Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 29 960
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
БХС и в 16 седмица ли се прави  newsm78

късен БХС

# 631
  • София
аз мислех че е след 18 седмица, крайния му срок кога е?

# 632
бамбарадамбара, в сайта на Националната генетична лаборатория пише БХС2 в 15 - 20 седмица. Ето линк http://lmpbg.org/new/downloads/www_pages/www_pages_11122011/moi/ … 5-20_4_A_gogo.htm

По памет в генетичната лаборатория във Варна пишеше, че късният БХС се прави между 14+4 и 19+3 г.с.

# 633
  • София
Как усещате шийката  newsm78? Имам болки долу в срамната кост, като натъртено, нещо такова ли се усеща?

# 634
  • София
още по-късен бХС не виждам да има  Rolling Eyes
да не взема да го пропусна и него. за този имам време, ще взема да питам на следващия преглед.

# 635
  • Пловдив
Добро утро коремчета!
За БХС, аз трябва да съм в 16г.с. по линийката, която имам. Питах доки няма ли да закъснея за БХС, защото беше в чужбина, а тя ми каза не се притеснявай има време, прави се до 19г.с. На мен не са ми правили до сега БХС. Имам час следобед в 15.00 часа.
Но забравих да питам за изследванията на гладно ли се правят, сигурно не. Аз до 15 часа ще пукна от глад. На тези които са ви правили БХС, трябваше ли изследвания да ви вземат на гладно newsm78

Хубав ден на всички!

# 636
  • Варна
Добро утро момичета:)
Как сте днес? Чета че някой имат вече болежки тук там, явно така че ще бъде вече. Аз засега съм добре. И при мен като че ли коремчето започна доста да расте, но явно вече му е време. Всички дрехи ми стават засега, не съм търсила още за бременни. Четох от вас че в Н&М имало щанд не съм го търсила още.
В четвъртък и аз ще ходя на късен БХС - ще съм 16г.с. и 5 дни, малко се притеснявам. Аз първия така и не го направих, че да видим сега какво ще излезе. Единия ми доктор, каза че не вярва на това изследване и да не му казвам дори резултатите.Явно всеки доктор си има разбиране за нещата.
Хайде че много се разписах, но много ми е приятна вашата компания. Хубав ден ви желая, дано болежките да намаляват днешния ден и не на последно място Добре дошли на новите мами - голяма дружинка станахме:)))

# 637
Добро утро на всички,

Вчера ми се случи нещо неприятно - в 18 гс съм, получих спазми, които по-късно в спешното на Майчин дом ми обясниха, че всъщност са контракции (не бях сигурна, първа бременност ми е). Бяха придружени с ръждиво зацапване. Притесних се и директно в спешното на Майчин дом. Там хората веднага ме приеха, прегледаха ме и слава Богу казаха, че всичко е ок. Чудиха се дали да не ме приемат и да ме включат на системи с магнезий, но в крайна сметка ме пуснаха и ми изписаха Магнерич...Надявам се да не се повтори, защото ще трябва да остана в болницата Sad.
Успешен ден на всички!

# 638
Donka_78,БХС не се прави на гладно.Аз вече го направих и бях питала дали трябва да е на гладно,но ми казаха не.Така че спокойно си хапни Simple Smile Хубав ден

# 639
Добро утро и от мен!
Донка,БХС обхваща кръвно изследване,което дадох сутринта на гладно и преглед с ехограф и аз бях за 3. Simple SmileУспех и да се похвалиш! Hug
Петушка,сега си почивай и всичко ще бъде наред,нали ти дадоха болнични?Много неприятно найстина,мисли позитивно,всичко ще е наред  bouquet
Галето,вчера си прибрах половиният гардероб,да не се дразня Laughingсега разчитам на клинчета и туники Simple Smile
Барби,по-късен скрининг няма,мисля!Два са.Успех и на теб!
И на мен ми стана интересно,как усещате болки в шииката newsm78,а за кръста,по-точно таза да не говорим,имам моменти ,в които чак не мога да се изправя,какво става още още от сега,незная,раничко ми се вижда...Аз тази нощ едвам издържах да стане светло,голям зор,няма заспиване...нещо ми се свиваше коремът,имах контракции.Вчера поизчистих в къщи,хем прахосмукачка не съм пипала,но ето го резултатът,аз съм си виновна,но пусто съм малко манячка Twisted Evilне издържам ,нервите ме хващат,но вече по-спокойно,работата няма да избяга.
Ехеее,тази сутрин голямо писане падна Simple Smile

# 640
Здравей mpp07, не ми дадоха болничен, казаха ми, че могат да ме приемат в болницата и да ми дадат болничен. На работа съм си днес, работата ми е в офис пред компютър и се чувствам добре, но ми казаха ако пак имам контракции или кървене веднага да отида и щели да ме оставят там...

# 641
Абсолютно същото мога да споделя и аз относно настроенията.Както съм спокойна и в следващия момент се нервирам от нещо незначително.И много често ми се доплаква.За съжаление обаче в повечето случаи все мъжа ми става потърпевш,дори го съжалявам след това.Но пък немога да се контролирам....просто избухвам.Една приятелка преди няколко дни възкликна "как ще те изтърпим още 5 месеца?!?"  Grinning Хубав и усмихнат ден на всички  Simple Smile  sun
Ами, нормално мъжът и най-близките да го отнасят Simple Smile)) Но има и много крайни случаи - една приятелка адвокат, бременна в шести месец, се вбесила за нещо и заля свой клиент с чаша вода!!!! А клиентът - знакова фигура от престъпния свят. Приятелката ми излязла от кабинета, отишла в тоалетната, успокоила се малко и се връща, смразена каква реакция да очаква, а човекът казал: А, спокойно, тя и жена ми наскоро беше бременна, вече съм свикнал. Simple Smile)))
Joy   Joy  Joy Влязал е човекът в положение хихихиих
Аз пък все едно съм глътнала една шепа успокоителни и си ходя като някой пълен шемет.Ни виждам,ни чувам,ни помня,нито нещо ме интересува  Laughing

Все повече от вас са разбрали пола на бебочето си.Аз съм още в очакване да го науча  Laughing
Подръпваме ,пробожда тук -таме,усещам и бебето,но всичко е в границите на нормалното.Вечер ми е изморено,но не спя някак си комфортно,въртя се и съм като в някакво полу-будно състояние.

petu6ka5 вземи си превантивно някой друг почивен ден.

Mime-toтези лекции май ще ги пропуснем октомври.Ще ми се да присъствам на някоя за кърменето,за естественото раждане...то имаше и други училища (лекции) освен тези на 9месеца,нали?  newsm78

nuance от 2 кг ако се посдухваш,къде ще му излезе края  Wink Слагай усмивката и това е.Аз съм +4кг и то без да се тъпча,без да имам вълчи апетит.Свалят се после Simple Smile,стига да имаш желание и да положиш усилия в тази насока.

Когато правих БХС и ранната ФМ,питах лекарката ми за хапването преди това.Тя ми каза,че само иска 2часа преди това да не съм яла мазни неща,с масло,зехтин,сирена,мляко,че можело да даде някакво отклонение( не я доизслушах,защото и без това нямах намерение да хапвам нещо такова)

mpp07 манията за чистене ми се излекува с появата на първото дете  Mr. Green За да сме всички щастливи, като правило приех на първо място да съм нагушила и играла с детето си,да съм си разменила някоя приказка с половинката,да сме се разходили и преживели някакви положителни емоции,да са всички нахранени,а подредбата и лъскането до блясък го оставих на заден план.Иначе попадах в едни безспирен кръговрат,в който стигах до пълно изтощение и в крайна сметка беше чисто,но нямаше щастливи хора в къщата  Mr. Green

Темата за специалното отношение по време на бременност има най-малко 2 страни  Laughing
С първата ми бременност бях на такова работно място,на което шефа ми изпадаше в някаква ярост само като ми видеше тумбака и започваше да ме залива със задачи една след друга,всичките за вчера.Оставах до най-късно в офиса и отивах най-рано.Искаше да си наваксам работа за цялото време напред ,в което няма да ме има там.Това ми носеше жестоко напрежение.
След майчинството си,започнах работа на ново място...там имаше една бременна колежка,която пък смяташе,че всички сме длъжни по някакъв начин да й угаждаме заради състоянието й.Сутрин си раздаваше работата на този и онзи,за да не се претовари.Поръчвахме си храна за обяд.Тя редовно ни изяждаше нашите неща,оставяйки нейните непокътнати,защото в последният момент си е сменила решението за това какво й се обядва.А тя си поръчваше някакви странни комбинации от храни,който никой в офиса не харесваше да яде.Спираше ни климатика в жегата,а отваряше широко прозорците в студа.Едва я дочакахме да излезе в болничен  Mr. Green
На сегашната ми работа ме поздравиха с бременността,когато казах.Питат ме как съм,питат за бебето.Работният процес си тече с пълна сила и натоварване,не ми пречи.Нищо не се е променило.Но за разлика от предишната бременност когато бях свръх чувствителна,сега съм си направо като някакъв дебелокож тапир  Mr. Green

Усмихнат ден   bouquet ! Пазете тумбаците и чакаме още бебета да си покажат цвета  Wink

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 13:28 от dennis

# 642
Денис, така е по-добре! И аз този път съм доста споко Simple Smile)) И за кг не се връзвам, и за нищо. Само бебето да е здраво, и децата изобщо, разбира се.

За съня, и на мен нещо ми е чоглаво... Явно от промените в организма.

Успех на мамите с оплаквания, най-вече запазете спокойствие. Разбира се, спазвайте си предписанията на лекарите, но не се плашете, контракциите не са необичайно явление, аз при една от бременностите бях на магнерич през цялото време. На всичкото отгоре в пети месец взех, че паднах много зле, и за да опазя корема, инстинсктивно протегнах ръце надолу, като съответно поех удара с лице, избих зъби, счупих си нос, страхотия... Бебето започна да подскача вътре като лудо, явно от стреса и всичко, тогава вече се наложи да ми сложат системи с магнезии. Слава богу, всичко мина и замина, само си запазих няколко снимки оттогава, ей така за спомен. Тази бременност дано ми е по-лека откъм инциденти и тн. А, в тази връзка - дали сте забелязали, че освен всичко друго и човек някак губи сръчността си, става по-неловък, по-лесно губи и равновесие и тн, при бременност? Или може би само при мен се случва? За последния месец поне 10 пъти се изгорих при готвене, което ми е много нехарактерно иначе!

# 643
Здравейте и от мен! Simple Smile
Първо да се похваля,дойдоха ми резултатите от БХС- 1:17000,нисък риск и започнах да усещам бебето  Simple Smile много приятно усещане!
Относно килограмите,аз съм +7  Shocked не хапвам повече от обикновено и не ям сладко,но качвам ... Ще му мисля като му дойде времето.
И аз имам болки в опашката(таза),по-скоро като схващане го чувствам.Става ми така като полежа повече на дивана или седя дълго време,но не е болка за умиране.
...А, в тази връзка - дали сте забелязали, че освен всичко друго и човек някак губи сръчността си, става по-неловък, по-лесно губи и равновесие и тн, при бременност? Или може би само при мен се случва? За последния месец поне 10 пъти се изгорих при готвене, което ми е много нехарактерно иначе!
И аз съм супер разсеяна,а за равновесието четох,че е нормално.Когато корема започне да расте,пишеше,че е нормално да губиш равновесие и е препоръчително да носим ниски обувки.
Хубава вечер на всички!

# 644
  • Пловдив
Здравейте,
ходих да ми вземат изследвания за БХС, каза че съм в 15г.с. и 4 дни. Другата седмица ми каза да се обадя за резултатите във вторник, сряда. Гледа ме на 2д. Каза, че всичко е нормално. Питах за пола, каза момиченце, но не беше много убеден, каза че трябва да се потвърди. При някоя има ли вече да са и казали един пол, после друг baby_neutral. Честито на всички, които го знаят на 100% другите ще погадаем още малко. Най - важно е бебчетата да са добре.

Растете коремчета, растете!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт