък обикновено се кискам неприлично на училищни изяви и ме гледат лошо  Grinning Плача, но от смях. В 4-ти клас като започнаха децата да свирят на инструменти, синчето свиреше на кларинет. За Коледа разбира се имаше концерт и изтъпаниха четвъртокласниците, които бяха започнали да свирят на съотвените инструменти преди по-малко от 4 месеца в отделно оркестърче да изсвирят 2-3 парчета. Звучаха като паникьосан слон с настъпен хобот. Аз си умрях от смях, макар че се опитвах да съм тихичка. "Концерта" свърши и хлапетата гордо дойдоха да седнат при родителите. И като чух характерното кудкудякане "Good job", пак ме прихванаха и трябваше да изляза да се успокоя...

# 79
Божке, бях написала "дрИсури"...  Embarassed

Добре дошла, Туната!

# 80
Здравейте,искам да попитам на колко години децата тръгват първи клас в Америка и ако учебната година започва август,а ние пристигнем март месец 2013 могат ли да се запишат веднага в детска градина или в училище.

# 81
Попаднах случайно на разкошна история за стереотипа и държа да я споделя в тази тема:
http://www.ted.com/talks/lang/bg/chimamanda_adichie_the_danger_o … single_story.html

# 82
Здравейте,искам да попитам на колко години децата тръгват първи клас в Америка и ако учебната година започва август,а ние пристигнем март месец 2013 могат ли да се запишат веднага в детска градина или в училище.

В зависимост от щата, в който отивате и месеца, в който е родено детето може да ти се отговори на този въпрос. В щата, в който съм cut 0ff-a (вододела  newsm78) е 1-ви септември, ако детето е навършило 6 години преди първи септември тръгва на училище в текущата година, ако ги навършва на 2-ри септември или след това, ще тръгне на училище следващата година. За различните щати кът-офф-а е различен.

Бях напълно изпуснала факта, че има нова тема  ooooh!
Ще плача като крокодил от радост в деня, в който Алек тръгне на детска градина  Laughing .

# 83
Момичета, имам голяма чуденка. Бяхме на рожден ден на колежка на мъжа ми. Тя си го организира в хубав ресторант, с меню, покани, коктейл атайр и т.н., от 8 до 1 в Брайтън Бийч. Занесохме й букет рози. На сутринта получаваме смс "Вие дадохте ли ми вашия плик?" Оказа се, че очаквала да й дадем пари в брой или гифт карта и пита къде са.  Shocked На мен това ми се струва да са много лоши обноски. Може би ние нещо не сме разбрали, че трябва пари в брой да дадем, но още на следния ден да си търси парите така директно ми е много долнопробно. Пояснявам, че жената е заможна и въобще няма да загази без нашите пари.

# 84
Ха-ха, е, къде са парите, Хиър? Нека да заложа-руски человек? Laughing

# 85
Hear Again, в околията на Брайтън Бийч има нещо като не писано правило, когато се отива на рожден ден в ресторант се дават пари колкото долу горе ще ти струва куверта в дадения ресторант. Наистина изглежда като лоши обноски, но за съжаление така практикуват, особено ако дамата е била рускоговоряща.

# 86
 Хиър, за пръв път чувам за такова искане на подарък  Crazy
това с куверта, като на сватба.

# 87
Лелеееее това ме срази  #Crazy #Crazy #Crazy
Накъде отива този свят? Аз все още бих се зарадвала повече на букет рози, отколкото на пари в плик на рожденния си ден, вярвам и повечето от вас.
Данеби да е било рожден ден с някаква благотворителна цел. Нали богаташите правят такива неща, не искат лични подаръци, а събират за благотворителност? Чудя се просто!!!!

П.П Аз ли пропускам нещо или Ева на сцена не е писала отдавна? Дали е добре?

# 88
Hear Again, в околията на Брайтън Бийч има нещо като не писано правило, когато се отива на рожден ден в ресторант се дават пари колкото долу горе ще ти струва куверта в дадения ресторант. Наистина изглежда като лоши обноски, но за съжаление така практикуват, особено ако дамата е била рускоговоряща.

Дамата е имигрант от СССР; като дете е дошла и е интегрирана, но има силни връзки с Брайтън Бийч и руската общност. Ние пък не държим връзка с руската общност и до ББ ходим веднъж на десет години. Не го знаех това правило... Повечето гости бяха американци или други националности. Чудно ми е на тях как им го е представила това?

Орхид
, не беше за благотворителност. И да беше, никой, който събира за благотворителност, не се държи така. Вервай ми, аз това работя Simple Smile

# 89
Попаднах случайно на разкошна история за стереотипа и държа да я споделя в тази тема:
http://www.ted.com/talks/lang/bg/chimamanda_adichie_the_danger_o … single_story.html

АП, невероятна, изслушах с удоволствие! Благодаря, че сподели  Hug

Ау, Хиър  Rolling Eyes за 1ви път чувам за такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт