За стандартите

• 45 862
  • 999
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Бояна, това , че ни използваш като бели мишки ме дразни,  но подминавам.
Не ви използвам като бели мишки, просто констатирам коя част от поднесената информация в един пост кого вълнува. Това го научавам докато пиша по темата и я чета, несериозно би било да се експериментира по този начин, а и нито пиша нещо по темата, нито имам такова намерение, за да си правя домашното тук. Предполагам и ти докато говориш с някого установяваш какво го ядосва и какво го радва.

Елица, ако някой премине прага на агресивност и лични нападки, който ми е поносим смятам, че е по- добре да не общувам с него, вместо и аз в отговор да започна да обиждам.

Пънки, аз съм пацифист. Пийс. Peace

# 496
Те това е разликата; схванах я. Охлювите върху мушамичка са малко по-други.

Всички с потекло, с които съм имала контакти, всички са се държали доста лежерно. Само едни сноби и новобогаташи не могат да „слязат” на нивото на другия и държат да покажат превъзходството си. Да не говорим колко абсурдно звучи даобясняваш кое е за омар, кое за охлюви на фона на цялата мизерия и чалгария в страната. Щото този стандарт е много по-важен от другото, средата.

# 497
А какво - да затънеш и ти в чалгарията? Нали точно за това е първият пост.

# 498
  • София
Елица, ако някой премине прага на агресивност и лични нападки, който ми е поносим смятам, че е по- добре да не общувам с него, вместо и аз в отговор да започна да обиждам.

Пънки, аз съм пацифист. Пийс. Peace

Нападките, които получаваш, не са провокирани, така ли?

Извинявам се, че концентрирам темата върху твоята персона, но от първа страница слушаме за твоето буржоазно потекло и възпитание, намеци за благотворителната ти дейност в свободното време и прочее. Надявам се, няма да си изненадана.

# 499
  • София
Те това е разликата. Охлювите върху мушамичка са малко по-други. Всички с потекло, с които съм имала контакти, всички са се държали доста лежерно. Само едни сноби и новобогаташи не могат да „слязат” на нивото на другия и държат да покажат превъзходството си. Да не говорим колко абсурдно звучи даобясняваш кое е за омар, кое за охлюви на фона на цялата мизерия и чалгария в страната.
Явно и ти си тук, за да мериш кой е с потекло и кой не, и да достигнеш до извода, че всички сме едни и същи мизерници. Виждам, че и обществото като цяло само с мерене се занимава, вместо да се обединим около някакви общи приоритети, за да достигнем поне приемлив стандарт на живот, морал, поведение и ежедневие.

Елица, провокации са, но аз не обиждам никого, всичките ми провокации са само за моя сметка и въпреки това имам някаква граница, отвъд която не приемам агресивни реакции. Ок?

# 500
Всъщност, ако тези стремежи за стандарт са вид искейп от гадния живот наоколо, това променя нещата, поне за мен... newsm78

# 501

Доста от писаното тук звучи на чалгария; нищо че е сервирано с висок клас прибори. Мога да го доразвия, ама не съм за тукашната трапеза; не намирам охлювите за нещо вкусно и не бих платила за такова блюдо.

# 502
  • София
Бoяна, "меренето" започна еднопосочно, чрез настойчива демонстрация на превъзходство от някои участници.

За провокациите и праговете всеки има различни стандарти, може би ти си преминала нечия граница. Ето, например аз имам еталон за натрапчива досада във форума, а ти го водиш с една обиколка.
Дано ме разбра вече.

# 503
  • София
Всъщност, ако тези стремежи за стандарт са вид искейп от гадния живот наоколо, това променя нещата, поне за мен... newsm78
Според мен не са само вид бягство, а и някакъв стремеж към нещо по- добро, за което имаш знанието, че съществува и е възможно да бъде постигнато. Винаги съм се питала дали ако в България се държим сякаш сме в Австрия, например, няма да се доближим малко повече до техните стандарти. Като се започне от чистота и се стигне до пенсионерите. У нас сме приели и мърсотията, и мизерията за нещо нормално и това е занижило и изискванията, и очакванията ни.

Давам пример. На бул. Витоша зариха дупката за метрото и отгоре на разстоянието на две преки за + млн. лева изакаха някакво подобие на площадче. Аз съм възмутена, а мнозина ми казаха, че съм негативна, все пак, нещо се било направило. Ама защо трябва да се радвам на това нещо, ужасно скъпо нещо при това, като не става. Да оправят цялата улица или поне да започнат да правят проект за ремонта и, а не да сложат грозни плочки на две преки и после, ако някога направят проект да ги махнат, защото няма да са в същия стил.

Бoяна, "меренето" започна еднопосочно, чрез настойчива демонстрация на превъзходство от някои участници.

Така е, но всеки избира дали да обръща внимание или не. Та те разбрах, но имаш право и възможност и да не четеш мои постове, така ще си спестиш и досадата и раздразнението. Peace

# 504

Доста от писаното тук звучи на чалгария; нищо че е сервирано с висок клас прибори. Мога да го доразвия, ама не съм за тукашната трапеза; не намирам охлювите за нещо вкусно и не бих платила за такова блюдо.

Не съм си го и помислила, за мен беше забавно-хумористично. И нямам нищо против да науча нещо повече

Аз явно съм голям оптимист, защото мислех, че цялата Витошка ще изглежда така.

# 505
  • Колибите
По нашия край охлювите едно време са били нещо сравнително обичайно на трапезата и са били смятани, а са били и ястието на по-бедните хора.  По-старите жени знаят как да ги готвят. Яла съм само веднъж, сготвени с ориз и магданоз и ми харесаха. Ядат се с вилица в дясната ръка.

# 506
  • София
По нашия край охлювите едно време са били нещо сравнително обичайно на трапезата и са били смятани, а са били и ястието на по-бедните хора.  По-старите жени знаят как да ги готвят. Яла съм само веднъж, сготвени с ориз и магданоз и ми харесаха. Ядат се с вилица в дясната ръка.
Така е било и с омарите в Англия векове наред, дори са ги използвали за тор, толкова евтини са били. Във фабриките е имало правило да не се дават на работниците омари по- често от два пъти седмично.

# 507
  • Варна
Понеже темата доста се изроди, нека да поговорим за чистотата и заобикалящата ни среда.

Живея в район, който е централен, но относително новозастроен. Има кооперации от 90-те години. Е, има хора, които явно оттогава не са мили прозорците и боядисвали дървената дограма. Само за справка - цените преди 2008г за кв.м в района гонеха 2000 еу, сега - около 1500.
Дали една кофичка боя и 1 препарат за почистване на прозорци са бюджетосъсипващи?

Пак в района имаме флорист. Голям творец и ентусиаст. Засади декоративни храсти, цветя и  рози в карето между тротоара и улицата. Е, местните кучелюбители много се зарадваха на новата "тоалетна". Майките от съседната градинка с детска площадка /дарение от бизнесмен/ с невъзмута гледаха как любимите им отрочета късаха клонки. Забавлително е, наистина.

Какво ще кажете за този стандарт?

# 508
  • Колибите
Така е било и с омарите в Англия векове наред, дори са ги използвали за тор, толкова евтини са били. Във фабриките е имало правило да не се дават на работниците омари по- често от два пъти седмично.

обичам морски дарове, ама са ми скъпи. виж, по морето от дребните варени скаридки които продават във фунийки от вестник, се скъсвам да ям.

# 509
  • София

обичам морски дарове, ама са ми скъпи. виж, по морето от дребните варени скаридки които продават във фунийки от вестник, се скъсвам да ям.
У нас са ужасно скъпи, но за сметка на това малко видове и крайно некачествени, твърде далеч се намираме от тези морета и океани, в които виреят. Морските дарове са вкусни там, където не са лукс.

Общи условия

Активация на акаунт