Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 30 037
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Пазарджик
mamence1, чудесно е, чи си по-спокойна. Понякога сами се вкърваме в стресови ситуации. Както е казал мъдрият народ - каквото сам си сториш, никой друг не може да ти го стори.

teoangel, при хомеопатията това е ключовото, че при правилно подбрано лекарство, подобрението може да настъпи и след първия прием. Тъй че браво! Радвам се, че се оправяш. Иначе за профилактиката - прав е човекът. Нали Хипократ все пак е казал - нека храната бъде нашето лекарство (или нещо от сорта). Аз, когато усетя, че нещо не съм разположена, веднага изстисквам 1-2 лимона, разбърквам с мед и на един дъх. 2-3 такива приема и съм на 6.

Здравей Tedito1608 и моя термин е на 04.03, но всеки път ми казват различно 07.03, 08.03...последния път миналата седмица ми казаха 04.03 Simple Smile  Ти решила ли си къде да раждаш? 

Здравей, решила съм да раждам в гр. Пазарджик,болница "Ескулап" препоръчаха ми един доктор Тричков и за сега съм доволна от него Simple Smile А ти решила ли си къде ще раждаш?

Ха, не знаех, че Ескулап имат вече и родилно отделение. Интересно.

Maryjanne, моля те, пиши на кирилица. Латиницата се чете трудно, а и е против правилата на форума  Peace

# 541
nuance много се радвам на резултата Simple Smile
sabah това лекарство за токсоплазмозата колко време трябва да се пие?Тя не минава ли за няколко дни? Rolling Eyes Не съм наясно и ми стана любопитно.
hakunamatata_ali поздравления за госпожицата

# 542
tedito1608  - аз съм тршила в Майчин дом, жалко..така се надявам да намеря някоя мама около моя термин, която се е спряла на Майчин дом Simple Smile
Кажете мами, някой да се е насочил към майчин дом ?
Хубав ден на всички Simple Smile

# 543
Здравейте,аз съм Ваня Илиева от София-първа бременност с термин за 23.03.2013г.

# 544

Ха, не знаех, че Ескулап имат вече и родилно отделение. Интересно.

Аз знам ,че от скоро имат и родилно Simple Smile

# 545
Фев, благодаря за съвета за бабината рецепта, ще пробвам, ако не помогне поне няма да навреди. И аз си мисля, че е от хормоните, но тайно се надявам да се регулират и да се махнат преди раждането.  Simple Smile
Сабах, за гърло може Прополки, аз най-обичам Мед и Лимон, хубави са на вкус. От хомеопатичните съм смукала Хомеожен 9. Предписани са ми от аг-то, така че би трябвало да не вредят. Дано да намериш още хапчета за токсоплазмозата скоро.
Тео, аз вчера си пуснах токсоплазмоза - 16лв, мисля, че не се поема от ЗК. Успех на прегледа, да се похвалиш после  Simple Smile
Хакуна, честити розови гащи, взеха да се появяват девойките  Grinning
Тиара, благодаря и на теб за идеята за крема, не пречи и него да пробвам, толкова много пъпки имам  Crazy
Лекичко да се похваля, че днес ми излязоха изследванията за БХС и са ОК, също днес ми излезе и токсоплазмозата - отрицателна. Тъкмо реших да си отдъхна и сутринта леко ми беше зацапало светло кафяво  ooooh!  Отдавам го на това, че вчера излизах за изследванията, а преди това лежах нон стоп 2 седмици. Вчера ми пуснаха и микробиология и антибиограма, тях още ги чакам.

# 546
  • Плевен
Здравейте и от мен.
При мен нищо ново. Чувствам се добре, бих казала отлично. Но след толкова проблеми, чак се притеснявам, че нищо ми няма Rolling Eyes. На преглед ще съм след 05.10, още нямам точен час, та до тогава нищо друго. Качила съм 1-2 кг., но имам доста голям корем за месеците. Висока съм 170, в момента съм 60кг. За пола нямам и предположения, божа работа, сигурно няма и скоро да ми го кажат. Макар, че се надявам на следващия преглед доки да види. Пусто любопитство.
Хубав ден на всички!

И аз съм като теб 170 см ,60 кг с доста голям корем Simple Smile

# 547
  • Плевен
Днес бяхме на преглед, всичко е наред Simple Smile но не можахме да видим пола.Бебчо си беше седнал на дупето и си почиваше  Hug
Много се вълнувам   Kissing Heart 

# 548
mamence1 , при вас пак са отпуснали малко повече прегледи . При нас е само ултразвука в 18-та-20-та седмица. Не знам дали към края на бременността правят микробиология при нас , не съм го срещнала досега като информация в нета или в брошурите и книжките за бременни , трябва да питам  Thinking

Тук не се впечатляват особено от температурата , под 39 градуса изобщо не го считат за температура. А в спешното първо се обаждаш по телефона , за да ти запазят час , тъй че не се учудвам че приятелката ти е чакала 5 часа  ooooh!

При нас на тези синтетичните витамини и добавки не се гледа с добро око и не ги препоръчват. Аз съм си купила едни и си ги пия от дъжд на вятър , като реша че не съм яла достатъчно плодове и зеленчуци през деня.

Проблемът при мен е , че не консумирам прясно мляко , само кисело и различни сирена. Та мислех да си взема Калций , но доктора каза , че щом ям кисело мляко и сирена , няма нужда.

Все пак си взех сусам да си го ръся на салатите и където другаде е възможно  Laughing  , както и сусамов тахан. Много го обичам , и сега закуската ми е сусамов тахан смесен с мед и намазан на филийка , много е вкусно  Blush

nuance , честито за резултатите  Grinning

# 549
  • София
Да се похваля намерих си Ровамицин за токсоплазмозата за 15 дни, сега търся за останалия период.   superuu
А ти имаше ли някакви симптоми, интересно ми е?
Най-срещаните клинични признаци са:
• Загуба на апетит.
• Летаргия, депресия.
• Загуба на телесно тегло.
• Треска.
• Очни проблеми-възпаление на ретината, изменена по форма зеница, чувствителност към светлина, слепота.
• Затруднено дишане и признаци на пневмония.
• Неврологични симптоми-затруднено придвижване и балансиране, тремор, парализи, вовишена чувствителност при докосване, отсъствие на контрол върху дефекация и уриниране .
• Повръщане, диария, коремни болки.
• Увеличени лимфни възли.

# 550
Здравейте на всички бъдещи майки.Аз съм в 16 г.с. и термина ми е за 15.03.2013г.Вече очаквам да усетя малкия човек да помръдне.Желая лека и безпроблемна бременност на всички.  Simple Smile

# 551
Mime-to не винаги май има толкова ясни симптоми.Аз когато разбрах,че имам антитела и съм я изкарала ми казаха че е възможно да протече със симптоми на настинка,температура,гърлобол.И затова е хубаво ,да се проверява преди бременност,че няма как да се разбере иначе дали човек е болен или не  Crazy
На новите мами в групата Simple Smile Добре Дошли!

# 552
Добре дошли и от мен на новите мами в групата   bouquet Kissing Heart

# 553
tedito1608  - аз съм тршила в Майчин дом, жалко..така се надявам да намеря някоя мама около моя термин, която се е спряла на Майчин дом Simple Smile
Кажете мами, някой да се е насочил към майчин дом ?

Здравей petu6ka5, аз съм решила да раждам в Майчин дом, поне за сега. Термина ми е на 03.03.2013, Не съм се интересувала обаче още от доктори и т.н., за сега ходя на друго място на консултации заради болничните. Ти имаш ли някакво инфо за добрите АГ там ?

# 554
Здравей krissu, за сега не съм проучвалала. Като цяло за сега съм на мнение, че няма да си избирам екип, мисля да отида пък на когото се падна. Мнението ми е, че всички доктори там са добри, защото през ръцете им са минали стотици жени и бебета. Е казват, че условията са мизерни, но все ще издържа 5 дни там (надявам се). Дано да не се налага да плащам за избор на екип, но никога, нищо не се знае! А иначе ходя там в поликлиниката на консултации. Д-р Максим Клисурски ми следи бременността и съм доволна за сега от него. Може би от него ще поискам мнение какво точно трябва да направя и към кого да се насоча! Ти някакви идеи имаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт