Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рецепта за шоколадов крем

  • 16 894
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 563
Не е същото. Онзи беше друг. Ох, да преглътна. Мерси много за желанието да помогнеш Суха Мащерка  Hug, този шоколад и аз си го бях набелязала търсейки рецептата за онзи божествен крем.
sylvi а мен питаш ли? Този крем го търся от години и вчера водена от лакомия (бременна съм в края на 3ти месец) пак се присетих за него. Така търсейки го попаднах на теб и твоята тема.

ох миличката, бременна да ти се яде нещо дето го няма от години.... Hug Хапни си някакъв друг шоколад поне, аз така правя когато ме мъчи лакомията или спомени за въпросния крем. Последно пих силно черно кафе с хапките шоколад, дано го докарам близко на вкус, естествено без успех. Аз смятам да опитам крема на Суха Мащерка, изглежда много вкусен и има хубава коричка. Няма да е същият крем Наслада, но....явно няма публикувана рецепта за това чудо, за съжаление.

# 16
  • София
  • Мнения: 377
Кажи после как е станал, че и аз съм решила да го направя. Но ще е след няколко дни  Laughing сега съм си осигурила други сладки работи.

# 17
  • София
  • Мнения: 956
Интересно, аз имам съвсем ясни спомени, че съм яла крем Наслада, ама в стъклени бурканчета. Сигурно съм изяла над 30 преди да го спрат. Grinning Само че, вкуса му преобладаваше в полза на мляни фъстъци или фъстъчено масло (такова не съм яла още, но ако го опитам може да възкреся рецептата, а не съм яла защото повечето коментари, които съм чела са за нещо гадно, мазно и безвкусно)  Mr. Green И да питам живущите в Пловдив - произвеждат ли се някъде все още еклери с шоколадов пълнеж Ежко Бежко? Трябва ми само рецептата за крема, но изглежда само аз си ги спомням...  Grinning

# 18
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 425
Този крем беше невероятен. Осенила ме е една идея да го потърся в старите готварски книги от едно време. Щом е бил за масова продажба, няма начин рецептата му да не е в някой рецептурник от тогава. Сега остава по сложната задача да отида до библиотеката и да се поровя в тези книги. newsm78

# 19
  • София
  • Мнения: 377
Дано да успееш! Стискам палци.

# 20
  • Австрия
  • Мнения: 28
Момичета,а не би да е този шоколад....

http://1018.bg.all.biz/goods_krem-shokolad_44651

Това също е много интересно!

http://detstvoto.net/index.php?newsid=763

Прочетете коментарите и най-вече този на zaharisa

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 21:43 от nudel33

# 21
  • София
  • Мнения: 956
Някой успява ли да разчете съдържанието?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green  Пише фъстъчена паста - това го познах, но другите съставки какви са?  Confused

# 22
  • Мнения: 563
не мисля, че е същия крем нудел33  Confused никога не съм го виждала в кутии, само в чашки от кафе. Този от детството.нет си е домашен течен шоколад, според мен, въпреки от коментара на zaharisa да звучи сякаш рецептата е за крем наслада. Не виждам в посочената рецепта от какво биха се получили миниатюрните черни топченца, като мляно кафе в кремчето, но и не пречи да се опита. Благодаря ти!

# 23
  • под тепетата
  • Мнения: 5 860
ляля, не ги помниш само ти  Wink Ежко-бежко купувах наскоро от едно складче за захарни изделия на спирката на Тунела. Не са баш като от едно време, но опитай, ако искаш. Подробно на лични, да не спамим темата...

# 24
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 425
Защо ми се струва, че тези зрънца бяха като смляна леблебия newsm78

# 25
  • София
  • Мнения: 377
Да ви кажа ей сега направих този домашния течен шоколад. По рецептата от "нашето детство", еми хубаво стана но не е крам "Наслада".

# 26
  • Мнения: 1 705
Правя един крем от черен шоколад и извара, става много подобен и има черни топченца. Според мен това са съставките, но за количествата им не мога да кажа нищо: черен шоколад 75% и масло, се разтопяват в микровълновата. Отделно се сварява мляко със нишесте и захар, като накрая се прибавя шоколадовата смес.

# 27
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 6 025
Правя един крем от черен шоколад и извара, става много подобен и има черни топченца. Според мен това са съставките, но за количествата им не мога да кажа нищо: черен шоколад 75% и масло, се разтопяват в микровълновата. Отделно се сварява мляко със нишесте и захар, като накрая се прибавя шоколадовата смес.


А кога се слага изварата? И след като го правиш защо не можеш да кажеш в какви пропорции са продуктите?

# 28
  • Мнения: 1 705
Моят крем е от извара и черен шоколад, не е  "Наслада" . За да стане като него, трябва да се замени изварата с нишесте с мляко според мен.

# 29
  • Мнения: 722
Пробвай този може да не е "Наслада" , но е лесен и вкусен
1 л. пр. мляко
2 ч.ч. захар
2 ч.ч брашно
2 ч.ч. нишесте
5 с.л. какао Ла Матина
2 ванилии Капетанис
/много са важни марките иначе ще е язък за материала/
В тенджера се объркват добре сухите продукти после се прибавя млякото на студено . Разбърква се добре . После се вари на бавен огън и се бърка не прекъснато до сгъстяване и през това време трябва да се е сварили брашното и нишестето . Може да се сипе в чашки и да се гарнира с кокос и др. Може и бисквитена торта да се направи . Когато изстине е много вкусен

Иначе и аз търся крем за Ежко-Бежко и не намирам

Общи условия

Активация на акаунт