Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 219
  • 732
  •   2
Отговори
# 570
susesi, на 12-ти ли роди? Аз така го изчислих, но не съм сигурна...

Аз да ви кажа след много дълго и нелеко първо раждане още докато лежах в родилна зала си казах, че бих го преживяла пак. Толкова бях щастлива на финала и има защо- имам си най- прекрасното момченце и всеки ден съм благодарна за него. Дано сега си имам и най- прекрасната дъщеря  Praynig

# 571
Идвам с една бейби вест- Днес в 17.45 мама Pecata е родила своя син Петър. С перфектните мерки 3500кг. и 52см. Да е жив и здрав, много радост да им донесе.

Скайче, съчувствам ти, мила  Hug. Бързо да овладеете кризата и да не се появява повече  Praynig

Агира, бързо да се оправяте, ти и малката Лора  Hug

И най-, ама най-големия мит който съм чувала - ЧЕ БОЛКАТА СЕ ЗАБРАВЯЛА,  ДА БЕ....
Елио, много ти е малко детенцето и за това помниш. Но след 10 години наистина всичко се забравя, аз помня, че имах тежко раждане но до там, самите болки не. Като почнах да раждам сега си припомних всичко, но в началото не можех даже да различа контракциите.

# 572
Честит Петър на мама Pecata! Наистина перфектни мерки - винаги да е такъв във всичко!

# 573
Боже Агира какво си преживяла, милата, желая ви най-скорошно възстановяване!
 А иначе аз не се цедя след кърмене, просто защото няма какво да цедя, Дениъл ме пресушава. Обаче като че ли забелязвам, че пие все по малко от адаптираното мляко, дано да е така, аз пия лактогонното средство - българския чай за увеличаване на кърмата, ям и доста сурови ядки, а днес майка ми ми купи и чая за кърмачки на Хип, утре ще го пия и него и така, няма да се предавам, че така си е трудна работа с това смесено хранене.
Анхелче мила, и твойта не е лесна с това цедене, ох трудна работа, поне да не реват много бебоците, че понякога имам чувството, че гръмотевици ми гърмят в главата  Rolling Eyes

# 574
Добро утро на всички майчета  Hug
Честити бебчета на Данаека, Августа, Бърборани и Ками и дано не пропусна някоя.
Ей Ками, не можа ли още 2 дена да стиснеш кълки  Mr. Green Аз снощи бях с контракции на 10 мин. леко болезнени и доста се притесних. Иска ми се да си изпратя момчето в 1-ви клас. Каката ме отсвири вече  Mr. Green тъй че за нея не се притеснявам.
Като четох разказа на Миленка, все едно аз бях описала моето първо раждане  Shocked Голям ужас е преживяла, но да знаете- забравя се(щом искам 3-то нормално раждане)
Приятен и усмихнат ден на всички и мнооооооооого нови бебчета  Heart Eyes  
flowerofpeace , утре е твоят ден, така си мисля аз.

Хайде дано, ама надали. Днес на тоновете нито една контракцийка, бебка заспа даже.... то в това мързеливо дъждовно време що да си дава зор Mr. Green

Скай, скорошно излизане от кризата, от добавките, които аз пия, знам че алое с боровинка много помага при бъбречни проблеми.  Боровинката по принцип улеснява дейността им  Hug

Агира, чувала съм и аз за счупена ключица при раждане, костите на малките не са като нашите, а по-меки и еластични, дано бързичко да се оправите!

Лелеее, като чета всички варианти около кърменето взех да се замислям дали всичко ще тръгне наред при нас... досега не бях мислила за вариант с проблеми. Но съм решила да не се шашкам много нито за раждането, нито за кърменето. Положителна нагласа до последно Grinning

Честито на мама Пецата, да е здрав и весел малкия мъж! ! Честита дъщеричка и на мама Цвети, да расте здрава и много щастлива  Hug

# 575
  • София
Честит Петър на мама pecata!
Честито на всички нови мами, няма да изброявам, да не пропусна някой! Да са живи и здрави малките ви слънчица, да растат и палавеят и да носят само радости и усмивки на мама и тате!

