Режима на Дюкан аз спазвам и по бански се показвам - 266

• 54 686
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • Плевен
Ииии, Славинче, много си готина! Сега с по-светъл цвят на косата! Браво! И в тъмния ми харесваш! Какво прави хъскито? Относно тези соеви макарони - виж какво пише тук:
   "При  обикновените  макарони  се  използва  в  количества  до  5%  от    съдържанието  на  пшенично  брашно.  При  специалните  видове  макарони  (соево  усилени,  белтъчно  обогатени,  високопротеинови  и  диабетични)  -  в  диапазон  12-30%,  за  да  подобри  хранителната  и  биологичната  им  стойност." - аз разбирам от това, че се добавя само максимум 30 % соево брашно към обикновеното пшенично брашно! Така, че не им се доверявай във втора фаза!
Какво друго да пиша!?! И без това нямам време да участвам в дебати! Така, че - а дано керванът да си върви, нищо, че кучетата си лаят! Ами спазвайте си режима, момичета! Всяко участие е добре дошло във форума като мнение - от едни се учим какво да правим, от други - какво да не правим! Пък всяко нарушение вие си знаете, че ви излиза през носа и на ...г...за! Но не виждам нищо лошо да се говори за рецепти и ястия и кой какво е направил и ял! То другото е спам, не това!!!
Мимсчето, мерси за петъчния протеин - кой от кой по-съблазнителен! Този път съм разколебана в избора, но не искам пък да се лакомя и да взема всичките! Хайде, от мен да мине - ще ви оставя и на вас!
На мен не ми се правят сладкиши пък - нещо ме мързи! А и много предпазливо посягам към подсладителите, бее! Сега мисля три дни да зарибя с консерви риба тон! Довечера ще си набавя количество и качество!
Всичко хубаво и бъдете разумни! Приятни почивни дни!     

# 136
  • Пловдив
Мерси, ArhMih Simple Smile Цвета отдавна се каня да го сменя, като част от плана за промяна е Grinning
Колкото до макароните и аз се изненадах, че не фигурира никакво брашно в съдържанието, освен соево и се зачудих все пак режимни ли са или не, но няма да рискувам.
Хъскито лудее из нас, изял е половината балатум в коридора  Laughing ама кво да го правя, обичам си  го въпреки това   animal037 Одеве като се прибрах беше набарало храната и беше изяло около 500-600 гр. от нея Grinning Хич не ме слуша  Laughing

# 137
Соевото брашно беше позволено като толериран продукт, заместващ нишестето (ако ползваш едното не ползваш другото), но както е писала и ArhMih, соево брашно не може да се ползва самостоятелно в направата на нещо тестяно. Пише го и на кутията със соево брашно, която си бях купила. Аз лично не бих рискувала с тези макарони Simple Smile slavin4eto очакваме те на следващата ни среща  Peace изглеждаш чудесно  Wink
ANNAFACE рецептите са полезни и преди съм го казвала, че е по-добре нещо режимно от това да налетиш освирепял на нещо захарно. Аз сладкиши лично за мен си правя много рядко, обикновено са за срещите. А това да се показват снимки и да се казват тук рецепти на мен ми е удобно, защото научавам някоя тънкост, която някоя кулинарка е открила и в публикуваната рецепта не я пише. А и няма ли да станат прекалено множко теми с еднаква тематика, ако всеки реши да си списва рецептите и снимките, все пак не може да задължаваме и притесняваме Смайлсчето да ни публикува снимките и рецептите... Но всеки си има свое виждане и мислене, както сама си писала като видиш рецепта и прескачаш поста. Аз също нито се заяждам, нито натрапвам мнение.
  bouquet

# 138
  • Испания
... все пак не може да задължаваме и притесняваме Смайлсчето да ни публикува снимките и рецептите...

Сладурче, ти знаеш, че на никого нищо не съм отказала да публикувам. Даже сама предлагам.  Hug

Е, настана спокойствие в темата, т. е. никой нищо не пише.  Wink

# 139
Ами хайде аз да попиша тогва  Whistling Whistling

Първото и най-важното към днешна дата: Бабето предлага срещата да е на 27ми, понеже не се знае на 26ти кога ще пристигнат, колко ще са уморени и прочие...така че дата мисля няма какво да я коментираме  Peace Сега предлагам maikinatati, EVIQ, nat_ly, isache и  A m b e r да вземат да предложат място и час, да е удобно за всички, да може да похапнем, и т.н.  Peace

Второто не толкоз важно нещо е че днес, т.е. вече е вчера де, на 14ти станаха 2г и 4м откато аз съм на режима. Всичко е под контрол  Peace  През последните 4м обаче, като изключим рибата, която консумирам на П ден + 1, макс. 2 пъти на седмица, съм яла месо броени пъти. Ям всичко останало,но не и месо (явно все пак си има отрицателен ефект режима  Peace)

Третото - Гала никой не оспорва полезността на рецептите, уменията на всички ви, които правите нещо режимно и сладко. Казах го и преди - респект пред това. НО това не е тема за рецепти, за тях си има отделна, обща тема с Дюкански рецепти, както и други персонални  Peace Мен никой и нищо не ми пречи, намерила съм си решение на проблема - игнор на рецептите, за де ни ми развалят мотивацията, и да си бия после канчето  Peace Въпроса е, че те са трън в окото на един Дюканец, който почва ей сега и има да сваля едни 20-30-40+ кила.
Ето там виждам аз проблема, не в рецептите, не в някого персонално, нито в теб, нито в smileys , нито в друг....
Ади кажи ти ако сега започваш режима, и имаш едни 40 кила дет си махнала от гърба си да ги свалиш отново, ще ли или не ще ти 'убаво да грледаш всеки ден сладки изкушения  Thinking
Казах и преди - ако ти се хапва, бягаш в темата  рецептите, избираш, забъркваш, утоляваш глада.
Но с тези пасти пред очите ежедневно - това няма да са редки случаи и ще стане перманентно.
От тук насетне стои въпроса - кой си позволява всеки ден да яде сладко, кой си позволява ежедневно да употребява нишесте, кой си позволява редовно толерирани храни.....ще кажете ами защо не, нали са позволени, като не преминавам количествата какво лошо??
Ми ОК, лошо няма, но да ги остави човек за трета, четвърта фаза...да се стегне дупето през втора, да се поограничи малко, да я мине колкото може по-бързо (зощото статистиките които си водя и наблюденията които си вадя от всички пишешещи тук са точно такива, колкото повече толерирани храни, толкова по-бавно, и да не че бързаме за някъде, но една дълга 1-2годишна второ скапва всекиго, и ти го знаеш)...как да е...знам че си на същото мнение, просто сега се инатиш като магаре на дървен мост  Mr. Green
И друго само да кажа...ми дали Русенки не са се вталили толкоз за кратко време, дали те не поддържат най-добри резултати (ще ме прощават другите градове девойките, но ходя редовно при Софиянки, Бургазлийки, чат-пат Пловдивчанки), ако не си промивахме мозъка тук в Русес за тези толерирани храни и количество млечни на ден  Laughing Тука сектата е на ниво... Peace Mr. Green та викам който иска да отслабне да идва на срещи тук, да му говорим, да го облъчим едно хубаво, който не...да ходи да яде сладко в Пловдив и София (че само вие посрещате с Дюкански сладкиши  Peace в Бургас направо с питите със шарената сол и мед Rolling Eyes ) Wink В частност и аз - като не правя тортички и ще идвам вие да ми правите Wink

# 140
  • Испания
...И друго само да кажа...ми дали Русенки не са се вталили толкоз за кратко време, дали те не поддържат най-добри резултати...

Joy Joy Joy Извинявай, не се сдържах.  Joy Joy  Wink

EДИТ:
smileys Испания и САЩ - за там визирам Тяна, не ги включвам изобщо в кюпа  Peace
Вие сте нещо друго и с привилегии все пак  Peace И на мен ми се иска да съм някъде другаде, ама нейсе Sad
Елате да слабеете в БГ, където бюджетите на хората са ограничени, както и изборът по магазините също  Peace
Говорим за големите градове, от които преобладават момичетата тук  Peace

Естествено, не нас имах предвид /бюджет, привилегии...  ooooh!/, но нейсе... Който разбрал, разбрал.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 02:17 от smileys

# 141
smileys Испания и САЩ - за там визирам Тяна, не ги включвам изобщо в кюпа  Peace
Вие сте нещо друго и с привилегии все пак  Peace И на мен ми се иска да съм някъде другаде, ама нейсе Sad
Елате да слабеете в БГ, където бюджетите на хората са ограничени, както и изборът по магазините също  Peace
Говорим за големите градове, от които преобладават момичетата тук  Peace

# 142
ANNAFACE, напълно споделям твоето мнение за толерираните продукти и непрекъснатото правене на сладкиши. И аз така си мисля, втора е за превъзпитание, за научаване как да ядем, да сме разумни със всяка храна. Ако непрекъснато си правиш сладкиши, то много по-голяма е вероятността във трета, когато вече имаш позволение да ядеш такива от време на време, да залитнеш.
На мен обаче рецептите не ми пречат, ама хич. Темата за рецепти, която е направена, хич не е удобна, трябва да прочетеш всички страници, за да си извадиш това, което ти хареса, няма ги нещата като в рецептите на  smileys  bouquet  - систематизирано, подредено. Обаче си направих за мен изводи, защо не си правя сладкиши - ами защото не мога да спра с малко. Направих тези пастички ли, какво бяха, ами изядох цялата доза с 3 яйца. Ама толкова ми беше вкусно това..... Но няма да повторя. Кантарът и той не хареса това залитане, показа ме с 300 гр . повече на другия ден.
Иначе при мен всичко е режимно, ако много ме налегне глад за сладко си правя кисело мляко със Стевия и ванилия - ммммм, и ми минава всякакъв мерак за сладко.

# 143
Добро утроо Simple Smile
Аничка, ама то и аз съм на мнение, че не е хубаво постоянно да се правят сладкиши и да се ползват толерирани. Точно аз смъкнах 40кг. като 1вите 5-6 месеца изобщо не съм си правила сладкиши, коментирали са се в темата, разглеждала съм темите с рецепти на всички и съм си преценявала какво и кога Simple Smile Сега наново съм във 2ра да смъкна още 20кг. приблизително. Превъзпитанието е в умерените количества и да възприемеш тортите, пастите и всякакви сладкиши като вредни не като изкушения на които трябва да устояваш (та дори и режимните са си вредни, ако се прекалява, подстадителя не е безобиден...) Но както казахме всеки сам решава и преценява. И цял месец да я коментираме тази тема, който си е наумил да си хапва постоянно сладкишчета ще си го прави със и без публикациите на рецепти Simple Smile Както си казала важно е да си 'промием' мозъците и да се научим кое е полезно и кое е вредно, а не кое е разрешено и кое е изкушение и прегрешение Simple Smile
Сега да се оплача  hahaha Тук вали, спряха водата отново, а ние имаме да боядисваме още половин етаж  Tired и мислехме да ходим да си пълним вода от Хисар... Пълен провал на плановете  #2gunfire
Смайлсче  Hug знам, че не отказваш на никого да публикуваш рецепти и снимки, но ако всички започнем да те засипваме с такива... кооой ще превежда полезна информация и всякакви новости, които са ни в помощ и са наистина важни  newsm78  newsm51
Хубав и усмихнат ден   bouquet аз ще чакам или да спре да вали или да пуснат водата  Crazy

# 144
Искам да попитам в 3тата фаза при гала вечерята всичко ли е разрешено да се яде? Дори сладкиши,които не са режимни и шоколад? Прочетох,че някои и това хапват.Редно ли е?

# 145
  • Испания
Искам да попитам в 3тата фаза при гала вечерята всичко ли е разрешено да се яде? Дори сладкиши,които не са режимни и шоколад? Прочетох,че някои и това хапват.Редно ли е?

Да.

От стр. 1:

ТРЕТИ ЕТАП: - запазване на постигнатото тегло
...
5. 2 галавечери седмично - ядеш всичко, което поискаш, но само на едно ядене дневно (препоръчително е на вечеря).
...

От книгата:

ДВЕ ГАЛАВЕЧЕРИ СЕДМИЧНО

Два пъти седмично ще имате възможност да си приготвите хубава вечеря по ваш вкус и без никакви ограничения. Настоявам на думата „вечеря", тъй като винаги има пациенти, които решават, че става дума не за две хранения, а за два дни. Можете да превърнете в гала всяко от трите дневни хранения, но ви съветвам да изберете вечерното, за да имате време да му се насладите и да избегнете професионалния стрес.
   Гала означава празник, защото на всяка от тези две вечери ще можете да консумирате всякакви храни, особено тези, които най-много са ви липсвали през дългия период на отслабването. Но трябва да спазвате две важни условия - никога да не си сипвате повторно от едно и също ястие и никога да не си приготвяте две последователни галахранения. Следователно всичко може, но в единствено число: едно предястие, едно основно ядене, един десерт или едно парче сирене, един аперитив, една чаша вино - всичко в добро количество, но само по веднъж. Гледайте също между двете хранения да има достатъчно време, за да позволите на организма си да се възстанови. Ако например сте избрали вторника за гала обяд, не си правете галавечеря същия ден. Нека поне едно ядене отдели тези хубави моменти. Най-добре е да избирате края на седмицата и вечерите, когато сте поканени на гости.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 11:54 от smileys

# 146
  • София :(
Е, настана спокойствие в темата, т. е. никой нищо не пише.  Wink
                    Да..., даже и на мен не ми се пише, нали не казвам нищо по същество обикновено, а забележки се правят и на тези, които полагат усилия да облекчат и разнообразят режима... Както и да е...
                    Лека, мека, палава, розова, режимна и спокойна нощ  Hug

# 147
Добра нощ и от мен!
Снощи милото ми сготви много вкусни пилешки сърчица и дробчета със зеленчуци на фурна. Аз никога не мога да ги направя така! Жалко, че и той не е на Дюкан като преди, че да ми готви по-често  Mr. Green
Бях се сетила да ви споделя, че преди като родих дъщеря си и отслабнах от 81 кг. до 59 кг и се чувствах прекрасно и летях... И животът ми не се промени. В смисъл дебелият човек все си казва: "Ех, сега ако бях слаб всичко щеше да бъде иначе", НО не! Оказа се, че проблемите си остават същите, шефът пак те тормози, в рейса те бутат и настъпват... Да, разни млади и не толкова млади мъже  Laughing ти свирят с клаксон като вървиш по улицата, ама голям келепир, няма що Simple Smile
Друго, което ми направи впечатление тогава - на близките ми хора им отне страшно много време, за да ме възприемат с новата ми визия. Просто цял живот си имал срещу себе си един дебел човек и изведнъж ХОП Дюкан и нов образ. Ами много им беше трудно на хората, първо цъкаха с език, после ръкопляскаха, после пък започнаха да се правят, че не забелязват, после пък надебелях  Wink Хайде лека, момичета!

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 00:39 от Флучия

# 148
Здравейте, всички!   bouquet
Вали като из ведро, както се вика, но на мен ми е едно хубаво на душата искам да споделя и с вас. Днес /до вчера бях на 5 П дни/ сутринта като се премерих - радост разделила съм се с още 1 кг.  Simple Smile  Мерките също намаляват с малко, но вървят надолу - добре е. Като си погледнах записките от преди 5 години горе долу със същото темпо съм сваляла в началото на режима. Не знам може да е само в началото, а след това да стане по-бавно, както чета тук мнения и на други като мен "повтарачки", но е доста амбициращо.
За сладките изкушения - сега само кисело мляко със степче и желатин съм си позволявала, чета другите рецепти, но някак си все не се решавам да направя нещо, защото знам без едно мога, но е едно НЕ. Връщайки се отново назад във времето и тогава не съм си позволявала нищо сладичко, но пък тогава вярно е, че не ми се ядеше сладко. Не знам на какво се дължи, но пиша от моя гледна точка и мое лично наблюдение.
Да ви пожелая приятна почивка и отслабваща нова работна седмица, а сигурно ще е така със старта на новата учебна година.

# 149
Толкова се радвам, когато някой сподели, че е смъкнал, независимо малко или много. Идва един момент в който идеята да задържиш постигнатото изтласква на заден план желанието, да поотслабнеш ощеееее мъъъъничко:) Обаче дяволчето в теб не те оставя на мира - поне 1 килограм още Twisted Evil И понеже с Дюкан всичко си опитал, започваш да четеш и ровиш дали аджеба няма да се намери някоя друга вълшебна формула. И тук идва разочарованието от другите режими и гордостта , че си избрал най добрия. Цял живот съм била на диети и режими, но по добър до сега не съм открила. Така, че моля ви бъдете стриктни и ще видите как режима ще си се отблагодари. Ако и самия режим да е сравнително млад, вече се улавям да казвам "ехееее стария Дюканси режим..."Simple Smile т.е. удостоила съм го с най висшата степен на доверие  - направете го и Вие.bouquet

Общи условия

Активация на акаунт