Не знам какво да приготвям вече

• 20 995
  • 166
  •   1
Отговори
# 120
  • out of space

Ери, много ми хареса твоята рецепта, ще се възползвам и аз   bouquet Дали ще стане да се добави кайма?

Радвам се!  Simple Smile
Разбира се, аз сложих 500 гр.
Цялото го обърках в една голяма купа, сложих в тава с малко олио и като се запече- залях с 6-7 пасирани домата. Още 5-10 минути и воала  Simple Smile

# 121
Мълчание, да, и аз така казвам! Това е най-добре, отколкото да слизам на нивото на дребни душици, типичните форумски хейтъри и въобще злобаци, на които все нещо им пречи и все по нещо плюят. Не е хубаво да си злобен, освен всичко останало, ставаш и смешен Laughing

Салати с авокадо:
1. Авокадо, домат, краставица, малко чесън и зелен лук, зехтин, сол и черен пипер
2. Твърдо сварени яйца, авокадо, зехтин, сол и черен пипер.

Салата с чери доматчета
Чери доматчета, кедрови ядки, накълцани листа мента, зехтин и сол

За сандвич ако имаш парти грил:
В купичка смесваш кетчуп, зехтин, босилек.
Намазваш на филийка, поръсваш с настърган кашкавал и запичаш

Мерси Simple Smile
Като първата салата правя от време на време, много е хубава - само че аз не слагам краставица, другия път може така да пробвам. Пасирам всичко.

# 122
  • In a surreal moment!
И от мен една бърза, вкусна и не изискваща пространство и техника супичка.
Надявам се да обичаш соев сос, че цялата ми концепция се държи на него.  Grinning
Вариантите на зеленчуци, които да присъстват в нея са много и зависят от предпочитанията и наличността.

Продукти:
Гореща вода
соев сос
някакви задушени в мазнина зеленчуци
чер пипер
люта чушка по желание

Водата се сгорещява в каквото има - микровеле, ел. кана, котлон, бързоварче. Прибавят се зеленчуците - гъби, царевица, моркови, грах, ориз, чушки и т.н. Често си взимам малка тарелка ориз със зеленчуци от топлата точка в супера. Пържен е и става много вкусно. Наскоро ми забраниха въглехидратите и сама си задушавам гъби и каквото имам. Към горещата вода и накиснатите в нея зарзавати сипвам соев сос, чер пипер и люта чушка на вкус. Става една кафява и неугледна бистра супичка, но уверявам те много вкусна, ако си настинала лютото така те отпушва и сгрява.... Опитай!

Съветвам те, колкото и да ти е неприятно да отвориш вегетарианската тема тук. Все ще откриеш някакви идеи като четеш какво са си сготвили други като теб днес. Виж блога в подписа на asyalein, тя е веге и е много иновативна и идейна готвачка.
Непременно си вземи някаква малка фурничка, има толкова вкусни и бързи запеканки от замразени зеленчуци + сос и кашкавал, които се правят само с печене, ох, че и лазаня....Много обичам лазаня, със спанак и бешамел или с гъби и лютеничка, а вие?
Халогенчето , което ти предложи Тайна е с много добри отзиви, даже споделят, че не миришело като се готви с него. Има тема с рецепти, потърси я, тук е някъде. Делта имаше хубава и лесна рецепта за кексче в тенджурето,както тя го нарича, другите му викат НЛО  Joy  Вие обичахте сладичкото, нали, а от домашното по-вкусно няма! На котлона може да си парвиш крем-нишестета и в купички с бисквитки да правиш индивидуални тортички. Нишестетата може и само с вода, ако прясното мляко те притеснява.

И аз първоначално се шокирах от думите ти, но после дори ме развесели  Grinning Така отчаяно се мъчиш да не заприличаш на майка си, на нас..ама..и това ще стане, няма как, това е живота  Wink  Трудно ти  е да преминеш от младежките в зрелите години, бунтуваш се, нормално е, разбирам те. По цял ден слушам от учениците си подобни думи за това или онова...май съм обръгнала  Laughing

Свекърва ми не понасяше лук, чесън и праз. Не ги готвеше,не ги близваше ставаше и зле от миризмата им и въпреки това гозбичките и бяха много вкусни. И за това те разбирам, макар аз да съм обратен случай и от години се опитвам да се контролирам - едно ядене : 1 глава лук  Mr. Green и прекаляването не води до вкусна манджа.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 16:32 от ИКСИ

# 123
Ех, само да беше обявила конкурс... каква надпревара щеше да падне, що рецепти щеше да събереш. Ама сега... лошо. Големите кулинарки не дават идеи!

Идея за грис хайвер. Бързо, лесно и вкусно (рецепта от нета можеш да намериш).

# 124
"Съветвам те, колкото и да ти е неприятно да отвориш вегетарианската тема тук."
То си има и е много богата на идеи. Simple Smile

# 125
  • In a surreal moment!
"Съветвам те, колкото и да ти е неприятно да отвориш вегетарианската тема тук."
То си има и е много богата на идеи. Simple Smile
Да, това имам предвид. Под тук визирам готварския форум на бг мама, в който се намираме виртуално.

Ех, само да беше обявила конкурс... каква надпревара щеше да падне, що рецепти щеше да събереш. Ама сега... лошо. Големите кулинарки не дават идеи!

Grinning  Браво, шегата ти е сполучлива, хареса ми! Нямам нещо лошо на ум. Оценявам приятелската ирония към залитането по всякакви кОнкурси.  Peace

# 126
Ми да, който не чете и бърза да пише...Simple Smile
Прочела съм вегетарианска т.е. да пусне тема, извинявам се.  Laughing

# 127
  • София

И с конкурс не става, прекалено много изисквания има.

# 128
  • Sofia

И с конкурс не става, прекалено много изисквания има.
А грис хайвера е с лук, така че не важи Simple Smile

# 129
  • ВАРНА морето сините вълни
от няколко дни като ми накриви нещо все надничам в тази темичка и многоооо се развеселявам  Joy Joy Joy а съвет няма да дам защото не мога да покрия изискванията

# 130
Грис хайвера може и без лук, също става вкусен. Аз така го предпочитам. С маслини много си пасва.

# 131
  • Пловдив
   food002 палачинки .....или и те миришат newsm78

# 132
По цял ден слушам от учениците си подобни думи за това или онова...май съм обръгнала  Laughing

Абе то и моите ученици са подрастващи,ама поне се се пъчат и не се мъчат да ме минат на тема "ниво" (може би на река Дунав Laughing ) .....

Айде...да дам предложение за едни палачинки дето са  ужасно вкусни......Пък,който не го е страх да пробва.....http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=274478

П.П. Гледай Водичке (AQUА)....Колко сме добрички тук.Колкото и да бълваш жлъч доста хора подметнаха рецепти....Тук не е Клюкарника,където всеки дъвче някого...Може ужасно много да ни забавляваш с постовете си,но никой няма да търпи да го обиждаш или да го правиш на глупак! Забравяш за елементарното уважение по възраст! Поне! (доста хора дето могат да ти бъдат майки и баби ти отговориха,но ти ги "отсвири" защото си наперена и смяташ,че за всичко си права) ....
Второ - Това е форум за взаимопомощ.... Това да имаш предвид,като пишеш,че е срамота да искаш другите да ти помагат(особено от доказалите се майстори тук),когато ти се държиш лошо с тях....Каквото почукало  - Такова се обадило (ако ти се държиш лошо с потребителите и те ще ти отвърнат със същото.....

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 13:09 от TheNMaster

# 133
Преди време бях писала какво ми направи впечатление тук, в този форум за взаимопомощ - че авторката никого не обиди лично, а изказва своята непоносимост към доста неща. А доказалите се майсторки тук какви ли не подмятания, подигравки и какво ли още не "сготвиха" лично към нея. Че чак съвети да и пренареждат живота и мисленето се дадоха.
С други думи казано да кажеш "мразя лъжата" и да наречеш някого "лъжец" са различни неща.

# 134
Преди време бях писала какво ми направи впечатление тук, в този форум за взаимопомощ - че авторката никого не обиди лично, а изказва своята непоносимост към доста неща. А доказалите се майсторки тук какви ли не подмятания, подигравки и какво ли още не "сготвиха" лично към нея. Че чак съвети да и пренареждат живота и мисленето се дадоха.
С други думи казано да кажеш "мразя лъжата" и да наречеш някого "лъжец" са различни неща.

Този пост към мен ли беше обърнат?  Thinking

Щото,ако е така....Не си видяла какви ги "сготви" малката към нас тук(пак казвам - каквото почукало,такова се обадило).Не всички са със здрави нерви и не всички разбират от майтап.,та се наложи модератор да трие "миризливите"  постове....И бе достатъчно толерантен да не се намеси......
Та,хайде да не си говорим за обиди,горчиви думи и прочие....

Всеки влиза във форума за да се разтовари или в случая тук да намери подходяща рецепта за да за зарадва семейството си.....Все пак говорим за Готварски подфорум.

Общи условия

Активация на акаунт