Не знам какво да приготвям вече

• 21 005
  • 166
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
bongo, тя не яде месо и всякакви смърдящи зеленчуци.

# 91
bongo, тя не яде месо и всякакви смърдящи зеленчуци.
аз за това попитах какво предпочита.
понеже всичко издава мирис , но някои миризми и допадат, за това да каже аджеба какво иска да използва. тогава може да "сглобим" няколко ястия.

# 92
Мразя, ама изключително много мразя да се занимавам с приготвяне на храна. Ето днес се хванах да чета разни рецепти, но се изнервих ужасно и се уморих още само докато ги четях! Страшно ми е противна тази работа с приготвянето на храна. Трябва да е нещо бързо, лесно, с лесно достъпни продукти и да не мирише като се прави. Мразя да се усмърдява цялата къща! Хладилник нямаме в момента, не го обичам тоя уред и след като се развали, решихме да караме без. Да не пропусна да кажа, че храна, стояла в хладилник не ям, гнус ме е, освен това не ми е приятно да ям преседели храни. Така че трябва да е нещо съвсем лесно и бързо, за да може да се изяде веднага и да се забрави за проблема, а не да се чудя къде да съхранявам разни манджи, които съответно ще се развалят като преседят.
 Майка ми често носи храна, защото живее отсреща и така. Но всичко това много ни е омръзнало,
Забравих да кажа и, че нямаме фурна

Супи - да, чудесно! Също много обичаме. Лошото обаче е, че една супа се прави баааавно, а се яде за отрицателно време,
Общо взето това е при мен, че не проумявам защо трябва да се пропилеят часове в готвене, стараене, после миене на чинии и оправяне на кухнята за едно нещо, което за 5 минути го изяждаш и това е. Някакси... безсмислено ми е за това на вид елементарно нещо като яденето да се трошат толкова усилия и време.
Спагети също много обичаме, Но и те са бавни, врътливи,
Сандвичи също, но не знам какви, затова и такива рецепти биха ми били интересни.  Ами досадно е, вече правя такива сандвичи от години.
Картофи, леща и ориз - също не знам как се правят, ако не ви е проблем, ще се радвам да науча как Simple Smile
Какви рецепти да и дадем-всичко се прави толкова бааавно newsm78

# 93
Да, ама глухарче и рукола не е едно и също.
И авторката не е веган.
Wink

Руколата е модифицирано глухарче:).  До 1983 си беше чисто глухарче:)
Ок, авторката не е веган, вегетарианец е. Аз и без това никъде не съм споменала яйца, мляко, пу пу, дано не е късмет!

AQUA, някъде да споменах лайна( екстременти)? Не. И точно, защото темата няма никакви други вариации( авторката не и изнася нищо предложено до сега, цели 7 страници), за това и сметнах за нужно да се намеся като виден четец относно темите " не знам какво да правя, помогнете ми, без да ми помагате". Бъди здрава и нека злобата се махне от мен сега!

# 94
Хмм, изтриха ми добрите съвети, макар че не видях нищо бидно, но нейсе.
Вода( AQUA), не ми се сърди, 'жено', но и в кухня двайсе санта на десет, един боб да свариш, пак си смърди. Ряпата смърди, зелето смърди на пъзня, ама е толкова вкусно.. Ами варените яйца като ги белиш, да не би да ти миришат на Шанел? Вонят си на сяра, та се не трае. Айде не се излагай и си направи една фритата- картофи сварени, насттргани, зелен лук, яйца, малко чесън, малко домат, малко сирене, черен пипер,  на тигана и шат- готово. Вонята е апетитна, извинявай, но ще трябва да я изтърпиш. Иначе верно ще трябва да го караш само на вода. Айде, със здраве и повече толератност към продуктите:)

# 95
Хладилник нямаме в момента, не го обичам тоя уред и след като се развали, решихме да караме без...........................
Това, което най-често приготвям последните години са яйца по панагюрски, бъркани яйца, яйца на очи, варени яйца, филии с нещо си /лютеница, майонеза, маргарин...такива неща/,

само 3 въпроса. Като нямате хладилник къде ги държиш яйцата? В тоалетното казанче на хладно?  А сиренето? А маргарина и отворения буркан лютеница?  А листчетата топено сирене?
А от къде знаеш как мирише гадната храна, като не си готвила боб, зеле ?

А между другото тия неща в магазините също стоят в хладилници, но не споменаваш там да те е гнус да ги купуваш?
Всъщност защо не се храните навън и не пълниш готварския с "мразя"  newsm78

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 21:26 от пеп-4o

# 96
Не ми се спори нещо за глухарчето и руколата...

http://en.wikipedia.org/wiki/Eruca_sativa
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D1%83%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5

От което е видно, че двете нямат много общо...

# 97
И точно, защото темата няма никакви други вариации( авторката не и изнася нищо предложено до сега, цели 7 страници), за това и сметнах за нужно да се намеся като виден четец относно темите " не знам какво да правя, помогнете ми, без да ми помагате".
Къде видя, че не ми изнася нищо предложено до сега?? Няколко човека писаха в темата полезни и осъществими за мен неща, останалите бяха твърде заети с друг тип разсъждения.
За миризмите казах вече, не желая да се повтарям, или някои четат по диагонал или държат да се заяждат, всъщност ясно ми е, че е второто.

само 3 въпроса. Като нямате хладилник къде ги държиш яйцата? В тоалетното казанче на хладно?  А сиренето? А маргарина и отворения буркан лютеница?  А листчетата топено сирене?
А от къде знаеш как мирише гадната храна, като не си готвила боб, зеле ?

А между другото тия неща в магазините също стоят в хладилници, но не споменаваш там да те е гнус да ги купуваш?
Всъщност защо не се храните навън и не пълниш готварския с "мразя"  newsm78
Не ти ли минава през ума, че може да се купуват малко на брой неща, колкото за едно ядене например? Другите, които не могат да се изядат наведнъж, давам при майка ми да ги държи в нейния хладилник, после си ги взимам и така. Но като писах, че ме е гнус да ям неща, заседявали по хладилници, имах предвид, че не ми е приятно да им вече приготвени неща, стояли там. Готвени манджи например.
Откъде знам как мирише гадната храна като никога не съм готвила боб, зеле - готвила съм, представи си! А и да не бях, все съм усещала през живота си как мирише докато се готвят.
За да пусна тема и да се интересувам от съвети, явно има причини да не се храним навън. И за това съм писала вече така или иначе.

# 98
  • Linz
Защо не си вземете от най-малките хладилници, ще си улесниш живота.
И не е все едно как съхраняваш манджата в хладилника- ако е открита е по-гнусно, отколкото ако е затворена за да не съхне и да усмърдява и да поема и други миризми. И да не я ядеш след 5 дни, защото наистина става гадна, а най-много до следващия ден.

# 99
 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=422719091111379&set= … ype=1&theater
На това му се вика малка кухня и пак има хладилник и микровълнова.Въпрос на желание Wink

# 100
Изчетох първа страница и много се развеселих. Дано авторката е намерила подходящите за себе си рецепти. На 25г и аз мразех готвенето. Мислех, че никога няма да ми се наложи, а домакините ми се струваха просто изкуфели лелки. Като родих, искам-не искам  се научих да готвя и да домакинствам. Сега всичките ми несемейни приятелки, които са дори около 30, не готвят. Наскоро отварях хладилника на едната и имаше само едни яйца, пратени от майка й  и престоели двайсетина дена вече Joy Така че донякъде го разбирам момичето.

# 101
Нещо крайно мързеливо, но достатъчно добро за зимата:

Морков и картоф в равни количества. Белиш, режеш на ситно. Добавяш вода да ги покрие. вариш до омекване. Добавяш прясно мляко и като кипне добавяш сол и пасираш. Сервираш с магданоз,малко балсамов оцет и крутони(и кубети стават) Това е приблизително 10мин работа по зеленчуците  25-30 мин.варене и 2 пасиране.

Други вариации са пюрета от различни зеленчуци. аналогично се правят, като се добавя масло, сметана- растителна и се отделя водата.
сравнително бързо, а и добре върви със сирене/кашкавал

Лучени кръгчета пане е другото което се сещам, патладжан бюрек, картофени кюфтета, зеленчуци на пара....

# 102

Лучени кръгчета пане е другото което се сещам, патладжан бюрек, картофени кюфтета,

тия не стават, знаеш ли как вони кухнята като се готвят  ooooh! предложени са вече.

# 103
Имам същия проблем с кухнята, просто защото е бокс 2x2 и е в дъното на стаята. Проблема си го реших като пускам абсорбера и климатика на отворена врата... намалява до минимум смрадтта.
Няма да се лишавам от вкусни неща заради смрадта:)

# 104
  • out of space
НЕпълнени чушки, адаптирана рецепта специално за теб!  Grinning

20 чушки се режат на ленти, 2 чаши ориз се измива, 4 глави лук се нарязват на едро, може мрков- може и без. Магданоз, черен пипер, сол, къри, кимион....каквото обичате.

В тенджера изсипваш всичкото. Вариш с 5-6 чаши вода. Като се сгъсти- слагаш домати.

Току-що сготвих такива чушки, защото наличните ми не стават за пълнене. Обаче моите са с кайма и на фурна.

Всичко на всичко- 1 час готвене.

Общи условия

Активация на акаунт