Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 591
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
Хайде момичета, приятен ден ви пожелавам! На майките - спокойни бебенца, а на раждащите днес - леко и безболезнено Hug

Аз заминавам след малко към болницата в Плевен. Нямам никакви признаци за раждане и не съм говорила с никой специалист в болницата, в която ще раждам, така че наистина не знам какво ме очаква Grinning - надявам се бебето да е добре и да имат възможност докторите да изчакат само да тръгне. Ако не - доколкото разбрах от четенето в интернет - най-добрият начин за предизвикване е със система окситоцин. Каквото е писано, това ще стане! Дано се включа още днес с добра вест:)

Успешен ден на всички Heart Eyes

# 226

Велвиамо, отидете на лекар - наистина не е нормално това с посиняването, дано всичко да е наред  Praynig
За количеството изцедено мляко след кърмене - не е показателно за нищо - аз съм цедила 2-3 пъти, обаче повече от 10мл сигурно не съм докарвала, а малкият качваше по 1.5кг на месец...

Абсолютно!  Peace Аз дори и 5 мл не докарвах  Laughing, но детето ми никога не е било гладно.

tiya_4, Успех!  Hug  Praynig

# 227
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ
Пробвах да доизцедя след хранене както ме посъветва педиатърката и вие потвърдихте като възможност, след 10 мин кърмене от едната гърда доизцедих с помпа и изцеденото количество не е много, на дъното на шишето, това нормално ли е.
...

maimunkata1, здравей!

Както и останалите опитни майки в темата са потвърдили, количеството кърма при доизцеждане на гърдите след кърмене, не би могло да е показател за производството и след ефективно сучене е нормално да е трудно да се изцеди големи количества (или дори някакви). Има много фактори за това - помпите не са толкова ефективни, колкото бебетата; има жени, които трудно изцеждат, но пък бебетата им сучат повече от доволно; след кърмене е нормално изцеденото количество да е малко - обратното би говорило, че бебето не изсуква ефективно гърдата.

Именно тези фактори в повечето случаи карат майките да кърмят бебетата си толкова често, колкото искат и толкова дълго, колкото искат - по-този начин и следейки пелените, те са сигурни, че децата им си взимат това, от което имат нужда точно в този момент. Защото бебетата минават през различни етапи, включително такива, при които имат нужда от повече кърма и калории. Тогава най-често просто сами започват да сучат малко по-често, за да увеличат естествено производството така, че да пасва на моментната им необходимост.

# 228
  • Варна
Добро утро!

tiya_4, Успех!

# 229
  • София
Добро утро
Ками мерси за закуската и кафенцето, като гледам колко сме малко ще ни стигне  Laughing
Днес съм на консултация в Шейново и ще видим на къде вървят нещата Crossing Arms
Успех на всички раждащи днес - леко и безпроблемнно Praynig

# 230
Inna_78 успех! При кой лекар ходиш в Шейново?

Палчета за всички мами които днес ще се срещнат със съкровищата си  Heart Eyes Heart Eyes

# 231
  • София
Inna_78 успех! При кой лекар ходиш в Шейново?

Палчета за всички мами които днес ще се срещнат със съкровищата си  Heart Eyes Heart Eyes
При Гагова, доколкото си спомням ти при нея роди

# 232

При Гагова, доколкото си спомням ти при нея роди
Сууупер! Много поздрави да пратиш от Дани на Дечо! Тя ще се сети хаха  Joy

сега прочетох Велвиамо наистина веднага отивайте на лекар! Като лежах в Шейново имаше бебенца с този проблем и не беше хич безобидно!

# 233
  • Варна
Добро утро ! Записвам се в новата тема преди да я приключите  Hug

# 234
и аз съм тук, все още Simple Smile

вчера доки каза,че няма да е тази седмица,а другата  Heart Eyes

# 235
Tiya_4, успех! Дано всичко мине леко и бързо  Hug
Ох, аз взех да се притеснявам сега защо не расте много бебето. Свикнала съм на големи бебета - ние със сестра ми сме били големи, на сестра ми бебетата са кое от кое по-големи, Камен беше голям и той... Генът ни си е за големи бебета, а и аз съм висока. И сега изведнъж моето отговаря на 37-38 седмица по различните размери, а съм в 39. Дано всичко да му е наред, но сега чак е забавило растежа, защото до последния ехограф си вървеше много добре  Confused Така че подозирам, че не е от самото бебе нещо, а по-скоро е от доста калцифицираната плацента и намалелите околоплодни води. И все пак защо така се получава? Хайде, родилите вече, на които бебчетата им така са вървели по-малки, да ме успокоят, моля  Hug
Ами ако страда нещо дребното?  Rolling Eyes
Ако не родя до следващите тонове след седмица, ще има все да се притеснявам. От друга страна колко много бебета се раждат по 3кг на термин и са си съвсем ОК и доносени. Моето сега го мерят толкова някъде... Не ме притеснява по принцип, че е дребно, а това, че в последните седмици изостана с растежа.

# 236
Добро утро мамита! Hug kami2004, мерси за закуската Heart Eyes и аз тъкмо хапвам едни принцески Wink.Inna_78, успех Hug, дано всичко мине бързо и лесно Praynig Praynig Praynig!
Днес няма никой Rolling Eyes, къде са всички кой знае. Да видим днес, може пък и много бебенца да има, знае ли се, пред това затишие Mr. Green

# 237
  • София
Tiya_4, успех! Дано всичко мине леко и бързо  Hug
Ох, аз взех да се притеснявам сега защо не расте много бебето. Свикнала съм на големи бебета - ние със сестра ми сме били големи, на сестра ми бебетата са кое от кое по-големи, Камен беше голям и той... Генът ни си е за големи бебета, а и аз съм висока. И сега изведнъж моето отговаря на 37-38 седмица по различните размери, а съм в 39. Дано всичко да му е наред, но сега чак е забавило растежа, защото до последния ехограф си вървеше много добре  Confused Така че подозирам, че не е от самото бебе нещо, а по-скоро е от доста калцифицираната плацента и намалелите околоплодни води. И все пак защо така се получава? Хайде, родилите вече, на които бебчетата им така са вървели по-малки, да ме успокоят, моля  Hug
Ами ако страда нещо дребното?  Rolling Eyes
Ако не родя до следващите тонове след седмица, ще има все да се притеснявам. От друга страна колко много бебета се раждат по 3кг на термин и са си съвсем ОК и доносени. Моето сега го мерят толкова някъде... Не ме притеснява по принцип, че е дребно, а това, че в последните седмици изостана с растежа.
Не мисля, че имаш поводи за притеснение. Аз и таткото сме се родили по 4кг. бебета, и сме високи , а дъщеря ми се роди преносена 3050 и 48см. живо и здраво бебенце. А и по - малко бебенце ще се роди по-лесно Laughing По ехограф тя все вървеше голяма и малко се изненадах като се роди толкова.
Nub55 Мерси, но аз не мисля, че днес въобще ще раждам, да не кажа, че може да не е и този месец Joy Просто от днес ще ходя на тонове и наблюдение там. Пък знае ли човек Praynig

# 238
edna ot nas  Hug Hug Ами моят юнак го мериха все дребен, че даже хапчета се чудеха да ми изписват за растеж, но уви нито съм ги пила нито нищо. Роди се 3450 в 38 седмица  Laughing
При теб може накрая да не се храни добре заради калцираната плацента и водите, но според мен и самите ехографи не са съвсем надеждни при меренето. Баткото го родих 40 седмица и 2 дни преносване 3250, съвсем доносен и развит. Щом лекарите не виждат нищо притеснително, не се притеснявай  Hug

Avara  Joy Това важи в пълна сила за мен в момента хахаха.

# 239
на някоя да са й казвали,че плацентата е врастнала с матката?  newsm78 Confused
знам,че това може да доведе и до отстраняване на матката Confused
или в добрия случай да се наложи кюртаж след раждането Sad

Общи условия

Активация на акаунт