За стандартите

  • 45 931
  • 999
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 15 163
Пинки, тази пъстърва все едно мъжът ми я е готвил.
Отваря шкафа с подправките и ръга чушки в боба, до умопомрачение. ама каквото му се мерне пред погледа. Също и в хладилника.
И накрая ми го сервира със светнал поглед.
Обаче ако ти си в профила и отрова да му сервираш на любимия, ще го изяде безропотно.
Joy hahaha Joy
Извън шегата винаги е било чисто български стандарт при готвенето готвача да си изпусне подправките. Не съм опитвала друга кухня, при която толкова ясно и безапелационно да личи каква е основната подправка.

# 436
  • Мнения: 7 171
Днес, докато форумствах опекох супер рибка и ще ви напиша рецептата.Пъстърви в тавичка, малко зентин Il portigo , от екомагазин,доматен сок от шише от село,вегета, джинджифил, сол  Sel fin de guerande, органична, с минерали от, екомагазин,много лук и чесън. Трябваше и орехи, но нямах време от форума. ooooh!
Щом си почитател на био храните не ползвай Вегета, в нея има главно Мононатриев глутамат, който е много отровен за черния дроб и е химикал, който грубо казано, казва на мозъка ти, че е вкусно.


Има Вегета с и без MSG. Не че ползвам, но знам, че има такава. Дори в Канада.  Mr. Green

# 437
  • София
  • Мнения: 15 163
Днес, докато форумствах опекох супер рибка и ще ви напиша рецептата.Пъстърви в тавичка, малко зентин Il portigo , от екомагазин,доматен сок от шише от село,вегета, джинджифил, сол  Sel fin de guerande, органична, с минерали от, екомагазин,много лук и чесън. Трябваше и орехи, но нямах време от форума. ooooh!
Щом си почитател на био храните не ползвай Вегета, в нея има главно Мононатриев глутамат, който е много отровен за черния дроб и е химикал, който грубо казано, казва на мозъка ти, че е вкусно.


Има Вегета с и без MSG. Не че ползвам, но знам, че има такава. Дори в Канада.  Mr. Green

В Канада, вероятно, стандартът е друг и вегетата, и готовите бульони са с МНГ (Е621 и 620). Във Франция също има бульони без тази гадост, дори в супермаркет, тук съм виждала веднъж такъв бульон в един био магазин, но явно е бил непродаваем, защото втори път не видях.

Говорим за MNG, а не за MSG (каквото и да е това) нали?

# 438
  • Мнения: 10
Извинете, но рибата ми стана много готина!Джинджифил или карафил трябва да има по малко във всяко ядене, те изчистват токсините от организма!!!Рибата ми стана суперска! Да пукна, ако лъжа!Утре щя правя пиле с хималайска сол и карамфил.Аз доскоро бях веган, но ме научиха риба и мляко да ям.А свекърва ми поръсва всичко с прах от някаква гъба японска,ама и забравих името. Grinning

# 439
  • Мнения: 7 171
Днес, докато форумствах опекох супер рибка и ще ви напиша рецептата.Пъстърви в тавичка, малко зентин Il portigo , от екомагазин,доматен сок от шише от село,вегета, джинджифил, сол  Sel fin de guerande, органична, с минерали от, екомагазин,много лук и чесън. Трябваше и орехи, но нямах време от форума. ooooh!
Щом си почитател на био храните не ползвай Вегета, в нея има главно Мононатриев глутамат, който е много отровен за черния дроб и е химикал, който грубо казано, казва на мозъка ти, че е вкусно.


Има Вегета с и без MSG. Не че ползвам, но знам, че има такава. Дори в Канада.  Mr. Green

В Канада, вероятно, стандартът е друг и вегетата, и готовите бульони са с МНГ (Е621 и 620). Във Франция също има бульони без тази гадост, дори в супермаркет, тук съм виждала веднъж такъв бульон в един био магазин, но явно е бил непродаваем, защото втори път не видях.

Говорим за MNG, а не за MSG (каквото и да е това) нали?



Боянче, на английски натриев е sodium, откъдето следва MSG. Знам, че имаш широка обща култура, но все пак и ние поназнайваме нещо.

# 440
  • Колибите
  • Мнения: 375
Пъстървата върви с орехи.

# 441
  • София
  • Мнения: 15 163


Боянче, на английски натриев е sodium, откъдето следва MSG. Знам, че имаш широка обща култура, но все пак и ние поназнайваме нещо.
Знам, че знаете, да не би от лигнята ми тук да излиза, че претендирам да знам всичко, че и само аз да знам всичко. Laughing Често се случва да не знам нещо и питам, както се случи и сега. Въобще не се замислих, че на английски не е N, а S. Embarassed Благодаря за обяснението.    bouquet

# 442
  • Мнения: 10
Значи край с вегетата!Тенкс!  bouquetАми универсалната подправка микадо?Сега се уча да готвя, стана ми интересно и съвети приемам всякакви.

# 443
  • Мнения: 4 892
Извинете, но рибата ми стана много готина!Джинджифил или карафил трябва да има по малко във всяко ядене, те изчистват токсините от организма!!!Рибата ми стана суперска! Да пукна, ако лъжа!Утре щя правя пиле с хималайска сол и карамфил.Аз доскоро бях веган, но ме научиха риба и мляко да ям.А свекърва ми поръсва всичко с прах от някаква гъба японска,ама и забравих името. Grinning

pinky90, аз ти вярвам, даже ми се дояде, така като обясняваш Simple Smile

# 444
  • София
  • Мнения: 15 163
Значи край с вегетата!Тенкс!  bouquetАми универсалната подправка микадо?
Не я знам тази подправка, виж в съдържанието дали има Е620 или Е621, вече не го изписват като мононатриев глутамат. Има и в повечето видове соев сос, които продават в България, в много други солени подправки и храни, в много ресторанти използват солници с МНГ и така.

И ето повод да се върнем на темата, нямаме дори стандарт за качествена храна, но пък е на цени като тази в останалите страни, даже често е и по- скъпа.

# 445
  • Мнения: 10
Тенкс, Боряна! Simple Smile Предпочитам чиста храна на разумна цена, млякото да е от щастливи кравички, отколкото да ям кофти неща, добити гадно, с 12 вилици. Sick Sick

# 446
  • София
  • Мнения: 15 163
Тенкс, Боряна! Simple Smile Предпочитам чиста храна на разумна цена, млякото да е от щастливи кравички, отколкото да ям кофти неща, добити гадно, с 12 вилици. Sick Sick
Е, ако степенуваме по важност винаги качеството на продуктите е по- важно от броя на вилиците.  Wink

# 447
  • София
  • Мнения: 4 051
А, не. Размекнахте се пред Пънки, подгънага ви се коленцата и отиде стандарта на кино.
Чак с 12 вилици, не, но кулинарните шедьоври заслужават подходяща форма, освен съдържание.
Аз се храня и с очите, изобщо много сетивност е необходима, за да си доставите пълен, щях да кажа оргазъм, но забравих, че говорим за храна.

И моля ви, не ме карайте да се чувствам неудобно, че предпочитам пъстървата с бадеми, вместо с орехи.
Ако е филе, де.
Ако не, я предпочитам без украси. Гола, нахална и млада. Пардон, прясна.

# 448
  • Мнения: leet
Ох, Богиньо, днес, возейки се в миризливо превозно средство от 900-тин и Балканската на СГТ, се сетих за твоята тема, ама хич не ми беше смешно.

Тия ножове за риба са химера, но пък има разни минимални стандарти, дето си крещят за въвеждане.

# 449
  • Мнения: 2 674
Боже, толкоз исках да се включа и аз в темата и най-накрая намерих с какво. Кралицата може да ми дойде на гости. Имам подходящата солничка и то в подходящия метал. Алелуя! Бинго! Мога да приложа снимков материал за неврниците. Придворните да и доложат, че съм свободна  да я посрещна в края на седмицата. Mr. Green




Общи условия

Активация на акаунт