Много мина, малко остава за мен и мама - Ноември 2012 - еп.13

• 41 873
  • 791
  •   1
Отговори
# 90
Jiema, аз съм ползвала на Бюбхен 2в1, дъщеря ми също се роди с голяма коса, никакви крусти не е имала Peace Не виждам връзката. Ние лека полека започваме великото преселение, по-скоро мъжа ми и близки хора де, че аз само мърморя покрай тях и ръся акъл Twisted Evil

# 91
  • Велико Търново
Добро утро,момичета  kaffeetrmker_2
Днес се събудих в страхотно настроение.Дали пък да не заведа домочадието на пикник  1swing
Както и да е...

За козметиката - с каката почти нищо не използвах, защото беше алергична към почти всичко / включително и всички марки памперси / и мазилата само влошаваха нещата. Имало е и дни, в които съм я оставяла само по дупе да си спи заради подсеченото и изриването. Много рядко си позволявах да слагам кремче,беше някакво българско ама как се казваше не помня. newsm78

Завивките - ползвах и завивки и бебешки възглавнички, а от чаршафите консумирахме по няколко комплекта на ден  baby_neutral / заради липсата на памперси /. Но пък това си имаше и положителни страни. На 9 месеца спряха и дневните и нощните напикавания и минахме изцяло на гърне Simple Smile Явно дамата не си обичаше дупето напишкано Grinning

За храните - доста се постарах да възпитам вкус към плодовете и зеленчуците. Получи ми се единствено с второто Laughing Салатите са на особена почит вкъщи и с малката в повечето време се храним предимно с тях и нещо месно за добавка.   chef От друга страна кой не обича сладоледче и би го заместил с ябълка.... Mr. Green Можем само да ограничаваме количествата на тия удоволствия...

nade_91, доста от майките около мен имат някакви такива затруднения.
Стажа, който ти липсва е малко..майчинството се брои за стаж и като натрупаш липсващото, ще минеш на нормалното платено майчинство. За целта обаче си спомням трябва да си назначена някъде...Съвета ми е да питаш в социалното по местоживеене. И то не питай един, а двама-трима защото отговорите им в по-заплетени ситуации обикновено си противоречат и се налага да ги караш да се консултират един с друг докато дадат единодушен отговор. Не вреди и да прочетеш и закона. Така ще знаеш, какво да питаш. Според мен, по добре е да пробваш с платеното майчинство. Тия социалните са твърде малко и за кратко, за да са ти от полза. А относно бащата...Като самотна майка, отглеждайки детето си сама, ползваш различни целеви помощи заради ниските доходи и минаваш в графа социално слаба. За огрев, за храна, и т.н.

# 92
Здравейте сладурки.
Аз също се оглеждам за комод за бебешонче, но нищо не ми лови окото, а и цените са  #Crazy.
За спането - съм за да спи при родителите.
За козметиката ще си купя лосион, нещо олиото не го долюбвам и ще мажа, защото и за детенце е удоволствие след баня едно нежно масажче  Wink
Момичета помагайте със съвети, как да премахна гадните паяци  Sick, всеки ден обирам паяжини, но те се множат с минути не с часове  #Cussing out

# 93
  • София
... Понеже на нас ще ни е 1во и освен наблюдения и мнение за определени неща друго нямаме с Мъжо, но пък за сметка на това имаме желание и се надявам това много да помага в цялата работа  Simple Smile Не знам защо, но мен не ме плаши идеята как ще се гледаме и в тази насока не изпитвам притеснения, но съм изплашена как ще се появи на бял свят  Mr. Green Сигурно аз не съм наред нещо... Желая ви един много позитивен и усмихнат ден и на всички с болежки да минава бързо, че не остана  Wink

iiiv, съвсем наред си си. Всяка мама до първото гушкане на бебо си го мисли как и кога ще се появи, дори и миналите по няколко пъти по този път. И е съвсем нормално, но пък след първото докосване чувството е несравнимо - облекчение и радост, и... Heart Eyes

Марито,
благодаря за споделеното за Бюбхен. Ще се почудя и аз още по темата.

# 94
Аз също съм в чуденка къде да спи бебето.Нашия апартамент е от 2 стаи:по-голямата е 2 в 1,хол и спалня за нас,а другата е много малка и я направихме детска.Кухнята е изкарана в коридора.Малко ни е жилището.Мисля да отделим бебо в неговата стая веднага,защото иначе не го виждам:той спи,а ние вечеряме или гледаме тв на светната лампа.Аз искам да го науча да спи на шум,ама чак пък толкова...Ще вземем бебефон,а и стаята е съвсем наблизо,пък аз ще тромбовам,какво да се прави.Ох,малко ми е притеснено от тази идея,но не виждам иначе как...
Аз започвам все по-трудно да спя-като се събудих за 00 в 4:00 и заспах към 7:30.Станах в 9:30 и нз как ще изкарам деня.Това започна да се случва постоянно   Cry
Отивам да чистя,че върви много бавно  Sad

# 95
  • София
добро утро!

ira_bebeto ,на беб ето изобщо не му пречи да спи на шум,особено толкова малко.Ние докато вечеряхме си го взимахме с нас в кухнята независимо дали спи,вечер си гледахме ТВ до късно(ние преди 1ч. не си лягаме и двамата) и това не му е пречило.

За матрака - след като така и така след 4-5м. месеца максимум така или иначе ще се вземе,защо да не е отначалото - ето това не мога да разбера.Вярно,че горното ниво става доста високо с хубав мтрак,но бебетата няма как да паднат,като не се въртят.

Аз възглавница за подпиране няма да ползвам,освен ако не се налага да коригирам нещо в главичката(както се наложи с баткото ,заради един проблем с вратлето ,но беше на 3-4м.).Ще го оставям по гръб,както и баткото.Гледам ,че и чужбинските мами споделят същото .Май само в БГ ги въртят постоянно.Баткото повръщаше след всяко ядене,но никога не се е задавил,за това че си по гръб- тя самата му главичка си е завъртяна,както той си иска.

# 96
Аз също ползвах 2 в1 на Бубхен и съм доволна, и двете ми дечица бяха с доста буйна грива, особено второто, щом и в АГ то се чудеха на косата му. Крусти не са имали, алергии също. То си зависи от бебчето ако е алергично каквито и пелени и козметика да ползвате ще се подсича и обрива. С дъщеря ми съм използвала еднократни пелени на всевъзможни марки и червено дупе не е имала със сина  памперс и пуфис пак без проблем. Пуфис са с по-добро качество според мен и при един и същи размер на двете марки пуфис са по дълбоки и по прилягаха на моя дебеланчо.
Притесненията за шума и спането на бебчо, са излишни в първите месеци спят като пънове, много дълбоко, ако свикнат да се шуми около тях ще ви е по лесно. Като се стопли времето и сте на по продължителна разходка ще се видите в приключение как да ги приспивате не може целия парк да ви пази тишина.

# 97
Здравейте, записвам се и аз в новата тема и се връщам назад, за да ви дочета Simple Smile

# 98
Nade_91 неприятна история, но недей унива. Ще попитам за майчинството и ще ти пиша на ЛС

друго не ми остава ,гледам да не мисля за този безотговорник баща и но е трудно Sad Sad Sad ...гледам да се радвам че скоро ще си видя принцеската  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 99
Добро утро,момичета  kaffeetrmker_2
Днес се събудих в страхотно настроение.Дали пък да не заведа домочадието на пикник  1swing
Както и да е...

За козметиката - с каката почти нищо не използвах, защото беше алергична към почти всичко / включително и всички марки памперси / и мазилата само влошаваха нещата. Имало е и дни, в които съм я оставяла само по дупе да си спи заради подсеченото и изриването. Много рядко си позволявах да слагам кремче,беше някакво българско ама как се казваше не помня. newsm78

Завивките - ползвах и завивки и бебешки възглавнички, а от чаршафите консумирахме по няколко к
омплекта на ден  baby_neutral / заради липсата на памперси /. Но пък това си имаше и положителни страни. На 9 месеца спряха и дневните и нощните напикавания и минахме изцяло на гърне Simple Smile Явно дамата не си обичаше дупето напишкано Grinning

