Не знам какво да приготвям вече

• 21 017
  • 166
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
и от най-не миризливата манджа се получава миризливо лай-о . факт  Naughty

Е разсмях се от сърце, но.. много точно казано.

# 61

дълго време се канех да напиша нещо по темата ,но можеше да е дълго  и отегчително. за това реших да бъда кратък.  Joy

# 62
  • София

дълго време се канех да напиша нещо по темата ,но можеше да е дълго  и отегчително. за това реших да бъда кратък.  Joy
Бонго, обърка темата, има една друга, по-миризлива.

# 63
  • София
Извинявай за негативния пост, но не се сдържах, направо ахнах.... Имаш сто изиквания /които се въртят около това да не си мръднеш пръста/ и никакви възможности. Аз ви предлагам да ядете "нищо", защото е най-лесно - не мирише, не изисква време, не изисква място, без пари е, няма да се налага да правиш нещо, което не обичаш и т.н. Е може би не е вкусно, но колкото даваш, толкова получаваш.

# 64
  • Varna
Да кара на фотосинтеза мацката с мацкото си. Голяма късметлийка, че и той си хапва като нея Wink

То и аз не съм от тези на които готвенето им е любима работа, но поне съм се научила да готвя вкусно заради моите момчета и гостите които ми идват....А ако и гостите и са такива като нея, напраУ е най голямата късметлийка Wink

Щях да и напиша една лесна и бърза манЖа, не много миризлива, ама като няма фурничка....
Много хубава работа ще и свърши халогенната фурничка, тази която е като тенЖУрЕ. Прави страшно вкусни сандвичи. Те нали май с мъжО си, повече на сандвичи налитаха. Пък и за двамата таман може да си пекат картофки, да си правят запеканки. Пече страОтно, че и разкошни кексове прави....обачИИИ, май кекс за мацката шЪЙ висш пИлутаЖ newsm78

Авторката да не ми се сърди, исках малко шега да вкарам в поста си, не съм го писала да я засегна  bouquet
А ако не иска миризливи манЖи, наистина да кара на фотосинтеза. Друго не се сещам newsm78

# 65
Аз имам мъж вегетарианец ... и ужасно обичам да готвя , ама няма кой да яде  Laughing Добре , че е синът ни , който хапва всичко .
Моят мъж освен , че не яде месо , не яде пържено , нищо с бяло брашно , нищо с бяла захар , ако е панирано - само с корнфлейкс и само на фурна  Crazy
Е , риба хапва от време на време ... но покрай него / и с прекрасните идеи от този форум / съм си създала голям набор от вегетариански вкусотии ...
Бих препоръчала на авторката да си вземе една малка фурничка и грил - тиган обаче ...
Ето някой бързи идеи от мен - сварени яйца се намачкват със сирене , малко зехтин и малко нарязан копър . С получената смес се пълнят печени червени пиперки / купени естествено , в буркан , от магазина  Laughing /
Нарязани на ленти патладжан и тиквички се изпичат на грил тигана и се навиват на рулца със следната смес : крема сирене , майонеза и нарязан наситно копър / - много е вкусно .
Любимата ни пица е с моцарела и маслини ... пак трябва фурна .
Салата - айсберг накъсан на малки парченца , настъргани моркови , задушени в масло гъби се смесват . Поръсват се с пармезан и крутони . Сосчето е от майонеза , кисело мляко и съвсем малко горчица / може и без нея / .
Сирене бри или камембер се нарязва на триъгълничета , полива се с мед и се поръсва с орехови ядки . Запича се върху хартия за 15 мин. ... пак фурна ...
Броколи със синъо сирене и сметана - става и на тиган .
Сега правих тиквички с кафяв ориз и моркови на фурна / също стават и на тиган /...
Има още много , но да не ставам досадна  Simple Smile

# 66
Мило дете - както и да се казваш , правиш голяма грешка като задаваш разни въпроси тук - в готварския форум.Веднага ти обяснявам защо - тук се обсъждат въпроси ,свързани с готвенето , но Ти нямаш отношение към тази материя , или ако имаш -то е негативно !
Не можеш да очакваш разбиране и отговор на въпросите , които те вълнуват ,ако използуваш думи като : смърди , гадно и т.н.Храната е важно нещо и човек трябва да я уважава - независимо дали яде пица ,спагети ,или яхния с праз! И тъй като си на възрастта на моя син ,съм готова да си поговоря с теб - на лични! Не ме разбирай грешно - няма да те поучавам ,само ще си поговорим ,тъй като имаш проблем с пространството за готвене ,респективно - с уредите за готвене.Начинът на живот -всеки избира сам ,начинът на хранене -също ! Но когато си млад ,искаш да направиш нещо ,а няма кой да те подкрепи - зная ,че е много трудно!

# 67
Eлия,даваш страхотни идеи за готвещите тук!Ще се възползвам тези дни Peace

# 68
  • Sofia
Чудех се какво толкова сте препоръчали, че търся и аз вкусни и лесни идеи, а то 5 страници задаване на тон в живота.  ooooh! Толерантност = 0.

По темата - понеже видях, че правиш запечени сандвичи, но не разбрах къде, ако имаш от онези старите скарички, ето такива можеш да слагаш по едно гюведже вътре със сирене, кашкавал, картофки (добре е да са предварително сварени), сирене по шопски и други подобни. Можеш да запичаш и чинийки фолио със сирене с мед и орехи и други подобни вариации, каквото ти хрумне, с доматки, зеленчуци, млечни.

# 69
  • София
  Няма задаване на тон в живота.Пита, ти и даваш предложения, на нея всичко и смърди и и е Умразно.Как да не се подразниш?Нея ако я интересуваха рецепти има и вегетарианска и веганска теми, но тя искаше просто да ни покаже, колко е възвишена над тези неща.

# 70
  • Sofia
Ами ето на, аз не се дразня. Не държа ВСИЧКИ хора на тоя свят да обичат да готвят и да им мирише на манджа. Никакъв проблем нямам с това, че има такива, дето не споделят МОИТЕ виждания, а си имат СВОИ. Нито им седя в кухнята, нито им ям манджите, какъв да ми е проблемът тогава?

Сетих се още нещо - в такива скарички съм запичала и пици с тези готовите блатове. Много бързо и вкусно стават  Peace

# 71
  • София
Ами ето на, аз не се дразня. Не държа ВСИЧКИ хора на тоя свят да обичат да готвят и да им мирише на манджа.
Тогава защо изобщо пуска тема в готварския и пита умирисаните лелки?

# 72
Ами ето на, аз не се дразня. Не държа ВСИЧКИ хора на тоя свят да обичат да готвят и да им мирише на манджа.
Тогава защо изобщо пуска тема в готварския и пита умирисаните лелки?
Ааа,моля,моля...Готвим,но не сме вмирисани.Дори сме си много "апетитно ухаещи" Mr. Green Laughing

# 73
Ами ето на, аз не се дразня. Не държа ВСИЧКИ хора на тоя свят да обичат да готвят и да им мирише на манджа.....
То е ясно, че няма как всички да обичат едно и също.
Но някак , е меко казано неприятно, да влезеш в готварски форум и във всеки пост едва ли не да обявяваш колко е досадно и омразно готвенето, каква загуба на време и енергия е, колко ти се усмърдява къщата от манджи, а да искаш съвети за рецепти.    

# 74
Според мен, ако е истина, че ти е писнало да се храниш с едни и същи неща си готова за някаква промяна. Но в твоя случай ще са нужни компромиси. Имаш доста ограничения от към кухненски уреди и удобства. В днешно време е доста трудно са се живее без съвременните удобства, но не е невъзможно. Когато съм била бебе моите родители са имали и по-малко от вас, но майка ми е приготвяла всеки ден храна на едно котлонче, имала е само две малки тенджери и е нямала хладилник.
Аз бих ти препоръчала едни брускети : нарязва се само месестата част на домат, посолява се и се нарязва пресен босилек/магданоз-побългарено/, зехтин. Сместа не трябва да има течност. Препичат се филийки в тостера, когато са готови се натъркват със скилита чесън, тя се маже като масло. Нанася се с лъжичка от доматена смес и се хапват.
Добра идея са крем супите от различни зеленчуци, но е нужен пасатор. Но при тях можеш да дозираш продуктите и да правиш колкото за едно хапване, за да не остава. Освен това са много като вкусове и разнообразие, не изискват умения и въртене около печката.
Всички видове паста, има доста лесни и бързо приготвящи се сосове.
Различни видове картофена салата. Картофи с кисели краставички, картофи с печени чушки, картофи с грах. Могат да са подправени само с  оцет, зехтин, сол, но може да са майонеза  или кисело мляко и чесън сос.
Доста голямо разнообразие на зеленчукови салати можеш да приготвяш, като в тях добавяш царевица, боб, грах от консерва.
Няколко варианта на ориз - със зеленчуци, с гъби, на яхния, с ядки. Приготвят се на котлон в тенджера, бързи са и много вкусни.
Искам да ти помогна, ако нещо ти е харесало, ще разяснявам на лични.

Общи условия

Активация на акаунт