За стандартите

• 46 031
  • 999
  •   1
Отговори
# 690
  • София

Ясно, Бояна, на първо четене това място го изтълкувах като социално такова.  Laughing В светлината на досега изписаните страници получих временна травма.
Може и да е социално, разни социални групи имат разни интереси  и ежедневие, но не е свързано с финансов стандарт. Има цели кръгове ултра богати, които скучаят, но не се интересуват от изкуство, че и не са парвенюта, а трето- четвърто поколение богати. Наричат ги Джет сет.

# 691
По тази логика и рокът си е елитарно изживяване, че има доста усложнени композиции, че и виртуозни музиканти. Wink

Нещата опират до стил, аранжимент. Не ти харесва звученето на даден инструмент - не се подлагаш на изпитанието да го слушаш.

# 692
Умрял го разбрах като език, на който говорят малко хора, като българският... Simple Smile

# 693
Уффф, докато се включа и темата е взела друга посока  Simple Smile.

# 694
  • Mars Hotel
Сравняваш български с румънски на база колко хора го говорят? Нямаш идея колко е населението на Румъния, нали?

# 695
Румънците са над 20 милиона, какви ти малко хора.

# 696
Напротив, румънският е един твърде млад език.  Grinning

# 697
Умрял език е този, чийто потребители вече са умрели.

# 698
  • n/a
Лоана, Аз предпочитам концерт на Металика, вместо Берлиоз, това какво общо има с културата и изпростяването. Не е нужно всичко интелектуално и умно да се консумира от всички. Тук аз говоря за цивилизованост, нищо общо с това какъв коефициент на интелигентност или образование имаш, а още по- малко какви са средствата, с които се развличаш. Чалга има във всички страни, но въпрос на цивилизованост е дали тя думка в два посред нощ в жилищен район.
Бояна, покрай многото говорене/писане май забравяме наистина за какво иде реч.
Далеч съм от мисълта да въведем задължителното посещаване на опера, за да се
просветлят умовете и сърцата. Но издигайки някакви ултра високи изисквания за
така наречената цивилизованост само закопаваме нещата в безпросветност още
и още, и още. Това се видя и в темата. Дадоха се двете крайности - мушамички срещу
комплекти за омари (или каквото е там). А истината е някъде по средата. Винаги е
там.
А всъщност цялото това нищене на операта само потвърждава Проблем първи:
как изглежда "държа се добре" - за едната опера не може да има просто решение,
а какво остава за помощ в училище за организиране на обяда на децата.

# 699
...имах предвид такъв, който се говори само в съответната страна и не ти върши работа извън нея.Не, не знаех колко са румънците. newsm78

# 700
А пък какъв стандарт имат румънците, бях потресена. Насред полето сме и румънецът, шофьор на камион, попита дали има тоалетна. Отиде в тоалетната, после си изми ръцете.  Никой българин не беше питал за това. По-културните се скриваха малко по-далеч, някои просто се обръщаха с гръб и си го изваждаха.  

# 701
Лоана, защо да са крайности. Аз не възприемам любовта към оперното изкуство за признак на аристократизъм и елитарност или пък използването на прибори при консумирането на омар, вече не. Исторически нещата са много по-различни, не се отдава такова значение на произхода, а повече на интелекта и културата на даден индивид, на личностни качества като отговорност, стремеж към самоусъвършенставане, сериозност към поети ангажименти. Това, което е обобщила Дона - да не натрапва себе си и физиологичните си процеси на околните. За да ме вземат на работа в Бенк ъф Ингланд сега, не ми трябва баща граф, а подходящо професионално резюме.

# 702
  • София
Лоана, Аз предпочитам концерт на Металика, вместо Берлиоз, това какво общо има с културата и изпростяването. Не е нужно всичко интелектуално и умно да се консумира от всички. Тук аз говоря за цивилизованост, нищо общо с това какъв коефициент на интелигентност или образование имаш, а още по- малко какви са средствата, с които се развличаш. Чалга има във всички страни, но въпрос на цивилизованост е дали тя думка в два посред нощ в жилищен район.
Бояна, покрай многото говорене/писане май забравяме наистина за какво иде реч.
Далеч съм от мисълта да въведем задължителното посещаване на опера, за да се
просветлят умовете и сърцата. Но издигайки някакви ултра високи изисквания за
така наречената цивилизованост само закопаваме нещата в безпросветност още
и още, и още. Това се видя и в темата.
Не виждам нещата като теб, напротив, колкото повече занижаваме стандартите, толкова повече ги занижаване и стигаме до момента, в който почти всяка претенция за нещо по- добро влезе в графата превземки и снобизъм.
И просто решение има не само за операта, за всичко, но у нас те са били погребани и сега трябва да се градят от нула. Иначе преди социалистическата революция всички обществени слоеве са били запознати и са спазвали стандарта на страната и обществото по важни и ежедневни въпроси. Единственото притеснително сега е съпротивата да се наложат прилични стандарти, както и оправданието, че понеже сме зле трябва да го караме полека, а не да гоним високото. наеми персонал за каквато и да е дейност и ще видиш, че или високият стандарт за качество на работата се задава в началото, дори за момента да е неизпълним или не се достига никога.

Лоана, защо да са крайности. Аз не възприемам любовта към оперното изкуство за признак на аристократизъм и елитарност или пък използването на прибори при консумирането на омар, вече не. Исторически нещата са много по-различни, не се отдава такова значение на произхода, а повече на интелекта и културата на даден индивид, на личностни качества като отговорност, стремеж към самоусъвършенставане, сериозност към поети ангажименти. Това, което е обобщила Дона - да не натрапва себе си и физиологичните си процеси на околните. За да ме вземат на работа в Бенк ъф Ингланд сега, не ми трябва баща граф, а подходящо професионално резюме.
Съгласна съм с всичко написано, особено се радвам, че спомена приборите за омар. Аз мога да добавя и тези за охлюви, които, както и самите охлюви се продават и в най- елементарните супермаркети във Франция. Хората в темата се потрисат, че ще се завърне нещо, за което са чели по книгите, но от столетие и повече не е реалност в нито една европейска държава.

# 703
Дрес код има навсякъде, ние и това позагърбихме покрай демокрацията. Стигна се до там, че в салоните девойките ходеха с потници и джапанки. Може и това да е снобария, но за мен не е редно да обслужваш клиенти в този вид.

# 704
  • n/a
... наеми персонал за каквато и да е дейност и ще видиш, че или високият стандарт за качество на работата се задава в началото, дори за момента да е неизпълним или не се достига никога.

Работя с хора, а най-много със стандарти за работа.
Стандарти съм променяла към по-високо не само спрямо
новоназначени, но и спрямо онези, дето са работили тук
преди да се родя. Имам представа как стават тия работи
не по разкази на очевидци и не по слухове. Съпротивата
е огромна, винаги. Имала съм случаи с хора от тия, дето от-
давна работят, да напускат, но не и да променят маниера
на работа. Но след години упоритост, работните им места
и качеството, изобщо поддържаният стандарт, са неузна-
ваеми. "Време и натиск" ...
Е, добре де, нали това казвам. Не са онези времена, в които са били
създавани някакви си стандарти. Не е времето, в което да съдим за
интелектуалността на някого по това, дали се храни на мушамичка.
Но в темата постоянно се извеждат като крайности и противопоста-
вяние.

Общи условия

Активация на акаунт