За храните - доста се постарах да възпитам вкус към плодовете и зеленчуците. Получи ми се единствено с второто Laughing Салатите са на особена почит вкъщи и с малката в повечето време се храним предимно с тях и нещо месно за добавка.   chef От друга страна кой не обича сладоледче и би го заместил с ябълка.... Mr. Green Можем само да ограничаваме количествата на тия удоволствия...

nade_91, доста от майките около мен имат някакви такива затруднения.
Стажа, който ти липсва е малко..майчинството се брои за стаж и като натрупаш липсващото, ще минеш на нормалното платено майчинство. За целта обаче си спомням трябва да си назначена някъде...Съвета ми е да питаш в социалното по местоживеене. И то не питай един, а двама-трима защото отговорите им в по-заплетени ситуации обикновено си противоречат и се налага да ги караш да се консултират един с друг докато дадат единодушен отговор. Не вреди и да прочетеш и закона. Така ще знаеш, какво да питаш. Според мен, по добре е да пробваш с платеното майчинство. Тия социалните са твърде малко и за кратко, за да са ти от полза. А относно бащата...Като самотна майка, отглеждайки детето си сама, ползваш различни целеви помощи заради ниските доходи и минаваш в графа социално слаба. За огрев, за храна, и т.н.

мерси за отговора Simple Smile аз питах но ми казаха че вече като взема акта за раждане да отида в социалните и те всичко ще ми обяснят на място Simple Smile

# 100
  • При любовта
Здравейте Мами,

За козметика Себа Мед и Клоран, съм ползвала първият път ще пробвам пак с тях. Клоран цък! Себамед цък!

За матрак съм се спряла на този цъкване!, след 2 год. живи и здрави мисля беба, да се нанесе в стаята на Кака. Там вече, ще са с латексови на ЕКОН (много са качествени).

nedabi, Съветвам те от собствен опит да вземеш сушилня отделно. Ако пералнята ти е 5 кг, е хубаво сушилнята да е по голяма примерно за 7 кг, по-малко да се мачкат. Страхотни са мекички и е хубаво, веднага да ги вадиш и да ги сгъваш така нямат нужда от гладене. (това за по мързеливите, като мен) Едно мокро ти е напълно достатъчно, сушилнята е лека и със специални адаптори се монтира над пералнята. Ето тук има подобни примери цъкни!. Другата година и ние ще сме новодомци и мисля, да ги вградя в шкаф една над друга в кухнята, да не се виждат съвсем. Peace

За пазенето на тишина при бебето, съм против. Научих дъщеря ми да спи на шум, на телевизор, на радио и т.н. ... и мисля и на "номер 2", да не му пазя тишина.

За възглавница за подпиране няма да ползвам споделям изцяло мнението на angels_zg, ще оставям беба по гръб. Скоро ходих до "нашата педиатърка", и тя ми каза че има нови тенденции (едното беше, че бебчета вече спят по гръб) в отглеждането и ще ме учи ноемри месец. Laughing

nade_91, Горе главата! Ако имаш нужда от нещо за бебо пиши ЛС, ще се радвам да помогна! Тук има изброени помощи отпускани от Дирекция "Социално подпомагане":http://www.pomosti.oneinform.com/sp.html

# 101
Здравейте Мами,

За козметика Себа Мед и Клоран, съм ползвала първият път ще пробвам пак с тях. Клоран цък! Себамед цък!

За матрак съм се спряла на този цъкване!, след 2 год. живи и здрави мисля беба, да се нанесе в стаята на Кака. Там вече, ще са с латексови на ЕКОН (много са качествени).

nedabi, Съветвам те от собствен опит да вземеш сушилня отделно. Ако пералнята ти е 5 кг, е хубаво сушилнята да е по голяма примерно за 7 кг, по-малко да се мачкат. Страхотни са мекички и е хубаво, веднага да ги вадиш и да ги сгъваш така нямат нужда от гладене. (това за по мързеливите, като мен) Едно мокро ти е напълно достатъчно, сушилнята е лека и със специални адаптори се монтира над пералнята. Ето тук има подобни примери цъкни!. Другата година и ние ще сме новодомци и мисля, да ги вградя в шкаф една над друга в кухнята, да не се виждат съвсем. Peace

За пазенето на тишина при бебето, съм против. Научих дъщеря ми да спи на шум, на телевизор, на радио и т.н. ... и мисля и на "номер 2", да не му пазя тишина.

За възглавница за подпиране няма да ползвам споделям изцяло мнението на angels_zg, ще оставям беба по гръб. Скоро ходих до "нашата педиатърка", и тя ми каза че има нови тенденции (едното беше, че бебчета вече спят по гръб) в отглеждането и ще ме учи ноемри месец. Laughing

nade_91, Горе главата! Ако имаш нужда от нещо за бебо пиши ЛС, ще се радвам да помогна! Тук има изброени помощи отпускани от Дирекция "Социално подпомагане":http://www.pomosti.oneinform.com/sp.html

мерси  Hug Hug Hug Hug

# 102
  • София
Само запис,че имам много да ви чета и се връщам като мога:)

# 103
Привет!
Както винаги страхотна темичка Grinning Само се записвам и се връщам да чета.

# 104
Здравейте, милички и честита ни нова тема - мецани, златна си..както казват Хамериканците: "Good job!"
Аз си изпратих гостите и сега смятам и пресмятам какво, къде, как......след като изчетох вашите постове продължавам да съм в страхотна дилема какъв матрак да взема на бебка....и за легълцето се чудим - с мъжо се влюбихме в един комплект легло със скрин в mothercare, нооооо цената си я бива  #Crazy...Днес харесах легълце в икеа, което е многократно по-евтино, но няма скринче (такова, каквото си го представям аз)...все пак мисля, че може да се измисли нещо подходящо в икеа с което да съчетаем леглото....Ние все още търсим мечтания дом, така че ще посрещаме бебка в настоящата квартирка - спалнята е малка, но ще има място за бебе, а и със съпруга ми искаме да си е при нас бебето, но на отделно легло. Вчера така се влюбих в скъпарските неща в mothercare, но добре, че днес водих гостите до икеа, та видях, че има бебешки красоти с не по-лошо качество и къде, къде по-ниска цена...само дано ми уври капризната тиква newsm78

И аз щях да ви казвам същото - за тези които се чудят пред пералня 2 в 1 или отделни 2 уреда - това с монтирането на сушилнята над пералнята е нещо, което съм виждала в щатите - сушилнята е много по-лека и няма нужда от такава стабилност като пералнята....пробвала съм подобна сушилня (на "2 етаж") и върши перфектна работа Simple Smile
Относно козметиката - нашата бъдеща леля ни подари пълна серия на Hipp(включително и прах за пране), но купувана от Австрия - смятам да започнем с нея, пък като я свършим вероятно ще преминем на СебаМед - една моя приятелка горещо я препоръча....
За спалното бельо - мисля да си купя един красив комплект, а за останалите (както и за бархетните и тензухени пелени) преди малко изпроводих майка ми с моята нова шевна машина  needle(нейната вече сдаде багажа след като толкова години обличаше 3 жени  Mr. Green) - та тя има подходящи платове, от които ще ми ушие каквото и поискам и каквото е нужно....Тук е момента да споделя, че и аз мога да шия, но ми липсва мотивация, или може би мързела ми идва в повече - срам Embarassed Както и да е - майка ми има такъв мерак, че няма да и троша хатъра, я  Mr. Green
Имаш още неща да ви споделям, ама на - пустата ми безмозъчна бременна тиква  ooooh!
Експланет, стискам палци да си по-добре, миличка  Hug Айде, преборвай я тая гадна инфекция, че вторник идвааа Simple Smile
Аера, не помня дали не те поздравих за добрите новини в предния си пост, но да знаеш, че не спирам да те мисля и се радвам, че нещата се развиват в положителна посока  Hug
nade_91, и на теб ти стискам палци да намериш най-добрия изход от ситуацията, аз, за жалост, съм некомпетентна по тези въпроси ...
Много се разписах, хайде, приятна събота вечер ви желая и дано спите по-добре днес, мамчета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт