Режима на Дюкан аз спазвам и по бански се показвам - 266

• 54 701
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро Simple Smile
poohito по 1вата ти чуденка... мъжа ми също си яде каквото и когато си иска, но в повечето случаи се е съобразявал с мен и сладки неща вкъщи не държим. И той ми казваше добре си си, какво ти е толкова и с тези успокоения си се помпах ли помпах до завидните 121кг.  #2gunfire Така, че не се оставяй близките да те успокояват, че си ок. Когато се амбицирах в началото на режима (преди година и половина) не ме изкушаваха никакви нережимности, успях да смъкна 40кг. и малко, после се отпуснах и не продължих с 3та по книгата, а имаше един гуляй продължил няколко месеца и върнати 10кг. Сега отново съм се амбицирала и до февруари трябва да се оттърва от 10те, които сложих и още 10кг., които ми бяха останали да достигна килограмите, които ми показа калкулатора. По 2рата ти чуденка, коментирали сме, че режима ни е скъп, гледам, че си от Пловдив, тук цените са  ooooh! Имала съм периоди, в които съм наблягала на яйца, мляко, извара през П дните и по-евтини зеленчуци през ПЗ дните, точно поради финансови затруднения... Беше ми много трудно, но аз си стоя вкъщи и имам възможност да си готвя постоянно, а на работещите им е по-трудно предполагам. Къде я тази квартира за 182лв.  #Crazy Вместо да купуваш пилешко филе, купувай цяло пиле, махай кожата и си хапвай всичко без крилата. Аз дебна постоянно промоции из големите вериги в нет-а има брошури със седмични или месечни промоции. Ако имаш желание идвай на нашите срещи, много са приятни и зареждащи Simple Smile

# 166
Пухи, добре дошла  Hug Направила си първата стъпка - писала си тук! Другото хубаво е, че си се осъзнала 10 кг преди да достигнеш предното си тегло, т.е не всичко е загубено от предишното спазванена режима. Съветът ми е да действаш, докато е време - доколкото разбирам сега не живееш с майка ти, а с любимия човек и е много вероятно скоро да забременееш! А я се замисли как ще изглеждаш тогава! Ако забременееш на тези кг и после връщането назад ще е почти невъзможно! Та стягай се, мила и се връщай тук! За парите - и аз се съобразявам, писах по-горе, че майчинството ми при 2 породени деца не е приказка. Но щом има желание има и начин! Сега зеленчуците още са евтини, за месото също има начин, просто следи промоциите, а и в Кауфланд винаги има стока с 40 % по-евтина, защото й изтича срокът след 3 дни. Аз купувам само оттам срам не срам  Confused
Разделих се с още половин килце, как да не е щастлив човек!  Party

# 167
poohito - радвам се че има хора, които говорят за храната загрижено и с мярка. Не искам да се натрапвам, че вярно все едни и същи хора пишем/ей летописецо къде изчезна пак?/, но майката на по евтиния вариант е в готвенето - толкова много се трудиха момичетата да направят теми с рецепти Hug. Ако можеш, да си носиш от къщи /спомена стол, значи има къде да седнеш да хапнеш/ ще е най добре. Една супа например за П дните/пилешки фенери, лук, морков,подправки , 1-2 яйца и кисело мляко/ е доста икономична и в по голямо количество нахранваща, яйцата са скъпи, но ако инвестираш еднократно в сух яйчен белтък, ще имаш на разположение с месеци протеини, за млеката не смея да коментирам, че е една каша, то уж обезмаслени, пък бъкани с нишесте и сметана, затова - избираш си едно по евтинко и хапваш от него, като гледаш да не прекаляваш, прясното и то скъпичко от една страна, от друга знаеш, че не се препоръчва да се консумира от възрастни поради липсващ ензим който го разгражда /например  аз само в кафето слагам - та 1 литър ми отива за 5-6 дни/, извара насипна-тя си е евтинка, купуваш по малко и по често, че пък се вкисва и бъркаш с разни подправки на пастет. Пилешките субпродукти много често са на изключително ниски цени и сготвени са много добра комбинация както за П така и за ПЗ. Намираш си един евтин магазин за риба и дебнеш за рагу или по евтина риба, ако можеш купуваш 2-3 кила и замразяваш на порции, за ПЗ дните, ползваш замразени зеленчуци-излизат по евтино и не са по лоши. Така, че варианти много-стига да ти се готви и да имаш желание за Режима  :bouquet:

# 168
Добър вечер!
Нещо става с темата, защо никой не пише  newsm78? Аз да се разпиша и за днес. Режимна съм и се чувствам добре.
Относно финансовата страна на въпроса - и на мен ми е трудно  /както предполагам на повечето вас/, но се старая да намирам по-изгодно продуктите на режима. Аз например повечето неща купувам от борси - там е по-евтино. Някои неща са на големи разфасовки, но има и такива, който са на  килограм, два. Избирам това, което мога да ползвам и така. Готвя си всеки ден, отделно за мен, отделно за другите - е това ми е по-трудно, защото се прибирам около 19 ч. от работа и понякога не мога да се оправя и до 23 ч., но риск, както се казва. Засега се справям и то добре според мен.
По този повод ми минава мисъл дали няма да е удобно тук да споделяме на промоции и цени на продуктите, кои къде какво е намерил. Мисля, че така доста ще си помагаме една на друга.
За сега ЧАО. Лека и слабееща вечер, Целувки за всички.   bouquet

# 169
Привет!
При мен кг. тръгнаха плавно надолу и след като свърши МЦ-то се надявам да сляза отново под 100-те.
poohito, не се предавай момиче! На всички ни е трудно финансово да се справяме с режима, но най-важното е желанието и постоянството. Както се казва "Който иска-търси начин, който не иска-търси причина." Много ми хареса идеята на Мишето02 да споделяме промоции и цени на продуктите, кой къде какво е намерил. Въпреки че при нас в малките градове нямаме кой знае какъв избор. При нас има само Кауфланд и Пени. А и в тях изборът не е голям.

А, днес няма кой и по едно кафе да предложи. Хайде аз ще почерпя по едно протеиново  Wink

# 170
Кантарът не помръдва..последните кг са много мъчителни.  Laughing А така ми се яде сладко,но с моите кулинарни умения само с желанието ще си остана.Дори крем карамелът беше провал.  Laughing Загледах шоколадите за диабетици и този на шеф Петров,но се въздържах.Май е време да има дюкански ресторанти.  Laughing

# 171
Добра вечер и от мен Simple Smile
Днес имах голям плюс и бях ей така  Shocked Само на риба и плюс, но сигурно ще ми идва. Още не ми се е нормализирал МЦ и всеки месец ме изненадва...
За промоциите и аз съм ЗА. Ще споделяма за село Младост в София Simple Smile
Днес ми беше пети П ден и от утре съм на ПЗ. Днес си подготвих 1 кг печени чушки - стигат ми за 5 дни и една пилешка супичка Simple Smile
Дано Мименситка се включи с петъчните протеинчета утре  Heart Eyes

# 172
Добър вечер! Пак никой не пише и темата ни е на 2-ра страница  :ooooh:1,
Днес ми е последния пети ден от ПЗ, утре започвам 5П и сутринта ще отчета резултати. Да се похваля  Peace днес за първи път една колежка ме попита дали съм на диета, че нещо съм отслабнала, казах й че спазвам режим и повече подробности не дадох. Много съм доволна, че от 20 дни на  режима и вече има и видим резултат.
Много ми е странно  newsm78, наистина какво се случи, че така всички спряхте да пишете. Дано темата пак се "съживи", защото по-лесно е в компания.
Лека и отслабваща вечер.   bouquet

# 173
  • София
Момичета, здравейте и прегръдки на всички, които ще си спомнят за мен Wink Hug
След като миналата година успешно преборих 7-8 кг, а после забременях, сега вече си имам син на малко повече от 40 дни  Simple Smile През бременността качих около 13кг, много малко от които се стопиха с раждането, а сега кърмя и си хапвам и кг започнаха да отиват още нагоре. Помня, че имаше олекотен режим и знам, че за истинския режим трябва да изчакам 6 мес., но не мога да се понасям и моля за съвети. Сега видях и на първа страничка инфото за олекотения, явно ми е рано...
Ред шу, ти си започнала олекотения след 6-тия месец, така ли, но си кърмеше още?  Hug

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 04:31 от bi_bi

# 174
         Добро утро,мили момичета!  food010Няма ли кой да сервира по едно кафенце?Или само аз ставам толкова рано.

Вещи  newsm59   Бъди здрава!Желая много щастие и късмет!

# 175
  • София
Добро утро, момичета!  Hug
Честит рожден ден, Вещи!   bouquet

И при мен загубата на 12 кг за три месеца биде забелязана...от свекървата  Laughing Как да не я харесвам, при това положение особено!  Mr. Green

Темата позаглъхна може би и защото децата почнаха училище - по този повод съм на крак от ранни зори  Simple Smile

За промоциите - също съм "за" - ще споделям за "западните покрайнини"  Laughing Вчера купих пилешки бутчета, охладени (не бяха замръзнали поне, де, а дали са пристигнали така от чужбинско...едва ли), от Кауфланд - под 4 лв. за килограм.

# 176
Ред шу, ти си започнала олекотения след 6-тия месец, така ли, но си кърмеше още?  Hug

bi_bi, не може сега щом кърмиш, много ти е рано. И аз бях като теб, просто откачах с тези килограми, мразех се, пък и хормоните си казват думата, но няма как, стой и чакай и все пак гледай да не се тъпчеш много, че аз след раждането качих още 10 кила  Mr. Green
Та с кърменето и олекотен режим свалих към 12-13 кила за 7-8 месеца. В началото свалях по-бързо, после имаше няколко месеца задръжка и така, много е бавно, но ти знаеш аз как държах да кърмя и нямаше как да жертвам храненето на детето заради килограмите.

Аз сега пак съм на по-строг режим, че се отпуснах лятото и веднага метнах 5 кила, знаеш борбата е за цял живот  Confused

# 177
  • София
Red shoe, така е, не се понасям... А как ми се яде сладко с това кърмене... Но не съм сигурна, че дюканските сладкиши са подходящи в момента заради аспартама. По-добре плодова захар. И аз държа много на кърменето, а битката с кг и при мен е за цял живот. Sad  Hug

# 178
  • София
Здравейте!
Аз обикновено тук само си чета за нахъсване, но реших да се включа, пък дано има полза:)
Почнах диетата преди 20 дни 1.70м висока, 97.8 кила
понеже имам да свалям къмто 25 кила, направих ударна фаза 10 дни и редувам 5х5 дните
Днес кантарът каза 90.1  и като сметнах че няма и месец от началото... уау:)
Ще ми се да стигна 70-72 кг, за да се чувствам ок и да почна да влизам в нормална конфекция:)
Надявам се да се впиша в групата и дано моите резултати ентусиазират някого и му дадат устрем, както вашите повлияха на мен!
Поздрави!

# 179
ВЕЩИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН newsm51

Общи условия

Активация на акаунт