Миленка, 15 работни дни от изписването, мила. Те в МД и без това записват детето малко преди да те изпишат  Hug

Момичета, аз точно споделих че ни е потръгнало добре с кърменето и все още е така, ама на мен някои неща ми се струват странни и все се опитвам да се напасна. Моля, майките с успешен опит да споделят нормално ли е режима на детето да се мени през ден - един ден малкия е като часовник - буди се и хапва на кръгъл час през 3 часа, а на следващия иска да хапва на всеки час и почти цял ден си прекарваме на гърда, после пак 3 часовата схема..... А гърдите ми явно след непрекъснато кърмене са се приготвили да дават повече мляко и отново натежаха и ми се появиха едни бодежи в лявата гърда..... Thinking Подобни бодежи имах и в областта около операцията и едно такова силно парене, май за нещо такова спомена и Василена... абе странна работа. Гледам да предлагам равномерно и двете гърди, за да се облекчават и май засега успявам, но ми е наистина странно - мислех си, че се влиза в някакъв ритъм и си го следваш.... май съм избързвала....

Василена и моите гърди се потяха и ми течаха вадички в болницата и бяха огън горещи - не знам обяснението, но явно наистина се повишава температурата там и има какво да се изпарява Wink

Иначе да ви кажа, второто секцио и възстановяването ми след него са направо песен в сравнение с първото. Не знам от доктор ли е, от анестезиолог ли е, от нагласа ли..... но определено вече съм пушка. И моят корем изчезна почти, а и не бях качила много килограми, та май имам съвсем малко за сваляне. Само от време на време като се засиля да вдигам каката установявам как "рязко" е натежала и бързо се отказвам.

Скай, дано бързо да ти минат пусти бъбреци, че важни дела те чакат в скоро време. И аз те чета с голям интерес   bouquet

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 23:31 от TaniaR

# 576
Танчеее  Hug

Режимът на сукане не се ли установява по-натам..  newsm78 почнахте ли да се разхождате вече или чакаш слънчице пак да се покаже

# 577
  • София
Цвети  Heart Eyes Бяхме се нагласили за първа разходка днес, но с това време не посмяхме, а и имахме гости - родата на Иван, че не можаха да дойдат на изписването, та и не остана съвсем кога. Но утре сигурно ще го направим. Биби иска да ходим на зоопарка  Laughing, но за 20-30 минути няма да се вместим Wink Ти как си? Чакаме ви с нетърпение  Hug

.... е няма такъв кеф - и двете деца спят сладко... и за първи път седнахме пред телевизора откакто съм се прибрала от болницата... да го видим този новия сериал .... малките радости в живота

# 578
Цвети  Heart Eyes Бяхме се нагласили за първа разходка днес, но с това време не посмяхме, а и имахме гости - родата на Иван, че не можаха да дойдат на изписването, та и не остана съвсем кога. Но утре сигурно ще го направим. Биби иска да ходим на зоопарка  Laughing, но за 20-30 минути няма да се вместим Wink Ти как си? Чакаме ви с нетърпение  Hug

.... е няма такъв кеф - и двете деца спят сладко... и за първи път седнахме пред телевизора откакто съм се прибрала от болницата... да го видим този новия сериал .... малките радости в живота

Ние се чакаме още, докато родя сигурно времето ще се оправи хаха  Crazy

Айде скоро да ги бутаме тези колички из квартала.. че зимата дойде, докато се сетя аз хехе

Чакам снимка да качиш на Боянчо, мисля че не видях

А Калина не роди ли, дано вс е наред, че не е писала скоро

# 579
Здравейте  Simple Smile
Включвам се на бързо. Добре сме, през деня слушкаме ама вечер никак  Laughing, раждането не ми беше леко.
Уж всичко вървеше наред...пълно разкритие и 2 часа напъни бебка не излизаше и се наложи да пробват с форцепс  Confused от това винаги съм настръхвала...
По спешност ме вкараха в операционната  5-6 човека се заеха с мен а аз треперех от страх да не стане някоя беля....половинчо беше плътно до мен от началото до края  Heart Eyes голяма упора ми беше.
Бебка дори не беше слезнала достатъчно...усетих гадните щипки на форцепса  че ги вкарват в мен...с 3 силни контракции Емма излезна  Heart Eyes не можех да е прегърна бях цялата в системи и кабелчета ( много исках да е сложат веднага на мен) половинчо е гушна и ми е дадоха чак в реанимацията  Heart Eyes. Доктора ме ши час и половина, глупаците не ме цепнаха а оставиха да се цепна на посоки....още не мога да сядам на дупето... Емма имаше малък белег от форцепса който на другия  ден вече и помен нямаше до днес.....сега на мястото червено, подуто и твърдо  Confused
Не се кърмим на гърдата защото сме с къса юздичка  Confused мъчим се със  селиконови зърна ама като цяло се цедим с помпа.....ще разучим за частно да се резне..
Времето толкова бързо минава, че дори нямам време да се замисля за себе си  Simple Smile
Гледам е и плача от радост....толкова дълго чаках да е имам  Heart Eyes
Честито на всички нови бебенца и гордите им родители  Heart Eyes

# 580
Ей всички мамита спят Heart Eyes Hug
Аз както винаги ще се чудя какво да правя цяла нощ, после защо едвам гледам цял ден Crazy
Тези дни тамън се бях зарадвала на някакви признаци че скоро ще срещна малката мишка и сега - нищо. Облизах цялата къща, направих една дългаа разходка по магазините и кажи речи цял ден на крак.... нищо Thinking Май като мързелувам по има ефект хаха Mr. Green
Честито на новите бебенца избрали този ученолюбив ден   bouquet

# 581
Аз не спя.Лудите ме гонят пак.Намирам си какво да правя ,че да не легна..след малко малкия ще се събуди и дано имам сили да се позанимавам с него.То храненето и преобуването лесно,ама той като се събуди и по час два рев...ако не е гушнат.Колкото и да не ми се искаше и биберон ползваме вече ,но той го плюе...

# 582
Ааа не спят всички Simple Smile
Аз взех да се отчайвам днеска, уж на последните тонове имах контракции обаче признаци за раждане никакви, а искам бебо най-късно 19 20 да се роди че татко му да може да присъства и на раждането и на изписването...Че има две служебни(военни) задачки от които няма как да се откачи и да иска и аз се депресирам че ще изпусне...Бутам масло вече Simple Smile Иначе днеска съм толкова нервозна че няма на къде, чак се изненадвам от себе си и тайно се надявам да предвещава раждане тези дни Simple Smile
Честито на новите мами и на тези прибрали се вкъщи със съкровищата...Ехх кога ли ще дойде и моя ред да се похваля  Heart Eyes

# 583
момичета,не мога да спя Tired лелеее ужадно е Tired задушавам се -не ми стига въздух,ужасни киселини и мноого ми се повръща ooooh!
и ми е толкова напрегнато Tired пффф отивам да хапна бисквитка да видя ще минат ли поне киселините #2gunfire
ЧЕСТИТО НА МАМА PECATA ЗА МАЛКИЯ ПЕТЪРЧО Hug МНОГООО ДА Я РАДВА И ДА Я СЛУШКА И ПОЖЕЛАВАМ Party
оооох и какви контракции имам уджас #Crazy не са регулярни,нооо с болки в кръста и ниско долу ....абе тежка нощ!!!

# 584
Добро утро милички  Hug

Честити бебчета на всички нови мами  ... да са им живи и здрави рожбичките Hug

Скайче ... много неприятно това с бъбреците ... имала съм кри за и знам  ooooh!
Дано нещата се оталожат и нямаш проблеми поне докато родиш  Praynig Hug

Аз да ви питам. Как кърмите? Mr. Green
Аз направо ще се пъбъркам ... кърмим се 5 минути и 15 сме в транс и спим и направо вече не издържам smile3511 Така се кърмим по два часа и докато се обърна станало време за другото кърмене  #Silly  Ей го сега пак .... сука от едната цица 10 минути и вече повече от 15 не ще да става и да се събиди. Какво ли не правя, но не ще  Banghead

До кога ще продължи този период на сън???  Crazy

И още нещо ... има ме от време на време още кръв на пъпчето ... нормално ли е  Rolling Eyes

Хубав ден на всички ... тук вали и е доста хладно вече  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт